Alle informatie over de Meta Oculus Quest: de all-in-one VR-bril


De VR-bril Meta Oculus Quest 2 van Facebook is een zelfstandige virtual reality headset en een update van de vorige versie van de Quest. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 449, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is. Hieronder meer informatie.Wat is de specificaties van de Meta Oculus Quest 2?


De Meta Oculus Quest 2 is de nieuwste standalone VR-bril van Oculus. Met deze headset heb je geen externe sensoren, kabels of een PC nodig. De processor zit namelijk al ingebouwd in de headset waardoor je zonder enige beperkingen van Virtual Reality kunt genieten. De Quest 2 maakt gebruik van de nieuwste Snapdragon XR2 processor, welke het mogelijk maakt om grafische games op mooie en vloeiende kwaliteit te kunnen afspelen. En met de hoge beeldresolutie van 1832 x 1920 pixels per oog biedt het scherm ook nog eens een erg mooie beeldweergave.

Meta Quest 2 maakt gebruik van inside-out tracking. Deze methode van tracking zorgt er voor dat je geen externe sensoren hoeft te plaatsen in de ruimte, maar dat je headset op kunt zetten en met de controller de ruimte om je heen kunt afbakenen. De meegeleverde 6 DoF-controllers volgen jouw bewegingen nauwkeurig waardoor de Vr-ervaring realistischer voelt dan ooit tevoren.
Van belang is om te weten dat je een Facebook-account nodig om de Meta Oculus Quest 2 te kunnen gebruiken.

Technische specificaties:
Merk: Meta Oculus Quest 2
Schermtype: LCD
Resolutie: 3664 x 1920
Verversingssnelheid: 72 Hz
Gezichtsveld: 100 graden
Tracking: inside-out, 6 DoFWat zijn de voordelen en nadelen van de Meta Oculus Quest 2?

Hieronder de voor- en nadelen van de Meta Oculus Quest 2:

+ Meta Oculus Quest 2 heeft een krachtige ingebouwde processor (zonder computer te gebruiken)
+ Met inside-out tracking is het niet nodig om externe sensoren op te zetten
+ Volledig nieuw design, waardoor de headset er futuristisch uitziet
-  Met 64GB versie heb je vrij weinig opslag om de nieuwste games op te slaan
-  Om PC-VR te kunnen spelen dien je over een Oculus Link kabel te beschikken
-  Je hebt een Facebook-account nodig om de Meta Quest 2 te kunnen gebruiken.


Wat kost de Meta Oculus Quest 2?


De Meta Quest 2 is in Nederland en Belgie te koop voor € 449,- (64GB). Daarnaast kun je een 256GB-versie kopen voor € 549,-. Bij de levering van de headset is inbegrepen: VR-bril, 2 touch-controllers van de derde generatie, oplaadkabel, batterijen voor de touchcontroller, AC-adapter en tussenstuk voor glazen.
Overzicht van gerelateerde blogs:
oculus quest 2 vr bril (virtual reality headset)

Welke games kan ik spelen met de Meta Oculus Quest 2?


De Meta Oculus Quest 2 kan alle games van de originele Oculus Quest spelen. Dat betekent dat elke game die is bevestigd voor Meta Oculus Quest zal werken op de nieuwe en verbeterde Quest 2. Verder kan je ook Oculus Link gebruiken, wat betekent dat je PCVR-titels kunt afspelen wanneer de headset is aangesloten op een pc met voldoende stroom om PCVR uit te voeren.

Bij de lancering van Quest biedt de Quest Store meer dan 200 titels. Er is een lijst met games die je download, aanraders zijn natuurlijk YouTube, Netflix etc. Je kunt dus gebruik maken van webbrowsers om dingen op te zoeken op het internet. In de game store kun je makkelijk en eenvoudig games kopen of downloaden. Deze worden dan toegevoegd aan je account en staan er voorgoed op. De games op de Oculus Quest 2 zijn zeer leuk en verslavend. Bekende titels die je kunt spellen op dit apparaat zijn o.a. Beat Saber, VRchat, Real VR fishing en nog veel meer bekende titels. Vrchat is een game waar je kunt praten met mensen over de hele wereld. Ook kunt je verschillende werelden bezoeken die door spelers gemaakt worden.


Reviews standalone VR-bril Meta Oculus Quest 2


De Meta Oculus Quest 2 virtual reality-bril van Facebook is uitgebreid getest en door meerdere experts gereviewd. Wat zijn de verschillen met de eerste Quest, Rift S en andere VR-headsets? Bekijk hieronder hoe je bestaande Quest-games speelt met de nieuwe processor en scherm, hoe het voelt met het nieuwe Elite-headstrap-accessoire en wat Meta Quest 2 betekent voor de andere VR-headsets.

Wat zijn veel gestelde vragen over de Meta Oculus Quest 2?


Kan ik de Meta Oculus Quest 2 gebruiken als draadloze PC VR-bril?
Ja, met de VR-app Virtual Desktop en zijn sidequest-patch, die via sideloading wordt geïnstalleerd.
Een snelle computer en een router die zendt in de 5 GHz-band zijn voorwaarden voor goede wifi-streaming. In directe vergelijking met native PC VR-brillen en Oculus Link, moet je echter sterkere compressie-artefacten en een hogere latentie verwachten.
Facebook werkt vrijwel zeker aan een draadloze versie van de Oculus Link. Het is niet bekend of, wanneer en in welke vorm de officiële wifi-streamingoplossing zal verschijnen. Tot dusver is er nog niets aangekondigd. In elk geval zou aan de technische vereisten worden voldaan: Quest 2 ondersteunt Wi-Fi 6 voor bijzonder hoge gegevensuitwisseling en kan dankzij de XR2-chip videosignalen nog sneller decoderen dan de originele Quest.

Welke nieuwe of verbeterde softwarefuncties biedt de Quest 2?
Naast de verbeterde Oculus Link (zie hierboven), belooft Facebook fitness tracker-software genaamd Oculus Move, verbeterde casting en de integratie van Facebook Messenger in het Quest-platform.

Welke versie van de Quest 2 is voor mij het beste?
Het besturingssysteem neemt ongeveer 11 gigabyte in beslag. De standaard Quest met 64 gigabyte geheugen zou nog steeds voldoende moeten zijn voor incidentele gebruikers. Als je een hele grote gamebibliotheek hebt en je eigen films op een VR-bril wilt laden, kun je overwegen om de 256 gigabyte-versie te kopen.

Heb ik een Facebook-account nodig voor Oculus Quest 2?
Ja. Oculus Quest 2 kan alleen worden gebruikt met een Facebook-account. Het moet echter nog steeds mogelijk zijn om VR te gebruiken met je eigen profiel dat niet de echte naam laat zien en een eigen Oculus-vriendenlijst biedt. Welke VR-vriend de Oculus-naam ziet en welke de
echte naam ziet, kan worden ingesteld.
Bestaande gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun Oculus-account samen te voegen met hun Facebook-account. Bij het verzamelen van gegevens neemt Facebook al zijn vrijheden, zoals vermeld in de voorschriften voor gegevensbescherming. Het is niet bekend welke Oculus-gegevens Facebook verwerkt en hoe.


Handtracking op de Oculus Quest
Handtracking is een van de belangrijkste functies voor het gebruiken van Virtual Reality (VR). Wil je meer informatie over de Oculus Quest handtracking (handvolging) en hoe je dit activeert op je VR-bril? Lees verder


Nieuwe functionaliteiten voor de Meta Oculus Quest 2


Facebook werkt aan een nieuwe feature voor Meta Oculus Quest die de VR-bril aanzienlijk zou kunnen upgraden. Onder de preview-apps in de Quest Store zijn Android-apps ontwikkeld voor smartphones en tablets, waaronder Among Us, Kindle, TikTok, Zoom, Linkedin, Snap, Spotify, CNN en Candy Crush. Applicaties die nog in ontwikkeling zijn of worden getest, verschijnen meestal onder de preview-apps. In de app-details wordt "Android Apps for Quest" genoemd als de ontwikkelaar. Dit kan duiden op een voorselectie en optimalisatie door Facebook. De Android-apps zijn echter (nog) niet functioneel.

Met de integratie van Android-apps in de Quest Store zou Facebook een brug kunnen slaan naar het ecosysteem van smartphone-apps, waardoor Quest-gebruikers toegang krijgen tot een enorme bibliotheek met gevestigde apps en platforms. Het feit dat deze alleen in de vorm van 2D-vensters verschijnen, zou een tussenoplossing zijn die veel VR-enthousiastelingen waarschijnlijk draaglijk zouden zijn. Aangezien Oculus Quest een relatief klein ecosysteem is, zal het jaren duren voordat native Quest-versies van populaire smartphone-apps opduiken. YouTube en Netflix zijn uitzonderingen op de regel.Meer informatie over de nieuwe alles-in-een VR-bril Meta Oculus Quest 2


Facebook geeft officieel zijn Oculus Quest een volledige update door de introductie van de Meta Oculus Quest 2. Deze alles-in-één virtual reality-headset zal het succes van zijn voorganger proberen te verbeteren en enkele nieuwe gelikte functies toevoegen. Dergelijke upgrades komen in de vorm van een snellere 90Hz verversingsfrequentie, wat zou moeten helpen om het gevoel van bewegingsziekte te verminderen dat kan optreden bij het dragen van VR-headsets. Het krijgt ook een boost in schermresolutie, wat belooft scherpere en duidelijkere VR-ervaringen mogelijk te maken, van games tot virtuele rondleidingen en het bekijken van VR-films.
Lees verder


Oculus Quest 2 for Business

Oculus heeft eind 2020 het Oculus for Business-programma voor zakelijke klanten uitgebracht. Het bedrijf belooft een veilige en betrouwbare VR-oplossing voor zakelijke klanten met de mogelijkheid om VR-implementaties te beheren en een op maat gemaakte headset-ervaring te hebben. Meer over Quest 2 for Business.


Wanneer komt de nieuwe Oculus vr-bril Meta Quest?


Volgens Facebook-baas Mark Zuckerberg wordt er al aan Quest 3 en 4 gewerkt. Een opvolger voor de Quest zou op zijn vroegst in 2022 moeten verschijnen, zo niet in 2023. Volgens Facebook's XR-baas Andrew Bosworth zal Oculus Quest "voor een lange tijd op de markt blijven". Tegelijkertijd beloofde de manager een technisch verbeterde en waarschijnlijk veel duurdere "Quest Pro". Deze komt er echter niet meer in 2021.

Update okt 2021:
Het moederbedrijf van Facebook verandert zijn naam in Meta zodat de nieuwe naam beter aansluit op de ambitieuze plannen om een nieuwe virtuele wereld wil ontwikkelen. Zo krijgt de Oculus Quest 2, het huidige virtual reality systeem van Meta, volgend jaar een nieuwe naam. Het bedrijf wil de bril vanaf volgend jaar de Meta Quest gaan noemen. Meta wil ook verschillende nieuwe accessoires voor het systeem gaan uitbrengen. Meer informatie over de VR headset wordt niet gegeven behalve dat de virtualreality bril camera's krijgt die de omgeving in kleur en in hoge resolutie kunnen vastleggen.


Links productupdates en games Meta Oculus Quest 2


Geregeld worden er nieuwe updates geïntroduceerd. Zo kunnen nu Quest-gebruikers opgenomen screenshots en video's synchroniseren met de Oculus-smartphone-app en hebben zo gemakkelijker toegang tot door gebruikers gegenereerde inhoud. De screenshots en video's kunnen vervolgens worden gedownload, bewerkt en gedeeld op de smartphone.
Om de synchronisatie te activeren, moet je de bestanden-app openen en het cloudsymbool activeren. Als alternatief kunt u alleen afzonderlijke bestanden synchroniseren. De afzonderlijke stappen worden uitgelegd op de Oculus-ondersteuningspagina.

Update: De nieuwste Quest-update brengt back-ups in de cloud en een mixed reality-weergave.
Meta heeft een nieuwe reeks functies voor Quest-headsets geleverd in een update die begin december wordt uitgerold. De veranderingen omvatten cloudback-ups, een mixed reality-cameramodus en andere instellingen die de toch al indrukwekkende functieset van de vr-bril Meta Quest completeren. Verder wordt de VR browser van de Oculus Meta Quest flexibeler door vrij instelbare venstergroottes.


Productpagina
Features
Games


Tv en films kijken met vr-bril Meta Oculus Quest 2


De resolutie van de virtual reality Meta Oculus Quest 2 is zo goed dat het bijna net zo handig is voor het bekijken van films als voor het spelen van games. Wanneer je een film bekijkt op de Quest, is deze niet alleen zo groot als een IMAX met geluid via oordopjes, maar beweegt hij ook met je mee. Draai je hoofd in een willekeurige richting en maak het je gemakkelijk op alle mogelijke manieren en het scherm blijft recht voor je gezicht. Het mooie van de vrbril Quest is de draadloze draagbaarheid: het is alsof je een bioscoop overal mee naartoe neemt bijvoorbeeld tijdens een lange reis. Een paar oordopjes van hoge kwaliteit is alles wat je echt nodig hebt om de ervaring compleet te maken. Verder kun je video's ook rechtstreeks van je computer naar de Quest 2 overbrengen. De Quest verschijnt als een schijf op pc, maar op Mac moet je het hulpprogramma Android File Transfer gebruiken. Je kunt op deze manier volledige 4K-films op je Quest 2 zetten, houd er rekening mee dat het  goedkoopste model alleen wordt geleverd met 64 GB beschikbare ruimte. Verder lezen over VR-films

Meta Quest 2: Nieuwe AR (augmented reality) functie beschikbaar

Met een nieuwe functie voor Meta Quest 2 kun je de omgeving in virtual reality brengen of deze samenvoegen met digitale werelden. Met de experimentele functie kun je tekenen waar muren, deuren, meubels en ramen zich bevinden. De Quest 2 krijgt een beter begrip van de ruimte en onthoudt de rangschikking van fysieke objecten. De omgeving kan dus onderdeel zijn van virtual reality of specifieker ingebed in augmented reality-apps.
Alle informatie en veel gestelde vragen over de vr bril Oculus Quest 2

Wanneer komt de Meta Oculus Quest 3 VR-bril van Facebook uit?


Facebook (nu Meta genoemd ) heeft zijn nieuwste VR-headset aangekondigd - Project Cambria genaamd - tijdens zijn meest recente Connect- evenement. Het is helaas niet de Oculus Quest 3, maar Meta legt in plaats daarvan uit dat dit nieuwe apparaat de thuisbasis zal zijn van baanbrekende technologie die tot doel heeft de vroegste dagen van zijn metaverse vast te stellen. Project Cambria moet ergens volgend jaar verschijnen. Het betreft echter geen Quest-apparaat, dus het gaat niet om een directe opvolger van de Oculus Quest 2. Naar verluidt is de VR-headset wel compatibel met Quest-apparaten, aldus het bedrijf.

De nieuwe VR-bril is een onderdeel van Facebooks plannen om meerdere mixed reality-producten te introduceren in de komende jaren.We verwachtten dat je in 2022 een nieuw model Oculus Quest VR-bril kunt kopen.

Update aug 2022:
De resolutie van het Quest 3-scherm wordt naar verluid 4.128 bij 2.208 pixels (wat overeenkomt met bijna 30 procent meer pixels dan Quest 2). Deze waarden waren te vinden in de code van de nieuwe PTC-firmware 43.0 voor de "Eureka865"-hardware. Dit zou de codenaam zijn van het Quest 3-prototype. Blijkbaar wordt om kostenredenen weer één display gebruikt in plaats van twee. Voor liefhebbers klinkt dit als slecht nieuws, aangezien een enkel scherm gepaard gaat met technische compromissen: gebruikers die de maximale IPD-instelling van de VR-bril gebruiken, zullen met een smaller gezichtsveld moeten leven. Daarnaast komt de volledige schermresolutie niet tot zijn recht, ongeacht de instelling.

Update oktober 2022:
Volgens een roadmap die eerder dit jaar is uitgelekt, is Meta van plan om in 2023 en 2024 twee nieuwe consumentgerichte Quest-apparaten (Meta Quest 3) te lanceren, met de codenaam Stinson en Cardiff. Lynch's lek heeft betrekking op Stinson, waarvan zijn bronnen zeggen dat het nog steeds gepland staat om in 2023 te lanceren. Lynch omschrijft de gelekte hardware als een "consumer mixed reality-apparaat" omdat het voor precies dit doel een verscheidenheid aan sensoren aan de voorkant biedt: twee zwart-witcamera's, twee RGB-camera's en een dieptesensor. De verschillende sensorgegevens worden softwarematig samengevoegd en maken zo een hoogwaardige passthrough-modus mogelijk, vergelijkbaar met Meta Quest Pro. Volgens de lekken richt de Quest 3 Stinson zich meer op mixed reality dan op sociale aanwezigheid. Meta kan in 2024 eye- en face-tracking leveren met een duurder Cardiff-model, ook bekend als "Meta Quest 3 Plus".

virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

Meta Oculus Quest 2 - 128 GB

Meta Oculus Quest 2 - 128 GB


€ 449,00

€ 449,00


virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

Meta Oculus Quest 2 - 128 GB

Meta Oculus Quest 2 - 128 GB


€ 449,00

€ 449,00

Meta Quest 2 krijgt tools voor ouderlijk toezichtDe nieuwste update van de vr-bril Meta Quest biedt belangrijke functies voor ouderlijk toezicht en volgden een regelgevende klacht en een controverse over hoe kinderen te beschermen tegen schadelijke Metaverse-inhoud. Om de beveiligingsfuncties te ontgrendelen, moet de minderjarige eerst de juiste uitnodiging naar een ouder sturen. Na bevestiging worden de Facebook-accounts van het kind en de ouder gekoppeld via de Oculus-app. De tools zijn dan beschikbaar in de Oculus-app van de wettelijke voogd. Vanaf dit punt moet het kind toegang vragen als het apps wil gebruiken waar het nog niet oud genoeg voor is, en kunnen ouders preventief bepaalde VR-apps blokkeren. Dit werkt ook met VR-apps die vanaf een pc worden gestreamd via Oculus Link of Air Link.
Meta stelt nog steeds 13 jaar als minimumleeftijd voor het gebruik van de VR-bril. Een Facebook-account mag pas vanaf 13 jaar worden geopend. Titels met een hogere beoordeling worden standaard niet gestart op het account van het kind. Volgens Meta dienen de leeftijdsclassificatie van de International Age Rating Coalition (IARC), lokale jeugdbeschermingswetten en leeftijdsinformatie in het Facebook-account als basis. Ouders kunnen deze instellingen en verzoeken van hun kinderen beheren in de Oculus-app op hun smartphone - of direct met de VR-bril.
Verder brengt de nieuwste update voor de Meta Quest 2 bril een nieuwe thuisomgeving, een niet storen-modus en een webhub voor ouderlijk toezicht.

De VR-bril Meta Quest Pro voor professionals


De VR-bril Meta Quest Pro komt in oktober uit, dat had Mark Zuckerberg al bevestigd. De virtual reality / mixed reality bril gaat 1.799,99 euro kosten en dat is bijna vier keer zo duur als Meta Quest 2. In ruil daarvoor zijn er premium features zoals een hoogwaardige passthrough, een slank en comfortabeler vizierontwerp en gezichts- en eye-tracking.

Meta maakte vanaf het begin duidelijk dat de nieuwe productlijn gericht is op professionele gebruikers, enthousiastelingen en bedrijven die meer willen betalen voor Meta's meest geavanceerde virtual reality-technologieën.

De Quest Pro is dus vooral bedoeld voor zakelijke toepassingen. Daarbij heeft Meta blijkbaar vooral brainstorms en andere vergaderingen op het oog. Die verlopen volgens Zuckerberg beter wanneer je in 3D vergadert.

Redenen om een Oculus Meta Quest VR-bril te kopen


Om meedere redenen loont het om een Meta Quest virtual reality headset aan te schaffen. Ten eerste is de verhouding prijs-kwaliteit er goed. Daarbij is de standalone bril tevens een PCVR bril door een kabel aan te sluiten aan je PC. Voor de overige argumenten om een Quest VRbril te kopen zie onderstaande video.
Meta Quest Pro: de VR-bril voor bedrijven
Meta Oculus Quest 2
Specificatie en prijs van de Quest 2 virtual reality headset van Oculus
Alles wat je wilt weten over de virtual reality headset Oculus Quest 2
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info