Alle informatie over de Oculus Quest: de all-in-one VR-bril


De nieuwe VR-bril Oculus Quest 2 is een zelfstandige virtual reality headset en een update van de vorige versie van de Quest. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 349, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is. Hieronder meer informatie.Wat is de specificaties van de Oculus Quest 2?


De Oculus Quest 2 is de nieuwste standalone VR-bril van Oculus. Met deze headset heb je geen externe sensoren, kabels of een PC nodig. De processor zit namelijk al ingebouwd in de headset waardoor je zonder enige beperkingen van Virtual Reality kunt genieten. De Oculus Quest 2 maakt gebruik van de nieuwste Snapdragon XR2 processor, welke het mogelijk maakt om grafische games op mooie en vloeiende kwaliteit te kunnen afspelen. En met de hoge beeldresolutie van 1832 x 1920 pixels per oog biedt het scherm ook nog eens een erg mooie beeldweergave.

Oculus Quest 2 maakt gebruik van inside-out tracking. Deze methode van tracking zorgt er voor dat je geen externe sensoren hoeft te plaatsen in de ruimte, maar dat je headset op kunt zetten en met de controller de ruimte om je heen kunt afbakenen. De meegeleverde 6 DoF-controllers volgen jouw bewegingen nauwkeurig waardoor de Vr-ervaring realistischer voelt dan ooit tevoren.
Van belang is om te weten dat je een Facebook-account nodig om de Oculus Quest 2 te kunnen gebruiken.

Technische specificaties:
Merk: Oculus Quest 2
Schermtype: LCD
Resolutie: 3664 x 1920
Verversingssnelheid: 72 Hz
Gezichtsveld: 100 graden
Tracking: inside-out, 6 DoFWat zijn de voordelen en nadelen van de Oculus Quest 2?

Hieronder de voor- en nadelen van de Oculus Quest 2:

+ Oculus Quest 2 heeft een krachtige ingebouwde processor (zonder computer te gebruiken)
+ Met inside-out tracking is het niet nodig om externe sensoren op te zetten
+ Volledig nieuw design, waardoor de headset er futuristisch uitziet
-  Met 64GB versie heb je vrij weinig opslag om de nieuwste games op te slaan
-  Om PC-VR te kunnen spelen dien je over een Oculus Link kabel te beschikken
-  Je hebt een Facebook-account nodig om de Quest 2 te kunnen gebruiken.


Wat kost de Oculus Quest 2?


De Quest 2 is in Nederland en Belgie te koop voor € 349,- (64GB). Daarnaast kun je een 256GB-versie kopen voor € 449,-. Bij de levering van de headset is inbegrepen: VR-bril, 2 touch-controllers van de derde generatie, oplaadkabel, batterijen voor de touchcontroller, AC-adapter en tussenstuk voor glazen.
Overzicht van gerelateerde blogs:
oculus quest 2 vr bril (virtual reality headset)

Welke games kan ik spelen met de Oculus Quest 2?


De Oculus Quest 2 kan alle games van de originele Oculus Quest spelen. Dat betekent dat elke game die is bevestigd voor Oculus Quest zal werken op de nieuwe en verbeterde Oculus Quest 2. Verder kan je ook Oculus Link gebruiken, wat betekent dat je PCVR-titels kunt afspelen wanneer de headset is aangesloten op een pc met voldoende stroom om PCVR uit te voeren.

Bij de lancering van Oculus Quest biedt de Quest Store meer dan 200 titels. Er is een lijst met   games die je download, aanraders zijn natuurlijk YouTube, Netflix etc. Je kunt dus gebruik maken van webbrowsers om dingen op te zoeken op het internet. In de game store kun je makkelijk en eenvoudig games kopen of downloaden. Deze worden dan toegevoegd aan je account en staan er voorgoed op. De games op de Oculus Quest 2 zijn zeer leuk en verslavend. Bekende titels die je kunt spellen op dit apparaat zijn o.a. Beat Saber, VRchat, Real VR fishing en nog veel meer bekende titels. Vrchat is een game waar je kunt praten met mensen over de hele wereld. Ook kunt je verschillende werelden bezoeken die door spelers gemaakt worden.


Reviews nieuwe standalone VR-bril Oculus Quest 2


De nieuwe Oculus Quest 2 virtual reality-bril is inmiddels getest en door meerdere experts gereviewd. Wat zijn de verschillen met de eerste Quest, Rift S en andere VR-headsets? Bekijk hieronder hoe je bestaande Quest-games speelt met de nieuwe processor en scherm, hoe het voelt met het nieuwe Elite-headstrap-accessoire en wat Quest 2 betekent voor de andere VR-headsets.

Wat zijn veel gestelde vragen over de Oculus Quest 2?


Kan ik de Oculus Quest 2 gebruiken als draadloze PC VR-bril?
Ja, met de VR-app Virtual Desktop en zijn sidequest-patch, die via sideloading wordt geďnstalleerd.
Een snelle computer en een router die zendt in de 5 GHz-band zijn voorwaarden voor goede wifi-streaming. In directe vergelijking met native PC VR-brillen en Oculus Link, moet je echter sterkere compressie-artefacten en een hogere latentie verwachten.
Facebook werkt vrijwel zeker aan een draadloze versie van de Oculus Link. Het is niet bekend of, wanneer en in welke vorm de officiële wifi-streamingoplossing zal verschijnen. Tot dusver is er nog niets aangekondigd. In elk geval zou aan de technische vereisten worden voldaan: Quest 2 ondersteunt Wi-Fi 6 voor bijzonder hoge gegevensuitwisseling en kan dankzij de XR2-chip videosignalen nog sneller decoderen dan de originele Quest.

Welke nieuwe of verbeterde softwarefuncties biedt de Quest 2?
Naast de verbeterde Oculus Link (zie hierboven), belooft Facebook fitness tracker-software genaamd Oculus Move, verbeterde casting en de integratie van Facebook Messenger in het Quest-platform.

Welke versie van de Quest 2 is voor mij het beste?
Het besturingssysteem neemt ongeveer 11 gigabyte in beslag. De standaard Quest met 64 gigabyte geheugen zou nog steeds voldoende moeten zijn voor incidentele gebruikers. Als je een hele grote gamebibliotheek hebt en je eigen films op een VR-bril wilt laden, kun je overwegen om de 256 gigabyte-versie te kopen.

Heb ik een Facebook-account nodig voor Oculus Quest 2?
Ja. Oculus Quest 2 kan alleen worden gebruikt met een Facebook-account. Het moet echter nog steeds mogelijk zijn om VR te gebruiken met je eigen profiel dat niet de echte naam laat zien en een eigen Oculus-vriendenlijst biedt. Welke VR-vriend de Oculus-naam ziet en welke de
echte naam ziet, kan worden ingesteld.
Bestaande gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun Oculus-account samen te voegen met hun Facebook-account. Bij het verzamelen van gegevens neemt Facebook al zijn vrijheden, zoals vermeld in de voorschriften voor gegevensbescherming. Het is niet bekend welke Oculus-gegevens Facebook verwerkt en hoe.


Handtracking op de Oculus Quest
Handtracking is een van de belangrijkste functies voor het gebruiken van Virtual Reality (VR). Wil je meer informatie over de Oculus Quest handtracking (handvolging) en hoe je dit activeert op je VR-bril? Lees verder


Nieuwe functionaliteiten voor de Oculus Quest 2


Facebook werkt aan een nieuwe feature voor Oculus Quest die de VR-bril aanzienlijk zou kunnen upgraden. Onder de preview-apps in de Quest Store zijn Android-apps ontwikkeld voor smartphones en tablets, waaronder Among Us, Kindle, TikTok, Zoom, Linkedin, Snap, Spotify, CNN en Candy Crush. Applicaties die nog in ontwikkeling zijn of worden getest, verschijnen meestal onder de preview-apps. In de app-details wordt "Android Apps for Quest" genoemd als de ontwikkelaar. Dit kan duiden op een voorselectie en optimalisatie door Facebook. De Android-apps zijn echter (nog) niet functioneel.

Met de integratie van Android-apps in de Quest Store zou Facebook een brug kunnen slaan naar het ecosysteem van smartphone-apps, waardoor Quest-gebruikers toegang krijgen tot een enorme bibliotheek met gevestigde apps en platforms. Het feit dat deze alleen in de vorm van 2D-vensters verschijnen, zou een tussenoplossing zijn die veel VR-enthousiastelingen waarschijnlijk draaglijk zouden zijn. Aangezien Oculus Quest een relatief klein ecosysteem is, zal het jaren duren voordat native Quest-versies van populaire smartphone-apps opduiken. YouTube en Netflix zijn uitzonderingen op de regel.Meer informatie over de nieuwe alles-in-een VR-bril Oculus Quest 2


Facebook geeft officieel zijn Oculus Quest een volledige update door de introductie van de Oculus Quest 2. Deze alles-in-één virtual reality-headset zal het succes van zijn voorganger proberen te verbeteren en enkele nieuwe gelikte functies toevoegen. Dergelijke upgrades komen in de vorm van een snellere 90Hz verversingsfrequentie, wat zou moeten helpen om het gevoel van bewegingsziekte te verminderen dat kan optreden bij het dragen van VR-headsets. Het krijgt ook een boost in schermresolutie, wat belooft scherpere en duidelijkere VR-ervaringen mogelijk te maken, van games tot virtuele rondleidingen en het bekijken van VR-films.
Lees verder


Oculus Quest 2 for Business

Oculus heeft eind 2020 het Oculus for Business-programma voor zakelijke klanten uitgebracht. Het bedrijf belooft een veilige en betrouwbare VR-oplossing voor zakelijke klanten met de mogelijkheid om VR-implementaties te beheren en een op maat gemaakte headset-ervaring te hebben. Meer over Quest 2 for Business.


Wanneer komt Oculus Quest 3?


Volgens Facebook-baas Mark Zuckerberg wordt er al aan Quest 3 en 4 gewerkt. Een opvolger voor de Quest zou op zijn vroegst in 2022 moeten verschijnen, zo niet in 2023. Volgens Facebook's XR-baas Andrew Bosworth zal Oculus Quest "voor een lange tijd op de markt blijven". Tegelijkertijd beloofde de manager een technisch verbeterde en waarschijnlijk veel duurdere "Quest Pro". Deze komt er echter niet meer in 2021.


Links productupdates en games Oculus Quest 2


Geregeld worden er nieuwe updates geďntroduceerd. Zo kunnen nu Quest-gebruikers opgenomen screenshots en video's synchroniseren met de Oculus-smartphone-app en hebben zo gemakkelijker toegang tot door gebruikers gegenereerde inhoud. De screenshots en video's kunnen vervolgens worden gedownload, bewerkt en gedeeld op de smartphone.
Om de synchronisatie te activeren, moet je de bestanden-app openen en het cloudsymbool activeren. Als alternatief kunt u alleen afzonderlijke bestanden synchroniseren. De afzonderlijke stappen worden uitgelegd op de Oculus-ondersteuningspagina.


Productpagina
Features
Games

virtual reality headset quest versie 2
Oculus Quest 2 - 64 GB

Oculus Quest 2 - 256 GB

Oculus Quest 2 - 64 GB

Oculus Quest 2 - 256 GB


€ 365,00

€ 465,00

€ 349,00

€ 449,00

Alle informatie en veel gestelde vragen over de vr bril Oculus Quest 2
Oculus Quest 2
Specificatie en prijs van de Quest 2 virtual reality headset van Oculus
Alles wat je wilt weten over de virtual reality headset Oculus Quest 2
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info