Virtual Reality-films


Kijken naar een film in VR in bioscoop-formaat scherm vanaf de bank in je woonkamer. Dat kan nu met behulp van de VR-bril. Als de film is 360 graden is opgenomen kun je letterlijk in de film stappen en deel uitmaken van er in de film afspeelt. En je bepaald zelf waar je naar kijkt. Dit is nog maar het begin een revolutie in de filmindustrie en de eerste VR-films zijn inmiddels al uit.

In Los Angeles, komt de entertainment-industrie met de eerste VR-films op basis van de virtual reality technologie, dit onder leiding van Facebook's Oculus VR, Sony, Google en Samsung. Een van deze onderneming, New Deal Studios, heeft de afgelopen maanden een aantal 360-graden korte speelfilms gemaakt die kunnen worden bekeken via VR-brillen zoals Samsung's Gear VR. De-studio bekend van visuele effecten op de hit films als "The Dark Knight", "The Avengers" en "The Wolf Of Wall Street" -gelooft dat virtual reality de volgende stap is voor entertainment, en wil marktleider worden met betrekking tot VR-films.

Eerste virtual reality-film 'Lost' van Story Studio: Virtual reality bedrijf Oculus VR start een nieuwe afdeling met de naam Story Studio. Deze nieuwe afdeling gaat virtual reality-films maken en experimenteren met verschillende vormen van virtual reality in bioscopen. De eerste virtual reality ervaring heet Lost. De animatiefilm wordt door de computer gegenereerd terwijl de gebruiker kijkt. Lost is geregisseerd door oud Pixar-medewerker Saschka Unseld en duurt gemiddeld vijf minuten. De duur van de film hangt af van hoe de gebruiker kijkt. Tijdens de filmervaring loop je door een donker bos, waarin allerlei monsters op je afkomen. Kijk hieronder naar enkele VR films op YouTube of download Google Spotlight waar verhalen en virtual reality voor mobiel samenkomen.
vr film
Maak met een VR-bril op een thuisbioscoop: met een VR-bril op eenvoudig films kijken alsof je naar een groot scherm zit te kijken. Thuis of onderweg kan dan ongestoord gekeken worden naar films of televisie.

Virtual Reality bioscoop


Eind 2015 is de eerste Virtual Reality Pop-Up bioscoop van Amsterdam geopend. Bezoekers kunnen in Virtual Cinema Amsterdam met een VR-bril de nieuwste films in een virtuele wereld ervaren. Met dit initiatief kan de consument kennis laten maken met de bioscoop 2.0.Het gave van VR is dat je echt midden in de film staat. Dat maakt de belevenis ook zoveel unieker dan een gewone bioscoop. In de Virtueel Cinema in Amsterdam draaien zowel films als documentaires. De films/documentaires duren niet langer dan een halfuur. Wat het extra uniek maakt is dat het s ’werelds eerst virtueel reality cinema is. Je kunt de films kijken vanaf een prijs van plusminus 7 euro. Voor meer informatie: https://thevrcinema.com/nl
Veel gestelde vragen

Wat als ik geen VR-bril heb?
Je kan de VR-filmpjes ook via een 360-player bekijken. Je moet dan wel de app downloaden (mobiel) of via een laptop of computer bekijken.

Moet ik in de VR-app een video downloaden voordat ik die kan afspelen?
Nee, de video’s worden gestreamd. Let op: via 3G of 4G kost dit aardig wat data. Tip: gebruik wifi.

Ik ervaar problemen met video’s bekijken. Wat moet ik doen?
Dit kan liggen aan de zoom instellingen van je smartphone.
Ga voor een iPhone 5, naar Settings > General > Accessibility > Zoom. Voor een IPhone 6, ga naar Settings > Display & Brightness > Display Zoom > View > Standard.

Omzetten van een 3D video/movie naar Virtual Reality (VR) format
Instructie

Kan ik ergens een cursus volgen op VR-films te maken?
Leer om 360 graden films te maken aan de hand van een online training/cursus.
Bijvoorbeeld: Cinematic VR Crash Course - Produce Virtual Reality Films
Nederlandse film maakt debuut op SXSW 2019
10/27/2019
VR is dé toekomst voor film als we de trendwatchers moeten geloven. De Nederlandse regisseur Wiebe van den Ende presenteert samen met een handvol andere Nederlanders dit jaar zijn werk op het SXSW Festival in Austin, Texas. Van den Ende zet o.a. met de korte film Incitement (±9 minuten) zijn eerste officiële stappen in de wereld van VR.
Het komende jaar zal Incitement hopelijk nog veel te zien zijn in het internationale festivalcircuit. Uiteindelijk in 2020 via verschillende platforms voor het grote publiek.

Robert Rodriguez en STX lanceren VR-film The Limit
11/27/2018
Nu virtualreality-brillen steeds meer voorkomen, zijn er ook steeds meer filmmakers die er speciale films voor maken. De laatste die dat gedaan heeft, is Robert Rodriguez. Deze regisseur ken je mogelijk van Once Upon A Time in Mexico, Spy Kids en El Mariachi. Nu heeft hij The Limit uitgebracht, meldt Engadget. The Limit verschijnt op vrijwel ieder groot platform dat ondersteuning biedt voor VR, waaronder de headsets van Oculus, de Vive-lijn van HTC, Android, iOS, PlayStation VR en Windows Mixed Reality. De film kost 10 dollar om te bekijken, maar slechts 8 dollar voor mobiele platformen. De film zelf duurt 20 minuten, waarin je een “super-assassin” (Michelle Rodriguez) inhuurt om je identiteit te ontdekken en gerechtigheid te brengen. De film bestaat – geheel in de stijl van Rodriguez – uit veel gevechten, schietpartijen en explosies. Meer

AMC brengt VR Rooms naar bioscopen
11/01/2017
Het grootste bioscoopbedrijf ter wereld, AMC, investeerd fors in virtual reality. Het bedrijf heeft onlangs een partnerschap aangekondigd met de start Dreamscape Immersive om VR-ervaringen naar Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk te brengen. Dreamscape creëert ruimschaalvriendelijke VR-ervaringen en heeft de aandacht van Hollywood elites uch aangetrokken als Steven Spielberg, Warner Bros. en 21st Century Fox. Vanaf nu zal zijn akkoord met AMC tot zes "Dreamscape Immersive VR-centra" in een van de hergebruikte AMC-theaters of stand-alone locaties, die allemaal voor maximaal zes gebruikers mogelijk maken, soms binnen de volgende 18 maanden. AMC zal 10 miljoen dollar investeren in een contentfonds om de ontwikkeling van sommige van deze ervaringen te helpen.

Oculus introduceert Venues voor VR films en live evenementen
10/12/2017
Oculus introduceert komend jaar Oculus Venues. Dat is een virtuele omgeving waarin mensen live concerten, sporten of filmpremières kunnen bezoeken. Wanneer deze VR omgeving precies beschikbaar komt is nog niet duidelijk.

CineMec Utrecht krijgt VR-pop up
09/16/2017
Nederlandse bioscopen introduceren nu ook Virtual Reality (VR). CineMec Utrecht krijgt de primeur van een virtual reality-bioscoop. Pathé heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met &samhoudmedia, eigenaar van het Virtual Reality Cinema-concept. Ook Samsung is partner. De pop-up VR-bioscoop opent op 13 september en zal dagelijks voorstellingen verzorgen. Bij The VR Cinema kun je kiezen uit vier thema’s: familie, betoveren, strijders en griezelen. Je kiest in de bioscoop een pakket waarin je 2 of 3 mini-films te zien krijgt. Een pakket duurt ongeveer 15 minuten. Sinds maart 2016 heeft &samhoudmedia een eigen bioscoop in Amsterdam, the VR Cinema. Het bedrijf van oprichter Jip Samhoud produceert VR-content en beheert een internationaal distributienetwerk voor VR-films. Ook heeft het een licentie met de Chinese electronicaketen Gome die heeft geleid tot een keten van VR Cinema’s in China.

Facebook sluit filmstudio voor Oculus VR-films
05/05/2017
Facebook sluit na twee jaar zijn Oculus Story Studio, een interne tak die zich richtte op het maken van virtual reality-films. In plaats daarvan gaat Oculus 50 miljoen dollar investeren in experimentele, niet-gaming VR-media, schrijft Oculus-contenthoofd Jason Rubin. De Oculus Story Studio werd in 2015 tijdens filmfestival Sundance onthuld, en trok onder meer medewerkers van animatiestudio Pixar en uit de gamewerld aan. "We zijn nog steeds absoluut toegewijd om het ecosysteem voor VR-films en creatieve content te laten groeien", aldus Rubin. Oculus denkt door in externe VR-projecten te investeren voor de meeste groei in de VR-sector te kunnen zorgen. Rubin wijst daarbij op de 250 miljoen dollar die het bedrijf in 2016 heeft geïnvesteerd in VR-games en projecten. Bron nu.

VVRAAK: nieuwe VR-film in ontwikkeling
04/18/2017
De eerste opnames van de nieuwe VR film: WRAAK! zijn opgenomen. De virtual reality film wordt in 360 graden gefilmd. Het is een samenwerking tussen Mediacollege, AVROTROS, Cinerebel, Tuvalu Media/Sparkx Media, Mengwerk, Pixelize en Practoraat "Het Nieuwe Kijken". De VR-film komt later dit jaar uit.

IMAX bouwt eerste VR Centre in Manchester
12/07/2016
IMAX gaat zijn eerste Virtual Reality Centre in Europa neerzetten in Manchester. De opening staat gepland voor eind 2016. De VR Centres die IMAX voor ogen heeft zijn afgesloten ruimtes van circa 200 vierkante meter waarin zich zo’n twaalf zogeheten pods bevinden. Die zijn uitgerust met een interactieve stoel, headset en controlers. Bezoekers kunnen bij IMAX VR-ervaringen ondergaan die variëren van vijf tot vijftien minuten per VR-film. IMAX is momenteel in gesprek met producenten om speciale VR-content te maken rondom films en series. Volgens IMAX zullen de VR-centres de bioscoopervaring verruimen en er niet mee concurreren.

VR Days Europe 2016 toont bijzonder project
12/07/2016
De VR-film Ashes to Ashes is tijdens de VR Days Europe 2016 in Amsterdam in première gegaan. De virtual-realityfilm Ashes tot Ashes beleefde zijn wereldpremière op 5 november tijdens de VR Days Europe 2016 in het Amsterdamse VondelCS. In deze korte film worden de mogelijkheden van storytelling in een virtuele wereld getoond. De VR-film werd gemaakt door drie verschillende regisseurs uit drie verschillende disciplines: VR, theater en film. Zij onderzochten hoe een visueel verhaal kan worden verteld in een driedimensionale wereld, gefilmd in 360 graden.

Amsterdams VR-bedrijf gaat films distribueren voor Chinese Media Markt
12/05/2016
Het jonge Amsterdamse virtual reality-bedrijf &Samhoud Media betreedt de lucratieve Chinese markt, zo maakte het vrijdag bekend. De Amsterdamse start-up gaat virtual reality (VR)-films distribueren voor elektronicagigant Gome in Hongkong, de Chinese tegenvoeter van Media Markt.

Basketbal virtual-reality-film van de NBA
09/17/2016
Voor het eerst heeft een VR-film de lengte van een aflevering van een televisieserie bereikt, namelijk 25 minuten. Het gaat om Follow My lead: The Story of the 2016 NBA Finale, die door de NBA, Oculus en een productiebedrijf gemaakt werd, schrijft The Verge. Follow My Lead is een mini-documentaire over de dramatische confrontatie tussen 2 basketbalteams. De Amerikaanse acteur Michael B. Jordan vertelt het verhaal in de film, die speciaal voor de Gear VR gemaakt is. Waar veel VR-films erg traag zijn met lange shots, is Follow My Lead wel iets sneller. De VR-film is nu gratis te krijgen in de Gear VR-winkel en op Facebook staat een teaser.


Sony wil VR-films
09/16/2016
Sony wil de mogelijkheden voor zijn virtual-reality set uitbreiden naar niet-gaming gerelateerd entertainment zoals televisie en film. Dat meldt het bedrijf aan Reuters. Het zou bovendien geen plannen hebben om hun vr-bril beschikbaar te maken voor smartphones. Sony is onderhandelingen gestart met mediabedrijven om meer gevarieerde 'content' te brengen voor de PlayStation VR headset, die op 13 oktober gaat uitkomen.

Google en Hulu samen in virtual realityfilms en -programma's
08/26/2016
Google steekt honderdduizenden dollars per productie in een aantal virtual reality films en -programma's. De zoekgigant wil zo exclusieve content hebben voor zijn nieuwe Daydream-dienst, hebben bronnen aan Bloomberg verteld. Ook gaat Google projecten van Hulu promoten en de productie van 360 gradenfilms met YouTube-sterren bekostigen. Daydream wordt zowel een winkel als een softwaredienst en moet de manier worden waarop mensen vr-content vinden. Eerder kondigde HTC ook al een appstore voor virtual reality. Google betreedt sowieso een drukke markt. Naast HTC zetten ook Facebook, Sony en Samsung vol in op virtual reality.De nieuwste Android-versie, Android 7.0 Nougat, is maandag uitgekomen. Het mobiele besturingssysteem is voorbereid op Daydream.
IMAX zet in op Virtual Reality in bioscoop
06/16/2016
IMAX gaat inzetten op Virtual Reality in bioscopen en shopping malls in de vorm van speciale VR venues. Zes van de VR-locaties van IMAX moeten voor het einde van 2017 worden geopend. De eerste komt in Los Angeles. Het is niet de bedoeling dat de consument de virtuele werkelijkheid straks in een bioscoopzaal gaat ervaren, maar in speciale ruimtes. Er vindt samenwerking plaats met Google in een 360-graden camera die het mogelijk maakt om beelden aan de hand van een VR-bril te ervaren. Het is de verwachting dat IMAX samen wil gaan werken met filmstudio’s om ook filmfranchises een Virtual Reality variant te geven. Een tien minuten durende VR-ervaring in de IMAX locaties zou tussen de zeven en tien dollar moeten gaan kosten.

Nederlandse VR-film geselecteerd voor Cannes
05/18/2016
De korte Virtual Reality-film Amani van de Nederlandse regisseurs Joris Weerts en Eelko Ferwerda is geselecteerd voor het programmaonderdeel NEXT van het filmfestival in Cannes. Rotterdammer Eelko Ferwerda is een bekende van IFFR: zijn korte films American Dreams (2006) en Des Duivels (2013) gingen tijdens IFFR in première. Het innovatieprogramma NEXT staat dit jaar in het teken van Virtual Reality. Met de film staat de kijker in het huis van de twaalfjarige Amani uit Kenia, wiens leven gedomineerd wordt door huiselijk geweld en seksueel misbruik. Door middel van een 360 graden VR-bril beleef je van dichtbij hoe het jonge meisje als huisslaaf wordt behandeld.

Rotterdam met VR-bril in 360-graden bekijken
05/09/2016
De videomakers van VR Composers maken filmpjes speciaal voor mensen met een virtual reality bril. Voor het eind van de zomer willen ze heel Rotterdam in 360-graden opgenomen hebben. Wie geen VR-bril heeft kan de clips ook heel goed op de computer of op een telefoon afspelen.

Eerste virtual reality filmfestival
02/23/2016
Kaleidoscope, ’s werelds grootste community voor virtual reality-contentmakers, biedt het beste op het gebied van Virtual Reality-film, VR-kunst en zogenoemde immersive ervaringen. Na een succesvol debuut vorig jaar in Noord-Amerika zijn vanaf maart tien steden in Europa, Azië en Oceanië aan de beurt. De Kaleidoscope World Tour trapt af in Parijs en doet op vrijdag 25 maart EYE Filmmuseum in Amsterdam aan. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung en Wevr Transport, en is hét première-event voor VR-ervaringen gemaakt door onafhankelijke kunstenaars.
Voor uitgebreide beschrijvingen van de geselecteerde vr-films en projecten én voor ticketverkoop ga naar: http://kaleidovr.com/events/2016worldtour-amsterdam
Het publiek krijgt de kans om het volledige scala van VR-ervaringen te ondergaan via door Samsung ter beschikking gestelde Gear VR-apparatuur, maar ook via de headsets van Oculus Rift en HTC Vive VR. Om te garanderen dat de ‘virtuele vertoningen’ zo soepel en vlekkeloos mogelijk verlopen, is gekozen voor het recent gelanceerde VR-platform Wevr Transport. Het festival bestaat niet uit VR-vertoningen alleen: er staan ook presentaties, lezingen en demonstraties door getalenteerde VR-kunstenaars en -professionals op het menu.
Kaleidoscope werd in mei 2015 opgericht en heeft als missie om onafhankelijke VR-kunstenaars in staat te stellen hun werk te promoten, om originele content te produceren, om nieuw talent te koesteren en de zichtbaarheid van VR te vergroten als nieuwe stap in cinema en amusement.

VR bioscoop in Amsterdam
04/02/2016
Er was al een try-out in Amsterdam, maar vanaf nu is er een definitieve VR-bioscoop op een vaste locatie. Bezoekers kunnen vanaf woensdag terecht in de bioscoop in Amsterdam. 50 bezoekers kijken een half uur lang met een speciale bril op naar in totaal vijf films. Die zijn in een cirkel van 360 graden opgenomen, waardoor het lijkt alsof je daadwerkelijk in het filmdecor staat. Door de draaistoelen is het mogelijk om mee te bewegen. Samhoud, de eigenaar, kreeg het idee toen hij vorig jaar in Amerika voor het eerst zo'n bril mocht uitproberen. "We zijn van origine een mediabedrijf en hebben ons altijd met nieuwe technologie bezig gehouden. Toen ik dit zag dacht ik: dit is echt een medium om mensen mee te inspireren."
YouTube gaat virtual reality-filmpjes tonen
04/02/2016
YouTube springt op de kar van de virtuele realiteit: Google heeft gemeld dat de videostreamingdienst binnenkort 360 gradenfilmpjes zal ondersteunen.Google heeft aan de technologiesite Gizmodo bevestigd dat het werkt aan de ondersteuning van 360 graden-video's. Deze feature wordt 'in de komende weken' uitgerold en maakt het mogelijk om filmpjes vanuit verschillende perspectieven te bekijken, 'om alles te kunnen zien wat er gebeurt'.
360 graden-beelden kunnen gemaakt worden met virtual reality-camera's, zoals de Kodak SP360, de Ricoh Theta, de Giroptic 360cam, de Bublcam of de VSN V.360. Meer details over hoe de virtual reality-functie in zijn werk zal gaan is nog niet bekend.
Met Google Cardboard heeft de zoekgigant ook al een virtual reality-headset op de markt. Ook Samsung en het door Facebook overgenomen Oculus hebben een VR-bril in hun assortiment.

VPRO lanceert korte VR-film van Missie Aarde
04/02/2016
In een korte VR-film van de sciencefictionserie Missie Aarde kunnen kijkers virtueel aan boord stappen van het ruimteschip de Tasman.
De VPRO lanceerde zondag de virtual realityfilm waarbij kijkers oog in oog staan met de hoofdrolspelers uit de serie.
De film op YouTube en de VR-app van de VPRO valt samen de start van het tweede seizoen van de televisieserie. De film is gemaakt met een 360 gradencamera.
Met de VR-film kijk je niet alleen naar Missie Aarde, maar bevind je je levensecht aan boord van De Tasman. In de virtuele film ben je onderdeel van de ruimtemissie en kan je 360 graden rondkijken in de Tasman. Je maakt op een bijzondere manier kennis met de astronauten. Mag je aan boord blijven of wordt je er direct vanaf gestuurd?

https://www.youtube.com/watch?v=25CSJylkSJ0

Films kijken met VR-bril

Het is nu ook mogelijk om films te kijken via een virtual reality-bril. Dit is een bijzondere ervaring omdat het lijkt dat je echt in de bioscoop of zowaar in de film zelf aanwezig bent. Deze beleving krijg je omdat het beeld zo dicht via de VR-bril getoond wordt. Speelfilms zijn daarmee levensecht te bekijken, je kunt zelfs kijken vanuit een bioscoop-zitplaats. Het leuke is dat je zelf de regie in handen hebt: als drager van de bril bepaal je zelf de beelduitsnede en heb je daarom het gevoel dat je zelf ter plekke bent. Zeker als het geluid zich ook aanpast aan je bewegingen.

Virtual Reality geeft de controle aan de kijker: "In tegenstelling tot een regisseur die selecteert wat jij ziet, kun je nu zelf bepalen waar je naar kijkt."

Hoe kun je VR-films bekijken? Dit kan bijvoorbeeld met de virtuele movie app van Oculus (Cinema) van Samsung Gear. Je kunt hiermee elk videobestand op een groot scherm in een van vier verschillende bioscopen afspelen.

Hoe worden Virtual Reality films gemaakt?

Het maken van films wordt geheel anders nu het publiek onderdeel van de acties geworden is. Er zijn speciale camera's nodig om films in virtual reality op te nemen. Kenmerkend aan de opname apparatuur zijn de camera's die alle kanten (360 graden) rond kunnen opnemen, ook omhoog en omlaag. Ze nemen aan alle kanten tegelijk op waardoor je meerdere acties kunt bekijken in een shot. Verder is er een speciale programma nodig om de 360 graden beelden te bewerken. Je moet aan veel dingen denken tijdens het maken van een 360 graden film.
VR-films kijken met Netflix

Netflix heeft een VR-applicatie uitgebracht: de 'VR living room'. Netflix heeft gekozen voor een vrij comfortabele setting in een groot huis met grote, rode bank in een huis met veel hout. Een veel gehoorde klacht bij het kijken van films is de mate van comfort, het is gewoon niet relaxed om lange tijd met een VR-bril op je hoofd te zitten, laat staan gezellig.
Het concept van netflix in virtual reality heeft absoluut potentie. Het is wachten op betere beeldkwaliteit. Een probleem is is bovendien nog het comfort. De huidige VR-brillen zijn gewoon nog te groot en zwaar om lang te gebruiken. Wanneer de VR-brillen kleiner en comfortabelere worden gaat deze manier van film kijken absoluut populair worden.

Netflix en Hulu komen met virtual reality-apps
Zowel Netflix als Hulu komen met apps die je in virtual reality films en series laat kijken. Dat opent de weg naar films die volledig in virtual reality zijn opgenomen en je zo midden in de actie plaatsen. In de Netflix-app word je in een virtuele, sfeervolle woonkamer geplaatst, met uiteraard posters van Netflix-series aan de muur. Vervolgens kijk je films en series op een 110-inch groot virtueel televisiescherm. Je waant je in je eigen thuisbioscoop. De apps van Netflix en Hulu werken onder meer op de nieuwe Samsung Gear VR, als ook op Oculus Rift.

Waarom VR-films kijken in plaats van op TV?
Wanneer je al een grote televisie hebt, kun je je afvragen wat hier de meerwaarde van is. Maar voor streamingdiensten is het tevens een eerste stap naar het produceren van films die helemaal voor virtual reality worden opgenomen, en waarbij je midden in de actie staat.
virtual rality films netflix
Platforms 360-graden video's

GoPro VR
YouTube - trending 360 videos
YouTube - Immersive videos
YouTube - 360-graden video's
virtual reality film

360 graden filmpjes Youtube

Youtube heeft ter gelegenheid van het Cannes festival een top 10 lijstje bekend gemaakt met 360 graden video's. Hieronder een selectie hieruit. Mocht je geen VR-bril hebben, dan zijn ze ook gewoon te bekijken via een browser waarbij je de muis kunt gebruiken om rond te kijken in het filmpje.

Voorbeelden van VR-films

Hieronder enkele voorbeelden van VR-films:

Filmstudio's hebben korte VR-films beschikbaar gesteld om kijkers de gelegenheid te geven om deze nieuwe manier van film kijken te ervaren. Speciale virtual reality trailers en bonusmateriaal zijn door onder andere Twentieth Century Fox, Lionsgate, Disney, Marvel en Warner Brothers als VR video's vrijgegeven. Hieronder enkele films die je kunt beleven in de VR:
VR-film 'Missie Aarde'
De VPRO heeft een speciale VR film gemaakt voor de tv-serie Missie Aarde, waarbij je de ruimte ingeschoten wordt! De vr-film kun je hier bekijken en je kunt hem zelfs downloaden op je telefoon via de VPRO VR app. Aftellen maar! Drie.. Twee... Eén...
VR-Musical The Lion King
Deze virtual reality ervaring is opgenomen op Broadway en biedt de kijkers een nieuw perspectief op The Lion King's iconische openingsnummer, 'Circle of Life. "
VR live streaming: de toekomst van uitzenden

Virtual Reality live streaming is de manier waarop we live evenementen gaan meebeleven. Met deze nieuwe technologie is een nieuwe vorm van 360 graden uitzenden mogelijk: stereoscopische 360 ° inhoud streamen met VR gaat zeer zeker  een nieuw niveau van beleving en productiemogelijkheden bieden.

Met VR live streaming kunt je via een VR-bril meekijken naar de nieuwste films of live sportwedstrijden bekijken. Hoe mooi is dat om toch het live gevoel te beleven van een live concert, theater of voetbalwedstrijd. Het enige wat je hoeft te doen is op je smartphone op zoek te gaan naar het juiste platform of provider dat live streaming ondersteunt.
Lees verder
360-graden video's bekijken in Cardboard
Met Google Cardboard kun je eenvoudig virtual reality ervaren. Met Cardboard en de YouTube-app voor Android kun je zelfs 360-graden video's bekijken voor een indrukwekkende ervaring.
1. Download Google Cardboard en stel het in.
2. Open de YouTube-app.
3. Ga naar het kanaal 360Video door te zoeken op '#360Video'. Juiste kanaal is de avatar met het VR-symbool.
4. Kies een van de video's op het kanaal en speel deze af.
5. Tik op het pictogram van Cardboard. Het scherm wordt in twee kleinere schermen gesplitst.
6. Plaats je telefoon in de Cardboard of VR-bril en kijk om je heen om de video in 360 graden te bekijken.
Netflix aan de slag met virtual reality bij de serie Stranger Things
Zin om echt te bibberen? Met dit virtual reality-filmpje kom je terecht in het huis van de familie Beyer uit de serie Stranger Things. Speciaal voor fans van de serie die de echte bovennatuurlijke belevenis willen meemaken, ontwikkelde Netflix dit 360 graden-filmpje waarin je niet meer op veilige afstand bent van de ’vreemde dingen’ die in de serie gebeuren. Pak je VR-bril erbij en loop rond in het huis van de familie Beyer.
VR-film 'Blackwater'
MINI presenteert “Backwater,” een cinematic virtual reality experience. Zie het verhaal van undercover agent Lau en de roof van zijn leven.
VR-film 'Real Memories'
In de MINI VR-film “Real Memories” probeert Max in een mysterieuze weg zijn verleden te ontdekken.
Meer 360-graden Virtual Reality films (VR-films):
- Star Wars
- School of Rock
- The Hunger Games

vr film kijken virtual reality bril
opnemen van VR film camera
VR animatie films
Pearl is de eerste VR productie die genomineerd is voor een Oscar: de VR animatie voor beste korte animatiefilm. Bekijk de VR-animatie op Youtube of download de Spotlight app voor de 3D versie.
virtual reality films downloaden
virtual reality film
DVD algemeen
DVD algemeen
virtual reality bril vrbril films
Black Friday 2018
vr-films
Virtual Reality-films
(VR-films)
virtual reality films movies
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2019 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info