VR-bril Google Daydream


Daydream View heet de VR-bril waarmee Google de virtual reality markt opgaat. Het is een lichtgewicht headset met Google-diensten en Netflix geļntegreerd. De Daydream View is de eerste VR-bril die, zoals Google het zegt, Daydream-ready is. Het is een lichtgewicht bril die goed op je hoofd zit en de behuizing is van zachte coating, dus zit confortabeler.

De Google Daydream is een smartphone VR-bril waarbij je je smartphone (of nieuwe Google Pixel) in de Daydream View plaatst en daarna draadloos met je telefoon verbindt. Met de bijbehorende afstandsbediening kun je de Daydream View bedienen. De bediening is dus volledig op afstand.
Naast VR games kun je ook VR films/series bekijken: het volledige aanbod van Netflix, HBO en Hulu is beschikbaar op de Daydream View. Ook 360 gradenvideo's worden ondersteund.

Bij de Daydream View krijg je de controller er gewoon bij, zodat je direct VR-games kunt spelen. De kleine controller heeft niet veel knoppen, maar moet het voornamelijk hebben van beweegbesturing.
De VR-bril Daydream is in drie kleuren beschikbaar. Prijs: 119 euro.
Google komt met Daydream stand-alone VR-bril
19/05/2017
Google heeft op ontwikkelaarsconferentie Google I/O nieuwe hardware aangekondigd waarbij officieel is aangekondigd met een stand-alone VR-bril te komen . Het gaat om een virtual reality-bril die op zichzelf werkt, zonder tussenkomst van een smartphone, pc of gaming console.

Nieuwe mobiele VR-bril van Google gemaakt van stof
04/10/2016
Googles nieuwe VR-bril Daydream View werkt met bepaalde smartphones en heeft een motion controller. Daydream View is een VR-bril gemaakt van zachte stof, waardoor hij fijner op het gezicht moet zitten. De VR-headset werkt met de nieuwe Google Pixel-smartphones, maar Google belooft dat er binnenkort veel meer smartphones uitkomen die met Daydream overweg kunnen. Bij de VR-bril zit een motion controller, waarmee je sommige apps met bewegingen kunt bedienen. Ook heeft de controller enkele knoppen en een touchpad voor het navigeren door virtuele werelden. De VR-bril komt beschikbaar in drie kleuren, grijs, rood en lichtbruin. De VR-bril Daydream View kost 79 dollar en is vanaf november beschikbaar in de VS. Over de Nederlandse release is nog niets bekend.


Google komt met nieuwe VR-bril
16/05/2016
Google komt dit jaar met een nieuwe virtualrealitybril, die opnieuw je smartphone als scherm gebruikt. Daarmee wil Google het VR-aanbod flink gaan uitbreiden.
Je eigen virtuele bioscoop of virtueel steden bezoeken. Het kan met Daydream, het nieuwe virtualrealityplatform van Google. Het platform bestaat uit een nieuwe slanke bril, waarvan Google het design beschikbaar maakt voor fabrikanten als Samsung en HTC. In de herfst komen de eerste versies op de markt.
In tegenstelling tot populaire VR-brillen als de Oculus Rift en HTC Vive houdt Google vast aan het gebruik van een smartphone als scherm. Volgens Google houd je virtual reality hiermee mobiel: je kunt altijd en overal in een virtuele wereld stappen. Ook de prijs speelt mee, want een omhulsel is aanzienlijk goedkoper dan een bril met scherm. Daarmee lijkt de Daydream-bril op de Gear VR van Samsung, die ook een smartphone als scherm gebruikt.
De VR-bril wordt samen met een kleine controller geleverd die bewegingen registreert. Zo kun je bijvoorbeeld iets aanwijzen of iets gebruiken. Google toonde hoe je met de controller een virtuele boemerang gooit. De controller heeft naast een bewegingssensor nog een paar knopjes en touchpad aan boord om je door virtuele werelden te laten navigeren.

virtual reality bril vrbril
vr-bril google daydream
virtual reality bril smartphone vr headset google daydream view
Google VR-bril
Daydream
virtual reality bril google daydream
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril google daydream
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info