virtual reality brillen vr-bril

Hoofdband moet met trillingen 'wagenziekte' in virtual reality tegengaanDe Amerikaanse start-up Otolith heeft een hoofdband gepresenteerd die ervoor moet zorgen dat dragers niet bewegingsziek worden, bijvoorbeeld in virtual reality (VR). De OtoTech, zoals het apparaat heet, stuurt door middel van trillingen continu ruissignalen naar het evenwichtsorgaan, dat zich bij mensen aan de zijkanten van de schedel bevindt.
Bewegingsziekte komt regelmatig voor in VR, omdat de virtuele beelden niet altijd overeenkomen met wat het evenwichtsorgaan ervaart. De trillingen van de OtoTech moeten uiteindelijk het gevoel van duizeligheid verminderen. De hoofdband zou gekoppeld kunnen worden aan een VR-headset, waardoor mensen uiteindelijk langer in virtual reality zouden moeten doorbrengen.
Otolith hoopt zijn wearable in 2019 te testen met het Amerikaanse ministerie van Defensie, omdat defensiepersoneel ook in voertuigen wagenziek kan worden. Daarnaast wil de start-up de gadget inzetten om chronische bewegingsziekte en alledaagse reisziekte tegen te gaan. Bron: nu.nl
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2019 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen.