LG UltraGear VR headset schetsen tonen vernieuwd design

LG zal binnenkort haar UltraGear VR headset onthullen. In maart werd het eerste prototype getoond, wij tonen je nu het vernieuwde design. Eerder dit jaar toonde LG Electronics een prototype van haar eerste high-end VR headset bij de Game Developer Conference. De VR headset is in samenwerking met Valve ontwikkelt. Drie weken geleden wisten we te achterhalen dat deze headset waarschijnlijk de naam LG UltraGear zou krijgen. Nu stuiten we opnieuw op een patent, welke het vernieuwde design van de LG VR headset onthult.

Het prototype van eerder dit jaar was een high-end tethered VR headset. Opvallend was het innovatieve design, zo kun je de VR headset op je hoofd laten rusten wanneer je even aan een pauze toe bent. Behalve dat de headset wordt aangedreven door Valve’s SteamVR Tracking (vergelijkbaar met de HTC Vive), wilde LG destijds nog weinig kwijt over de specificaties. De virtual reality headset had in ieder geval een hogere resolutie dan de Vive, 1440×1280 per oog en een refresh rate van 90 Hz. Het Koreaanse bedrijf gaf aan de feedback en suggesties van ontwikkelaars mee te nemen in het final product. Oftewel, het design en de specs konden nog veranderen.

LG UltraGear design patent

Het patent dat LG Electronics gisteren heeft ingediend bij het WIPO (World Intellectual Property Organization) bevat onder andere ruim 15 schetsen ter illustratie. Het meest opmerkelijke; de VR bril kan aan de voorkant geopend worden. Precies in het midden kun je de display van elkaar afbuigen. Hierdoor kun je de bril gemakkelijk even op je schouders laten rusten, klinkt een stuk comfortabeler dan het apparaat boven op je hoofd te laten rusten nietwaar?

De LG headset bestaat uit een voor en achterkant, met een soort verstelbare strap ertussen, die de twee modules aan elkaar verbindt. Aan de achterzijde is een ronde knop geplaatst, waarmee je de VR headset kunt verstellen. Ook is aan de achterkant, aan beide zijkanten een oordopje ingebouwd, die op ingenieuze wijze in het apparaat opgeborgen kan worden, wanneer deze niet gebruikt worden. bron: letsgodigital.org
virtual reality brillen vr-bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2017 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info