virtual reality brillen vr-bril

VR-brillen Oculus Quest en Rift S komen vanaf 21 mei 2019 te koop


Facebook heeft bekendgemaakt dat de Oculus Quest- en Rift S-vr-brillen op 21 mei uitkomen. De Rift S kost 449 euro en de standalonebril Quest kost 449 euro met 64GB opslagruimte of 549 euro met 128GB flashopslag. De Oculus Quest is de eerste virtualrealitybril voor die je zonder veel gedoe kunt gebruiken om indrukwekkende games te spelen.

Oculus heeft bekendgemaakt dat de Rift S en de Quest standalone vr-bril vanaf 21 mei beschikbaar zijn in de Benelux - beide met vanafprijzen van 449 euro. Daarmee is de Rift S goedkoper dan bij de introductie in maart. De Quest heeft geen computer of console nodig om te functioneren en werd in september vorig jaar aangekondigd.

Oculus Rift S
De Oculus Rift S is een nieuwe versie van de eerste Rift. Hij heeft de lcd-schermen uit de Oculus Go met een hogere resolutie van 1280 x 1440 pixels en een grotere beeldhoek. Deze werken op 80 Hz, dat 10 Hz lager is dan bij de originele Rift. Naast de verbeterde specificaties zou hij ook comfortabeler zitten, met een betere gewichtsverdeling.

Oculus Quest
Een ander soort product is de Quest, die in tegenstelling tot de Rift geen enkel ander apparaat nodig heeft. Daarbij moet opgemerkt worden dat gebruik met een pc ook niet mogelijk is. Dit standalone-model heeft oled-panelen met 1600 x 1440 pixels per oog, die verversen met 72 Hz. Hij kan een selectie games uit de Oculus Store draaien en kan overweg met de Touch-controllers van de Rift - die ook meegeleverd zijn in de doos. De stroomvoorziening bestaat uit aa-batterijen die opgeladen kunnen worden met de 15 watt adapter.
De Quest is vrij makkelijk in gebruik: je haalt hem uit de doos, stopt de batterijen in de controllers en koppelt hem draadloos aan je smartphone. Vervolgens hoef je de headset alleen nog maar op te zetten om games te downloaden of af te spelen.
Daarmee voelt de Quest als de eerste echt consumentvriendelijke virtualrealitybril. Eerdere headsets waren vaak een hobbyproject om te installeren. De Quest is dus een VR-bril die echt hoogwaardige game-ervaringen kan bieden zonder het gedoe van veel bestaande headsets.

alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2019 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen.