Beste 360 graden camera's


Een 360 graden camera legt je hele omgeving in één keer vast. De camera’s zijn compact en je neemt ze gemakkelijk mee. Veel 360 graden camera’s zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje, dat maakt ze ideaal om mee te nemen tijdens het sporten. Er zijn 360 graden camera’s beschikbaar in 2K, 4K en Full HD beeldkwaliteit.

Het maken van 360 graden foto's en filmpjes is een geheel nieuwe ervaring. Maak bijvoorbeeld 360 graden foto's tijdens je vakantie en zet die eenvoudig op youtube of facebook. Nog mooier: bekijk het materiaal met je VR-bril en beleef het door rond te kijken.

Hieronder een overzicht van 360 graden camera's die op dit moment te koop zijn:

1. Insta360 One X


Deze camera kan opnemen in 5,7K en kan 18 MP-foto's maken. Het wordt geleverd met wat het bedrijf FlowState-stabilisatie noemt, wat vooral van pas komt bij sporten als mountainbiken of skiën.
De Insta360 One X zit boordevol functies zoals filmische slo-mo die je videogame naar een hoger niveau kan tillen. U kunt de video zelfs versnellen met de camera om uw inhoud wat pit te geven. De batterij is verwijderbaar, heeft een capaciteit van 1050 mAh en maakt tot 60 minuten continu opnemen mogelijk.

2. Ricoh Theta V

Deze 360 ??graden camera heeft een dunne body en is zeer compact, waardoor je hem gemakkelijk in je broekzak meeneemt. Het kan maximaal vijf minuten 4K-video en 25 minuten 1080p-video opnemen. Het kan ook 12 MP-afbeeldingen vastleggen. Er zijn verschillende microfoons aan boord die geluid opnemen vanuit veel verschillende richtingen bij het opnemen van video.

De batterij gaat ongeveer 80 minuten aan opnames mee, die je kunt bewerken met de Theta + -app. U krijgt ongeveer 19 GB opslagruimte voor uw foto's en video's. Al deze dingen samen maken de Ricoh Theta V een van de beste 360-gradencamera's die je kunt krijgen.

4. Garmin Virb 360

De 360-gradencamera van Garmin heeft alles wat je nodig hebt. Het kan tot 5,7K video opnemen, heeft vier ingebouwde microfoons voor het vastleggen van 360 graden audio en is waterdicht tot 10 meter.

De Virb 360 kan tot een uur opnemen voordat de batterij leeg is en wordt geleverd met sferische stabilisatie die zorgt voor een vloeiende video. De camera heeft zelfs een ingebouwde gps en kan worden bediend met spraakopdrachten, wat handig is als hij bovenop je helm is gemonteerd. Je kunt natuurlijk ook foto's maken met de camera met een resolutie van 15 MP. En wanneer het tijd is om uw clips in één video te bewerken, kunt u de klus klaren met de Virb mobiele of desktop-apps van Garmin.

3. GoPro Max 360

De GoPro Max 360 zit boordevol functies. Het heeft een 18 MP-sensor die 6K-video kan opnemen en heeft zes ingebouwde microfoons. De camera ondersteunt 12 spraakopdrachten, zodat je kunt beginnen met opnemen of een foto kunt maken zonder het apparaat aan te raken.

De 360-gradencamera van GoPro is voorzien van de Max HyperSmooth-stabilisatie van het bedrijf en is waterdicht tot vijf meter (16 voet). In combinatie met de Android-app kun je 360 ??° -beelden omzetten in artistieke, traditionele video's en je inhoud bewerken en delen. En dankzij de PowerPano-modus kunt u panoramische beelden van 270 graden maken met één enkele knop.

5. YI 360 VR Camera

Als je op zoek bent naar een 360-gradencamera met een beperkt budget, dan is dit degene die je kunt krijgen. Het biedt minder dan de duurdere opties op deze lijst, maar het klaart de klus nog steeds.

Je kunt opnemen in 5,7K en livestreamen in 4K. De Android-app voegt uw video's automatisch samen, zodat u ze meteen kunt delen. De camera wordt geleverd met geavanceerde elektronische beeldstabilisatie (EIS) voor vloeiendere video's en is compatibel met een heleboel accessoires, van selfiesticks tot statieven.

6. Vuze XR

De laatste 360 ??graden camera op deze lijst is de meest unieke. Het kan niet alleen 360 graden video's maken, maar het kan ook 3D 180 graden video's verwerken. Het wordt ook geleverd met een gyroscoopbeweging met zes assen voor stabilisatiedoeleinden.

De Vuze XR heeft vier microfoons en een 1200 mAh-batterij die goed is voor ongeveer een uur continu opnemen. U kunt het apparaat koppelen aan een app waarmee u 360-graden-inhoud kunt omzetten in artistiek ogende video's, compleet met verschillende filters en effecten.

Hoe kan ik VR-video's en filmpjes maken en uploaden?


Vraag je je af hoe je je eigen 360 VR-video film kan maken? De beste manier om 360 video’s te maken is door simpelweg hiermee te experimenteren. Ga daarbij uit van de 3 stappen. Lees verder
vr bril

De top 6 van beste
360 graden camera's

vr-camera
360 vr-camera
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril vrbril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info