Bij het kiezen van de beste 360-graden camera's zijn er veel factoren om rekening mee te houden, zoals de beeldkwaliteit, stabilisatie, prijs en extra functies. In dit artikel presenteren we onze topkeuzes voor de beste 360-graden camera's van 2023.

1. Insta360 One X2 en One X3 360-graden cameraDe Insta360 ONE X2 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een 360-graden camera. Met een resolutie van 5.7K en FlowState-stabilisatie is de beeldkwaliteit onberispelijk, zelfs als je de camera beweegt. De ONE X2 heeft ook een 360-graden audio-opname, evenals een ingebouwde touchscreen en een langere batterijduur dan zijn voorganger.
Inmiddels is er ook een opvolger uit: de Insta360 ONE X3. Deze camera biedt een hoge resolutie, 360 graden opnames, en heeft de mogelijkheid om slow motion en timelapse video's te maken. Dit alles voor een zeer betaalbare prijs.


2. Ricoh Theta Z1 360-graden camera


De Ricoh Theta Z1 staat op de derde plaats van onze lijst. Deze camera heeft een hoge resolutie, kan in RAW-formaat opnemen en heeft een grotere sensor dan de meeste andere 360 graden camera's. Het is dus een goede optie voor serieuze fotografen die op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit.

4. Garmin Virb 360-graden cameraDe Garmin VIRB 360 is een robuuste 360-graden camera die gebouwd is voor avontuurlijke fotografie. Met een resolutie van 5.7K en 360-graden audio is de beeld- en geluidskwaliteit uitstekend. De VIRB 360 heeft ook geavanceerde beeldstabilisatie en is waterdicht tot 10 meter diep, waardoor hij perfect is voor activiteiten zoals duiken en snowboarden.

3. GoPro Max 360-graden camera


De GoPro MAX is een camera die veel mensen zullen kennen van de bekende actiecamera's van het merk. Met de MAX kunt u niet alleen 360 graden beelden vastleggen, maar ook traditionele video's en foto's. Bovendien is hij waterdicht en robuust, perfect voor avonturiers die graag de wildernis willen verkennen.

5. RICOH THETA SC2 360-graden camera


Dit is de meest betaalbare optie in onze lijst, maar biedt nog steeds een hoge resolutie, 360 graden opnames, en een gemakkelijk te gebruiken ontwerp. Het is een goede keuze voor mensen die nieuw zijn in de wereld van 360 graden fotografie en niet te veel willen uitgeven.
Insta360X3

Hoe kan ik 360-graden video's en filmpjes maken en uploaden?


Vraag je je af hoe je je eigen 360 VR-video film kan maken? De beste manier om 360 video’s te maken is door simpelweg hiermee te experimenteren. Ga daarbij uit van de 3 stappen. Lees verder
Tip: Wil je wat voorbeelden bekijken hoe anderen virtual reality (VR) video's en filmpjes in 360 graden hebben gemaakt, kijk dan eens op het Virtual Reality 360 Video Channel van YouTube, zie hieronder.

Conclusie


Als het gaat om het kiezen van de beste 360-graden camera voor jouw behoeften, zijn er veel opties beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit, stabilisatie of extra functies, deze topkeuzes zullen je helpen om de beste beslissing te nemen.

Ricoh Theta X 360
Garmin
Theta SC2

360-graden camera topkeuzes in 2023

360-graden camera
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
logo vr-bril.info
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info