VR-achtbaan met beertje Paddington in Europa-Park


Beertje Paddington heeft zijn eigen virtual reality-achtbaan. Vanaf deze winter kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark Europa-Park kiezen voor een 360 graden-film met de bekende beer tijdens een ritje in de rollercoaster Alpenexpress. De VR-ervaring is interactief. Passagiers kunnen de rit beïnvloeden en punten scoren door hun hoofd te bewegen. De virtuele achtbaanrit speelt zich af in de straten van Londen, waarbij inzittenden het gevoel krijgen dat ze in een dubbeldeksbus zitten. Europa-Park maakt gebruik van Samsung Gear VR-headsets. De virtual reality-beleving kost 2 euro per persoon per rit, bovenop de entreeprijs. Naast de Paddington-film zijn er drie andere films mogelijk: Ed & Edda, Sky Explorers en Schellen Ursli. Beertje Paddington kreeg ook zijn eigen souvenirwinkel in het Britse themagebied van Europa-Park. De komst van de beer werd al in oktober aangekondigd. Vanaf volgend voorjaar is er ook een speciale Paddington-ijsshow te zien.

Alpenexpress Coastiality
In de achtbaan "Alpenexpress Coastiality" kunnen passagiers een ongekend avontuur beleven met behulp van een vr-bril. Fantastische werelden spelen zich voor je eigen ogen af, terwijl tegelijkertijd de echte achtbaanrit – met wind, G-krachten en bochten – voelbaar blijft. Tijdens de rit zien gebruikers voor hun ogen een van de vijf te selecteren virtuele 3D-avonturen die perfect zijn afgestemd op het baanverloop.
virtual reality brillen vr-bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info