VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info

iPhone-hoesje met uitklapbare VR-bril


Figment VR komt met een mooie tussenweg tussen de Google Cardboard en een professionele headset. De Figment ziet er op het eerste gezicht uit als een doorsnee iPhone-case, met uitzondering van de uitklapbare bril die op de achterkant zit. Dit brilletje klik je los met knopjes op de case zodat de twee glazen op de correcte afstand van het iPhone-display komen te zitten.
Omdat het hier niet om een volledige VR-headset gaat, zul je de Figment-case wel met vast moeten houden terwijl je een app of video door de bril bekijkt. Als je klaar bent met het bekijken van VR-video’s kun je de uitklapbare bril ook als standaard gebruiken om je iPhone rechtovereind te zetten.

Slimme VR handschoen


Inmiddels zijn er handschoenen op de markt die hand- en vingerbewegingen vastlegt, waardoor gebruikers handen zien in virtual reality.

Leap Motion:
Maakt het mogelijk om vinger- en handbewegingen te vertalen naar bewegingen in software. Leap Motion gebruikt echter een bewegingssensor op bijvoorbeeld een bureau, waardoor handen op een bepaalde positie moeten zijn.

Gest:
De Gest moet het mogelijk maken om gedetailleerde handbewegingen in games en software te registreren. De handschoenen communiceren met een computer of smartphone.
Volgens de makers is het mogelijk om bijvoorbeeld een object vast te pakken in een grafisch bewerkingsprogramma, om het vervolgens in te kleuren. Een voorwerp kan met natuurlijke handbewegingen worden gedraaid en bewerkt.
De Gest-handschoenen moeten zich ook lenen voor virtual reality. Het is hierdoor mogelijk om handen te zien binnen een virtuele omgeving.

Bewegen en besturen met een VR controller


Oculus verkoopt binnenkort als accessoire bij de VR-bril 'Touch-controllers' aan waarmee de twee controllers precies om de hand heen kan worden gesloten. De middel- en wijsvingers vallen op twee triggers, terwijl elke duim nog een joystick en twee losse knoppen kan bedienen.

Meer: https://www.oculus.com/en-us/touch/

Fietscontroller


Virzoom is een controller voor VR-brillen. De speciale hometrainer moet het leuker maken om te fitnessen. Ook kan je rijden met een Formule 1-auto of op een paard rijden.
De Virzoom gaat 399 dollar kosten, inclusief gratis toegang tot alle games. Een extra abonnement van 10 dollar per maand maakt onder meer uitgebreide fitnessstatistieken beschikbaar.
Nieuwe VR controller Sony
07/05/2021
Het gebeurt snel achter elkaar bij Sony VR: nog maar een paar dagen geleden kondigde het bedrijf Playstation VR 2 aan, nu zijn er eerste foto's van de volledig nieuwe VR-controllers voor PSVR 2. Ze onthullen onder andere details over de volgsysteem van Sony's VR-bril voor de Playstation 5.

Samsung Gear VR-bril krijgt speciale controller
03/04/2017
Samsung heeft een nieuwe versie van zijn VR-bril Gear VR onthuld. De virtual reality bril wordt geleverd met een controller waarmee gebruikers de bril met één hand kunnen bedienen. De speciale Gear VR-controller die bij de bril wordt geleverd krijgt een touchpad om navigatie door menu's eenvoudiger te maken. Daarnaast biedt de controller meer nieuwe functies zoals een menuknop, volumeknoppen, een terugknop en een zogeheten ' trigger' op de achterkant om bijvoorbeeld in virtual reality objecten op te pakken. Momenteel zijn er al meer dan zeventig games in ontwikkeling voor de nieuwe controller. De nieuwe Gear VR inclusief controller is vanaf zomer 2017 te koop voor 130 euro en een losse controller kost 40 euro.


VR-sandalen geven voetbewegingen door aan games
01/04/2017
Het VR-bedrijf Cerevo werkt aan speciale sandalen, waarmee voetbewegingen aan games of andere VR-software worden doorgegeven. Een prototype van de Taclim-sandalen wordt getoond op gadgetbeurs CES in Las Vegas. Sensoren houden bij wanneer een voet bijvoorbeeld een schopbeweging maakt. Speciale trilmotoren proberen bepaalde gevoelens onder de voeten te simuleren. Hierdoor is het volgens de makers mogelijk om bijvoorbeeld sneeuw of een krakende vloer te voelen. De sandalen zijn onderdeel van een breder Taclim-platform, dat met zowel mobiele VR-bril als headsets voor pc’s kan verbinden. Taclim zal vanaf komende herfst worden verkocht voor "meer dan 1.000 dollar". Het bedrijf zegt zich te richten op de zakelijke markt. Zo kan de eigenaar van een schaatsbaan bijvoorbeeld een schaatssimulatie maken voor virtual reality. (bron nu.nl)

Nieuwe VR-controller meet handbewegingen met sensor op arm
12/31/2016
Een nieuwe controller voor VR-brillen kan ook de handbewegingen van gebruikers meten, via sensoren die op de bovenarmen worden geplaatst. De Finch Shift-controller, van een Russische startup, moet kunnen samenwerken met alle bekende VR-systemen als Google Cardboard, Samsung Gear VR, Oculus Rift en HTC Vive. Veel VR-brillen gebruiken camera's om de positie en bewegingen van gebruikers vast te leggen. Maar de sensoren op de armen kunnen volgens Finch hetzelfde tegen een lagere prijs, en tot op de centimeter nauwkeurig. De controller bevat daarnaast een joystick en vijf knoppen aan de bovenkant. Aan de achterkant zitten twee triggers. Volgend jaar wil de startup een ontwikkelkit beschikbaar maken voor 179 dollar (170 euro), zodat softwaremakers hun apps hiervoor geschikt kunnen maken. Het is onduidelijk wanneer de Finch Shift daadwerkelijk in de winkels zal liggen. bron: nu.nl

Kinect wordt virtualreality-controller
06/28/2016
De Xbox One S die in de loop van 2016 gaat uitkomen, heeft geen Kinect-poort meer. Daarmee leek het einde van Kinect een feit, maar Microsoft heeft een nieuwe toepassing voor de techniek gevonden. Kinect kan gaan fungeren als controller voor virtual reality. Kinect is het systeem dat Microsoft een paar jaar geleden met veel bombarie introduceerde en waarmee gebruikers het systeem met hun handen konden besturen. Een sensor bij de tv registreerde de bewegingen die gebruikers maakten en zette die om naar digitale bewegingen. Kinect was echter erg slecht in het herkennen van afzonderlijke vingers. Daardoor was het systeem matig geschikt om fijnere acties te ondernemen. Dat probleem hebben onderzoekers van Microsoft opgelost door een model van de hand te genereren waarvan continue berekend wordt waar de vingers zich bevinden.

Virtuele handschoenen gemaakt in Nederland
05/16/2016
De Nederlandse VR-handschoenmaker Manu heeft de eerste versie af van de VR-handschoen. Manus is een virtual reality handschoen die inmiddels als ontwikkelaarsversie beschikbaar is voor bij de HTC Vive. Naast VR-brillen zijn er ook enkele accessoires uitgebracht, zo komt het Nederlandse bedrijf Manus met een VR handschoen die gebruikt kunnen worden met de HTC Vive VR-bril. De VR handschoenen maken gebruik van Valve’s Lighthouse technologie, zo maken de handschoenen draadloos verbinding en wordt de accessoire gevoed door een accu met een gebruiksduur van maximaal acht uur. In het derde kwartaal van 2016 zouden de Manus VR handschoenen dan ook daadwerkelijk worden verscheept als consumentenvariant. De Manus VR Dev Kit wordt verkocht voor een prijskaartje van 250 dollar.


VR-accessoires

Nu VR op stoom komt, beginnen VR-accessoires een vlucht te nemen. Hieronder een Youtube video van 5 meest interessante VR-accessoires voor gaming waar je enthousiast over zou moeten zijn.

VR-accessoires voor Quest

De Oculus Quest 2 is al een tijdje uit. In onderstaande video kom je te weten hoe je het beste uit jouw VR-bril kan halen met de accessoires van Oculus.

Nieuws VR-accessoires

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten over accessoires die je bij je VR-bril kunt aanschaffen:

Accessoires
VR-Bril

alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril