De nieuwe virtual reality headset van HTC is de Vive Flow. De VR-bril is te koop voor 554 euro. In tegenstelling tot HTC's Vive Pro-lijn lijkt deze nieuwe VR-headset geen prioriteit te geven aan gaming of andere gebruikssituaties met een hogere betrouwbaarheid. De HTC Vive's eerste echte virtual reality-headset voor consumenten op instapniveau is dus nu beschikbaar en hoewel het op het eerste gezicht een directe concurrent lijkt van de Oculus Quest 2, heeft de Vive Flow het potentieel om meer een mainstream VR-bril te zijn. HTC positioneert Vive Flow als een virtual reality bril om mensen te helpen ontspannen, leren en contact maken met vrienden.


Wat zijn de kenmerken van de HTC Vive Flow?


De virtual reality bril HTC Vive Flow, weegt 189 gram. Gebruikers moeten via bluetooth hun telefoon op het apparaat aansluiten; er zit geen controller bij de set. Niet alle smartphones zijn compatibel. Op de website van HTC staat een lijst met geschikte telefoons. Toestellen van Apple worden voorlopig niet ondersteund, maar HTC sluit niet uit dat dit in de toekomst zal veranderen.

Gewicht:
De stand-alone headset Vive Flow is zowel compact als licht; HTC zegt dat Vive Flow slechts 189 gram weegt, wat meerdere keren lichter is dan elke grote VR-headset die momenteel op de markt is, op zichzelf staand of anderszins.

Resolution:
Vive Flow heeft een resolutie van "3.2K", hoewel het bedrijf de precieze weergave niet heeft gespecificeerd. Op basis van de manier waarop ze hun meest recente VR-vrillen op de markt hebben gebracht, begrijpen we dat dit ongeveer 1.600 × 1.600 per oog betekent. De verversingssnelheid van Vive Flow is 75Hz en het horizontale gezichtsveld op 100°. Een dioptrie-aanpassing stelt gebruikers in staat om elke lens scherp te stellen op basis van hun brilrecept, tot
-6.0D. De headset bevat ook on-board audio en ondersteunt bluetooth-hoofdtelefoons.

Processor:
Vive Flow maakt gebruik van Qualcomm's Snapdragon XR1-processor met 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte.
Hoewel het apparaat op zichzelf staat, zal het grotendeels afhankelijk zijn van externe voeding van een USB-batterijpakket (niet meegeleverd) of een telefoon. Vive Flow heeft een kleine ingebouwde batterij, maar deze gaat slechts "enkele minuten" mee en is ontworpen om gebruikers in staat te stellen de kabel van de headset tussen stroombronnen te wisselen.

Tracking:
De VR-bril ondersteunt 6DOF head-tracking en gebruikers kunnen een Android-telefoon koppelen om te gebruiken als een 3DOF-controller (head-based pointing kan worden gebruikt als een fallback). Hand-tracking wordt niet ondersteund bij de lancering, hoewel dit mogelijk in een toekomstige update komt.
Naast het uitvoeren van zelfstandige apps, kunnen gebruikers inhoud van hun Android-smartphone spiegelen naar de headset om videostreaming-apps te bekijken, platte Android-games te spelen en dergelijke. iOS-apparaten worden niet ondersteund door de headset voor gebruik als controller of content mirroring, hoewel het bedrijf zegt dat ze eraan werken.

Software:
Naast het spiegelen van inhoud van Android-smartphones, kan Vive Flow stand-alone applicaties uitvoeren die worden bediend vanuit een mobiele versie van HTC's Viveport app store. HTC zegt dat Vive Flow is gebouwd voor "welzijn, hersentraining, productiviteit en licht gamen", en richt zich op het bedienen van dat soort apps via Viveport. Vive Flow kan enerzijds smartphone content spiegelen op een digitaal scherm, bijvoorbeeld voor videostreaming, anderzijds kan het native VR apps starten vanuit de Viveport store.

Meer informatie over de VR-bril Vive Flow is te vinden op de Vive Flow-website van HTC

De nieuwste "alles-in-één" VR-bril HTC Vive Flow

vr-bril htc vive Flow

Welke apps kan ik gebruiken voor de vr-bril HTC Vive Flow?


De apps voor de Vive Flow richten zich met name op "meditatie", "hersentraining" en "samenwerken en socialiseren", en voor het laatste voorbeeld is het gebruik van HTC's eigen Vive Sync virtuele conferentiesoftware vereist. Eenvoudige VR-games voor het platform, zoals  Space Slurpies is beschikbaar. De virtual reality headset bevat momenteel geen enkele manier om verbinding te maken met gaming-grade computers, bekabeld of draadloos, voor een hogere betrouwbaarheid VR-ervaringen.
We hebben geen volledige lijst van de apps die bij de lancering zullen worden aangeboden, maar het bedrijf heeft een paar voorbeelden gegeven, zoals de mindfulness-app TRIPP, een originele VR-videoserie van MyndVR en de eigen sociale VR-app van het bedrijf, Vive Sync . We verwachten in de nabije toekomst meer te horen over specifieke apps die Vive Flow gaan ondersteunen.
Bij de lancering biedt HTC een Viveport-abonnement voor Vive Flow aan voor $ 6 per maand. Het is niet duidelijk of dit toegang geeft tot de volledige bibliotheek met apps van de headset, of alleen apps selecteert (zoals het geval is met de pc VR-abonnementsbibliotheek van het bedrijf).

HTC heeft tot nu toe de volgende apps en applicaties aangekondigd:
- Meditatie 2.0 met apps zoals TRIPP of een meeslepende rit op Route 66 met MyndVR's Original Series: A Road to Remember
- Kijk tv-programma's of films op je persoonlijke VR-scherm op bioscoopformaat
- Train de geest met verschillende apps
- Werk samen en ontmoet collega's en vrienden op VIVE Sync
De store van Viveport biedt bij de lancering tussen de 50 en 100 VR-apps en dit zullen er begin 2022 meer dan 150 zijn.

VR-bril HTC Vive Flow is ook te koop voor bedrijvenHTC biedt sinds juni 2022 ook een "Business Edition" aan voor bedrijven. Naast de VR-bril bevat het pakket van 545 euro ook bedrijfssoftware. Ook inbegrepen is een proefversie van 30 dagen van de VR-vergader-app Vive Sync. De professionele editie van de VR-bril wordt geleverd met de "VIVE Business Garantie en Service" en is inclusief twee jaar garantie en recht op retour of omruiling indien gewenst. Net als de Quest 2 is het apparaat zelfstandig te bedienen. Voor de stroomvoorziening via USB-C-kabel moet deze echter zijn aangesloten op een smartphone (alleen Android-apparaten vanaf 6.0, HDCP 2.2 voor het streamen van Netflix & Co.). Gegevensoverdracht daarentegen werkt draadloos via Bluetooth 5.0 en WiFi. In “kioskmodus” kunnen gebruikers nu content in een wachtrij plaatsen, zodat deze later op afstand kan worden gestart. Hierdoor hoeven ze zich volgens HTC geen zorgen meer te maken over het per ongeluk afsluiten van content en opnieuw moeten beginnen.


Wat kost de virtual reality bril HTC Vive Flow?


HTC heeft een prijs van 554 euro.

virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

HTC Vive Flow

HTC Vive Flow


€ 544,00

€ 544,00

HTC Vive Flow
HTC Vive flow Virtual Reality bril - vr-bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
vr-bril.info home
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info