Alles wat je wilt weten over de Meta Quest 3 VR-bril


Wat kost de VR-bril Meta Quest 3?


De Quest 3 beschikbaar zijn in alle landen waar Meta Quest momenteel wordt ondersteund, gepland voor release in het komende herfstseizoen. Het basismodel met 128 GB opslag begint bij een prijs van € 549,99 en voor degenen die op zoek zijn naar extra ruimte, wordt een extra opslagoptie aangeboden.

Verder zijn er diverse officiële accessoires voor Meta Quest 3 die eind dit jaar te koop zijn:
- Meta Quest 3 siliconen gezichtsinterface (zwart) voor 49,99 euro
- Meta Quest 3 draagtas voor 79,99 euro
- Meta Quest 3 Elite-band met batterij voor 149,99 euro
- Meta Quest 3 Oplaaddock voor 149,99 euro
De normale Elite band zonder batterij staat er niet bij, maar komt zeker nog. De verwachte leverdatum voor de genoemde accessoires is oktober 2023. Meta Quest zou al midden oktober kunnen verschijnen.


meta quest 3
De VR-bril Meta Quest 3 is een indrukwekkende alles-in-één virtual en mixed reality-headset die later dit jaar wordt uitgebracht. Deze VR-bril van de volgende generatie biedt tal van upgrades, waaronder een hogere resolutie, verbeterde prestaties, revolutionaire Meta Reality-technologie en een gestroomlijnder, comfortabeler ontwerp. Hieronder meer informatie over de Quest3-bril.

Wat zijn de kenmerken van de Quest 3 VR-bril?


De aankomende Quest 3-headset brengt geavanceerde technologie samen om gebruikers de beste visuele ervaring tot nu toe te bieden. Door een scherm met hoge resolutie te combineren met geavanceerde pannenkoekoptiek, ziet de inhoud die op de headset wordt weergegeven er verbluffender en boeiender uit dan ooit tevoren. Om het verhoogde aantal pixels te ondersteunen, zal de Quest 3 een ultramoderne Snapdragon-chipset bevatten, ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm Technologies. Deze chipset van de volgende generatie levert meer dan tweemaal de grafische prestaties in vergelijking met de vorige generatie Snapdragon GPU in de Quest 2, wat resulteert in een vloeiendere gameplay en uitzonderlijke helderheid van ingewikkelde details in meeslepende games.

Quest 3: Meeslepende VR en baanbrekende metarealiteit in één apparaat
Quest 3 introduceert de uitzonderlijke Meta Reality-technologie, die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we de fysieke en virtuele rijken naadloos samenvoegen. Deze baanbrekende vooruitgang gaat verder dan de huidige mogelijkheden van mixed reality, omdat het op intelligente wijze objecten in je fysieke omgeving begrijpt en erop reageert. Het stelt u in staat om op natuurlijke en intuïtieve manieren door uw ruimte te navigeren, wat voorheen als bijna onmogelijk werd beschouwd. Met functies zoals high-fidelity colour Passthrough, innovatieve machine learning en ruimtelijk inzicht kun je interactief omgaan met virtuele content terwijl je tegelijkertijd in contact komt met de fysieke wereld. Dit opent grenzeloze mogelijkheden voor verkenning, waardoor je kunt genieten van ervaringen zoals het spelen van virtuele bordspellen op je keukentafel met Demeo, je woonkamer versieren met virtuele kunst via Painting VR, of jezelf onderdompelen in volledig interactieve werelden die de grenzen van de werkelijkheid tarten. Door Meta Reality toegankelijk te maken voor een breder publiek tegen een meer betaalbare prijs, wordt Quest 3 het eerste massamarktapparaat dat geavanceerde virtual reality- en mixed reality-ervaringen biedt in één apparaat, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor toekomstige headsets.

Quest 3: Opnieuw ontworpen voor comfort + controle
Quest 3 biedt een slankere en comfortabelere virtual reality-ervaring met een optisch profiel dat 40% slanker is in vergelijking met Quest 2. Bovendien heeft Meta de Touch Plus-controllers voor Quest 3 volledig opnieuw ontworpen, waardoor hun vormfactor is verbeterd om meer gestroomlijnd en ergonomischer te zijn. Door vooruitgang in trackingtechnologie heeft Meta de buitenste trackingringen geëlimineerd, wat resulteert in controllers die aanvoelen als een natuurlijk verlengstuk van je handen en minder ruimte innemen. Bovendien bevatten de Touch Plus-controllers nu TruTouch-haptics, die oorspronkelijk werden geïntroduceerd in de Touch Pro, wat zorgt voor een verhoogd gevoel van actie en onderdompeling. Voor degenen die op zoek zijn naar een premium ervaring, is er de optie om te upgraden naar de volledig self-tracked Meta Quest Touch Pro Controllers. Bovendien ondersteunt Quest 3 hand-tracking direct uit de doos, waardoor je virtuele omgevingen kunt verkennen zonder dat je controllers nodig hebt. Met Direct Touch-functionaliteit kunt u alleen met uw handen communiceren met virtuele objecten, wat de meeslepende ervaring nog verder verbetert.

Welke games kan je spelen met de Meta Quest 3 virtual reality bril?


Meta Quest 3 biedt naadloze compatibiliteit met de uitgebreide catalogus van meer dan 500 VR-games, apps en ervaringen van Quest 2, waaraan voortdurend nieuwe toevoegingen worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Quest 3 vanaf de lancering de meest indrukwekkende verzameling meeslepende ervaringen heeft.

Samenvatting


Samenvattend heeft de aankondiging van Meta Quest 3 een immense opwinding teweeggebracht voor de volgende generatie virtual en mixed-reality headsets. Met zijn hogere resolutie, verbeterde prestaties en baanbrekende Meta Reality-technologie belooft Quest 3 een ongeëvenaarde meeslepende ervaring te bieden. Het gestroomlijnde ontwerp en de herontworpen Touch Plus-controllers verbeteren het comfort en de bruikbaarheid, terwijl de compatibiliteit met de Quest 2-catalogus zorgt voor een uitgebreide bibliotheek aan meeslepende ervaringen vanaf dag één. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan over de Meta Quest 3, zijn er wel enkele geruchten en aanwijzingen die ons een idee geven van wat we kunnen verwachten van de nieuwste VR-headset van Meta. Van een hogere schermresolutie en beeldkwaliteit tot een groter gezichtsveld en een comfortabeler ontwerp, de Meta Quest 3 belooft een flinke upgrade te zijn ten opzichte van de Meta Quest 2. We zullen moeten afwachten tot er meer informatie beschikbaar komt, maar het lijkt erop dat de Meta Quest 3 de VR-ervaring naar een hoger niveau zal tillen. De toekomst van virtual reality ziet er helderder uit dan ooit met de komst van Meta Quest 3.
meta quest 3 games

virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

Meta Quest 3 - 128 GB

Meta Quest 3 - 128 GB


€ 549,99

€ 549,99


Veel gestelde vragen over de VR-bril Meta Quest 3


Wat is de Meta Quest 3 VR-bril?

De Meta Quest 3 is een standalone virtual reality (VR) headset van Meta (voorheen Oculus). Het is ontworpen om een volledig draadloze VR-ervaring te bieden zonder de noodzaak van een externe computer of smartphone.


Wat zijn de technische specificaties van de Meta Quest 3?

De Meta Quest 3 heeft een Qualcomm Snapdragon XR2-processor, 6GB RAM, een 3664x1920 pixels LCD-scherm, 64GB of 256GB opslagopties, en ingebouwde audiospeakers.


Kan ik de opslagcapaciteit van de Meta Quest 3 uitbreiden?

Nee, de opslagcapaciteit van de Meta Quest 3 is niet uitbreidbaar. Je moet kiezen tussen de 64GB- of 256GB-versie bij aankoop.


Welke spellen en apps zijn beschikbaar voor de Meta Quest 3?

De Meta Quest 3 heeft toegang tot de Oculus Store, waar je een brede selectie VR-games en -toepassingen kunt vinden, waaronder populaire titels zoals Beat Saber, Superhot VR en VRChat.


Kan ik de Meta Quest 3 aansluiten op een pc voor VR-gaming?

Ja, met een USB 3.0-kabel en de juiste software kun je de Meta Quest 3 aansluiten op een pc en gebruikmaken van pc VR-titels. Dit vereist echter wel extra accessoires.


Hoe lang gaat de batterij van de Meta Quest 3 mee?

De batterijduur varieert afhankelijk van het gebruik, maar meestal gaat deze ongeveer 2 tot 3 uur mee bij intensief gebruik. Het kan langer meegaan bij lichter gebruik.


Kan ik de Meta Quest 3 gebruiken voor mediaconsumptie, zoals films en video's?

Ja, de Meta Quest 3 is geschikt voor het bekijken van films en video's in VR. Je kunt apps zoals Netflix, YouTube VR en Oculus Gallery gebruiken voor deze doeleinden.


Zijn er accessoires beschikbaar voor de Meta Quest 3?

Ja, er zijn diverse accessoires beschikbaar, waaronder comfortabele hoofdbanden, beschermende hoesjes, controllers en externe batterijen.


Kan ik de Meta Quest 3 delen met anderen?

Ja, je kunt de Meta Quest 3 delen met meerdere gebruikers door verschillende Oculus-accounts toe te voegen aan de headset. Hiermee kunnen meerdere mensen hun eigen games en apps spelen.


Heeft de Meta Quest 3 handtracking?

Ja, de Meta Quest 3 ondersteunt handtracking voor bepaalde toepassingen, waardoor je in sommige apps handbewegingen kunt gebruiken zonder controllers.
Meta Quest 3
Meta Quest3 VR-bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
vr-bril.info home
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info