Beste vr virtual reality apps van 2020

Beste Virtual Reality (VR) apps van 2022

Virtual Reality-apps zijn niet alleen voor gaming ontworpen, er zijn veel meer toepassingen mogelijk. VR-brillen zijn toegankelijker dan ooit tevoren dankzij producten zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Sony PlayStation VR. Ontwikkelaars maken VR-apps die fantastische ervaringen bieden, van het spelen van meeslepende videogames tot het verkennen van bezienswaardigheden in verbluffende 360°-omgevingen. Als je nieuwe apps met je smartphone, PC of game VR-bril wilt uitproberen, bekijk dan hierover voor meer informatie de meest populaire en beste VR-apps die nu te downloaden zijn op Steam, Oculus, Google Play Store en Apple App Store.

Google Expeditions (gratis)

virtual reality app Expeditions

Reizen is een van de geneugten van globalisering en biedt talloze mogelijkheden voor ervaring en cultuur voor mensen die er een eeuw geleden geen toegang toe hadden gehad. Reizen heeft ook nadelen: het kan duur zijn en is slecht voor het milieu. Er is een mooi alternatief door een reis maken in de Expeditions-app van Google? Expeditions biedt VR-rondleidingen door iconische monumenten zoals Mount Everest of Teotihuacan, evenals educatieve rondleidingen die zijn opgebouwd rond onderwerpen als de recyclingindustrie of zelfs de anatomie van de menselijke huid. De 360 graden beelden zijn vrij gedetailleerd en bieden uitstekende beleef- en leerervaringen.

Littlstar (gratis)

vr tool littlestar
Het is leuk om je VR-bril te gebruiken om inhoud van Netflix, Hulu en YouTube te bekijken. Het is alsof je je eigen persoonlijke bioscoop hebt om te bezoeken wanneer je maar wilt. Littlstar VR Cinema verandert het spel door een volledige bibliotheek van 360-graden video's aan te bieden, ontworpen om je het gevoel te geven dat je de cameraman bent. Of je jezelf nu wilt informeren over de staat Nepal na de aardbeving of gewoon wat muziekvideo's wilt bekijken, Littlstar biedt een standpunt dat je gewoon nergens anders kunt vinden. Er is Broadway-theaterinhoud, sportinhoud en inhoud voor kinderen en het is ook nog helemaal gratis. Ook kun je je eigen 360-graden inhoud filmen en uploaden zodat anderen deze kunnen bekijken en ervan kunnen genieten.

Google Earth VR (gratis)

vr application google earth
De wereld heeft veel mooi en bijzondere bestemmingen om te bezoeken. Sommige hebben hier al een en ander van gezien, maar zelfs de meerst actieve reizigers kunnen echter slechts een fractie hiervan zien. Maar stel je kunt alles zien? Binnen enkele seconden over grote afstanden zoomen en afdalen op gigantische constructies en gebouwen. De app biedt veel aan en is gratis, maar verwacht niet teveel details.

YouTube VR (gratis)

virtualreality app Youtube
Deze app is sowieso onmisbaar op iedere smartphone en tablet, maar wist je dat YouTube ook een groot aantal 3D-video’s ter beschikking heeft? Je kunt de app gebruiken op dezelfde manier die je van YouTube gewend bent, en bladeren door de ontelbare video’s die je tot je beschikking hebt. Je kunt je abonneren op je favoriete kanalen en naar de meest trendy video’s kijken. De ervaring wordt nog beter als je dit alles door je VR-bril doet, zodat je altijd op de eerste rij zit bij alle shows waar je graag naar kijkt. Net als andere Google-apps is YouTube VR ook gratis beschikbaar.
virtual desktop app

Virtual Desktop

Met Virtual Desktop kun je je computer in VR gebruiken, of je nu op internet surft, Netflix kijkt of games speelt. De app werkt goed met instellingen voor meerdere monitoren en het is best gaaf om je headset te gebruiken om heen en weer te schakelen tussen schermen.

Allumette (gratis)

Allumette is een virtual reality-verhaal over liefde, opoffering en een diepe band tussen het jonge meisje en haar moeder. De film beschrijft het leven van een jong meisje genaamd Allumette, die in een fantastische stad in de wolken woont. Na een tragedie te hebben ondergaan, grijpt ze hoop op haar toekomst. Allumette, losjes geïnspireerd door "The Little Match Girl" van Hans Christian Andersen, is een verslag van de liefde die familieleden voor elkaar hebben, en de opofferingen en keuzes die ze maken voor het grotere goed.

Within (gratis)

Within biedt een platform om geweldige inhoud van VR-makers over de hele wereld te bekijken, van gekke on-rails fantasy-ritten tot 360-graden muziekvideo's. Er worden regelmatig nieuwe ervaringen toegevoegd. Bekijk inhoud van nieuwsuitzendingen maar ook van muziekgroepen en filmstudio's. De Within-app is o.a. beschikbaar op je iPhone, Android, Samsung Gear VR en Google Cardboard.

Fulldive VR

Fulldive VR is een “sociaal alles-in-één VR-platform” wat betekent dat gebruikers met deze app VR-content van allerlei verschillende bronnen kunnen bekijken, zoals The New York Times en Discovery. Ook kunnen ze hun bevindingen met vrienden delen, en reacties op de video’s achterlaten. De app werkt samen met Google Cardboard, en is makkelijk te bedienen. De interface is op zich al een 3D-ervaring, waarin mensen in een virtuele wereld hun vriendenlijst kunnen bekijken, door de content kunnen bladeren en hun instellingen kunnen wijzigen. De video’s zijn gevarieerd, van weg moeten vluchten voor een gigantische inktvis tot leerzame documentaires.

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier: