Beste Virtual Reality (VR) games van 2023

beste virtual reallity games downloaden

De beste VR-games zijn de titels die je vr-bril veranderen in een wereld van plezier waar je op een geheel unieke manier van kunt genieten. Of het nu gaat om een eigenwijs gepantserde superheld in Iron Man VR, een verzetsstrijder die het opneemt tegen buitenaardse wezens in Half-Life: Alyx of als een schattige kleine muis in Moss. VR geeft een nieuwe draai aan gaming die bijna onmogelijk te beschrijven is. Het is mogelijk om te genieten van VR-gaming op de meeste budgetten dankzij een grote verscheidenheid aan vr-brillen met verschillende budgetten en veel keuze in wat te spelen. Hieronder meer informatie over de meest populaire en beste games die nu te koop zijn.

Wat zijn de beste VR-games?


Hoewel het handig kan zijn om games in genres te splitsen, is het beter om de games in deze lijst op te splitsen in de verschillende manieren waarop ze virtual reality gebruiken. Sommige VR-games zijn gewoon bestaande titels die zijn vertaald in het nieuwe medium. Leuke voorbeelden hiervan zijn The Elder Scrolls V: Skyrim VR of Doom VFR, die zijn gebaseerd op bestaande (zij het soms gedateerde) titels. Deze zijn goed voor beginners die hun eerste uitstapjes maken naar VR-gaming, of fans die hun meest geliefde game op een nieuwe manier willen proberen.

Dan zijn er de games voor VR die nergens anders zouden werken. Dit omvat Beat Saber, Iron Man VR of Star Trek: Bridge Crew. Deze zijn geweldig voor meer ervaren VR-gebruikers, of voor mensen die op zoek zijn naar iets heel unieks om te proberen met hun headset.
Hier tussenin vind je Batman: Arkham VR en Superhot VR. Deze zijn gebaseerd op games die zijn ontworpen voor normale controllers, maar deze versies veranderen zoveel mechanica en scenario's dat het in wezen gloednieuwe ervaringen zijn geworden.

De beste VR-games die nu te koop zijn

Als we het hebben over de beste VR-games die op dit moment verkrijgbaar zijn, zijn er verschillende titels die opvallen. Deze games bieden een meeslepende ervaring die je echt het gevoel geeft alsof je in een andere wereld bent.

Een van de meest indrukwekkende VR-games is "Half-Life: Alyx". Dit spel speelt zich af in het Half-Life-universum en biedt een ongelooflijke ervaring met zijn meeslepende verhaallijn en verbluffende graphics. De game is ontworpen met virtual reality in gedachten en is een perfect voorbeeld van hoe VR een compleet nieuwe dimensie kan toevoegen aan een al geweldig spel.

Een andere VR-game die momenteel de aandacht trekt, is "Beat Saber". Deze game is een ritmespel waarbij spelers ritmische beats moeten volgen terwijl ze virtuele zwaarden gebruiken om door obstakels te snijden. Het spel is eenvoudig te leren, maar biedt toch genoeg uitdaging om spelers geïnteresseerd te houden.

"Boneworks" is ook een fantastische VR-game. Het biedt een verbluffende fysica-engine die spelers in staat stelt om objecten op te tillen, te gooien en ermee te interageren op een manier die nog niet eerder mogelijk was in een videogame. Het spel is ontworpen met een focus op realisme en biedt een ongelooflijk meeslepende ervaring.

Tot slot is "Superhot VR" ook een must-play voor elke VR-gamer. Dit spel is gebaseerd op de originele "Superhot", maar biedt een nieuwe, intensere ervaring in VR. De game speelt als een first-person shooter, maar de tijd beweegt alleen wanneer de speler beweegt. Dit creëert een unieke ervaring die je nergens anders zult vinden.

In het kort, zijn er veel geweldige VR-games die momenteel te koop zijn, maar de bovengenoemde spellen zijn enkele van de beste op de markt. Of je nu op zoek bent naar een meeslepende verhaallijn, uitdagende gameplay of gewoon een leuke ervaring, er is voor elk wat wils. Dus pak je VR-headset en ga aan de slag!

Iron Man VR

Dit is misschien voorlopig alleen een demo, maar het is nog steeds een spannende manier om het geavanceerde gevechtspantser van Tony Stark te bewonen en te doen alsof je in de Avengers bent. Je hebt momenteel toegang tot de tutorialmissie, een verhaalmissie en een paar extra uitdagingen om je vlieg- en vechtvaardigheden te testen of gewoon te oefenen voordat de volledige game arriveert. Er is een extra stimulans om deze versie te spelen, omdat het downloaden van de demo je een unieke pantserskin geeft die wordt overgezet naar de definitieve versie van de game.
In de verhaalmodus van de game nemen Stark en het bedrijf het op tegen hacker-superschurk Ghost, maar ook andere personages, goed en kwaad, zullen opduiken. Je vliegt rond terwijl je door de eigen HUD van het Iron Man-pak kijkt, door obstakels in de omgeving navigeert en stoten gooit en energiestoten afvuurt om je vijanden neer te halen.
Iron Man VR
PlayStation VR

No Man's Sky VR

In het beroemde (en beruchte) ruimteverkenningsspel wordt je meegenomen in het hart van de nieuwe werelden die je ontdekt, of je kunt zitten en de enorme ruimte vanuit de cockpit van je schip echt waarderen. En aangezien de melkweg zo enorm is, zul je nooit zonder nieuwe dingen komen om te zien en te vinden terwijl je op jacht gaat naar middelen om je schip te verbeteren en nog grotere afstanden af ​​te leggen.
Als je sinds de rotsachtige lancering geen aandacht hebt besteed aan de vele updates van de game, weet je misschien niet wat je nog meer kunt doen in de game. Multiplayer, kapitaalschip- en vlootbeheer, basisbouw en meer maken allemaal deel uit van de recente uitbreidingen van No Man's Sky en ze zullen allemaal werken met de VR-versie (zelf een onderdeel van deze uitbreidingen). Het is de ideale manier om het spel te verkennen, of het nu voor het eerst is of na honderden uren origineel.
virtual reality game
No Man's Sky VR
PSVR, Oculus Rift, HTC Vive

The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Voor een game die op elke console beschikbaar lijkt te zijn, was een volledige VR-vertaling van het singleplayer-epos uit de open wereld van 2011 onvermijdelijk. Skyrim VR geeft spelers een veel betere kijk op de wereld van Tamriel. De game beschikt over volledig bijgehouden bewegingsbedieningen voor je linker- en rechterhandapparatuur, zodat je met je zwaard kunt zwaaien en binnenkomende aanvallen kunt blokkeren met realistische gebaren. Je kunt door de gamewereld bewegen via teleportatie, directe invoer op een controller of rondlopen met een opstelling op kamerschaal als je een kamer hebt die groot genoeg is om te sparen.
Alle eerder uitgebrachte DLC-uitbreidingen, zoals Dawnguard en Hearthfire, worden geleverd met deze versie van Skyrim. Het enige negatieve is dat de grafische upgrade in Special Edition ontbreekt in de VR-versie van Skyrim, dus sommige visuals zien er misschien wat gedateerd uit.
virtual reality game
The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive

Doom VFR

Doom VFR kan het best worden omschreven als een VR-aanpassing van de populaire herstart van Doom uit 2016, in plaats van een volledige poort van die game naar VR. Dit betekent dat Doom VFR een ander verhaal en een andere campagne heeft, met sterk aangepaste gevechtsdynamiek die is ontworpen met VR in gedachten.
Deze titel is het meest geschikt voor een staande opstelling of een opstelling op kamerschaal, omdat het spel je vaak zal vragen om je profiel te verhogen en te verlagen en snel om te draaien om vijanden uit alle richtingen aan te pakken. Deze titel voegt vrije beweging toe met behulp van een controller, maar de game is oorspronkelijk ontworpen om een ​​teleportatiesysteem te gebruiken bij het afleggen van grote afstanden.
Dit is niet langer de nieuwste Doom-titel sinds Doom: Eternal onlangs uitkwam. Maar dat is niet beschikbaar in VR, wat Doom VFR de huidige beste optie maakt om demonen uit elkaar te scheuren met maximale onderdompeling.
virtual reality game
Doom VFR
PS VR; HTC Vive

Star Trek: Bridge Crew

In Star Trek: Bridge Crew kun je je droom vervullen om lid te worden van Starfleet, met een keuze uit vier verschillende sleutelrollen aan boord van de USS Aegis: een kapitein die de doelstellingen bijhoudt en de bevelen geeft; een Tactical Officer voor het beheer van sensoren en wapens; de roerofficier die de koers en snelheid van het schip controleert; of de ingenieur die zorgt voor het energiebeheer en eventuele reparaties die de Aegis nodig heeft.
Bridge Crewwill vereist constante communicatie met je bemanningsleden terwijl je de ruimte verkent, jezelf verdedigt tegen vijanden en natuurlijke gevaren vermijdt. De game is ontworpen als een zittende ervaring, dus spelers zullen niet rondlopen of de brug zelf verkennen. In plaats daarvan bedien je een van de vier werkstations en gebruik je je motion controllers om te communiceren met de besturing van het schip.
De game werkt het beste in online multiplayer, maar je kunt ook specifieke spraakopdrachten geven aan drie AI-crewleden in de modus voor één speler als je offline speelt.
virtual reality game
Star Trek: Bridge Crew
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive

Half-Life: Alyx

Met deze game kun je terugkeren naar de wereld van Half-Life na 13 jaar stilte, behalve op een manier die je volledig zult herkennen. In plaats van Alyx Vance in plaats van Gordon Freeman, vecht je door City 17 voordat de ongelukkige natuurkundige arriveert.
Dat betekent deelnemen aan shootouts met Combine-soldaten en andere buitenaardse vijanden en puzzels oplossen die afhankelijk zijn van je nieuwe VR-besturingsschema om op te lossen. Valve speelt altijd graag met de manier waarop je met games omgaat, en Half-Life: Alyx is hierop geen uitzondering, terwijl het een goede ervaring is om het op te nemen tegen het beste van de enorme niet-VR-gamebibliotheek die beschikbaar is op pc.
Het is misschien moeilijk te vergeven dat Valve fans zo lang heeft laten wachten op een nieuwe aflevering van deze gameserie, maar je zult geen veel betere uitdrukking vinden van wat VR kan doen dan met deze game.
virtual reality game
Half-Life: Alyx
Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed Reality

Batman: Arkham VR

Batman: Arkham VR zet je direct in het vleermuispak, zodat je de straten van Arkham City kunt betreden en de misdaad kunt bestrijden. Deze game is van de vroege dagen van VR, dus veel ervan voelt als een uitgebreide, zij het zeer gepolijste technische demo voor een volledige Batman VR-game. Je teleporteert alleen naar aangewezen posities in het Wayne-landhuis, de vleermuizengrot en naar buiten in de stad, met de meeste directe actie die bestaat uit het gooien van een bat-arang of het inroepen van ondersteuning van je schip, de Nightwing.
De game benadrukt de detective-kant van Batman, dus als je op zoek bent naar iets langzamer en filmisch, dan is deze misschien de moeite waard. Je hebt volop mogelijkheden om je omgeving te onderzoeken, dingen op te pakken, misdaadscènes te bestuderen en jezelf anderszins onder te dompelen in de wereld van Bruce Wayne, meestal op je gemak.
virtual reality game
Batman Arkham VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive

Fallout 4 VR

Net als bij Skyrim en zijn VR-editie, heeft Fallout 4 de volledige VR-behandeling gekregen, waardoor de volledige singleplayer-campagne van Fallout 4 exclusief is overgebracht naar HTC Vive-headsets op pc. Dit brengt je in een post-apocalyptische versie van het gebied rond Boston, waar je verschillende mensen, monsters en machines tegenkomt die proberen te overleven in deze harde nieuwe wereld terwijl je op zoek gaat naar een vermist lid van je familie.
De VR-aanpassing werkt net als in Skyrim VR, waar je vrij bent om op wereldschaal door de wereld van Fallout te lopen, een stick met directe bediening op je controllers gebruikt, via teleportatie van punt naar punt reist of een ander combinatie van het bovenstaande. Dit sluit zittende gameplay niet inherent uit, maar het is gericht op staan ​​en op zijn minst een zekere mate van draaien en rondlopen.
virtual reality game
Fallout 4 VR
HTC Vive

Superhot VR

Net als de originele Superhot is Superhot VR een gevechtspuzzelspel waarin je een kamer vol vijandige AI-mensen moet vrijmaken met behulp van een beperkt arsenaal en één belangrijke mechanica: de tijd beweegt alleen als je dat doet. Grote opzettelijke bewegingen van je armen of benen zullen de tijd opwekken om vooruit te komen, maar door kleinere bewegingen te maken met alleen je hoofd of handen, kun je de volgende beweging beoordelen en heb je zelfs genoeg tijd om de kogels van de vijand uit de weg te gaan.
De VR-versie van het spel is vooral een staande ervaring; je zult niet rondlopen in je omgeving, maar je moet je wel kunnen omdraaien en achter dekking kunnen duiken in de ruimte die je hebt. Je kunt wapens direct uit de handen van vijanden nemen en je kunt kogels afvuren op inkomende kogels om ze af te weren; Over het algemeen is Superhot VR een van de beste VR-games die je op elk platform kunt spelen.
virtual reality game
Superhot VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive

Astro Bot: Rescue Mission

Astro Bot: Rescue Mission is exclusief voor PS VR en misschien wel een van de meest creatieve platformgames in VR tot nu toe. Je bestuurt Astro, een kleine robot die zijn robotvrienden moet redden die over elk niveau zijn verspreid. Jouw perspectief als speler is een camera van een derde persoon, dus je moet je voorover buigen, je omdraaien en goed naar de omgeving kijken om de gevangen robots en andere verborgen verzamelobjecten te spotten. Je moet je concentreren op je eigen positie en die van Astro tegelijkertijd als je wilt slagen.
De game is een voorbeeld van de platforming en creatieve camerabesturing die echt alleen mogelijk is binnen VR. Je moet verschillende gadgets gebruiken om langs de obstakels te komen en alle robots in elk niveau te vinden, en eindbazen aan het eind van elke wereld aan te nemen.
virtual reality game
Astro Bot: Rescue Mission
PS VR

Resident Evil 7: Biohazard

De eerste first-person aflevering van de beroemde horror-franchise werkt nog beter als je je VR-headset opzet. De VR-ondersteuning van Resident Evil 7 is exclusief voor PS VR, en de terreur die deze game levert, neemt echt toe als je direct in de schoenen van Ethan Winters in het moeras van Louisiana wordt geplaatst. Terwijl Winters op zoek gaat naar zijn vermiste vrouw, Mia, keert dit first-person horrorspel terug naar de overlevingswortels van Resident Evil en moet je zorgvuldig je inventaris en middelen beheren om te overleven.
Er is ook behoorlijk wat puzzels op te lossen, tussen vechten of rennen voor je leven van de griezelige schimmelmonsters die het vervallen huis van de familie Baker hebben besmet. Met beperkte munitie, spaarpunten en gezondheid verken je het huis en het omliggende terrein, waarbij de spanning niet ophoudt totdat je de hele nacht door bent ...
virtual reality game
Resident Evil 7: Biohazard
PS VR

Archangel

Archangel is een mech-shooter voor één speler voor de PS4- en pc-versies van de game. Deze game plaatst je in de cockpit van een mech van bouwformaat in een on-rails-ervaring die je het beste zittend kunt spelen. Je bestuurt de twee armen van de mech en een reeks wapens om golven van binnenkomende vijanden te sturen. Als het een beetje dichtbij komt, kun je je mech-wanten rondzwaaien en de slechteriken wegjagen.
virtual reality game
Resident Evil 7: Biohazard
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier: