vr-bril PSVR playstation ps5
Overzicht van gerelateerde blogs:
De PlayStation VR (info) is de meest succesvolle VR-bril tot nu toe: Sony heeft meer dan 5 miljoen apparaten verkocht. In 2021 komt er een nieuwe versie van deze populaire headset op de markt die overigens werkt zowel in combinatie met de PS4 als PS5 werkt. Hieronder meer informatie over de PlayStation VR2 bril:

Wat is het verschil met de huidige Playstation VR-bril?

Betere tracking, flexibelere kabel of draadloos, nieuwe VR-controller

Er zijn enkele duidelijke verschillen met de PSVR waar we op hopen met de PlayStation VR 2. Dit omvat een volgsysteem dat minstens zo robuust is als het inside-out systeem van de Oculus Rift S of Oculus Quest. Inside-out tracking zou ook betekenen dat de veel te stijve kabel eindelijk geschiedenis zou zijn. Zelfs als je zit, is de snaar echt vervelend. Als alternatief willen we een oplossing die net zo eenvoudig en flexibel is als die van Oculus Link.
Hoewel het gebruik van de PS4 DualShock-controller in games zoals Moss of Astro Bot al absoluut briljant is geďmplementeerd, kunnen we de Move Controller volledig vergeten. We wensen daarom voor de PSVR 2 vergelijkbare VR-controllers zoals de Oculus Touch of zelfs geavanceerde besturingsapparaten zoals de indexcontroller van de Valve Index.


Is de resolutie en het gezichtsveld van de PSVR 2 beter?PSVR 2 krijgt mogelijk een resolutie van 2.560 x 1.440 en gezichtsveld van 120 graden

Momenteel kunnen we PlayStation VR alleen in Full HD ervaren. Door de verdeling van de reeds genoemde subpixels is het beeld meestal vrij duidelijk, maar natuurlijk willen we de weergavetechnologie en dus de resolutie nog verbeteren.

Tot dusver is er geen informatie over een mogelijk nieuw display voor de PSVR 2. Het momenteel beste display is de Valve Index met 2.880 × 1.600 (1.440 × 1.600 per oog). We verwachten echter niet dat Sony een vergelijkbaar bord voor de PlayStation 5 VR-bril in petto heeft.


Heeft PSVR 2 eye-tracking en gefaseerde weergave?


Onderzoekers van Sony vinden eye-tracking en gefaseerde weergave erg belangrijk, maar de technische ontwikkeling lijkt niet volwassen genoeg voor gebruik in de PSVR 2.

Sony is van mening dat eye-tracking en de bijbehorende 'foveated rendering' (maximale grafische details worden pas berekend op het punt waar de gebruiker naar kijkt) bijzonder belangrijk is voor de toekomst van virtual reality. Natuurlijk zou de PlayStation 5-console enorm profiteren, omdat de computer- en grafische prestaties kunnen worden gebruikt voor een aanzienlijk kleiner weergavedeel en dus de prestaties kunnen besparen terwijl het beeld wordt verbeterd.

Tot nu toe is eye-tracking geďmplementeerd in de HTC Vive Pro Eye (zelfs inclusief fovated rendering) en in de Varjo VR-2 Pro. Volgens Michael Abrash, hoofdonderzoeker bij Oculus, zal het nog twee tot drie jaar duren voordat zowel eye-tracking als foveated rendering klaar zijn voor de markt. Dat verwachten we dus nog niet voor PSVR 2.

In plaats daarvan lijkt Sony te werken aan andere manieren om de perfecte positie van de ogen van de gebruiker te bepalen in relatie tot de positie van de bril. Een nieuw patent beschrijft het gebruik van echografie om de afstand tussen de ogen te meten . Het ondersteunen van VR-gebruikers, die doorgaans hun oogafstand (IPD) niet kennen, dat wil zeggen hun oogafstand, klinkt verstandig. Een verkeerd afgestelde VR-bril kan immers voor een ongemakkelijke ervaring zorgen.


Is de PlayStation VR 2 zonder kabel (draadloos)?


Volgens Sony-onderzoeker Mallinson zouden er twee varianten kunnen worden aangeboden: een bedrade PSVR 2 en een versie zonder kabel. Dat laatste zou waarschijnlijk duurder zijn.

Voor Sony-onderzoeker Mallinson is het comfort van een VR-bril een cruciale factor. De PSVR is al een stapje voor op het gebied van comfort, er zijn nauwelijks VR-brillen die comfortabeler te dragen zijn. Tegelijkertijd kan het gebruikerscomfort veel beter worden, bijvoorbeeld door de stijve kabel te verwijderen.

Omdat draadloze technologie steeds beter wordt, is het volgens Mallinson in deze context logisch als een VR-bril zonder kabels kan worden gebruikt. Hij noemt hier de optie dat Sony twee varianten van de PSVR 2 zou kunnen aanbieden: een bedrade en een draadloze versie. Dat laatste zou waarschijnlijk duurder zijn.

Worden de PlayStation Move-controllers vervangen?


De PlayStation Move-controllers zijn niet geschikt voor VR. Daarom zijn er nieuwe controllers nodig. De nieuwe PS5-controllers zullen waarschijnlijk niet compatibel zijn met de PSVR. Verschillende spannende patenten van Sony laten zien in welke richting nieuwe PSVR-controllers zouden kunnen gaan.

De huidige Move-controllers, die meer dan 10 jaar oud zijn. Ze worden te onbetrouwbaar gevolgd, de bediening is te omslachtig en minder intuďtief. Nieuwe zijn absoluut noodzakelijk. Het volgoctrooi bevat een passage over nieuwe controllers die compatibel zouden zijn met een mogelijke inside-out functie van de PSVR 2. De controllers konden worden gevolgd door de camera's op de headset via een volgring.


Wanneer is de Playstation VR 2 (PSVR) te koop?


De PlayStation VR 2 is al bevestigd door insiders van Sony.

Er is nog geen officiële bevestiging van de PSVR 2 en een releasedatum, maar insiders van Sony hebben verklaard dat de PSVR 2 zeker zal komen. Volgens deze bron wil Sony een 'nieuwe versie van de VR-bril Playstation VR' lanceren, maar waarschijnlijk niet in 2020. Het vermoeden is dat Sony's nieuwe VR-bril 2021 zal worden aangekondigd mogelijk voor de E3-computerspelbeurs, wanneer Sony daar weer zal verschijnen. Een releasedatum van PSVR 2 is mogelijk denkbaar voor het einde van 2021.


Wat kost de PSVR 2 en waar kan ik deze kopen?


Vermoedelijk is een startprijs voor de PlayStation VR 2 rond de 400 euro. Een draadloze versie zou tot € 200 duurder kunnen zijn.

De PlayStation VR 2 is nog niet verkrijgbaar. Qua prijs verwachten we ze in regio's die vergelijkbaar zijn met de PSVR bij de marktintroductie. Het kostte in 2016 ongeveer 400 euro . Mogelijk is er een draadloze versie, d.w.z. zonder kabelverbinding met de console. Deze versie is naar verwachting duurder.

De huidige PSVR is echter compatibel met de aankomende PlayStation 5 en is zeker de moeite waard om te overbruggen. Zodra aanbieders van de PSVR 2 bekend zijn, zullen we je hier informeren.

Komt de nieuwe Sony PSVR tegelijk uit met de PlayStation 5?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt.

Volgens het rapport van de Sony insiders komt de nieuwe VR-bril niet op de markt met de PlayStation 5 (release eind 2020). Sony-medewerker Mallinson gaf hier eerder redenen voor: 'Er is geen reden om ze [nieuwe VR-bril] tegelijk met de nieuwe console te lanceren. Je moet dat kopen en dan dat - we willen dit bericht niet verzenden. ”Dus we kunnen ten vroegste in 2021 een PSVR 2 verwachten, zo niet later. Drie jaar na de PlayStation 4 kwam de eerste VR-bril van Sony.
De huidige PSVR zal compatibel zijn met de PlayStation 5, die ook spreekt voor een langere overgangsperiode naar een mogelijke opvolger.Wat is de prijs van de Sony PSVR 2 en PlayStation 5 samen?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt. De PS5 is al wel te koop.

De PlayStation 5 is te koop voor circa 400 euro. Hieronder enkele online shops waar de PS5 te koop is en tegen welke prijs:

Welke games komen er voor de PlayStation VR 2?


Er zijn nog geen officiële aankondigingen voor VR-games voor PSVR 2. Er gaan echter geruchten dat bekende studio's werken aan next-gen VR-games voor Sony.

Er wordt hier momenteel alleen gespeculeerd, omdat het twijfelachtig is of er al een ontwikkelkit beschikbaar is bij ontwikkelaars. Blood & Truth-ontwikkelaar London Studio werkt blijkbaar aan een nieuwe generatie VR-kaskraker . Misschien is het een starttitel voor PSVR 2?


Reviews van de PlayStation VR 2


Hoe wordt de PlayStation VR 2 beoordeeld?

Hieronder enkele reviews van de PlayStation VR bril (PSVR2).
Gamen met de Sony VR-bril op de PlayStation 5 (PS5)
Informatie over de vr-bril en virtual reality brillen vergelijken
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril

playstation vr bril prijs
playstation 4 en 5 vr brillen kopen
playstation virtual reality prijs
vr-bril kopen ps4 ps5

PlayStation VR-bril - Bol.com:

Valve Index - prijs bij Coolblue NL:

Valve Index - prijs bij Coolblue BE:

Valve Index - prijs bij Mediamarkt:


€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00


playstation vr bril prijs
playstation 4 en 5 vr brillen kopen
playstation virtual reality prijs
vr-bril kopen ps4 ps5

PlayStation VR-bril - Bol.com:

Valve Index - prijs bij Coolblue NL:

Valve Index - prijs bij Coolblue BE:

Valve Index - prijs bij Mediamarkt:


€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00

Meer informatie over de PlayStation VR headset / VR brilWil je meer weten over de PlayStation VR bril zoals productinformatie, technische specificaties en VR-games, klik dan op onderstaande links:

Productpagina
Technische specificaties
VR-ervaringen
Accessoires
playstation vr bril

PlayStation VR2 bril:
alle informatie over de nieuwe Virtual Reality bril van Sony

virtual reality bril van Sony Playstation - PS4 en PS5
virtual reality headset voor de PS4 en PS5
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen.