vr-bril PSVR playstation VR2
Overzicht van gerelateerde blogs:

De Sony PlayStation VR is de meest succesvolle VR-bril tot nu toe. In 2022 komt er een nieuwe versie van deze populaire headset op de markt die overigens werkt zowel in combinatie met de PS4 als PS5 werkt. Hieronder meer informatie over de PlayStation VR2 bril:

 

 

Wat is het verschil met de huidige Playstation VR-bril?

 

Betere tracking, flexibelere kabel of draadloos, nieuwe VR-controller en betere weergave

 

Er zijn enkele duidelijke verschillen met de PSVR in vergelijking tot de PlayStation VR 2. Dit omvat een volgsysteem dat minstens zo robuust is als het inside-out systeem van de Oculus Rift S of Oculus Quest. Inside-out tracking zou ook betekenen dat de veel te stijve kabel eindelijk geschiedenis zou zijn. Zelfs als je zit, is de snaar echt vervelend. Als alternatief willen we een oplossing die net zo eenvoudig en flexibel is als die van Oculus Link.

Hoewel het gebruik van de PS4 DualShock-controller in games zoals Moss of Astro Bot al absoluut briljant is geļmplementeerd, kunnen we de Move Controller volledig vergeten. We wensen daarom voor de PSVR 2 vergelijkbare VR-controllers zoals de Oculus Touch of zelfs geavanceerde besturingsapparaten zoals de indexcontroller van de Valve Index.

 

 

Wat zijn de specificaties van de nieuwe Playstation VR2 bril?

 

De Playstation 5 ondersteunt VR al vanaf de basisstructuur, zoals de chiparchitectuur. Er is dus geen extra hardware nodig tussen de PSVR 2 en Playstation 5. Het gebruik van de PSVR met de PS5 vereist echter nog steeds wel de extra hardware van de PSVR, inclusief de processordoos en kabel. Een camera-adapter is ook vereist.

Tijdens een presentatie op CES 2022 maakte Sony de specificaties van de PSVR 2 bekend:

 

Overzicht van kenmerken van de PlayStation VR headset (VR-bril):

 

Schermtype

OLED

Resolutie

2000 x 2040 per oog

Verversingssnelheid

90 Hz, 120 Hz

Lenzen

Verstelbaar

Gezichtsveld

Ca. 110 °

Sensoren

Camera's

Feedback

Trillingen in de headset

Communicatie met PS5

USB Type-C®

Audio

Invoer: Geļntegreerde microfoon

Uitvoer: Stereoaansluiting voor hoofdtelefoon

Bron: https://www.playstation.com/nl-nl/ps-vr2

 

 

Is de resolutie en het gezichtsveld van de PSVR 2 beter?

 

 

 

Momenteel kunnen we PlayStation VR alleen in Full HD ervaren. Door de verdeling van de reeds genoemde subpixels is het beeld meestal vrij duidelijk, maar natuurlijk willen we de weergavetechnologie en dus de resolutie nog verbeteren.

 

 

Heeft PSVR 2 eye-tracking en gefaseerde weergave?

 

Eye Tracking: Ja

Foveated-weergave: Ja

Gezicht volgen: Nee

 

Sony is van mening dat eye-tracking en de bijbehorende 'foveated rendering' (maximale grafische details worden pas berekend op het punt waar de gebruiker naar kijkt) bijzonder belangrijk is voor de toekomst van virtual reality. Natuurlijk zou de PlayStation 5-console enorm profiteren, omdat de computer- en grafische prestaties kunnen worden gebruikt voor een aanzienlijk kleiner weergavedeel en dus de prestaties kunnen besparen terwijl het beeld wordt verbeterd.

 

Tot nu toe is eye-tracking geļmplementeerd in de HTC Vive Pro Eye (zelfs inclusief fovated rendering) en in de Varjo VR-2 Pro. Volgens Michael Abrash, hoofdonderzoeker bij Oculus, zal het nog twee tot drie jaar duren voordat zowel eye-tracking als foveated rendering klaar zijn voor de markt. Dat verwachten we dus nog niet voor PSVR 2.

 

In plaats daarvan lijkt Sony te werken aan andere manieren om de perfecte positie van de ogen van de gebruiker te bepalen in relatie tot de positie van de bril. Een nieuw patent beschrijft het gebruik van echografie om de afstand tussen de ogen te meten . Het ondersteunen van VR-gebruikers, die doorgaans hun oogafstand (IPD) niet kennen, dat wil zeggen hun oogafstand, klinkt verstandig. Een verkeerd afgestelde VR-bril kan immers voor een ongemakkelijke ervaring zorgen.

 

 

Is de PlayStation VR 2 zonder kabel (draadloos)?

 

Antwoord is: Nee, de PSVR 2 heeft een enkele kabel naar de Playstation 5.

Dit is een USB-C-kabel, vergelijkbaar met Meta Link.

 

Voor Sony-onderzoeker Mallinson is het comfort van een VR-bril een cruciale factor. De PSVR loopt ver voorop als het gaat om draagcomfort, er zijn nauwelijks VR-brillen die comfortabeler zijn om te dragen. Toch kan het gebruikerscomfort nog verder worden verbeterd, bijvoorbeeld door de stijve kabel en de omslachtige verbindingen te elimineren.

 

De PSVR 2 maakt verbinding met de Playstation 5 met een enkele, flexibelere kabel dan het huidige systeem. Het is nog de vraag of dit een op maat gemaakt product is vergelijkbaar met de officiėle Meta Link-kabel. Een draadloze variant is nog niet van tafel, maar hoogst onwaarschijnlijk.

 

 

Worden de PlayStation Move-controllers vervangen?

 

Ja, de Move-controllers worden vervangen: Sony heeft nieuwe VR-controllers aangekondigd voor de PSVR 2, ze heten Sense-controllers. De Sense-controllers beschikken over DualSense-technologie en zijn aanzienlijk ergonomischer dan de PS Move-sticks. De oude controllers zijn redelijk onbetrouwbaar, de bediening is te omslachtig en niet erg intuļtief. Het heeft absoluut nieuwe VR-controllers nodig.

 

Wat kunnen de nieuwe PSVR controllers?

De DualSense-technologie van de PS5-controllers zal ook worden geļntegreerd in de VR-controllers. De uitstekende haptische feedback, zoals de weerstand bij het overhalen van een trekker, zal een duidelijk kwalitatief verschil maken voor de concurrentie.

De controllers worden geleverd met de volgende knoppen en sticks:

 

Linker PSVR-controller: Playstation-knop, Create-knop, actieknoppen (driehoek/vierkant), L1-knop, L2-knop, linker analoge stick/L3-knop

 

Rechter PSVR-controller: Playstation-knop, optieknop, actieknoppen (cirkel/kruis), R1-knop, R2-knop, rechter analoge stick/R3-knop

 

 

Welke audio heeft de PSVR headset?

 

Geļntegreerde microfoon

3,5 mm-aansluiting voor hoofdtelefoon

De grootste teleurstelling van de PSVR 2 tot nu toe is het ontbreken van een geļntegreerde geluidsoplossing. We zullen een koptelefoon moeten aansluiten of, indien nodig, de dozen van onze geluidssystemen moeten gebruiken. De laatste heeft meestal te veel ruimtelijke afstand tot wat er in VR gebeurt, de eerste verhoogt de insteltijden en vermindert het comfort.

 

We hopen dat er een verscheidenheid aan hoofdbanden voor accessoires voor de Playstation VR 2 is (enigszins vergelijkbaar met de Elite-band voor Meta Quest 2), die een geļntegreerde of over-ear-oplossing biedt.

 

 

Wanneer is de Playstation VR 2 (PSVR) te koop?

 

De PlayStation VR 2 is al bevestigd door insiders van Sony.

 

De Playstation VR2 bril komt eind 2022 uit; Sony komt begin 2022 met een releasedatum.

We verwachten een release in het derde kwartaal van 2022. Een Bloomberg-rapport stelt de release echter uit naar het vierde kwartaal van 2022 om te profiteren van de kerstbusiness. Een recent lek beweert dat Sony begin 2022 zal praten over de releasedatum.

 

 

 

Wat kost de PSVR 2 en waar kan ik deze kopen?

 

De PlayStation VR 2 zal tussen 350 tot 400 euro gaan kosten.

De PlayStation VR 2 is nog niet beschikbaar voor aankoop en zal meer dan een jaar verwijderd zijn van release. Qua prijs verwachten we dat ze zich bij de marktintroductie in regio's bevinden die vergelijkbaar zijn met de PSVR. In 2016 kostte het ongeveer 400 euro. Wellicht komt er een draadloze versie, dus zonder kabelverbinding naar de console. Deze versie zou zeker aanzienlijk duurder zijn. In ieder geval zijn er extra koptelefoons nodig.

 

De huidige PSVR is immers compatibel met de aankomende PlayStation 5 (maar een camera-adapter is vereist) en is zeker een overbruggingsmaatregel waard.

 

 

Komt de nieuwe Sony PSVR tegelijk uit met de PlayStation 5?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt.

Volgens het rapport van de Sony insiders komt de nieuwe VR-bril niet op de markt met de PlayStation 5. Sony-medewerker Mallinson gaf hier eerder redenen voor: 'Er is geen reden om de nieuwe VR-bril tegelijk met de nieuwe console te lanceren. We kunnen ten vroegste in 2022 een PSVR 2 verwachten; drie jaar na de PlayStation 4 kwam de eerste VR-bril van Sony.  De huidige PSVR zal compatibel zijn met de PlayStation 5, die ook spreekt voor een langere overgangsperiode naar een mogelijke opvolger.Wat is de prijs van de Sony PSVR 2 en PlayStation 5 samen?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt. De PS5 is al wel te koop.

De PlayStation 5 is te koop voor circa 400 euro. Hieronder enkele online shops waar de PS5 te koop is en tegen welke prijs:

Welke games komen er voor de PlayStation VR 2?


De eerste officieel aangekondigde VR-game is Horizon Call of the Mountain.
Geruchten suggereren dat studio's zoals Naughty Dog (The Last of Us) werken aan next-gen VR-games voor Playstation 5. Volgens een rapport wil Sony zich meer gaan richten op AAA-titels voor PSVR 2. Sommige PSVR-games moeten worden geremasterd voor Playstation VR 2.
Bij de release van de PlayStation VR2-brillen komen meer dan twintig spellen beschikbaar, heeft Sony vermeld in een presentatie voor investeerders. Om welke games het precies gaat, is niet bekend. Sony meldt dat de VR-spellen in het aanbod worden gemaakt door onder meer Sony's eigen studio's en onafhankelijke partijen. Het is nog niet bekend welke spellen vanaf de release beschikbaar zijn voor de VR2-headset, maar in de presentatie is een afbeelding van Horizon Call of the Mountain te zien. Dat is een spin-offgame van de Horizon-serie.


Reviews van de PlayStation VR 2


Hoe wordt de PlayStation VR 2 beoordeeld?

Hieronder enkele reviews van de PlayStation VR bril (PSVR2).
Gamen met de Sony VR-bril op de PlayStation 5 (PS5)
Informatie over de vr-bril en virtual reality brillen vergelijken
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril

Meer informatie over de PlayStation VR headset / VR brilWil je meer weten over de PlayStation VR bril zoals productinformatie, technische specificaties en VR-games, klik dan op onderstaande links:

Productpagina
Technische specificaties
VR-ervaringen
Accessoires

Wat is er nieuw aan de Sony PlayStation VR 2 headset?


Playstation VR 2, de VR-bril die in het voorjaar gedeeltelijk werd onthuld, heeft een nieuw patent voor een krachtige weergavetechnologie die virtual reality-graphics naar een hoger niveau zou kunnen tillen. Behalve de officieel gepresenteerde PSVR 2 VR-controller heeft Sony nog niet veel bekend gemaakt over de nieuwe VR-bril. Er zijn wat lekken over Playstation VR 2 zoals: 4K OLED HDR-schermen, geļntegreerde haptische elementen in de bril, vingertracking op de controller, een extra breed gezichtsveld en een eyetracking-systeem gaat integreren in de VR-bril.
vr-bril PSVR playstation ps5

playstation 4 en 5 vr brillen kopen
playstation virtual reality prijs
vr-bril kopen ps4 ps5

PlayStation VR-bril - Coolblue NL:

PlayStation VR-bril - Coolblue BE:

PlayStation VR-bril - Mediamarkt:


€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00


playstation 4 en 5 vr brillen kopen
playstation virtual reality prijs
vr-bril kopen ps4 ps5

PlayStation VR-bril - Coolblue NL:

PlayStation VR-bril - Coolblue BE:

PlayStation VR-bril - Mediamarkt:


€ 339,00

€ 339,00

€ 339,00

playstation vr bril

PlayStation VR2 bril:
alle informatie over de nieuwe Virtual Reality bril van Sony

virtual reality bril van Sony Playstation - PS4 en PS5
virtual reality headset voor de PS4 en PS5
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen.