vr-bril PSVR playstation VR2
Overzicht van gerelateerde blogs:

De Sony PlayStation VR is de meest succesvolle VR-bril tot nu toe. Eind februari 2023 komt er een nieuwe versie van deze populaire headset op de markt. Hieronder meer informatie over de PlayStation VR2 bril:

 

 

 

Wat zijn de specificaties van de nieuwe Playstation VR2 bril?

 

De Playstation 5 ondersteunt VR al vanaf de basisstructuur, zoals de chiparchitectuur. Er is dus geen extra hardware nodig tussen de PSVR 2 en Playstation 5. Het gebruik van de PSVR met de PS5 vereist echter nog steeds wel de extra hardware van de PSVR, inclusief de processordoos en kabel. Een camera-adapter is ook vereist.

Tijdens een presentatie op CES 2022 maakte Sony de specificaties van de PSVR 2 bekend:

 

Overzicht van kenmerken van de PlayStation VR headset (VR-bril):

 

Schermtype

OLED

Resolutie

2000 x 2040 per oog

Verversingssnelheid

90 Hz, 120 Hz

Lenzen

Verstelbaar

Gezichtsveld

Ca. 110 °

Sensoren

Camera's

Feedback

Trillingen in de headset

Communicatie met PS5

USB Type-C®

Audio

Invoer: Geïntegreerde microfoon

Uitvoer: Stereoaansluiting voor hoofdtelefoon

Bron: https://www.playstation.com/nl-nl/ps-vr2

 

Wat is het verschil met de huidige Playstation VR-bril?

Betere tracking, flexibelere kabel of draadloos, nieuwe VR-controller en betere weergave

Er zijn enkele duidelijke verschillen met de PSVR in vergelijking tot de PlayStation VR 2. Dit omvat een volgsysteem dat minstens zo robuust is als het inside-out systeem van de Oculus Rift S of Oculus Quest. Inside-out tracking zou ook betekenen dat de veel te stijve kabel eindelijk geschiedenis zou zijn. Zelfs als je zit, is de snaar echt vervelend. Als alternatief willen we een oplossing die net zo eenvoudig en flexibel is als die van Oculus Link.
Hoewel het gebruik van de PS4 DualShock-controller in games zoals Moss of Astro Bot al absoluut briljant is geïmplementeerd, kunnen we de Move Controller volledig vergeten. We wensen daarom voor de PSVR 2 vergelijkbare VR-controllers zoals de Oculus Touch of zelfs geavanceerde besturingsapparaten zoals de indexcontroller van de Valve Index.Komt de nieuwe Sony PSVR tegelijk uit met de PlayStation 5?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt.

Volgens het rapport van de Sony insiders komt de nieuwe VR-bril niet op de markt met de PlayStation 5. Sony-medewerker Mallinson gaf hier eerder redenen voor: 'Er is geen reden om de nieuwe VR-bril tegelijk met de nieuwe console te lanceren. We kunnen ten vroegste in 2022 een PSVR 2 verwachten; drie jaar na de PlayStation 4 kwam de eerste VR-bril van Sony.  De huidige PSVR zal compatibel zijn met de PlayStation 5, die ook spreekt voor een langere overgangsperiode naar een mogelijke opvolger.Wat is de prijs van de Sony PSVR 2 en PlayStation 5 samen?


Sony heeft al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de PSVR tegelijk met de PS5 verschijnt. De PS5 is al wel te koop.

De PlayStation 5 is te koop voor circa 400 euro. Hieronder enkele online shops waar de PS5 te koop is en tegen welke prijs:

Welke games komen er voor de PlayStation VR 2?


De eerste officieel aangekondigde VR-game is Horizon Call of the Mountain.
Geruchten suggereren dat studio's zoals Naughty Dog (The Last of Us) werken aan next-gen VR-games voor Playstation 5. Volgens een rapport wil Sony zich meer gaan richten op AAA-titels voor PSVR 2. Sommige PSVR-games moeten worden geremasterd voor Playstation VR 2.
Bij de release van de PlayStation VR2-brillen komen meer dan twintig spellen beschikbaar, heeft Sony vermeld in een presentatie voor investeerders. Om welke games het precies gaat, is niet bekend. Sony meldt dat de VR-spellen in het aanbod worden gemaakt door onder meer Sony's eigen studio's en onafhankelijke partijen. Het is nog niet bekend welke spellen vanaf de release beschikbaar zijn voor de VR2-headset, maar in de presentatie is een afbeelding van Horizon Call of the Mountain te zien. Dat is een spin-offgame van de Horizon-serie.


Reviews van de PlayStation VR 2


Hoe wordt de PlayStation VR 2 beoordeeld?

Hieronder enkele reviews van de PlayStation VR bril (PSVR2).
Gamen met de Sony VR-bril op de PlayStation 5 (PS5)
Informatie over de vr-bril en virtual reality brillen vergelijken
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril

Meer informatie over de PlayStation VR headset / VR brilWil je meer weten over de PlayStation VR bril zoals productinformatie, technische specificaties en VR-games, klik dan op onderstaande links:

Productpagina
Technische specificaties
VR-ervaringen
Accessoires

Wat is er nieuw aan de Sony PlayStation VR 2 headset?


Playstation VR 2, de VR-bril die in het voorjaar gedeeltelijk werd onthuld, heeft een nieuw patent voor een krachtige weergavetechnologie die virtual reality-graphics naar een hoger niveau zou kunnen tillen. Behalve de officieel gepresenteerde PSVR 2 VR-controller heeft Sony nog niet veel bekend gemaakt over de nieuwe VR-bril. Er zijn wat lekken over Playstation VR 2 zoals: 4K OLED HDR-schermen, geïntegreerde haptische elementen in de bril, vingertracking op de controller, een extra breed gezichtsveld en een eyetracking-systeem gaat integreren in de VR-bril.
vr-bril PSVR playstation ps5

Wat zijn nieuwe features van de PlayStation VR 2 bril?Enkele nieuwe features van de nieuwe PS VR2 bril zijn o.a.:

Passthrough-modus en kamer scannen
De passthrough-modus van de VR-bril maakt gebruik van de camera's aan de voorkant van het apparaat en verzendt een zwart-witbeeld van de fysieke omgeving naar het scherm, zodat gebruikers zich kunnen oriënteren en tekenen in hun eigen speelruimte met de Sense-controllers - net zoals je kunt doen in Meta Quest 2 en andere VR-games kent headsets. De passthrough-modus wordt geactiveerd via een functieknop op de headset of in de virtual reality met behulp van het menu van het controlecentrum. De laatste geeft toegang tot andere instellingen, zoals helderheid van het scherm en trillingen van de VR-bril. De omgeving kan alleen worden bekeken, niet worden opgenomen en daarmee vermijdt Sony zo mogelijke zorgen over AVG / gegevensbescherming.
VR live streaming en bioscoopmodus
Wat je live kunt opnemen en streamen, is de VR-actie. Als je een PS5 HD-camera hebt en deze hebt aangesloten op de Playstation 5, kun je jezelf ook spelend opnemen. De console laat de twee beeldbronnen samenvloeien en verlaagt de hindernissen voor VR-livestreaming. Gebruikers konden hun game-ervaring delen via Youtube en Twitch. Dit zou een game changer kunnen worden voor het live streamen van VR-content en de verspreiding van het nieuwe medium bevorderen. Sony introduceert ook Cinema Mode, waarmee gebruikers kunnen genieten van de PS5 UI en alle 2D-content (games, media) op een virtueel scherm in HD-resolutie en HDR. De ondersteunde verversingsfrequenties zijn 24/60 en 120 Hz.
Samengevat zijn dit de nieuwe PSVR2 functionaliteiten:
Doorkijk-mogelijkheid: je omgeving zien zonder de headset af te zetten: dit kan worden geselecteerd via een knop op de headset of in de pop-upinstellingen en maakt het gebruik van de camera's die zich aan de buitenkant van de PSVR2 bevinden en helpt je controllers en dergelijke te vinden.
Jezelf streamen: Als je ook een externe PS5 HD-camera hebt, kun je videobeelden van jezelf overlappen met in-game beelden voor streamingdoeleinden.
Speelgebied aanpassen: Het speelgebied instellen gaat eenvoudig door de vr-bril in eerste instantie je omgeving scannen, om je te waarschuwen wanneer je te dicht bij een object of muur bent, maar je kunt het in kaart gebrachte gebied fijn afstellen met de Sense-controllers.
VR-modus en cinematografische modus: Je kunt kiezen uit twee verschillende videomodi - de VR-modus, die games levert in maximaal 4000 x 2040 pixels (2000 x 2040 per oog), HDR en 120Hz, of de cinemamodus voor het bekijken van media in uw eigen privé, virtuele theaterervaring. Dit wordt gepresenteerd in 1080p HDR.

PlayStation presentatie voor de PSVR 2 headsetBekijk hieronder de Sony CES 2022 PlayStation-presentatie voor PSVR 2, waarin de naam van Sony's next-gen VR-systeem wordt aangekondigd: PlayStation VR2.

De PSVR 2-headset zal beschikken over 4K HDR en een groter gezichtsveld. PSVR 2 zal ook gebruik maken van eye-tracking en haptische feedback-technologie. Daarnaast onthulde de presentatie de naam van Sony's next-gen VR-controllers: de PlayStation VR2 Sense Controllers.

PSVR 2 introduceert een nieuwe generatie VR-games, waaronder Horizon Call of The Mountain van Guerrilla Games en Firesprite Games. Dit is een "originele game, gebouwd voor PlayStation VR2 die spelers dieper in de wereld van Horizon zal brengen." Hier is de podiumpresentatie van CES 2022 die ons meer informatie geeft over PSVR 2.

Wat zijn de beste Playstation VR 2 games die er nu te koop zijn?Op zoek naar de beste games voor je PlayStation VR 2? Sony heeft een indrukwekkende selectie van games beschikbaar gemaakt voor de VR-bril, waaronder enkele van de grootste titels van het jaar. Hier zijn enkele van de beste games die je kunt spelen op de PlayStation VR 2:

Resident Evil 4 VR
Resident Evil 4 is een klassieker onder de horror-games en nu kun je deze klassieker in volle glorie ervaren op de PlayStation VR 2. In de game speel je als Leon Kennedy en moet je overleven in een dorp vol zombies en andere monsters. De VR-ervaring maakt de game nog intenser en laat je echt opgaan in de enge wereld van Resident Evil 4.

Horizon Forbidden West
Horizon Forbidden West is de langverwachte opvolger van Horizon Zero Dawn en een van de meest veelbelovende games voor de PlayStation VR 2. In deze game speel je als Aloy, een jonge jager die op zoek gaat naar een geneesmiddel voor een mysterieuze ziekte die de wereld bedreigt. De game ziet er prachtig uit en biedt een ongelooflijk meeslepende VR-ervaring.

Arashi: Castles of Sin
Arashi: Castles of Sin is een nieuwe titel die exclusief beschikbaar zal zijn voor de PlayStation VR 2. In de game speel je als Kenshiro, een samoerai die een groep criminelen moet verslaan die de stad terroriseren. De game belooft een spannende mix van vecht- en stealth-gameplay, en ziet er prachtig uit in VR.

The Persistence 2
The Persistence 2 is een vervolg op de populaire sci-fi horror-game uit 2018. In deze game speel je als een bemanningslid van een ruimteschip dat is gestrand in een onbekend deel van de ruimte. De game biedt een mix van roguelike en survival-horror gameplay, en ziet er prachtig uit in VR.

Grand Turismo 7
Grand Turismo 7 is een racegame die al lang in ontwikkeling is en belooft een van de beste racegames ooit te worden. De game biedt een indrukwekkende selectie van auto's en circuits, en ziet er prachtig uit in VR.

Fracked
Fracked is een actievolle shooter die zich afspeelt in een berglandschap. De game biedt intense vuurgevechten en snelle actie, en ziet er prachtig uit in VR.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige games die beschikbaar zijn voor de PlayStation VR 2. Met zo'n indrukwekkende selectie van games is het duidelijk dat de toekomst van gaming begint bij de PlayStation VR 2.

Is de resolutie en het gezichtsveld van de PSVR 2 beter?

 

 

Momenteel kunnen we PlayStation VR alleen in Full HD ervaren. Door de verdeling van de reeds genoemde subpixels is het beeld meestal vrij duidelijk, maar natuurlijk willen we de weergavetechnologie en dus de resolutie nog verbeteren.

 

 

Heeft PSVR 2 eye-tracking en gefaseerde weergave?

 

Eye Tracking: Ja

Foveated-weergave: Ja

Gezicht volgen: Nee

 

Sony is van mening dat eye-tracking en de bijbehorende 'foveated rendering' (maximale grafische details worden pas berekend op het punt waar de gebruiker naar kijkt) bijzonder belangrijk is voor de toekomst van virtual reality. Natuurlijk zou de PlayStation 5-console enorm profiteren, omdat de computer- en grafische prestaties kunnen worden gebruikt voor een aanzienlijk kleiner weergavedeel en dus de prestaties kunnen besparen terwijl het beeld wordt verbeterd.

 

Tot nu toe is eye-tracking geïmplementeerd in de HTC Vive Pro Eye (zelfs inclusief fovated rendering) en in de Varjo VR-2 Pro. Volgens Michael Abrash, hoofdonderzoeker bij Oculus, zal het nog twee tot drie jaar duren voordat zowel eye-tracking als foveated rendering klaar zijn voor de markt. Dat verwachten we dus nog niet voor PSVR 2.

 

In plaats daarvan lijkt Sony te werken aan andere manieren om de perfecte positie van de ogen van de gebruiker te bepalen in relatie tot de positie van de bril. Een nieuw patent beschrijft het gebruik van echografie om de afstand tussen de ogen te meten . Het ondersteunen van VR-gebruikers, die doorgaans hun oogafstand (IPD) niet kennen, dat wil zeggen hun oogafstand, klinkt verstandig. Een verkeerd afgestelde VR-bril kan immers voor een ongemakkelijke ervaring zorgen.

 

 

Is de PlayStation VR 2 zonder kabel (draadloos)?

 

Antwoord is: Nee, de PSVR 2 heeft een enkele kabel naar de Playstation 5.

Dit is een USB-C-kabel, vergelijkbaar met Meta Link.

 

Voor Sony-onderzoeker Mallinson is het comfort van een VR-bril een cruciale factor. De PSVR loopt ver voorop als het gaat om draagcomfort, er zijn nauwelijks VR-brillen die comfortabeler zijn om te dragen. Toch kan het gebruikerscomfort nog verder worden verbeterd, bijvoorbeeld door de stijve kabel en de omslachtige verbindingen te elimineren.

 

De PSVR 2 maakt verbinding met de Playstation 5 met een enkele, flexibelere kabel dan het huidige systeem. Het is nog de vraag of dit een op maat gemaakt product is vergelijkbaar met de officiële Meta Link-kabel. Een draadloze variant is nog niet van tafel, maar hoogst onwaarschijnlijk.

 

 

Worden de PlayStation Move-controllers vervangen?

 

Ja, de Move-controllers worden vervangen: Sony heeft nieuwe VR-controllers aangekondigd voor de PSVR 2, ze heten Sense-controllers. De Sense-controllers beschikken over DualSense-technologie en zijn aanzienlijk ergonomischer dan de PS Move-sticks. De oude controllers zijn redelijk onbetrouwbaar, de bediening is te omslachtig en niet erg intuïtief. Het heeft absoluut nieuwe VR-controllers nodig.

 

Wat kunnen de nieuwe PSVR controllers?

De DualSense-technologie van de PS5-controllers zal ook worden geïntegreerd in de VR-controllers. De uitstekende haptische feedback, zoals de weerstand bij het overhalen van een trekker, zal een duidelijk kwalitatief verschil maken voor de concurrentie.

De controllers worden geleverd met de volgende knoppen en sticks:

 

Linker PSVR-controller: Playstation-knop, Create-knop, actieknoppen (driehoek/vierkant), L1-knop, L2-knop, linker analoge stick/L3-knop

 

Rechter PSVR-controller: Playstation-knop, optieknop, actieknoppen (cirkel/kruis), R1-knop, R2-knop, rechter analoge stick/R3-knop

 

 

Welke audio heeft de PSVR headset?

 

Geïntegreerde microfoon

3,5 mm-aansluiting voor hoofdtelefoon

De grootste teleurstelling van de PSVR 2 tot nu toe is het ontbreken van een geïntegreerde geluidsoplossing. We zullen een koptelefoon moeten aansluiten of, indien nodig, de dozen van onze geluidssystemen moeten gebruiken. De laatste heeft meestal te veel ruimtelijke afstand tot wat er in VR gebeurt, de eerste verhoogt de insteltijden en vermindert het comfort.

 

We hopen dat er een verscheidenheid aan hoofdbanden voor accessoires voor de Playstation VR 2 is (enigszins vergelijkbaar met de Elite-band voor Meta Quest 2), die een geïntegreerde of over-ear-oplossing biedt.

 

 

Wanneer is de Playstation VR 2 (PSVR) te koop?

 

De Playstation VR2 bril komt op 22 februari 2023 uit. Eerdere geruchten die naar buiten kwamen waren dat de PlayStation VR2 rond de feestdagen van 2022 uit zouden komen, maar dat wordt dus 2 maanden later.

 

 

 

Wat kost de PlayStation VR 2 bril en waar kan ik deze kopen?

 

De nieuwe Sony PlayStation VR-bril (PSVR 2) voor de PlayStation 5 verschijnt op 22 februari 2023 en gaat 599 euro kosten. Daarmee is de headset duurder dan de gameconsole zelf, die verkrijgbaar is vanaf 450 euro.

 

Overzicht van de bundels van de Sony PlayStation VR-bril:

 

PlayStation VR 2

599,99 EUR adviesprijs (incl. btw)

Inclusief PSVR 2-headset, PSVR 2-Sense-controller en stereohoofdtelefoon

 

Playstation VR 2 Horizon Call of the Mountain-bundel

649,99 EUR adviesprijs (incl. btw)

Bevat een Playstation Store-vouchercode voor Horizon Call of the Mountain, PSVR 2-headset, PSVR 2 Sense-controller en stereohoofdtelefoon

 

Oplaadstation voor Playstation VR 2 Sense-controller

49,99 EUR adviesprijs (incl. btw)


PlayStation VR2 bril - UnboundXR:


€ 599,99


PlayStation VR2 bril - UnboundXR:


€ 599,99


PlayStation VR2 bril - UnboundXR:


€ 599,99

Wat zijn de beste Playstation VR 2 games die er nu te koop zijn?


Op zoek naar de beste games voor je PlayStation VR 2? Sony heeft een indrukwekkende selectie van games beschikbaar gemaakt voor de VR-bril, waaronder enkele van de grootste titels van het jaar. Hier zijn enkele van de beste games die je kunt spelen op de PlayStation VR 2:

Resident Evil 4 VR
Resident Evil 4 is een klassieker onder de horror-games en nu kun je deze klassieker in volle glorie ervaren op de PlayStation VR 2. In de game speel je als Leon Kennedy en moet je overleven in een dorp vol zombies en andere monsters. De VR-ervaring maakt de game nog intenser en laat je echt opgaan in de enge wereld van Resident Evil 4.

Horizon Forbidden West
Horizon Forbidden West is de langverwachte opvolger van Horizon Zero Dawn en een van de meest veelbelovende games voor de PlayStation VR 2. In deze game speel je als Aloy, een jonge jager die op zoek gaat naar een geneesmiddel voor een mysterieuze ziekte die de wereld bedreigt. De game ziet er prachtig uit en biedt een ongelooflijk meeslepende VR-ervaring.

Arashi: Castles of Sin
Arashi: Castles of Sin is een nieuwe titel die exclusief beschikbaar zal zijn voor de PlayStation VR 2. In de game speel je als Kenshiro, een samoerai die een groep criminelen moet verslaan die de stad terroriseren. De game belooft een spannende mix van vecht- en stealth-gameplay, en ziet er prachtig uit in VR.

The Persistence 2
The Persistence 2 is een vervolg op de populaire sci-fi horror-game uit 2018. In deze game speel je als een bemanningslid van een ruimteschip dat is gestrand in een onbekend deel van de ruimte. De game biedt een mix van roguelike en survival-horror gameplay, en ziet er prachtig uit in VR.

Grand Turismo 7
Grand Turismo 7 is een racegame die al lang in ontwikkeling is en belooft een van de beste racegames ooit te worden. De game biedt een indrukwekkende selectie van auto's en circuits, en ziet er prachtig uit in VR.

Fracked
Fracked is een actievolle shooter die zich afspeelt in een berglandschap. De game biedt intense vuurgevechten en snelle actie, en ziet er prachtig uit in VR.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige games die beschikbaar zijn voor de PlayStation VR 2. Met zo'n indrukwekkende selectie van games is het duidelijk dat de toekomst van gaming begint bij de PlayStation VR 2.

Hieronder de nieuw toegevoegde Playstation VR 2 (PS VR2) games:

Before Your Eyes
Creed: Rise to Glory – Championship Ed.
Job Simulator
Low-Fi
Mixture
NFL Pro Era
Puzzling Places
Rez Infinite
Runner
Synth Riders: Remastered Edition
Tetris Effect: Connected
The Last Clockwinder
Thumper
Vacation Simulator
What The Bat?
Windlands 2
Beat Saber
Gran Turismo 7
Song in the Smoke

Playstation VR 2 komt begin 2023 uit. De volgende VR-games zijn te koop zodra de PSVR-bril te bestellen is:

After The Fall
Cities VR – Enhanced Edition
Cosmonious High
Demeo
Gran Turismo 7
Hello Neighbor: Search and Rescue
Horizon Call of the Mountain
Moss 1 & 2
No Man’s Sky
Pistol Whip
Puzzling Places
Resident Evil Village
Rez Infinite
Song in the Smoke
Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge
Tentacular
The Dark Pictures: Switchback
The Last Clockwinder
The Light Brigade
The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution
Zenith: The Last City
VR-Spiele aus Japan
Später erscheinende PSVR-2-Spiele
Among Us VR
Beat Saber
Before Your Eyes
Behemoth
Creed: Rise to Glory – Championship Edition
Crossfire: Sierra Squad
Firewall Ultra
Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord
Jurassic World Aftermath
NFL Pro Era
Resident Evil 4 (VR-Inhalt)
Synth Riders: Remastered Edition
Tetris Effect: Connected
Thumper
What The Bat?
playstation vr bril

PlayStation VR2 bril:
alle informatie over de nieuwe Virtual Reality bril van Sony

virtual reality bril van Sony Playstation - PS4 en PS5
virtual reality headset voor de PS4 en PS5
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen.