Alles wat je wilt weten over de nieuwe PlayStation VR (PSVR 2)


Na maanden van anticipatie werden we eindelijk getrakteerd op een technische diepe duik in de PlayStation 5. Helaas is er geen definitieve releasedatum of bevestiging dat PSVR 2 momenteel geproduceerd wordt. Sony organiseerde een livestream op 18 maart, die beschikbaar was om te bekijken op de PlayStation Blog - Sony's favoriete plek voor het aankondigingen van games en PlayStation-gerelateerd nieuws.

Nu de levenscycli van de PS4 en PS4 Pro officieel ten einde lopen en Sony een releasedatum voor de PS5 bevestigt, kunnen we niet anders dan ons afvragen wat Sony in petto heeft als opvolger van PlayStation VR. Zou het PSVR 2 kunnen zijn? Welke functies zal het bevatten? We zullen moeten wachten om meer te weten te komen. Sony heeft in 2017 technisch een tweede PSVR-headset uitgebracht: de CUH-ZVR2 een HDR-doorvoer, geÔntegreerde hoofdtelefoon en een kleiner verbindingssnoer toegevoegd. Maar de echte PSVR 2.0 kan een veel grotere sprong in specificaties hebben die zal profiteren van de next-gen hardware van de PS5 - met een hogere resolutie, pixelkwaliteit en verversingssnelheid.

De belangrijkste vraag is, zal de PlayStation VR 2 gewoon de visuals van zijn voorganger verbeteren, of zal het functies toevoegen zoals inside-out tracking of zelfs draadloos gaan om te concurreren met de premium-technologieŽn die te vinden zijn in de bereiken van Oculus (zoals de Oculus Quest ) en HTC?
Hoewel Sony officieel meer details heeft bekendgemaakt over de hardware van de PlayStation 5, hebben ze niet onthuld wat de toekomst biedt voor het bedrijf in termen van virtual reality.


Wanneer komt de volgende versie van PlayStation VR uit?

Waarschijnlijk begin 2021 komt er een nieuwe versie van de PS-VR. Hoeveel kost de nieuwe PlayStation VR-bril? De startprijs zal naar verwachting tussen 500 euro kosten.


PSVR 2 releasedatum

Het is bijna zeker dat PSVR 2 exclusief zal werken met de PlayStation 5 , maar we weten nu dat we de Sony-console van de volgende generatie pas eind 2020 zullen zien. Dat betekent dat we PSVR 2 zeker niet zullen zien tot eind 2020 op zijn vroegst begin 2021.

Als Sony zijn mankracht voornamelijk aan PS5-productie toewijst, zou de PSVR 2 veel later kunnen worden gelanceerd dan de releasedatum van de console - misschien zelfs jaren later. PlayStation VR werd tenslotte drie jaar na de PS4 gelanceerd. Maar het relatieve succes van PSVR betekent dat Sony waarschijnlijk het potentieel van een vernieuwde headset van de volgende generatie verkent.


PSVR 2 nieuws en geruchten

Sony heeft een nieuw motion controller-ontwerp gepatenteerd dat voor de PSVR 2 zou kunnen zijn. Het nieuw gepubliceerde patent is voor een controller-apparaat, vergelijkbaar met een Wii-controller, met vinger-tracking sensoren die kunnen bepalen welke gebruiker speelt en de afstand tussen de controllers zelf. "Deze controller wordt gedragen aan de hand van een gebruiker en omvat: een aantal sensoreenheden die de vingers van de gebruiker detecteren; en een sensorondersteuningsdeel dat de sensoreenheden ondersteunt", luidt de patentbeschrijving. "Het sensorondersteuningsgedeelte ondersteunt de sensoreenheden zodat de afstand tussen aangrenzende sensoreenheden kan worden gewijzigd." Volgens het octrooi zal de controller een riem om de pols hebben, een triggerknop aan de bovenkant en vervolgens een lange, verticale strip met de vingersensoren, dus wanneer de hand van een speler de controller vastpakt, bedekken hun vingers de sensoren.

Als dit het ontwerp is van de nieuwe PSVR 2-controllers, dan is het welkom nieuws, want we zullen blij zijn om de achterkant van de kleurrijke bollen van de Move te zien. Bovendien zouden deze gestroomlijnde gamepads nauwkeuriger moeten zijn in het detecteren van in-game interacties dankzij de vinger-tracking-sensoren.

Is de PlayStation VR 2 draadloos?

LetsGoDigital heeft een patent gevonden voor de volgende-generatie virtual reality-hardware die suggereert dat PlayStation VR 2 draadloos zal zijn, met ingebouwde camera's en een transparantiemodus die je de mogelijkheid zou geven om de wereld om je heen te zien via de schermen van de headset. Sony Interactive Entertainment heeft eerder dit jaar een octrooi aangevraagd - dat op 3 oktober 2019 is goedgekeurd - bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office met de titel 'Gegevensverwerking'. Dit patent beschrijft een virtual reality-headset met drie ingebouwde camera's - twee aan de voorkant en ťťn aan de achterkant - naast bewegingsdetectietechnologie. Als dat nog niet genoeg is, lijkt het erop dat de PSVR 2 VR-bril ook draadloos kan zijn en beschikt over een ingebouwde voeding, microfoon en een eigen video- / audiosignaalbron. Met andere woorden, geen koptelefoon meer aansluiten voor geluid of kabels voor beeldmateriaal, met ingebouwde luidsprekers.

Dit is een grote verandering ten opzichte van de huidige PSVR-headset die bedraad is en een ingebouwde luidspreker en microfoon mist, hoewel het daadwerkelijke uiterlijk van de potentiŽle PSVR 2-headset niet ver verwijderd is van zijn voorganger als het octrooi indicatief is voor industrieel ontwerp.

De potentiŽle PSVR 2 VR-bril zou volgens het patent ook veel beter kunnen zijn in het volgen van bewegingen, met talrijke LED's rond de achterkant van de headset om elke externe tracker beter in staat te stellen de bewegingen van de speler te meten. Hoewel de headset zelf mogelijk draadloos is, moet er mogelijk nog een afzonderlijke camera (zoals de PlayStation Camera) worden gebruikt om deze LED's te volgen.

De volgende stap is de mogelijke toevoeging van de transparantiemodus. Dit zou de headset in staat stellen om een ??bepaalde mate van transparantie te tonen wanneer dat nodig is, zodat de gebruiker zijn echte omgeving kan zien. Het doel van dit? Om AR-toepassingen mogelijk te maken, evenals een veiligheidsoptie, het zicht van de speler op zijn directe omgeving herstellen zonder de headset te hoeven verwijderen.

Live evenementen kijken met de PlayStation VR-bril?

Siliconera zag twee documenten met betrekking tot de virtual reality-brillen van Sony die zouden kunnen wijzen op het soort ervaringen dat het bedrijf voor de toekomst plant. Het paar werd respectievelijk in 2017 en 2018 ingediend, wat suggereert dat ze (als ze door Sony zijn nagestreefd) binnenkort vruchten zouden kunnen afwerpen.
De eerste heeft betrekking op live-evenementen. Het patent van Sony beschrijft een scenario waarbij een gebruiker aanwezig is op een locatie in de echte wereld, zoals een sportstadion, met de headset die deze "verankert" op een fysieke locatie in de locatie. Ze zouden omringd zijn door deelnemers uit de echte wereld, zodat ze naar het evenement konden kijken alsof ze er zelf waren. Het klinkt vergelijkbaar met andere live VR-applicaties, zoals Next VR, Melody VR of Oculus Venues.

Kan de PlayStation VR bril oogbewegingen en hoofdbewegingen volgen?

Een nieuw patent suggereert de PSVR2-beweging van het oog en de beweging van het hoofd. Wat doet dat voor VR? Volgens het patent van Sony Interactive Entertainment zal het de immersie verbeteren door te verfijnen wat elk oog ziet - ook wel 'parallax-beelden' genoemd - voor verbeterde stereoscopische diepte. Sony ontwikkelt ook technologie om die afbeeldingen relatief te houden wanneer je je hoofd draait / kantelt. Maar er zijn andere mogelijkheden voor eye-tracking in VR, inclusief alternatieve besturingsmethoden en / of interface-opties - wat een geweldige toegankelijkheidsoptie zou zijn voor gehandicapte gamers.


Werken huidige PlayStation VR brillen met de PS5?

De eerste details over de PS5 kwamen begin 2019 binnen, wat de bevestiging met zich meebracht dat je huidige PlayStation VR-headset zal werken met de next-gen console. In gesprek met Wired bevestigde Mark Cerny (hoofdsysteemarchitect bij Sony die aan de aankomende console werkt) dat alle bestaande versies van de PlayStation VR compatibel zullen zijn met de next-gen console.
Of er bij de lancering een nieuwe PlayStation VR 2 komt, is momenteel onduidelijk. Cerny zei: "Ik zal vandaag niet ingaan op de details van onze VR-strategie." Hoewel hij niet zei dat Sony zijn virtual reality-headset niet zal updaten bij de lancering van de next-gen console, was hij er snel bij om duidelijk te maken dat het de moeite waard is om een ??bestaande PSVR te kopen als je er nog geen hebt. Hij zei ook: "VR is erg belangrijk voor ons en de huidige PSVR-headset is compatibel met de nieuwe console."
Bron: techradar.com

Terugwaartse compatibiliteit

'Bijna alle' van de top 100 PlayStation 4-games zullen bij de lancering achterwaarts compatibel zijn met de PlayStation 5, maar we weten niet zeker welke PSVR-games in dit stadium de overhand zullen krijgen.

Goed nieuws voor brildragers?

Volgens het gepubliceerde patent (gespot door Upload VR ) werkt Sony aan "een bril op sterkte met oogbewaking en elektro-optische signalering naar een HMD". Deze door Sony ontwikkelde bril op sterkte zou op maat worden ontworpen voor de drager en de blik zou door een VR-headset kunnen worden gedetecteerd via een gecodeerde sensor. Met andere woorden, brildragers kunnen VR veel gemakkelijker gebruiken. We verwachten niet dat deze bril goedkoop zal zijn, maar de implementatie van eye gaze-software betekent dat we waarschijnlijk kunnen verwachten dat hij in de PSVR 2 zal worden opgenomen.


Hardware, design en accessoires PSVR-bril


De meest concrete informatie die we hebben over waar PSVR 2 toe in staat zou kunnen zijn, komt van JDI's aankondiging van zijn 3,2-inch display met 1.001ppi en 2160 x 2432 resolutie. JDI beweert dat dit scherm de latentie zal verminderen tot 2,2 msec (vergeleken met> 18 msec vandaag), 120 Hz mogelijk maakt (hetzelfde als de PSVR 1), en minder verwerkingskracht vereist om een ??betere beeldkwaliteit te bereiken, waardoor mogelijk een lichter, kleiner ontwerp voor de koptelefoon.
De geŁpgradede AMD Ryzen-chip die Sony in de PS5 heeft geÔmplementeerd, zou zeker de verwerkingskracht kunnen bereiken die nodig is om deze schermen te ondersteunen.

Sony, dat de schermen van JDI voor zijn smartphones gebruikt, zal voor zijn nieuwe headset zeer waarschijnlijk vertrouwen op deze verbeterde schermen. Aangezien we het ontwerp van de PSVR 1 al comfortabel vonden voor lange speelperioden, zou dit de erfgenaam ervan nog aangenamer kunnen maken om te gebruiken.
Natuurlijk, als de PlayStation VR 2 met dubbele schermen gaat, zal dit de grafische vraag naar de headset veel moeilijker maken. Als Sony bijvoorbeeld 4K VR wil, moet de PS5 in staat zijn tot 8K-uitvoer - wat het ook zal zijn.
We vermoeden dat de PSVR 2 draadloos zou kunnen worden, aangezien Sony de voorkeur gaf aan het verminderen van de grootte en het gewicht van het snoer dat de headset met de console verbindt in zijn PSVR 1-upgrade, het is duidelijk dat het bedrijf het als storend en zelfs vervelend beschouwt. Het volledig verwijderen is de logische volgende stap.

Ondersteunt PlayStation VR room-scale tracking?

Sony zal zeker proberen om room-scale tracking voor PSVR 2 te ondersteunen. Oculus en HTC ondersteunen het al een paar jaar, en het is een van de belangrijkste gebieden waarop PSVR achterblijft bij zijn concurrentie.
De PlayStation Camera volgt de bewegingen van je hoofd en controller terwijl je speelt terwijl je zit, maar het kan moeilijk zijn om nauwkeurig bij te houden als je beweegt (vooral met je rug naar de camera toe), en onze recensenten ontdekten dat hij zelfs de controller vaak uit het oog verloor. terwijl roerloos.

Het toevoegen van ondersteuning voor het volgen van kamers helpt Sony alleen bij het vergroten van de gamebibliotheek, omdat het meer ervaringen ondersteunt die afhankelijk zijn van ronddwalen in een kamer. Het is onduidelijk of de nieuwe camera die we zagen tijdens de recente onthulling van PS5-games deze functionaliteit ondersteunt. Dit zou natuurlijk kunnen betekenen dat de nieuwe PSVR 2-bundel een aantal kamersensoren zal bevatten om de tracking van de camera te verbeteren - of kies voor 'inside-out' tracking die ingebouwde camera's in de headset gebruikt om de ruimte eromheen te bewaken.

Betere specificaties en minder snoeren


Het lijkt erop dat Sony zich blijft inzetten voor het produceren van meer VR-apparaten. Helaas kan de lauwe VR-markt betekenen dat Sony minder tijd en geld investeert in toekomstige VR-ervaringen. Maar idealiter zouden de PlayStation VR 2 en andere next-gen VR-brillen met betere specificaties en minder snoeren de markt nieuw leven in kunnen blazen waardoor de Sony volledig aan boord blijft met VR.
Overzicht van gerelateerde blogs:
playstation vr headset
PlayStation VR 2: geruchten over de nieuwste VR-bril van Sony
vr headset sony
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
PlayStation VR 2
playstation virtual reality bril vrbril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info