Beleef telkens een andere rit in een echte achtbaan


Virtual reality in pretparken komt nog niet veel voor, maar dat zal zeker de komende jaren veranderen.

Een mooi voorbeeld van het gebruik van een VR-bril is pretpark Walibi Holland. Dit pretpark gaat met virtual reality werken om achtbanen nog net iets spannender te maken. Met een virtual reality-bril kun je van iedere achtbaan iets speciaals maken en wordt het zelfs mogelijk om voor iedere gebruiker een persoonlijke ervaring te creŽren. Dit terwijl de fysieke feedback van de bochten en loopings van een achtbaan gelijk is voor iedereen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook denken aan variatie in de omgevingen waar gebruikers doorheen reizen tijdens hun achtbaanrit. Deze VR toepassing is ook in voorbereiding door pretpark Europapark.

Overzicht van Virtual Reality achtbanen


Virtual reality in pretparken komt nog niet veel voor, maar dat zal zeker de komende jaren veranderen.

Alton Towers, Engeland        
Bobbejaanland, Belgie      
Linnanmški, Finland
Walibi Holland en Belgie    
Energylandia, Polen               
Europapark, Duitsland  
Parque de Atracciones, Spanje 
Tibidabo, Spanje
Mirabilandia, Italie 
Terra MŪtica, Spanje    
Waterslider VR; Nieuwe attractie met een sterke VR verhaalbeleving
02/14/2022
Het innovatieve Belgische bedrijf Boldmove heeft een nieuwe attractie ontwikkeld; Waterslider VR. Hierin zijn technieken van Virtual Reality (VR) en een simulator gecombineerd tot een spannende ritbeleving in een reddingsvlot.Gasten ervaren vanaf hun reddingsvlot met VR-bril een spectaculaire virtuele rit naar de bodem van de oceaan. Tijdens deze reis ontdekken de zeelieden de verborgen geheimen van de diepe oceaan; Verzonken steden en stenen wezens dompelen de gasten onder in een bijzonder onderwateravontuur. Als het reddingsvlot aanspoelt op het strand, dan is het tijd voor een tropisch strandfeest met bijpassende muziek en beleving. Om de speciale beleving te creŽren maakten de ontwikkelaars gebruik van diverse beproefde geluids- en lichttechnieken.

VR-achtbaan met beertje Paddington in Europa-Park
12/17/2017
Beertje Paddington heeft zijn eigen virtual reality-achtbaan. Vanaf deze winter kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark Europa-Park kiezen voor een 360 graden-film met de bekende beer tijdens een ritje in de rollercoaster Alpenexpress. De VR-ervaring is interactief. Passagiers kunnen de rit beÔnvloeden en punten scoren door hun hoofd te bewegen. De virtuele achtbaanrit speelt zich af in de straten van Londen, waarbij inzittenden het gevoel krijgen dat ze in een dubbeldeksbus zitten. Europa-Park maakt gebruik van Samsung Gear VR-bril. De virtual reality-beleving kost 2 euro per persoon per rit, bovenop de entreeprijs. Naast de Paddington-film zijn er drie andere films mogelijk: Ed & Edda, Sky Explorers en Schellen Ursli.
Meer

Albert Heijn Efteling campagne 360 graden
03/04/2017
Albert Heijn heeft wederom een leuke campagne waarin de Efteling terugkomt met 360 graden film. Download de app uit de store en bekijk de attracties met je VR-bril op.
Samsung en Six Flags openen VR-achtbanen
02/11/2017
Samsung en amusementenpark Six Flags openen in Amerika enkele virtual reality-achtbanen. Samsung zal samen met amusementenpark Six Flags dit jaar 9 achtbanen gaan openen die een virtual reality-ervaring gaan aanbieden. Iedereen die straks in ťťn van de achtbanen zit, krijgt een Gear VR-bril om. De parkbezoekers zitten dus in een echte achtbaan en combineren dit met een digitaal avontuur. Of de virtual reality-achtbaanrit ook naar Nederland komt, is niet bekend.


Nieuwe VR-achtbaan Bobbejaanland zorgt voor lange wachttijden
05/16/2016
Bobbejaanland heeft een nieuwe virtual reality-achtbaan: Mount Mara. Bij de bestaande rollercoaster Revolution krijgen passagiers voortaan speciale virtual reality-brillen (VR-brillen) op, waarmee ze zich wanen in de jungle. Tijdens de opening ontstanden er lange wachtrijen. Het uitdelen en ophalen van de brillen neemt steeds bijna tien minuten in beslag. Bovendien is de capaciteit van de attractie fors verlaagd. Bezoekers zitten nu in hun eentje in een karretje, in plaats van met twee personen. In Mount Mara gaan bezoekers op jungle-expeditie naar Zuidoost-AziŽ, waar een vulkaan op uitbarsten staat. Inzittenden krijgen het gevoel dat ze met een quad tussen de rotsen rijden. De attractie borduurt voort op het thema van de naastgelegen simulator, die vorig jaar werd geopend.

Virtualreality-achtbaan opent in april
04/05/2016
Het Britse pretpark Alton Towers opent in april dit jaar een nieuwe achtbaan waar je met een VR-bril op het karretje ingaat. De achtbaan gaat ĎGalacticaí heten en er is twee jaar lang aan de opbouw en planning van de virtual reality-achtbaan gewerkt. Een rit in de achtbaan gaat drie minuten duren en inzittenden reizen gedurende die tijd door verschillende melkwegen. Het is een achtbaan waarin je moet gaan liggen, dat zorgt ervoor dat je maximaal aan 3,5 G wordt blootgesteld.

Walibi gaat achtbanen nog spannender maken met virtual reality
12/06/2015
Pretpark Walibi Holland gaat met virtual reality werken om achtbanen nog net iets spannender te maken.
Met een virtual reality-bril kun je van iedere achtbaan iets speciaals maken en wordt het zelfs mogelijk om voor iedere gebruiker een persoonlijke ervaring te creŽren. Dit terwijl de fysieke feedback van de bochten en loopings van een achtbaan gelijk is voor iedereen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook denken aan variatie in de omgevingen waar gebruikers doorheen reizen tijdens hun achtbaanrit.
Deze VR toepassing is ook in voorbereiding door pretpark Europapark.

Nieuws Virtual Reality (VR) in pretparken

Virtual reality en
VR-bril in de pretparken

alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info