Virtual Reality event organiseren; welke VR-bril moet je kopen?


Hoewel er steeds meer consumenten een VR bril in huis halen, is het nog lang geen standaard apparaat zoals een televisie. Dat maakt een Virtual Reality event organiseren heel aantrekkelijk; de doelgroep is op de hoogte van VR technologie maar heeft er doorgaans niet veel hands-on ervaring mee. Zo kun je een evenement organiseren dat opvalt en aanspreekt. Bij een Virtual Reality bril kopen zijn er meerdere opties, daarnaast kan huren ook een interessante optie zijn. Op deze pagina geven we advies over de keuze van de juiste hardware voor ieder evenement.


Hoe kun je een Virtual Reality event organiseren?

Bij de organisatie van een VR evenement is er een extra uitdaging. Naast het regelen van de zaal, hapjes, drankjes of het versturen van uitnodigingen zal ook het virtuele deel ingevuld moeten worden. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat is het aantal personen dat (simultaan) in de virtuele omgeving stapt? Zo zijn er nog veel meer vragen... Bespreek het basisconcept en invulling eerst met een VR agency dat ervaring heeft met dit soort evenementen bij het organiseren van een Virtual Reality event.

Een praktische tip is het verbinden van reality met de virtuele presentatie. Denk aan een afgebakend deel van de zaal in een visuele stijl die terugkeert in de VR presentatie. Daarbij kun je doorgaans uitgaan van de visuals in de bril. Bij een 360 graden tour langs de piramiden kun je een grote zandbak met palmbomen plaatsen om maar een voorbeeld te noemen. De verbinding tussen tastbare elementen en de virtuele omgeving zal het effect niet alleen versterken, de kans op misselijkheid en duizeligheid bij de gebruiker kan hierdoor gereduceerd worden.


Virtual Reality bril kopen

Zeker bij presentaties die vaker herhaald worden waarbij specifieke hardware en software wordt gebruikt, is een geschikte Virtual Reality bril kopen doorgaans de beste oplossing. Voor een eenmalig evenement of bij presentaties voor tientallen of zelfs honderden gebruikers tegelijkertijd kan brillen huren interessanter zijn, met name in samenwerking met een agency dat ook ondersteuning op locatie kan bieden. Er is een ruime keuze in VR hardware, dit zijn de voornaamste drie categorieŽn:

Eenvoudige draadloze VR brillen die geschikt zijn voor niet-interactieve video vanuit een vaste positie.
Geavanceerde draadloze VR brillen die vrije beweging mogelijk maken met een beperkte kwaliteit computergraphics.
Geavanceerde PC headsets met ruimtelijke oriŽntatie, hoge kwaliteit graphics en optimale interactiviteit. Er zijn wel kabels nodig en de kosten per headset liggen hoger.

Voor grote groepen gebruikers zul je voor een andere oplossing kiezen dan voor individuele presentaties. Overweeg per project wat de kosten en mogelijkheden zijn.


Meer informatie

Virtual Reality event: vr-expert zakelijk
Virtual Reality bril kopen: vr-expert hardware
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
virtual reality bril - vr-brillen
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info