virtual reality brillen vr-bril


De stand-alone headset van Oculus zal zeker een gat in de VR-markt vullen.

Oculus is een van de eerste bedrijven waar de meeste mensen aan denken als het gaat om VR. Het bedrijf heeft populaire producten zoals Oculus Rift en Oculus Go op de markt gebracht. Terwijl de Oculus Rift CV2 nog in de prototypefase is , heeft Oculus deze hele tijd aan een andere VR-bril gewerkt en het is nu onthuld bij Oculus Connect 5 als Oculus Quest. Het is het laatste stukje van de eerste generatie Oculus-puzzel en hij past perfect als een brug tussen de Rift en de Go. Deze alles-in-één VR-headset heeft zes vrijheidsgraden (6DoF), interne sensoren zonder externe sensoren en bijgewerkte Touch-controllers.
Oculus Quest wordt verwacht in het voorjaar van 2019 en komt met een prijskaartje van $ 399. Meer dan 50 games zijn beschikbaar bij de lancering, waaronder enkele Rift-favorieten zoals Robo Recall, The Climb en Moss.

Hoe werkt de VR-bril Oculus Quest?

Oculus Quest overbrugt de kloof tussen Oculus Rift en Oculus Go. De eerste hint naar Oculus Connect 3 en verder onthuld bij Oculus Connect 4 , is dit een VR-headset met inside-out tracking die geen externe sensoren vereist, net als de Oculus Go. Quest heeft echter 6DoF voor een ervaring die dichter bij wat de Rift momenteel biedt, maar zonder de noodzaak van een pc en bekabelde verbinding.
Ruimtelijke tracking vanuit de headset betekent dat je je kunt verplaatsen in een enorme opstelling op basis van ruimteschalen - Oculus Connect 5 heeft een oefenruimte in arenaformaat - net zoals u nu kunt doen in Rift, Vive of WMR. Een camera in elke hoek van de headset (totaal vier) trackspace en motion controllers van binnen naar buiten. De Quest maakt gebruik van dezelfde optiek als de Go voor een schermresolutie van 1.600 x 1.400 voor elk oog, maar hier kan je de lensafstandsaanpassingen tijdens het vliegen aanpassen. En, net als de Go, heeft Quest een ingebouwd audiosysteem dat 3D-geluid levert zonder dat een omvangrijke koptelefoon nodig is. Een hoofdtelefoonaansluiting is inbegrepen als je afzonderlijke hardware wilt gebruiken en het laden wordt afgehandeld met een USB-C-poort.
Oculus Insight, de nieuwe trackingtechnologie van Oculus, is in staat om alle items in uw VR-ruimte te scannen, inclusief vloeren, plafonds, muren, vloerkleden, kunst, ramen en gordijnen, voor een getrouwe weergave van uw plek in de echte wereld. Het zoekt naar randen en hoeken en andere onderscheidende functies, bouwt vervolgens een 3D-kaart van de speelruimte en combineert die gegevens met gegevens van de gyroscoop en accelerometer om de positie van de headset eenmaal per milliseconde in te stellen. Het Guardian-systeem is er nog steeds om te voorkomen dat je tegen muren en meubels botst en je kunt nu meerdere kamers opslaan voor een snelle installatie. Je kunt bijvoorbeeld standaard VR-afspeelruimte opslaan en ook de woonkamer van je vrienden opslaan.

Wat heeft Oculus Quest te bieden?

Ondanks dat het niet verbonden is met een pc, is het duidelijk dat Oculus toestaat dat ontwikkelaars hun Rift-titels gemakkelijk kunnen overdragen aan Quest. Er zullen ongetwijfeld enkele ervaringen zijn die gewoon niet op de Quest-hardware kunnen draaien, maar voor het grootste deel zou je een niveau van kwaliteit en onderdompeling moeten verwachten dat de pc-gebaseerde VR-headsets evenaart. Wat betreft het display en de feitelijke hardware-specificaties, wachten we nog steeds op exacte aantallen.
Oculus Quest zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 worden uitgebracht.


Hoeveel kost Oculus Quest?

Oculus Quest kost $ 399 bij de lancering.NIEUW: Oculus Quest 2
NIEUW: Oculus Quest 2 Oculus Quest 2
Type: standalone VR-bril
Platform: Oculus
Resolutie:
1832 x 1920
Prijs: € 349,-
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info