HTC Vive: specificaties

Inhoud HTC Vive:
HTC Vive vr-bril (headset)
2 bewegingscontrollers
2 basisstations voor ruimte scanning
in-ear headset
linkbox
kabels
Games: Job simulator, Tilt Brush en Fantastic Contraption


Productinformatie
Kleur: zwart
Merk: HTC
Materiaal: Kunststof
Scherm: Oled
Resolutie: 2160x1200
Beeldverversing: 90 Hz
Gezichtsveld: 110 graden
Max. tracking ruimte: 500x500 cm
Ingebouwde audio: ja
Ingebouwde microfoon: ja
Sensors: accelerometer, gyroscoop, laser gepositioneerde sensors, front facing camera
Verbindingen: hdmi, usb 2.0 en 3.0


HTC Vive: prijs

virtual reality bril Vive
HTC Vive: fysiek rondlopen in een virtuele wereld

De HTC Vive, de VR-bril van HTC en Valve, is verkrijgbaar voor circa € 600,-. Met deze VR-bril is het mogelijk om rond te lopen, waarbij de software de positie in de ruimte volgt. Het is dus mogelijk om met de bril rond te lopen door een ruimte zoals een woonkamer. Als je als gebruiker bijna tegen een muur of ander object aan loopt, worden beelden van de echte wereld getoond via een camera aan de voorkant van de VR-bril. Ook is het mogelijk om de Vive te koppelen aan een smartphone, waarna het mogelijk is om telefoontjes binnen de virtuele wereld te beantwoorden via een ingebouwde microfoon. Ook verschijnen kalendernotificaties en is het mogelijk om sms'jes te lezen en hierop te reageren.

De HTC Vive moet worden gebruikt in combinatie met een krachtige pc of laptop.
Om de virtual reality bril te gebruiken zul je ook een krachtige PC of laptop nodig hebben, die ruim 1.000 euro kost. Kijk hier voor actuele prijzen voor gaming-pc's.


Controllers bij HTC Vive inbegrepen
Bij de VR-bril van HTC zijn twee controllers, twee basisstations die de bewegingen van de gebruiker bijhouden, en een kastje dat de bril met een pc verbindt inbegrepen.
In tegenstelling tot de Oculus Rift wordt de HTC Vive wel met twee controllers geleverd: twee langwerpige controllers die de gebruiker ook ziet in de virtuele omgeving. Deze controllers zijn essentieel om de ervaring superrealistisch te maken.
virtual reality bril htc vive
virtual reality bril
Nieuwe Vive Pro 2 met resolutie van 5K
16/05/2021
HTC heeft de nieuwe Vive Pro 2 onthuld, een update van zijn high-end virtual reality-headset die een groot aantal kleine maar waardevolle verbeteringen toevoegt.

De grootste verandering is het nieuwe scherm, dat nu een resolutie van 5K (of 2448 × 2448 pixels per oog), een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een gezichtsveld van 120 graden biedt. Dat is een behoorlijke stap vooruit ten opzichte van de originele Vive Pro, uitgebracht in 2018, die een resolutie van 2880 x 1600, een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz en een gezichtsveld van 110 graden had. De nieuwe Vive Pro 2 ondersteunt ook Display Stream Compression, of DSC, een primeur in een VR-headset. DSC is een visueel verliesvrije standaard die het vaakst wordt aangetroffen in high-end monitoren.

Vive in prijs verlaagd
25/08/2017
HTC Nederland kondigt vandaag een prijsverlaging aan voor de VIVE, zodat ‘s werelds beste virtual-reality bril nu wereldwijd beschikbaar is voor een breder publiek. Vanaf vandaag zal VIVE in heel Europa te koop zijn voor €699. Wie de HTC VIVE nu koopt krijgt een gratis proefabonnement op Viveport Subscription, waar consumenten elke maand vijf games kunnen kiezen die ze graag willen testen, en waar ze de meeste populaire VR-games van het moment kunnen spelen, zoals Google’s Tilt Brush, Everest VR en Richie’s Plank Experience.

Draadloze VR-bril van Vivi in ontwikkeling
19/05/2017
Net als Google werkt HTC Vive aan een nieuwe versie van de virtualrealitybril die draadloos wordt. De Vive VR-bril maakt gebruik van Daydream, het vr-platform dat Google vorig jaar lanceerde. Deze VR-bril hoeft niet aan een pc, console of smartphone verbonden te worden, maar kan gewoon op zichzelf gebruikt worden en is daardoor dus geheel draadloos. aldus een blogpost van Vive. Alles dat je nodig hebt voor de beste draadloze vr-ervaring zit in de headset en de Vive's standalone vr-headset biedt een diepere en meer immersieve vr-ervaring dan ooit tevoren volgens een blog van Vive. De VR-bril is naar verwachting later dit jaar te koop.

Viveport krijgt abonnementsmodel
24/01/2017
De Viveport-appwinkel krijgt begin 2017 een abonnementsmodel, waarbij voor een onbekend bedrag Vive-eigenaren zich kunnen abonneren op games, video's en andere virtualreality-apps. Inmiddels zijn er ruim duizend apps en games beschikbaar voor Vive-eigenaren. HTC wil ook inzetten op de verspreiding van speciale virtualreality-arcades, een soort internetcafés met VR-brillen. Zo moeten mensen die zelf geen bril kunnen kopen in ervaring komen met virtual reality. Vooral in China doen de arcades het goed. Daarom gaat HTC een speciale appwinkel voor arcades beschikbaar maken, met ruim driehonderd titels. Zo moet het makkelijker worden om een VR-café op te zetten.

Nieuwe accessoire voor VR-bril Vive volgt beweging fysieke objecten
23/01/2017
In de loop van 2017 komt er een accessoire voor de VR-bril HTC Vive, die het mogelijk zal maken om de bewegingen van fysieke objecten bij te houden. Zo kunnen deze objecten ook in de virtuele wereld worden gebruikt. De Vive Tracker kan worden vastgeschroefd aan een object - zoals een geweer, tennisracket of handschoen - waarna de bewegingen van deze objecten nauwkeurig kunnen worden gevolgd. Als de objecten in het echt worden bewogen, bewegen ze direct mee in virtual reality. De Tracker moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om eigen accessoires te ontwikkelen voor de Vive.

HTC opent eigen studio voor uitgeven van vr-games
28/12/2016
HTC opent een eigen gamestudio voor de release van content voor VR-brillen: Vive Studios. Vive Studios is bedoeld als een uitgever voor games die intern zijn geproduceerd, maar zijn er ook plannen om te fungeren als uitgever voor vr-games die door externe ontwikkelaars zijn gemaakt. Met de aankondiging heeft HTC ook de eerste game op de markt gebracht voor de vr-bril: Arcade Sage.

Google Earth komt met virtual reality-variant voor HTC Vive
17/11/2016
Google Earth heeft een virtual reality-variant gelanceerd voor de HTC Vive en gaat Earth VR naar meer platforms gaat brengen. In Earth VR kunnen gebruikers rondreizen met de controllers van de vr-headset en boven beroemde plekken ‘zweven’. Eerder kwam er een virtual reality-versie van de film The Martian uit voor de HTC Vive. De gebruiker kan zich daarmee op Mars wanen, maar niet op de hele planeet rondreizen zoals nu met Earth VR. Op Googles Daydream, een stuk goedkoper dan HTC Vive, draait momenteel al een variant van Street View. Daarin kunnen gebruikers zich echter niet zelf verplaatsen. Daydream is nog niet in Nederland te koop.

HTC Vive werkt draadloos met speciaal accessoire
13/11/2016
De VR-bril HTC Vive is met behulp van een speciaal accessoire draadloos te gebruiken. Normaal gespreken moet je met HTC Vive een lange kabel gebruiken, waardoor je fysiek vastzit aan een grote computer. Het nieuwe apparaat zet alle benodigde signalen om naar een draadloos alternatief, dat met een speciale ontvanger aan de computer wordt geregistreerd.

Vive 2: de nieuwe virtual reality-bril van HTC
07/11/2016
De opvolger van de huidige VR-bril Vive van HTC heet HTC Vive 2. Belangrijkste veranderingen zijn het design en de performance. HTC laat weten dat dit nieuwe model een ‘evolutie’ moet zijn van het eerste model. Nadere informatie over de VR-bril is nog niet vrijgegeven.


HTC Vive: 140.000 keer vr-bril Vive verkocht
23/10/2016
HTC heeft bekendgemaakt dat de virtual reality-bril HTC Vive 140.000 keer is verkocht. In de maanden augustus en september zag HTC een winststijging van 40 procent. Volgens analisten is dit vooral te danken aan de verkoop van de HTC Vive. Op de smartphonemarkt doet HTC het namelijk niet goed. HTC wil zich hierdoor ook meer gaan richten op het maken van virtual reality-producten.


Nieuwe appwinkel HTC Viveport voor niet-game VR apps
07/08/2016
HTC heeft de appwinkel Viveport geïntroduceerd, waarin software voor de VR-bril HTC Vive gevonden kan worden. Viveport zal alleen pc-software aanbieden, waardoor games niet in de winkel staan. Het winkelplatform onderscheidt zich hierdoor van Steam, waarop zowel software als games voor de Vive worden aangeboden. Het is echter opmerkelijk dat HTC ook games gaat aanbieden op het platform; iets dat Steam nu al beter doet dan vrijwel ieder ander platform voor digitale distributie. Mogelijk dat HTC zich op deze wijze langzaam wil losweken van de controle die Steam-eigenaar Valve via Steam VR momenteel heeft over de Vive VR-headset. Viveport zal in het najaar uit de bètafase komen en onder andere in het Nederlands beschikbaar zijn. Ontwikkelaars die hun content (apps, films of games) willen uitbrengen op Viveport, kunnen zich nu al bij HTC aanmelden. In de komende weken zal HTC een ontwikkelaarsbèta van Viveport introduceren, zodat zij hun software alvast voor het platform kunnen voorbereiden. In de herfst opent de digitale winkel voor consumenten.

HTC Vive ongeveer 75.000 keer verkocht
05/07/2016
De VR-bril HTC Vive is rond de 75.000 keer verkocht volgens Road to VR op basis van gegevens van SteamSpy. Op SteamSpy staan indicaties van hoeveel games op winkelplatform Steam ongeveer in het bezit zijn van gebruikers. Door de bezitscijfers van games gebundeld bij de Vive te bekijken, geven de cijfers aan hoeveel Vives er ongeveer over de toonbank zijn gegaan. Job Simulator, het enige spel dat tegelijkertijd verscheen met de consumentenversie van de Vive, is in het bezit van 77.975 Vive-bezitters.

Vive: een VR-bril met ruim 70 sensoren
14/06/2016
Volgens HTC heeft de Vive ruim zeventig sensoren. Omgevingen in de bril kunnen bestuurd worden met draadloze controllers.

Rondlopen met VR-bril
Met een 'normale' virtual reality-bril zoals de Oculus Rift of Gear VR ben je beperkt in je bewegingen. Het beste is om te gaan zitten zodat je nergens tegen aanloopt en je hoofd te bewegen om in de virtuele omgeving rond te kijken. HTC pakt dat anders aan en laat gebruikers rondlopen in bijvoorbeeld je woonkamer. Door de loopvrijheid voel je je nog meer aanwezig in de virtuele wereld. Je bent vrijer en het is beter vergelijkbaar met hoe je je in de echte wereld zou bewegen.

Sensoren
De Vive wordt geleverd met twee sensoren die je tegen het plafond moet plaatsen. Dankzij deze sensoren weet het systeem waar je loopt. In een vrije ruimte van bijvoorbeeld drie bij drie meter wordt een virtuele ruimte van twee bij twee meter gecreëerd zodat je zeker niet tegen een muur loopt. Kom je te dicht in de buurt van de rand van de virtuele omgeving dan komt er een digitaal net omhoog en weet je dat je om moet keren. Volgens HTC is er minimaal een ruimte nodig waarin je alle kanten op je armen kan strekken (ongeveer twee bij twee meter).

nieuwe versie HTC Vive is verbeterd
08/03/2016
HTC heeft zijn VR-bril Vive verbeterd. Het apparaat krijgt onder meer een camera aan de voorkant en een beter scherm. De schermen in de bril zijn helderder en zijn op andere manieren verbeterd, waardoor beelden volgens HTC realistischer overkomen. Een camera aan de voorkant van de Vive Pre maakt het mogelijk om tijdens het dragen van de bril nog rond te lopen. Ook in games en andere VR-applicaties kan de camera zorgen voor elementen van de echte wereld in de virtuele realiteit, aldus HTC.
De controllers van de Vive, die in beide handen worden gehouden, zijn volgens HTC ergonomischer gemaakt. Ze bevatten nu een trilfunctie die feedback kan leveren tijdens het gamen. Volgens HTC gaan de controllers, die worden opgeladen via een micro-usb-poort, zo'n vier uur meer op één lading.

HTC Vive VR games

De HTC Vive is inmiddels te koop, maar welke spellen kun je gaan proberen? Valve heeft een vrij uitgebreide bibliotheek van games voor de Vive. Sommige games zijn nog niet geheel compleet of zijn van demo lengte. Vive heeft het voordeel van Room Scale VR waarmee je kunt rondlopen en je hoeft dus niet zittend acties uit te voeren.
VR games voor de HTC Vive zijn o.a.: Fantastic Contraption, Audioshield, Vanishing Realms, Job Simulator, the 2050 Archives, Final Approach, The Lab, selfieTennis, Elite: Dangerous, Budget Cuts, Tilt Brush, Hover Junkers, Space Pirate Trainer VR, War Thunder, The Gallery: Call of the Starseed, Arizona Sunshine, Serious Sam VR: The Last Hope. Star Trek: Bridge Crew.

Bekijk hier het overzicht hieronder voor alle HTC Vive games die je nu kunt spelen en de games op een later moment te koop zijn.

Meer informatie:

https://www.htcvive.com/eu/

Virtual reality bril HTC Vive

Bekijk ook de VR-bril HTC Vive CosmosDe VR-bril Vive Cosmos is de nieuwste en langverwachte virtual reality bril van HTC. Met de hoge schermresolutie van 2880 x 1700 pixels, een nieuwe manier van inside-out tracking en verbeterde lenzen is de Cosmos een goede toevoeging aan de huidige line-up van HTC Vive. De Cosmos is de eerste modulaire VR bril op de markt.


Nieuwe HTC VR-bril: Vive Flow


HTC komt met een lichtgewicht virtual reality bril. Het apparaat kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te mediteren. De nieuwe VR headset heeft HTC Vive Flow en weegt 189 gram.
Meer informatie over de HTC Vive Flow

Nieuws HTC vive virtual reality bril

HTC VIVE Pro 2 vr-bril


HTC heeft de Vive Pro 2 aangekondigd, een verbeterde versie van de Vive Pro-headset die voor het eerst werd gelanceerd in 2018. De nieuwe versie van de headset brengt een enorme upgrade van de resolutie met zich mee, samen met een boost voor het gezichtsveld, terwijl de compatibiliteit met eerder uitgebrachte accessoires zoals de Vive Wireless Adapter en Vive Facial Tracker. De headset zelf zal voor $ 800 worden verkocht met een releasedatum van 3 juni, terwijl een volledige kit inclusief controllers en basisstations zal worden geprijsd op $ 1.400 met een releasedatum in juli.

https://www.vive.com/eu/product/vive-pro2/overview/

vr-bril htc vive Flow
HTC Vive Pro - Coolblue NL

HTC Vive Pro - BE


€ 1399,00

€ 1399,00

HTC Vive
HTC Vive Virtual Reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info