Alle informatie over de VR-bril HTC Vive Cosmos

De VR-bril Vive Cosmos is de nieuwste en langverwachte virtual reality bril van HTC. Met de hoge schermresolutie van 2880 x 1700 pixels, een nieuwe manier van inside-out tracking en verbeterde lenzen is de Cosmos een goede toevoeging aan de huidige line-up van HTC Vive. De Cosmos is de eerste modulaire VR bril op de markt.

De zes camera's op de voorkant van de headset brengen de omgeving in kaart. Dat betekent dat de bril weet waar de drager zich bevindt ten opzichte van bijvoorbeeld muren in de kamer. De lenzen zijn rondom geplaatst, waardoor ze meer in beeld kunnen brengen dan eerdere brillen. Als de drager de virtuele wereld even niet meer wil zien, kan de voorkant omhoog worden geklapt. Dit maakt het voor de drager gemakkelijk om de omgeving te zien, zonder de hele headset af te doen.

Scherp beeld
Volgens HTC krijgt de Vive Cosmos "het scherpste beeld" dat het bedrijf te bieden heeft. Oudere VR-brillen hebben vaak het zogeheten hordeur-effect, waarbij het lijkt alsof er een hor over de virtuele wereld is gelegd, wat een rafeliger beeld geeft. Het is niet bekend welke resolutie de headset krijgt. Ook andere specificaties ontbreken nog.
De Vive Cosmos moet aan een computer gekoppeld worden via een enkele kabel. De bril heeft verder on-ear-koptelefoons voor geluid en krijgt meegeleverde controllers, die mensen kunnen gebruiken voor bediening in virtual reality.VR-bril HTC Vive Cosmos: Wat zijn de systeemvereisten?


Om VIVE Cosmos te gebruiken, moet je computer aan de volgende systeemvereisten voldoen:

Minimum systeem eisen
Processor: Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 equivalent of beter
CPU: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB, AMD Radeon R9 290 4GB equivalent or betere VR Ready graphics card.
Memory: 4 GB RAM of meer
Video output: DisplayPort 1.2 of nieuwer
USB poort: 1x USB 3.0 of nieuwer
Operating systeem: Windows 10

Aanbevolen systeem eisen
Processor: Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 equivalent of beter
CPU: NVIDIA GeForce GTX 1070/Quadro P5000 equivalent of beter, AMD Radeon Vega 56 equivalent of betere VR Ready graphics card.
Memory: 8 GB RAM of meer
Video output: DisplayPort 1.2 or newer
USB poort: 1x USB 3.0 of nieuwer
Operating systeem: Windows 10De nieuwe controllers van de Vive Cosmos zijn vergelijkbaar met de Oculus Touch controllers. Door middel van de 'koepel' om de controller heen is het mogelijk om individuele vingers nauwkeurig te volgen. Het is nu dus mogelijk om bij VR games specifieke handbewegingen te maken, zoals zwaaien, je duim opsteken of iemand de hand schudden. Voor- en nadelen Makkelijke setup door inside-out tracking. Handig opklap-scherm voor als je de headset even niet gebruikt. Hoge kwaliteit geluidservaringen. Inside-out tracking is minder nauwkeurig dan externe sensoren. Tracking van controllers kan wegvallen wanneer de handen buiten het beeld komen.

De Cosmos vr-bril werkt in combinatie met pc's, al heeft HTC geen systeemeisen online gezet. De pc moet in elk geval usb 3.0 en DisplayPort 1.2 hebben. De headset zelf heeft een usb 3.0-aansluiting en een aparte propriëtaire aansluiting voor mods. De Vive Cosmos is compatibel met de Wireless Adapter die een bedrade verbinding met de pc overbodig maakt. Daarvoor is een PCIe-slot vereist.

De Vive Cosmos heeft twee lcd's met een gecombineerde resolutie van 2880x1700
pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. De vr-bril komt met een jaarabonnement voor Viveport Infinity.


Wat zijn de voor- en nadelen van de Vive Cosmos?


+ Via het nieuwe uitklapsysteem klap je de Cosmos omhoog wanneer je hem niet gebruikt
+ Het nieuwe trackingsysteem ondersteunt 6 degrees of freedom (meer nauwkeurigere bewegingen)
+ Met een verstelbare hoofdband met draaiknop zet je de VR bril comfortabel en stevig op je hoofd.
-  Alleen draadloos als de HTC Adapter Clip bevestigd is, anders met een kabel aan de pc bevestigen
-  De VR-bril heeft een pc of laptop met minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart nodig


Wat kost een HTC Vive Cosmos VR-bril?

HTC brengt zijn VR-bril Vive Cosmos uit voor circa 800 euro. Voor dat bedrag krijgen kopers de virtual reality bril en de bijbehorende controllers. De VR-bril heeft volgens de fabrikant een modulair ontwerp, waardoor mods functies kunnen toevoegen of wijzigen. Dat moet de Vive Cosmos toekomstbestendiger maken, zegt HTC. De eerste mod is de External Tracking Mod, waardoor de Vive Cosmos kan werken met Lighthouse-trackers van de eerste Vive. Standaard heeft de Vive Cosmos inside-out-tracking.
Andere VR-brillen:

vr bril prijs htc cosmosHTC Vive Cosmos - UnboundVR

HTC Vive Cosmos - Coolblue NL

HTC Vive Cosmos - Coolblue BE


€ 599,00

€ 799,00

€ 799,00

VR-bril HTC Vive Cosmos review


Wat kan deze nieuwe virtual reality bril? De Vive Cosmos, HTC's eerste echte opvolger van de Vive en bedrijfsgerichte Vive Pro is duurder dan de Oculus Quest en Rift. Waarom is deze HTC headset dan toch interessant? Dit heeft onder andere te maken met de beeldkwaliteit en bediening. Bekijk onderstaande review voor meer informatie.
HTC Vive
Cosmos
vr-bril Vive Cosmos
virtual reality headset HTC cosmos
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info
© VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info