apple virtual reality bril

Alle informatie over de Apple VR bril


De VR-bril van Apple krijgt twee schermen met een 8K-resolutie. De headset moet 3.000 dollar gaan kosten, omgerekend ruim 2.500 euro. Bron: The Information

Kenmerken Apple Virtual Reality bril

 

De twee schermen zouden per oog van de drager zeer scherp beeld moeten tonen. Dat blijkt uit documenten met tekeningen van een "ver doorontwikkeld prototype" die The Information heeft ingezien.

De headset is volgens het bericht voorzien van verschillende camera's om hand- en oogbewegingen te kunnen volgen. Daarmee kan de drager de bril bedienen.

De camera's aan de buitenkant van de headset kunnen daarnaast beelden van de omgeving doorsturen. Zo weet de gebruiker waar hij zich in een ruimte bevindt. Vervolgens kan de bril over de camerabeelden van de omgeving virtuele informatie tonen, net als bij augmented reality.

 

Apple heeft intern een prijs van 3.000 dollar gecommuniceerd. Daarmee zou het apparaat wel iets goedkoper zijn dan de HoloLens van Microsoft, die 3.500 dollar kost. Apple is volgens de berichtgeving van plan in het eerste jaar 250.000 exemplaren te verschepen. Geruchten over een VR-bril van Apple doen al langer de ronde. Eerder berichtten verschillende media al dat de introductie van de bril gepland staat voor 2022. Ook The Information haalt dat jaartal aan.

 

Technische gegevens van de VR-bril van Apple

Bronnen:
CNET: Apple’s working on a powerful, wireless headset for both AR, VR
The Information 4 februari 2021: New Apple Mixed-Reality Headset Details: Swappable Headbands, Eye-Tracking
Bloomberg 21 januari 2021: Apple’s First Headset to Be Niche Precursor to Eventual AR Glasses

De VR-bril van Apple is nog niet beschikbaar maar er is al vrij specifieke informatie over het apparaat van insiders van Apple. De volgende specificaties zijn niet officieel bevestigd en de verklaringen kunnen verwijzen naar verschillende prototypes.

Processor: Apple wil hoogontwikkelde en vooral snelle chips inbouwen. De groep testte ook processors die sneller rekenden dan de M1. Vanwege de hoge warmteontwikkeling dient in de VR-bril een ventilator ingebouwd te worden.
Scherm:  Twee 8K-schermen, wat overeenkomt met één 8K-scherm per oog. Sony zou het micro-OLED-scherm gaan leveren. Ter vergelijking: de huidige VR-bril met de hoogste resolutie voor eindgebruikers, de HP Reverb G2 (test), biedt een resolutie van 2K per oog.
Gezichtsveld:  onbekend
Lenzen / sterkte:  Welke lenzen worden gebruikt is niet bekend. Apple zou een systeem hebben ontwikkeld dat het gebruik van lenzen op sterkte mogelijk maakt.
Aanpassing oogafstand: Onbekend
Sensoren: In totaal meer dan een dozijn camera's voor ruimtelijke tracking, eye-tracking met foveated rendering, hand-tracking en het opnemen van de omgeving voor AR-videoweergave. Daarnaast moeten lidar-scanners worden gebruikt die vergelijkbaar zijn met die in de iPad Pro en iPhone 12 Pro. Ze meten de diepte van de ruimte en zorgen voor realistische augmented reality.
Tracking: volgen met behulp van geïntegreerde camera's
Headmount: Apple zou verwisselbare headmounts met geïntegreerde 3D-audiotechnologie hebben ontwikkeld. Een optionele head mount heeft een ingebouwde batterij voor langer gebruik in één keer.
Audiokopmontage met geïntegreerde audio-oplossing die 3D-audio ondersteunt, vergelijkbaar met Airpods Pro en Airpods Max.
Microfoon: onbekend
Aansluitingen: De VR-bril wordt opgeladen via een kabel. Meer is er niet bekend over de verbindingen.
Kabel: De VR-bril is zelfvoorzienend en heeft dus geen speler of kabel nodig.
Afmetingen: onbekend
Gewicht: 100-300 gram
Speciale kenmerken: Een tweede display stelt de gebruiker in staat om afbeeldingen te tonen aan buitenstaanders of om nuttige informatie te tonen wanneer het apparaat niet ondersteboven ligt.

Hoe ziet de VR-bril van Apple eruit?


De maat en vorm van de VR-bril wordt anders beschreven. De insiders hebben het waarschijnlijk over verschillende prototypes. Sommige bronnen beweren dat het hetzelfde is als de Oculus Quest, maar dat het kleiner en van hogere kwaliteit is. Volgens andere bronnen heeft Apple een veel smallere vormfactor bereikt.
De website van Informatie beweert een foto te hebben gezien van een goed ontwikkeld prototype uit 2020 en beschrijft het toestel als "een slank, gebogen vizier" met verwisselbare kopsteunen. Om het toestel zo slank mogelijk te bouwen, zou Apple hebben afgezien van de extra ruimte tussen de lenzen en ogen, die is voorzien voor de huisvesting van conventionele brillen. Voor gebruikers met een slecht gezichtsvermogen heeft Apple een systeem ontwikkeld voor het gebruik van lenzen op sterkte. Om het gewicht te verminderen, zou Apple voor de buitenkant van de VR-bril van textiel zijn in plaats van plastic.

Wat is de prijs van de Apple VRbril?

 

  • De prijs van de Apple VR-bril is nog niet definitief bekend. De virtual reality headset gaat naar verwachting 3.000 dollar kosten, omgerekend ruim 2.500 euro.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info