Reviews VR-brillen

Reviews VR-brillen


Wat zijn de ervaringen en beoordelingen van VR-brillen? Bekijk hier interessante reviews van de bekenste en meest verkochte virtual reality brillen: Oculus Quest 2, Playstation VR en Valve Index.

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Review Oculus Quest 2: een all-in-one VR-bril voor iedereen

 

Als je op zoek bent naar een VR-bril die niet op een dure PC hoeft te worden aangesloten en veel beweging en vrijheid biedt, dan is de Oculus Quest 2 de beste optie. In feite is dit voor de meeste mensen om tal van redenen de beste headset op de lijst. Het is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de originele Quest, met een meer responsieve ervaring dankzij verbeterde RAM- en chipspecificaties, en een scherm met een hogere resolutie dat 50% scherper is dan zijn voorganger.

Ontwikkelaars hebben nu de mogelijkheid om hun games op 90Hz te laten draaien (belangrijk voor meer comfort en realisme tijdens het spelen), en de headset zelf is ook lichter dan voorheen. Handvolging - die via een firmware-update naar de originele Quest kwam, maar vanaf het begin in de Quest 2 is ingebakken - is ook indrukwekkend.

Naast populaire games als Robo Recall en Beat Saber is het ook eenvoudig om via YouTube VR je eigen persoonlijke IMAX-scherm te creeren.

 

Voor- en Nadelen van de Oculus Quest 2

+ Te gebruiken zonder computer en zonder kabels.

+ Maakt gebruik van de nieuwe Oculus Touch controllers.

+ Eenvoudige software set-up voor direct gebruik.

+ Is via een Oculus Link kabel ook als PC VR-bril te gebruiken.

- Biedt via Oculus Quest Store nu nog een select aanbod aan VR-games.

- Vereist Facebook-accountkoppeling

- Batterij gaat 2 uur mee.

 

Beoordeling

Goed

 

Toelichting en bronnen van reviews

In onderstaande video's vind je een specifiekere beoordeling van de Oculus Quest 2:

Review PlayStation VR


De PlayStation VR een verrassend competente VR-headset. Dankzij de steun van Sony is ook de verzameling PlayStation VR-games indrukwekkend. Er waren tientallen beschikbaar bij de lancering, en er zijn er nog veel meer gevolgd tijdens het eerste verkoopjaar. Sony heeft een van onze grootste bezwaren aangepakt met de PlayStation VR - dat de accessoires afzonderlijk worden verkocht - door een verscheidenheid aan pakketten en bundels aan te bieden met apparaten zoals de PlayStation Camera inbegrepen. PlayStation Move-controllers, hoewel in sommige bundels inbegrepen, zijn deze echter niet in elke bundel aanwezig.
Hoewel je je bewust moet zijn van de extra kosten, afhankelijk van de bundel je kiest, hebben recente prijsverlagingen de PlayStation VR nog betaalbaarder gemaakt. Het is misschien niet de beste VR-headset, maar de PSVR maakt zeker een sterke zaak voor gebruikers en sommigen zullen merken dat dit op dit moment het beste voor hen is. En als je erover denkt om in de volgende generatie naar PlayStation te gaan, zal de PS5 ook PSVR ondersteunen.

Voor- en nadelen van de PlayStation VR bril
+ Met deze combinatie ben je goedkoper uit dan wanneer je de producten los aanschaft.
+ Met een verversingssnelheid 90 tot 120 Hz een vloeiende weergave van bewegend beeld.
+ Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd.
+ De lenzen kun je eenvoudig verstellen.
-  Voor de beste graphics is een PlayStation 4 Pro vereist.

Beoordeling
Goed !!!!

Toelichting en bronnen van reviews
In onderstaande video's vind je een specifiekere beoordeling van de PlayStation VRbril:

Review Valve Index


De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.

Voor- en nadelen van de Valve Index VR bril
+ Extreem hoge beeldkwaliteit en -snelheid.
+ Grotere kijkhoek dan vergelijkbare headsets.
+ Zeer groot aanbod aan games en content op SteamVR.
- Externe sensoren vergen wat tijd om op te zetten.
- Krachtige gaming PC is vereist
- De headset is niet draadloos te maken.

Beoordeling
Goed !!!!

Toelichting en bronnen van reviews
In onderstaande video's vind je een specifiekere beoordeling van de Valve Index:

Wat zijn de beste VR-brillen? Lees alle beoordelingen.


De drie beste en bekendste VR-brillen die je tot nu toe het beste kon kopen zijn Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Daar zijn inmiddels zeer interessante VR-brillen bijgekomen zoals de Oculus Quest 2. De Quest is een (redelijk) betaalbare, draadloze virtual reality headset waar je geen dure gaming PC voor nodig hebt en de ervaringen tot nu toe zijn erg positief. Andere interessante nieuwkomer is de virtual reality headset HP Reverb G2.

Als je al in het bezit bent van een PlayStation console, dan is de PlayStation VR-bril een interessante optie. Heb je minder geld te besteden en wil je toch kunnen genieten van virtual reality, kies dan voor een van de vele mobiele smartphone VR-brillen, zoals bijvoorbeeld de VR-i Evolution.

Wat zijn veel gestelde vragen over de VR-bril?


Wil je antwoord op vragen zoals: Is een VR-bril geschikt voor brildragers? Wat zijn de minimumvereisten voor een VR-bril? Wat is de prijs van een VR-bril? Welke apps zijn er voor VR brillen? Welk soort VR-bril kan ik het beste kopen?

Vind het antwoord op veel gestelde vragen hier.

Lees verder over de beste virtual reality brillen


Hieronder de top van beste VR-brillen in het algemeen, voor mobiele en PC VR headsets.
www.vr-bril.info