Top 3 beste VR-brillen voor PC en Gaming in 2021

Top 3 beste VR-brillen voor PC en Gaming

 

Virtual Reality is de afgelopen jaren zo gegroeid dat er verschillende manieren en soorten VR-brillen zijn om met VR-gaming te beginnen. Er zijn VR-brillen die verbinding maken met  gaming-desktops / -laptops , smartphones en gameconsoles (PlayStation VR). Ook zijn er zelfstandige headsets die helemaal nergens mee hoeven te verbinden.

In deze blog worden ingezoomd op het gamen via de VR-bril die werken (gekoppeld zijn) met een (krachtige) PC of laptop: de beste VR-brillen voor PC en gaming van 2020 die het waard zijn om aan de realiteit te ontsnappen en om van te genieten.

Wat is VR-gaming en wat heb ik daarvoor nodig?

 

VR-gaming is de term die wordt gebruikt om een ??nieuwe generatie computerspellen te beschrijven met virtual reality (VR) -technologie die spelers een echt meeslepend first-person perspectief van game-actie biedt. Deelnemers ervaren en beÔnvloeden de game-omgeving via een verscheidenheid aan VR-game-apparaten en accessoires , waaronder VR-headsets, handschoenen met sensoren, handcontrollers en meer.

 

Virtual reality-games kunnen worden gespeeld op zelfstandige systemen , gespecialiseerde gameconsoles of met behulp van geavanceerde laptops en pc's die de toonaangevende VR-headsets zoals Oculus Rift, HTC Vive en Valve Index van stroom kunnen voorzien .

 

Er zijn subsets van virtual reality-gaming die gerelateerde technologieŽn gebruiken, augmented reality (AR) en mixed reality (MR) genoemd , waarbij virtuele elementen in de echte wereld van de speler worden geplaatst, zoals bekeken door een headset of camera.

 

Verschillende soorten VR-games

Er zijn individuele virtual reality-spellen en multi-player, online virtual reality-spellen. Sommige VR-games (die voor de doeleinden van deze FAQ ook games bevatten die zijn gebaseerd op VR, AR en / of MR) plaatsen spelers in fysieke gevechtsomgevingen, terwijl andere minder confronterende bezigheden omvatten, zoals autoracen en acrobatisch vliegen. Andere VR-games dagen spelers uit - alleen of met anderen - om problemen op te lossen, objecten te verplaatsen of nieuwe plaatsen te verkennen.

 

VR-gaminglaptops en VR-ready gaming-torens zijn zeer populaire platforms, maar er zijn verschillende soorten VR-gaming, afhankelijk van het type computer dat wordt gebruikt:

 

VR-games op pc's en laptops: games die op geavanceerde computers worden gespeeld, bieden de meest gedetailleerde virtuele omgevingen en game-opties. Populaire VR-headsets voor pc's en laptops zijn onder meer Oculus Rift, HTC Vive en Valve Index.

VR-games op gameconsoles : deze games zijn vergelijkbaar met games die op pc's worden gespeeld, maar werken alleen met gameconsoles van specifieke fabrikanten. Een toonaangevend voorbeeld is de PlayStation VR-headset / -platform.

VR-games op smartphones: voor mobiele VR-games introduceren smartphonefabrikanten hun eigen headsets, controllers en games (VR, AR en MR). Een van die headsets / platforms is de Gear VR.

Er zijn ook zelfstandige VR-producten zoals de Meta Oculus Quest 2.

 

Wat heb ik nodig om te kunnen gamen in VR?

De sensatie van VR-gaming komt voort uit het gezichtspunt van de eerste persoon en het vermogen van elke speler om de virtuele omgeving te manipuleren. In tegenstelling tot gewone videogames waarbij het perspectief meestal van achteren en / of iets boven het personage van de speler ligt, hebben VR-gamers vaak het gevoel dat ze de actie rechtstreeks vanuit de ogen van hun personage zien.

 

Dit unieke perspectief en speelbaarheid wordt voornamelijk bereikt met behulp van de geavanceerde VR-headsets of -brillen die deel uitmaken van bijna elke VR-game-ervaring. Voor extra invoer en controle kan een verscheidenheid aan add-on-apparaten worden gebruikt om de bewegingen van de speler in het echte leven om te zetten in actie op het scherm.

 

Hier zijn enkele typische VR-gamingapparaten en randapparatuur:

 

VR-gamingheadsets en -brillen:

Het belangrijkste accessoire voor VR-games is het accessoire dat je op je hoofd draagt ??om jezelf onder te dompelen in het spel. De categorie headsets / brillen breidt zich snel uit. Producten variŽren van hoogwaardige VR-headsets met bewegingsbesturing die uw volledige hoofd- en oogbewegingen vastleggen en verzenden, tot eenvoudigere VR-brillen die alleen de gesimuleerde 3D-gameomgeving weergeven.

 

VR-gamecontrollers:

Een VR-controller vertaalt je fysieke acties in spelprestaties. Net als traditionele videogames gebruiken de meeste VR-games een soort handbediende controller (joystick, gamepad of zelfs handschoenen) voor het aanwijzen, schieten en verzenden van opdrachten. Meer geavanceerde VR-games gebruiken ook een bewegingsdetector / controller om je activiteiten in het echte leven (wandelen, gooien, enzovoort) te detecteren en ze in het spel opnieuw te creŽren.

 

VR desktop / VR laptop:

Voor VR-brillen die gebruik maken van rekenkracht van een computer of laptop geldt dat de prestaties van jouw virtual reality-ervaring zijn afhankelijk van de grafische kracht van de computer die je bij je VR-bril gebruikt. Het is belangrijk om de juiste keuze van jouw PC VR desktop of VR-laptop te maken. Bekijk voordat je begint met virtual reality altijd wat de minimale vereiste specificaties van jouw computer zijn, zodat je genoeg kracht hebt om virtual reality games op een mooie en vloeiende manier te kunnen afspelen

 

VR-gaminghandschoenen:

Met sensoren uitgeruste VR-gaminghandschoenen hebben een nieuw detailniveau mogelijk gemaakt in de nieuwste VR-games van vandaag. Waar VR-bewegingsdetectoren brede bewegingen van het hele lichaam kunnen waarnemen, maken VR-handschoenen de detectie van minutenhand- en vingerbewegingen mogelijk, waardoor ontwikkelaars een nieuwe generatie VR-games kunnen maken die spelers vragen om kleine voorwerpen op te pakken, voorwerpen vast te pakken en te dragen, en spoedig.

Beste virtual reality headsets voor gaming

 

Kijkend naar de resolutie, mogelijkheden en content die beschikbaar is om te gamen zijn dit de meest interessante VR-brillen:

 

1. Valve Index

2. HTC Vive Cosmos

3. PlayStation VR

Meer informatie over Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info