Waar moet ik op letten bij het kopen van een VR-set?


Hoe maak je een goede keuze voor een geschikte VR-bril? Hieronder informatie en enkele tips waar je op moet letten bij het kopen van een VR-bril.

Waaruit bestaat een VR-set?


Het meest prominente accessoire van de virtual reality-apparatuur is de bril, die visuele indrukken overbrengt op de drager via schermen voor de ogen. Er zijn aanvullende componenten toegevoegd voor de holistische ervaring:
Controller: Met de besturingsinstrumenten bedien je in de virtuele wereld.
Koptelefoons: sommige virtual reality-brillen hebben een geļntegreerde koptelefoon, of er zijn zelfstandige koptelefoons.
VR-camera's kunnen het perspectief van de gebruiker opnemen of naar een scherm voor kijkers verzenden.
WLAN-adapter: deze verbindt de VR-accessoires met het lokale internet.
Basisstations: deze apparaten registreren en berekenen bewegingen op ruimtelijke schaal.
Software: Games of programma's voor technische toepassingen vormen de basis voor virtuele ervaringen.
Draagtas: de virtual reality-set is optimaal beschermd in speciaal ontworpen koffers.
Accessoires zoals powerbanks of adapterkabels vullen uw apparatuur aan voor de VR-ervaring.

Welk onderscheid is er tussen VR-sets?


Er zijn drie fundamentele verschillen tussen de systemen:
Bekabelde virtual reality-sets zijn via bekabeling verbonden met een pc of gameconsole.
Draadloze VR-sets bevatten alle technologie in de hightech-bril, er zijn geen extra apparaten nodig.
Mobiele virtual reality-varianten zijn op hun beurt uitbreidende apparaten voor smartphones. De telefoon wordt in de VR-bril gestoken en vertaalt het beeld voor de VR-beleving vanaf het slimme scherm.
Een ander onderscheidend kenmerk is de volgmodus, waarmee de VR-set de bewegingen van de gebruiker registreert. Een drietraps tracking, ook wel 3DOF genoemd, volgt de richting van de blik en handbeweging van de gebruiker, de zes-traps variant (6DOF) regelt de positie in de ruimte via sensoren - hierdoor kun je bijvoorbeeld vooruit in het spel. De afkorting DOF staat voor "Degrees of Freedom".

Waar moet je op letten bij het kopen van een virtual reality-set?


Eerst moet je de basisbeslissing maken of je een bedrade, draadloze of mobiele VR-set wilt aanschaffen. Dit is een ander budgetkeuze: Mobiele VR-bril zijn relatief het goedkoopst. Betere kwaliteit maar duurder zijn VR-brillen voor de computer met de gaming-pc (in de vorm van een grafische kaart) en een gameconsole.

Hoe stel ik de VR-set in gebruik?


In het algemeen geldt het gebruik van HDMI-aansluitingen en een USB-kabel en als er controllers bij de levering zijn inbegrepen, koppel je deze ook aan de computer van de console. Vervolgens worden ofwel een software-installatie behorende bij het product ofwel een van de console stapsgewijze configuratieactiviteiten weergegeven. Dat is bijvoorbeeld het geval met een PS4 VR-set.


Welke VR-accessoires zijn interessant om erbij te kopen?


Bij het bewegen in de virtuele wereld kan het impulsief er aan toe gaan. Diverse nuttige accessoires worden aangeboden voor bijvoorbeeld helmen, opbergstandaarden en beschermers. Met extra banden en maskers kunt je de bril aanpassen aan het individuele comfort. Met beschermhoezen voor de VR-bril of geschikte opbergsystemen blijft je VR-set goed opgeborgen en draagbaar.


Waar kan ik het beste een VR-bril kopen?


Een VR-bril kan je tegenwoordig bij diverse webshops of winkels kopen. Let wel bij online aanschaf van een Virtual Reality headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Ook zijn er diverse accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril. Meer informatie: VR-bril kopen


Ongeacht het soort VR-bril zijn er algemene specificaties waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste VR headset. De volgorde van belangrijkheid van deze factoren wordt bepaald door jouw voorkeur en behoeften als gebruiker.
Waar moet je op letten bij het kopen van een VR bril?


virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info