Alle informatie over de VR-bril Valve Index


De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. De Valve Knuckles zijn hands-on controllers die je via een band om je hand heen bindt. Hierdoor hoef je de controller niet meer vast te houden, maar rusten de controllers op je handen zonder dat je er in hoeft te knijpen. Het nadeel van de Valve Knuckles (en de daarmee nieuwe manier van finger tracking) is dat er nog relatief weinig games zijn die hier iets mee doen. Gelukkig zijn er genoeg game-developers die inspelen op de trend van de nieuwe controllers en hiermee kunnen we natuurlijk verwachten dat er in de aankomende maanden voldoende games uitkomen die finger tracking optimaal benutten.

Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en je kunt de volgende keer dat je het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index echt interessant.


Specificaties VR-bril Valve Index


Merk: Valve
Scherm type: LCD
Resolutie (per oog): 1440x1600
Verversingssnelheid: 120 (144) Hz
Gezichtsveld: 130º
Tracking methode: Nee
Controller: 2 x Valve Index Knuckle Controller
Bewegingsvrijheid: Nee
Software platform: SteamVR
Koptelefoon/speakers: Ja
Microfoon: Ja


Voor- en nadelen VR-bril Valve Index


+ Extreem hoge beeldkwaliteit en -snelheid.
+ Grotere kijkhoek dan vergelijkbare headsets.
+ Zeer groot aanbod aan games en content op SteamVR.
-  Externe sensoren vergen wat tijd om op te zetten.
-  De headset is niet draadloos te maken.


Wat kost een Valve Index?De nieuwe virtuel reality bril Valve Index heeft een adviesprijs van 1.079 euro (complete set). Voor deze prijs krijgen gebruikers de headset, twee controllers en twee externe sensoren. De Index biedt een lcd-scherm met een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels. Het scherm ververst met een frequentie van 120 Hz en biedt een experimentele mode waarin dit oploopt tot 144 Hz. De VR-headset werkt verder samen met Valves gamewinkel Steam. VR-ervaringen die gebruikers eerder hebben gekocht voor de concurrerende brillen HTC Vive, Oculus Rift of een headset met het Windows Mixed Reality-platform, werken ook op de Index.

De externe sensoren, waar gebruikers er maximaal vier van kunnen plaatsen, maakt het mogelijk dat Index de positie van de VR-gebruiker in een ruimte kan volgen. De VR-headset is ook zonder deze sensoren te gebruiken.
Index werkt met een computer die draait op Windows 10, Linux of SteamOS met een werkgeheugen van minimaal 8 GB. Naast de complete set van headset, controllers en sensoren, biedt Valve ook een bundel aan met enkel de headset met twee controllers (749,95 euro) en zijn de drie producten los te koop.

Meer reviews en informatie over de VR-bril Valve Index


Valve Index VR Kit Review: Bekijk onderstaande review voor meer informatie.
vr-bril valve index
Overzicht van gerelateerde blogs:Valve Index - Bol.com:


€ 749,95

Ontwikkelingen nieuwe virtual reality bril Valve Index


Valve Index gaat draadloos: Met de VR-bril moet Valve de volgende ontwikkelingsstap in virtual reality zetten en ondersteuning bieden voor draadloos VR-gamen.
De twee jaar oude Valve Index biedt nog steeds het beste complete PC-VR-pakket, maar is in twee opzichten niet meer helemaal up-to-date: Enerzijds heeft de VR-bril externe tracking units nodig die in de kamer moet worden geïnstalleerd en aangesloten op het stopcontact, wat de installatie bemoeilijkt en de mobiliteit van het systeem beperkt, aan de andere kant hangt het aan een kabel. Er is geen draadloze optie.

Als een Valve Index 2 op de markt zou komen, zou het vrijwel zeker beide nadelen oplossen. Dit wordt althans gesuggereerd door aangevraagde octrooien.
Valve Index
virtual reality headset Valve Index
virtual reality headset Valve Index
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info