Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Oculus Rift S

Net als de Oculus Rift werkt de Rift S samen met een PC om virtual reality-ervaringen te beleven. Het maakt verbinding met je pc via een USB 3.0-poort en een displayport-verbinding en is met een lange kabel aan de machine verbonden die meer dan genoeg is om plaats te bieden aan de VR-ervaringen die Rift S kan leveren. Het is beperkter in bewegingsvrijheid dan de draadloze Oculus Quest , maar daar staat tegenover je met de Oculus VR-bril meer gedetailleerde en dynamische ervaringen beleeft.
In veel opzichten is de Rift S beter dan de originele Oculus Rift. Het is gemakkelijker in te stellen, mogelijk comfortabeler om te dragen, heeft een veel robuustere gamebibliotheek dan bij de lancering en een verbeterde resolutie. Maar helaas heeft Oculus daarvoor een hogere audio- en verversingssnelheid moeten opofferen.

Playstation VR

PSVR
Het valt niet te ontkennen dat je, om de HTC Vive, HTC Vive Pro of de Oculus Rift te gebruiken, een behoorlijk hoogwaardige gaming-pc nodig hebt, wat voor veel mensen een drempel kan zijn. Dat is niet het geval bij Sony's PlayStation VR , waarvoor weinig meer nodig is dan een PS4- console.
Gezien het aanzienlijke verschil in vermogen tussen de PS4 en de pc, is de PlayStation VR een verrassend competente VR-headset. Dankzij de steun van Sony is ook de verzameling PlayStation VR-games indrukwekkend. Er waren tientallen beschikbaar bij de lancering, en er zijn er nog veel meer gevolgd tijdens het eerste verkoopjaar. Sony heeft een van onze grootste bezwaren aangepakt met de PlayStation VR - dat de accessoires afzonderlijk worden verkocht - door een verscheidenheid aan pakketten en bundels aan te bieden met apparaten zoals de PlayStation Camera inbegrepen. PlayStation Move-controllers, hoewel in sommige bundels inbegrepen, zijn deze echter niet in elke bundel aanwezig.
Hoewel je je bewust moet zijn van de extra kosten, afhankelijk van de bundel je kiest, hebben recente prijsverlagingen de PlayStation VR nog betaalbaarder gemaakt. Het is misschien niet de beste VR-headset, maar de PSVR maakt zeker een sterke zaak voor gebruikers en sommigen zullen merken dat dit op dit moment het beste voor hen is. En als je erover denkt om in de volgende generatie naar PlayStation te gaan, zal de PS5 ook PSVR ondersteunen.

Valve Index

De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

HP Reverb G2

Oculus Quest VR headset
De compromisloze VR-bril met realistische beelden en meeslepend geluid en uitstekende tracking en prestaties. De baanbrekende HP Reverb G2-headset is ontwikkeld in samenwerking met Valve en Microsoft en biedt een nog meer meeslepende ervaring. Ergonomisch ontworpen voor comfort. Geoptimaliseerd voor compatibiliteit. De nieuwe Reverb G2 wordt gezien als introductie van een nieuwe standaard in VR voor een goede prijs in relatie tot vergelijkbare headsets zoals de Valve Index die circa 400 euro duurder is.

Meta Oculus Quest 2

Oculus Quest VR standalone headset
De virtual reality bril Meta Quest 2 is een zelfstandige VR-bril en een update van de Oculus Quest 2019. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van 499 naar 449, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is.
De Quest 2 heeft een SnapDragon XR2-processor, volgens de video's een aanzienlijke upgrade van de Snapdragon 835 die is aangepast voor de Quest vanaf mobiele telefoons. Chipmaker Qualcomm zegt dat de XR2 twee keer de CPU- en GPU-prestaties, vier keer de pixeldoorvoer en 11 keer de AI-bewerkingen per seconde kan bieden, vergeleken met de 835.
Dat extra vermogen gaat gedeeltelijk naar een "bijna 4K-scherm" op de Quest 2 met een resolutie van bijna 2K per oog, volgens de video. Dat is een toename van bijna 50 procent in het aantal onbewerkte pixels ten opzichte van de originele Quest, waardoor het de headset met de hoogste resolutie is tot nu toe.
De nieuwe headset heeft ook een upgrade naar 6 GB RAM (van 4 GB op het origineel) en zal worden geleverd in configuraties met maximaal 256 GB opslag. De hoofdband is opnieuw ontworpen als een "nieuwe zachte aanraakband", terwijl de Oculus Touch-controllers zijn bijgewerkt met nieuwe ergonomie.
Oculus Rift S - Coolblue NL:

Oculus Rift S - Coolblue BE:


449,00

449,00

Beste VR bril 2022: welke VR-bril geeft beste virtual reality ervaring?


Wil je een keuze maken in de aanschaf van een VR-bril en wil je tips bij het kopen hiervan? Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets die in aanmerking komen voor de beste VR-bril van 2022: Oculus Quest, HP Reverb, PlayStation VR, Oculus Rift S en Valve Index.Valve Index - Bol.com:


749,95


playstation vr bril prijs
playstation 4 en 5 vr brillen kopen
playstation virtual reality prijs
vr-bril kopen ps4 ps5

PlayStation VR-bril - Bol.com:

PlayStation VR-bril - Coolblue NL:

PlayStation VR-bril - Coolblue BE:

PlayStation VR-bril - Mediamarkt:


339,00

339,00

339,00

339,00

HP Reverb G2 - Coolblue NL

HP Reverb G2 - Coolblue BE


799,00

799,00


virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

Oculus Quest 2 - 128 GB

Oculus Quest 2 - 128 GB


449,00

449,00

virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
Overzicht van de beste virtual reality bril en VR brillen
De beste virtual reality headsets die er te koop zijn
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info