Wat zijn de beste mobiele VR-brillen om te kopen in 2022?


Nog maar een paar jaar geleden was het plaatsen van je smartphone in een VR-bril de meest logisch en relatief goedkoopste manier om van virtual reality te genieten. Toch lijken grote fabrikanten zoals Google en Samsung minder in smartphone VR-brillen te investeren. Dit wil niet zeggen dat smartphone geen interessante manier is van virtual reality te genieten. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal geweldige VR-brillen op de markt voor onder andere iPhone en Android: van goedkope kartonnen oplossingen tot hightech stand-alone headsets. Hieronder meer informatie over de beste mobiele VR-brillen die er nu te koop zijn.

Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

1. Oculus Quest 2

De VR headset Meta Oculus Quest 2 is een zelfstandige virtual reality bril en een opvolger van de vorige versie van de Quest bril. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset en het scherm is verbeterd. Verder is het gewicht verminderd en comfortabeler gemaakt. De prijs is verlaagd van € 499 naar € 449, waardoor de Meta Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is. Meer informatie

2. VR-i EVOLUTION 3S

3. Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een van de weinige echte mobiele VR-headsets die er nog steeds zijn. Het enige dat u hoeft te doen om te genieten van meer dan 600 games en een heleboel 360-video's, is uw smartphone in het apparaat steken.
De mobiele VR-headset heeft een draaiwiel dat wordt gebruikt om de afstand tussen de telefoon en schermlenzen aan te passen, terwijl het touchpad, de volumeregelaars en de home / back-knoppen aan de rechterkant te vinden zijn. Er zit ook een bijbehorende controller in de doos die handig is bij het spelen van VR-games.
Het probleem met de Gear VR is dat het alleen werkt met Samsung-smartphones , waardoor het onbruikbaar is voor wie een apparaat van een andere fabrikant heeft laten maken. De headset is compatibel met een flink aantal handsets, waaronder de Galaxy S10-serie , de Galaxy Note 9 en de meeste Samsung-vlaggenschepen die eerder zijn uitgebracht. Het is echter niet compatibel met de Galaxy Note 10-serie of de S20-serie . Het lijkt erop dat Samsung de virtual reality voorlopig opgeeft, omdat het de Gear VR niet eens meer verkoopt - je kunt het echter nog steeds krijgen van andere (online) shops.

Top 5 van beste mobiele VR-brillen


1. Oculus Quest 2
2. VR-i Evolution S5
3. Samsung Gear VR
4. Shinecon VR
5. Google Cardboard

4. Shinecon VR

top 5 mobiele virtual reality headsets smartphone
De VR-i EVOLUTION 3S is een virtual reality bril voor smartphones voorzien van grote lenzen voor een scherp beeld en een spectaculaire beleving. De nieuwe versie heeft lenzen die tevens uitgevoerd zijn met een "blue light filter". Deze helpt tegen vermoeide ogen. De VR bril is geschikt voor elke smartphone onder ander de iPhone en Samsung. Alle smartphones met een maximale afmeting van 82 x 160 mm (3,6 t/m 6 inch) passen in de VR-i bril.
virtuele realiteit bril van Samsung
vr headset

5. Google Cardboard

Google VR headset van karton
De gemakkelijkste en goedkoopste manier om jezelf onder te dompelen in de wereld van mobiele VR is door een kartonnen VR-bril, zoals de Google Cardboard. Ze zijn voor minder dan 10 euro te koop. Kartonnen VR-brillen zijn verre van ideaal en gericht op degenen die VR voor het eerst wil uitproberen. Ze werken met vrijwel elke smartphone, hoewel de ervaring niet al te best is wanneer je er een gebruikt met een scherm met lage resolutie. Deze Virtual Reality-brillen zijn niet erg comfortabel en hebben niet altijd een hoofdband zodat je de Cardboard tegen je gezicht moet blijven houden. 
De smartphone plaats je in de Cardboard en als het een NFC-chip heeft, wordt de Cardboard-app automatisch gestart. Je kunt een paar games spelen, verschillende plaatsen over de hele wereld bezoeken met Google Maps en onder andere 360 ??graden video's bekijken op YouTube.
Specificatie en prijs van de vr-bril vr-i evolution

virtual reality headset kopen

VR-i Evolution - Bol.com


€ 39,90

Quest virtual reality headset van OculusGear VR - Bol.com:


€ 59,90

Ten slotte zijn plezier en games niet alles wat je tegenwoordig kunt doen met virtual reality-technologie - er zijn ook een aantal nuttige werkgerelateerde activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld virtuele zakelijke vergaderingen houden met collega's van over de hele wereld alsof u zich allemaal in dezelfde vergaderruimte bevindt. Het is eigenlijk een telefonische vergadering met behulp van je VR-bril waarbij het moeten aanvoelen alsof je echt oog in oog staat met anderen.
Verder is er bijvoorbeeld een VR-functie waarmee gebruikers kunnen oefenen met het geven van presentaties voor een virtueel publiek. Als je ooit nerveus bent geweest over het geven van een presentatie en je zou willen dat je je toespraak van tevoren kon oefenen voor iets dat lijkt op een echt publiek, dan is dat via het downloaden van een VR-app mogelijk. 
Shinecon VR - Bol.com:


€ 24,99
Cardboard VR - Bol.com:


€ 9,95


virtual reality bril prijs coolblue
oculus quest vr-bril kopen bij coolblue

Oculus Quest 2 - 128 GB

Oculus Quest 2 - 128 GB


€ 449,00

€ 449,00

virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
Wat zijn de beste mobiele VR-brillen om te kopen?
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info