Google VR-bril van karton
Google VR cardboard
 


Google Cardboard


Google Cardboard is het instapmodel van VR-brillen: de houder is van karton gemaakt, werkt met bijna iedere smartphone en je kunt gebruikmaken van veel verschillende apps. Voor Google Cardboard zijn er inmiddels vele apps te downloaden, je kunt foto's maken met je smartphone en die in virtual reality bekijken via je Cardboard.

De eerste versie van de VR-bril van Google heeft geen hoofdband en je zult hem zelf vast moeten houden. Inmiddels is er een nieuwere versie die dit wel heeft.
De Google VR-bril is de ideale manier om kennis te laten maken met VR. Google stelt ook cardboards en smartphones beschikbaar voor diverse scholen zodat scholieren een virtuele uitstap kunnen maken.
De Google cardboard is met name geschikt voor eenvoudige games en korte 360-graden video’s.
Google-software voor kartonnen VR-brillen opensource
11/11/2019
Google maakt alle softwarecode van het Cardboard VR- project opensource en toegankelijk voor iedereen. Google had overigens de specificaties voor het zelf maken van de kartonnen vr-bril voor iedereen eerder al toegankelijk gemaakt, maar nu is ook de bijbehorende software voor de ontwikkeling van VR-apps op smartphones opensource beschikbaar. De Google Cardboard vr-bril werd zo'n vijf jaar geleden door de zoekgigant geļntroduceerd. Door je smartphone in een kartonnen bril te schuiven, kon je op goedkope wijze virtual reality uitproberen.

Nieuwe mobiele VR-bril van Google gemaakt van stof
04/10/2016
Googles nieuwe VR-bril Daydream View werkt met bepaalde smartphones en heeft een motion controller. Daydream View is een VR-bril gemaakt van zachte stof, waardoor hij fijner op het gezicht moet zitten. De VR-headset werkt met de nieuwe Google Pixel-smartphones, maar Google belooft dat er binnenkort veel meer smartphones uitkomen die met Daydream overweg kunnen. Bij de VR-bril zit een motion controller, waarmee je sommige apps met bewegingen kunt bedienen. Ook heeft de controller enkele knoppen en een touchpad voor het navigeren door virtuele werelden. De VR-bril komt beschikbaar in drie kleuren, grijs, rood en lichtbruin. De VR-bril Daydream View kost 79 dollar en is vanaf november beschikbaar in de VS. Over de Nederlandse release is nog niets bekend.


Google komt met nieuwe VR-bril
16/05/2016
Google komt dit jaar met een nieuwe virtualrealitybril, die opnieuw je smartphone als scherm gebruikt. Daarmee wil Google het VR-aanbod flink gaan uitbreiden.
Je eigen virtuele bioscoop of virtueel steden bezoeken. Het kan met Daydream, het nieuwe virtualrealityplatform van Google. Het platform bestaat uit een nieuwe slanke bril, waarvan Google het design beschikbaar maakt voor fabrikanten als Samsung en HTC. In de herfst komen de eerste versies op de markt.
In tegenstelling tot populaire VR-brillen als de Oculus Rift en HTC Vive houdt Google vast aan het gebruik van een smartphone als scherm. Volgens Google houd je virtual reality hiermee mobiel: je kunt altijd en overal in een virtuele wereld stappen. Ook de prijs speelt mee, want een omhulsel is aanzienlijk goedkoper dan een bril met scherm. Daarmee lijkt de Daydream-bril op de Gear VR van Samsung, die ook een smartphone als scherm gebruikt.
De VR-bril wordt samen met een kleine controller geleverd die bewegingen registreert. Zo kun je bijvoorbeeld iets aanwijzen of iets gebruiken. Google toonde hoe je met de controller een virtuele boemerang gooit. De controller heeft naast een bewegingssensor nog een paar knopjes en touchpad aan boord om je door virtuele werelden te laten navigeren.Meer informatie Google Cardboard


http://microsoft-news.com/microsofts-vr-kit-is-the-companys-take-on-google-cardboard/
https://arvr.google.com/cardboard/
Op de website van Google kun je ook een blauwdruk downloaden om zelf een houder te maken:
https://www.google.com/intl/nl_ALL/get/cardboard/get-cardboard/


PrijsHieronder de prijs van een Google Cardboard:
virtual reality bril vrbril

Tip: Bouw je eigen VR-bril met Google Cardboard

Bouw je eigen virtual reality bril met deze populaire kartonnen uitvoering: de Google Cardboard. Het standaard bouwpakketje is gemakkelijk in elkaar te zetten.  Met een cardboard kun je voor een kleine prijs een VR bril uitproberen.

Nieuws Google Cardboard VR-bril

Overzicht van gerelateerde blogs:
Google cardboard
google cardboard vr-bril virtual reality headset
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril google
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info