VR desktop PC

Wat zijn de beste VR Desktops (Virtual Reality computer)?

 

De prestaties van jouw virtual reality-ervaring zijn afhankelijk van de grafische kracht van de computer die je bij je VR-bril gebruikt. Het is belangrijk om de juiste keuze van jouw PC VR computer te maken. Bekijk voordat je begint met virtual reality altijd wat de minimale vereiste specificaties van jouw computer zijn, zodat je genoeg kracht hebt om virtual reality games op een mooie en vloeiende manier te kunnen afspelen

 

Nu er steeds meer VR-games en VR-ervaringen worden uitgebracht, neemt het aantal gamers dat op zoek is naar virtual reality snel toe. Als je echter een van de velen bent die met VR-gaming wil beginnen, moet je er eerst voor zorgen dat je computer kan voldoen aan de minimumvereisten van bijvoorbeeld de Oculus Rift of de HTC Vive.

VR PC Specificaties


Vraag je je af wat voor soort computer je nodig hebt om VR acceptabel te laten draaien? Zal mijn desktop computer het goed genoeg uitvoeren? Fabrikanten hebben het een stuk gemakkelijker gemaakt door een lijst met systeemvereisten te publiceren die nodig zijn om VR efficiënt te laten werken. Houd er echter rekening mee voordat we vereisten de absoluut laagste vereiste systeemniveaus zijn en dat je eigenlijk een net wat zwaardere versie moet aanschaffen.

Voorbeeld van aanbevolen vereisten:
Graphics Card: NVIDIA GTX 1060/AMD Radeon RX 480 (of hoger)
Processor: Intel i5-4590/AMD Ryzen 5 1500X (of hoger)
Memory: 8GB+ DDR4
Operating System: Windows 10
USB Ports: 1 x USB 3.0 Port (The Rift Requires 3 x USB 3.0 Ports)
Video Output: Compatible Mini Displayport video output

VR Desktop hardware onderdelen

Grafische kaart
De grafische kaart is ongetwijfeld een van de belangrijkste aspecten van een VR-ready PC. Als je niet de grafische kracht hebt die nodig is om VR te gebruiken, maakt het niet uit hoe krachtig je CPU of RAM is, aangezien VR niet efficiënt zou werken.

Processor
De processor is altijd iets waar je rekening mee moet houden, het is een van de belangrijkste functies. De CPU is het kloppende hart van uw computer, en zonder de voldoende kracht van de processor, zal de desktop computer niets uitvoeren.

Geheugen: RAM
Het RAM is een ander essentieel onderdeel van je VR-computer. Het is het onderdeel dat alles aandrijft. Aanbevolen specificaties van fabrikanten geven aan dat er minimaal 8 GB RAM nodig is om VR op voldoende niveaus uit te voeren.

Invoerpoorten
Ten slotte zijn de invoerpoorten. Zonder de juiste invoerpoorten ga je binnenkort geen VR gebruiken. Vereisten suggereren een minimum van USB 3.0, maar je kunt wegkomen met USB 2.0 als je bijvoorbeeld een oudere Oculus Rift gebruikt.

Wat kost een VR Desktop PC?


Budgetten kunnen lastig zijn, vooral als je met zoveel dingen rekening moet houden. Bij het maken van een keuze voor een desktop VR zijn er ruwweg 3 budgetten die hun respectieve prestatieniveaus zullen vertegenwoordigen.

Instapniveau: € 700 - € 1000 Realistisch gezien wil je niet lager dan € 700 gaan voor je VR-PC. Budget minder, en je zult dramatisch prestatieniveaus beginnen te verliezen.

Middenbereik: € 1000 - € 1500 - Er is iets meer ruimte met de mid-range desktop. Omdat er meer opties zijn in de middenklasse, zal uw budget variëren afhankelijk van bepaalde componentkeuzes.

High-end: vanaf € 1500 + - Zoals velen zullen weten, kunnen dingen snel duur worden als je aan de bovenkant van het prijs / prestatie-spectrum komt. Je budget kan met één extra component met € 1.000 veranderen.

Wat kost een VR laptop?


Als je virtual reality-games op je laptop wilt spelen, is een goede videokaart cruciaal. Welke videokaarten zijn geschikt voor VR, en waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikte laptop? Laptops waar je Virtual Reality mee kunt gebruiken verschillen behoorlijk in prijs. Meer informatie

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info