Wat zijn de beste VR-camera's om 360 video mee te maken?

360 graden video en film VR software


Er is gratis video software te downloaden om interactieve 360 video's of films te maken.

VR-video filmpjes maken


Maak je eigen video filmpjes met je smartphone: VR-video filmpjes maken

Voor VR-films klik hier


Canons komt met nieuwe lens voor maken van 3D VR-content
11/19/2021
Canon heeft een nieuwe lens aangekondigd voor een spiegelloze camerasysteem: een dubbele 5,2 mm f/2.8 fisheye. De fisheye-lenzen staan ??60 mm uit elkaar en zijn ontworpen voor het maken van 3D VR-afbeeldingen en video-inhoud; Canon noemt de Oculus Quest 2 een potentiële hardwarebestemming en zegt dat dit "'s werelds eerste digitale verwisselbare lens is die stereoscopische 3D 180° VR-beelden kan vastleggen op een enkele beeldsensor."
Nieuw: de Vuze XR Dual camera
10/19/2018
Humaneyes kondigt de Vuze XR Dual camera aan. Een Virtual Reality camera die iedereen de mogelijkheid geeft om zelf de meest creatieve en meeslepende ervaringen vast te leggen in 360°(2D) of VR 180 (3D). Nog niet eerder had je bij één VR camera de keuze uit twee formaten. De gebruiksvriendelijke Vuze XR is daarom een unieke toevoeging in de wereld van Virtual Reality en vanwege de prijs ook zeer toegankelijk voor amateurfotografen en filmers. De Vuze XR zal naar alle waarschijnlijkheid eind 2018 leverbaar worden voor een toegankelijke prijs van €429,-.

Ricoh lanceert 4k-versie 360-graden camera: Theta V
11/01/2017
Ricoh was met zijn Theta-lijn een van de pioniers op het gebied van sferische camera's. 4 jaar geleden, op IFA 2013, introduceerde het bedrijf de Theta, de eerste camera voor consumenten die in een klik een volledige bol kon vastleggen. Dit jaar komt het bedrijf met de vijfde versie, de Theta V. De nieuwe camera heeft een flink aantal upgrades gekregen. Qua uiterlijk, form-factor en lenzen is er weinig veranderd, maar de sensoren zijn wel verbeterd. De resolutie is nog steeds 12 megapixel, maar er kan nu sneller uitgelezen worden, wat 4k-video mogelijk maakt. Ook draadloos is hij beter uitgerust, de wifi heeft nu 802.11ac-ondersteuning en er is Bluetooth 4.1 LE aanwezig. De Ricoh Theta V is vanaf november 2017 te koop voor € 449.

Facebook komt met open source 360 graden VR-camera
05/09/2016
Facebook heeft een open souce cameraproject gepresenteerd, waarbij het een ontwerp en software voor een 360 graden VR-camera gratis beschikbaar stelt. Facebook gaat de camera echter zelf niet ontwikkelen of verkopen. Zowel het ontwerp van de hardware van de camera als de software die nodig is om de beelden om te zetten tot één naadloos geheel, komen vanaf de zomer op open source-platform GitHub te staan.
De schotelvormige camera bestaat uit zeventien camera's: veertien langs de rand, twee met fish-eye-lens onder en eentje boven. Op die manier kan de camera alles om zich heen opnemen, en blijft de paal waar de schotel op staat uit beeld. Volgens Facebook lost het ontwerp enkele problemen op die vroege 360-gradencamera's hebben. Bovendien zou de camera beter zijn in het opnemen van zulke video dan elke andere beschikbare oplossing. De camera kan opnemen in resoluties tot 8K, en kan volgens Facebook vele uren opnemen zonder oververhit te raken. Het resultaat is geschikt voor onder meer Oculus Rift, Gear VR en de Facebook-app. Facebook hoopt dat zowel bedrijven als hobbyisten met het ontwerp aan de slag gaan, en hun eigen camera's bouwen. Het kost volgens het sociale netwerk zo'n 30.000 dollar om alle materialen die nodig zijn te kopen. Nu.nl

Gear 360: een kleine 360-graden-camera van Samsung
02/23/2016
Samsung lanceert een kleine 360-graden-camera: de Gear 360. De VR-camera heeft twee fisheye-lenzen aan beide kanten, elk met 15 megapixel sensoren. Met de camera zijn niet alleen 360-graden-video’s en -foto’s te maken, maar desgewenst ook 180 graden-filmpjes of -foto’s door alleen de cameralens aan één kant te gebruiken. De camera kan beelden live tonen op een Samsung-smartphone tijdens het opnemen. De 360-graden-beelden zijn te uploaden naar Facebook, Youtube en Google Street View. Ze zijn ook te bekijken op Samsungs virtualreality-bril (VR-bril) Gear VR. De Gear 360 is compatibel met recente Samsung-smartphones, waaronder de Galaxy S7 en S6 en de Note 5. De camera is vanaf het tweede kwartaal te koop voor 419 euro.

360-graden camera van LG te koppelen aan smartphone
02/23/2016
LG maakt het met de 360 CAM ook mogelijk om zelf content te creeren voor de 360 VR-bril. De LG 360 CAM is in staat om 360-graden en video’s in 2K op te nemen met 5.1 surround sound. Het apparaat is voorzien van twee 13-megapixelcamera’s met een 200-graden groothoeklens, een geïntegreerde 1200mAh accu en 4GB aan opslaggeheugen dat door middel van een micro-sd-kaartje kan worden uitgebreid.
De LG 360 CAM schiet dus 360-graden video’s in een 2K-resolutie met 5.1 surround sound dankzij de drie aanwezige microfoons. Het bedrijf zegt dat de 360 CAM het mogelijk maakt om op een eenvoudige hoogwaardige 360-graden content te creëren. Overigens kun je de content niet alleen delen met de LG 360 VR, want de afbeeldingen kunnen ook worden geüpload naar Google Street View en YouTube 360 waardoor het delen van VR-content nog makkelijker wordt. Het is momenteel nog onduidelijk wat de LG 360 CAM gaat kosten en wanneer de 360-camera beschikbaar komt in Nederland.

YouTube wil beginnen met 360-graden live-uitzendingen
02/04/2016
YouTube zou van plan zijn om te gaan beginnen met het uitzenden van live 360-graden video’s. Helaas is nog niet bekend wanneer die video’s beschikbaar zijn. Wel zou de videowebsite al met verschillende cameraproducenten in gesprek zijn over de mogelijkheden.
YouTube zou achter de schermen in gesprek zijn met enkele cameraproducenten, omdat de videowebsite voornemens zou zijn live 360-graden video’s te gaan aanbieden. De site heeft nog niet gereageerd op deze geruchten en helaas is er ook nog niets bekend over een releasedatum. De manier waarop mensen straks zelf live in 360 graden zouden kunnen uitzenden, zo eenzelfde wijze moeten gaan gebeuren zoals dat met huidige live video gebeurt. Op dit moment zijn er maar weinig camera’s hiertoe in staat en dat is de kwaliteit vaak ook nog laag.
Om dit voor elkaar te krijgen, zal er een soort standaard moeten komen die ervoor zorgt dat alle data van zo’n 360-graden camera wordt omgezet, zodat YouTube het daarna kan ontvangen en uitzenden. Hoe het precies gaat werken, is de geruchtenmolen nog niet over uit, maar dat er aan gewerkt wordt, lijkt inmiddels zeker. Het is nu al wel mogelijk om 360-graden video’s te bekijken via de videowebsite, maar die zijn natuurlijk niet live. Ook zijn die video’s te bekijken met een Google Cardboard (Googles virtual reality-doos) in je hand.

Samsung Komt Met Virtual Reality Camera ‘Samsung Gear 360'
11/30/2015
Samsung zal, tegelijkertijd met de introductie van de Galaxy S7, een 360 graden virtual reality-camera aankondigen. Dat meldt de website SamMobile.
Volgens Sammobile is de Samsung Gear 360 een compact, bolvormige camera met twee 180-graden fisheye-lenzen. Deze camera’s kunnen samen 360 graden video’s opnemen die vervolgens via bijvoorbeeld een VR-bril kunnen worden teruggekeken. Via Bluetooth en een Gear 360 Connect-applicatie kan je de camera pairen met een smartphone en op afstand bedienen.
De Gear 360 heeft een eigen batterij en opslagruimte, en kan video’s met een 4K-resolutie (3.840 x 1.920) opnemen. Informatie over de prijs en de releasedatum is nog niet gelekt.
Naar verwachting krijgt de Galaxy S7 als eerste ondersteuning voor deze camera, die eind deze maand tijdens de Mobile World Congress 2016 in Barcelona zal worden aangekondigd. Tijdens deze zelfde presentatie zal ook de Samsung Gear 360 worden geïntroduceerd.

Prijs Virtual Reality 360 graden camera'sHieronder meer informatie over de prijs van Virtual Reality 360 graden camera's. Over het algemeen zijn de prijzen van deze camera's sterk afhankelijk van de functies, prestaties en kwaliteit die ze bieden. In Nederland variëren de prijzen van deze camera's doorgaans tussen de €100 en €800, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Sommige van de populaire merken op de markt zijn GoPro, Insta360, Ricoh Theta, en Samsung Gear.
Het is belangrijk om te overwegen waarvoor je de camera wilt gebruiken voordat je een aankoop doet, omdat sommige camera's bijvoorbeeld geschikt zijn voor professionele videografie, terwijl andere meer geschikt zijn voor casual gebruik en recreatieve doeleinden. Daarnaast is het ook belangrijk om de reviews van de verschillende modellen te lezen om er zeker van te zijn dat je de beste camera koopt die past bij jouw behoeften en budget.

Actuele prijzen
Overzicht beste 360 graden camera's

Wat is VR180


VR180 is een 3D-180graden format voor foto’s en video’s. Wat zijn de voordelen:

- de beelden die opgenomen zijn in VR180, in tegenstelling tot 360 graden beelden, hoef je niet te stitchen. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid, maar je kunt de beelden ook sneller delen.

- VR180 graden beelden in een VR headset zijn ontzettend meeslepend. Misschien nog wel meeslepender dan 360 graden beelden, omdat de VR180 beelden ook nog eens in 3D worden weergegeven.

- VR180 beelden zijn veel makkelijker om te schieten, zeker voor amateurfotografen en filmers. Wanneer je schiet in 360 graden, is het lastig om focus te vinden op wat je de kijker wilt laten zien. Het publiek kan al snel verward raken, omdat ze niet weten waar ze naar moeten kijken. Bij VR180 beelden is de kijkrichting direct duidelijk.

VR-camera's: de beste keuze voor jouw virtuele ervaringen
In deze post willen we je meer vertellen over onze VR-camera's en waarom ze de beste keuze zijn voor jouw virtuele ervaringen.
VR-camera's zijn ontworpen om jou een realistische en meeslepende VR-ervaring te bieden. Of je nu een professionele filmmaker bent of gewoon wilt genieten van een VR-ervaring, onze camera's bieden de beste beeldkwaliteit en prestaties op de markt.
Hieronder hebben we enkele belangrijke kenmerken van onze VR-camera's op een rijtje gezet:
Hoge resolutie: Onze VR-camera's zijn uitgerust met high-end sensoren en lenzen die zorgen voor een hoge resolutie en scherpte van je beelden. Met een resolutie tot wel 8K kun je elk detail vastleggen en zo een zeer realistische VR-ervaring creëren.
360-graden opname: Onze VR-camera's bieden 360-graden opname, wat betekent dat je elke hoek en elk perspectief kunt vastleggen. Of je nu een VR-film maakt of gewoon een virtuele tour wilt maken, onze camera's bieden je de vrijheid om elke hoek vast te leggen.
Eenvoudig in gebruik: Onze VR-camera's zijn eenvoudig te gebruiken en te bedienen. Met intuïtieve software en een gebruiksvriendelijke interface kun je snel aan de slag en professionele resultaten behalen.
Hoogwaardige materialen: Onze VR-camera's zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Je kunt erop vertrouwen dat onze camera's lang meegaan en de beste prestaties leveren.

Waarom kiezen voor onze VR-camera's?
Als je op zoek bent naar de beste VR-camera's op de markt, dan zijn onze camera's de juiste keuze voor jou. Met hun hoge resolutie, 360-graden opname, eenvoudige bediening en hoogwaardige materialen bieden onze camera's de beste prestaties en kwaliteit op de markt.
VR-camera's zijn perfect voor filmmakers, content creators, professionals en iedereen die op zoek is naar de meest realistische VR-ervaringen. Met camera's kun je je publiek meenemen op een onvergetelijke reis en ze een unieke en meeslepende VR-ervaring bieden.

Conclusie
Onze VR-camera's zijn de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar de hoogste kwaliteit en prestaties op de markt. Met hun hoge resolutie, 360-graden opname, eenvoudige bediening en hoogwaardige materialen zijn onze camera's de beste keuze voor professionele filmmakers, content creators en iedereen die op zoek is naar de meest realistische VR-ervaringen.

Met een VR-camera legt je hele omgeving in één keer vast. De camera’s zijn compact en je neemt ze gemakkelijk mee. Veel 360 graden camera’s zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje, dat maakt ze ideaal om mee te nemen tijdens het sporten. Er zijn 360 graden camera’s beschikbaar in 2K, 4K en Full HD beeldkwaliteit.

Het maken van 360 graden foto's en filmpjes is een geheel nieuwe ervaring. Maak bijvoorbeeld 360 graden foto's tijdens je vakantie en zet die eenvoudig op youtube of facebook. Nog mooier: bekijk het materiaal met je VR-bril en beleef het door rond te kijken.

Hieronder een overzicht van populairste VR 360 graden camera's die op dit moment te koop zijn.

1. Insta360 One X


De Insta360 ONE X2 is een zakformaat 360-graden action cam met dubbele en enkele lensmodi. Met een normale action cam mis je vaak belangrijke momenten als je even niet in de juiste richting filmt. Met de Insta360 ONE X2 heb je dit probleem niet, want je filmt namelijk de hele omgeving. Je legt dus de hele omgeving in één keer van alle kanten vast. Erg handig als je geen tijd hebt om in actie op zoek te gaan naar de juiste invalshoek, zoals op bruiloften, events, festivals of een afdaling op de piste. Nadat je klaar bent met filmen verwerk je het opgenomen beeldmateriaal eenvoudig tot een vlog of video. De Insta360 ONE X2 is de opvolger van de populaire Insta360 ONE X.

2. RICOH THETA SC2 360 VR camera

Deze 360 ??graden camera heeft een dunne body en is zeer compact, waardoor je hem gemakkelijk in je broekzak meeneemt. Het kan maximaal vijf minuten 4K-video en 25 minuten 1080p-video opnemen. Het kan ook 12 MP-afbeeldingen vastleggen. Er zijn verschillende microfoons aan boord die geluid opnemen vanuit veel verschillende richtingen bij het opnemen van video.

De batterij gaat ongeveer 80 minuten aan opnames mee, die je kunt bewerken met de Theta + -app. U krijgt ongeveer 19 GB opslagruimte voor uw foto's en video's. Al deze dingen samen maken de Ricoh Theta V een van de beste 360-gradencamera's die je kunt krijgen.

Hoe kan ik VR-video's en filmpjes maken en uploaden?


Vraag je je af hoe je je eigen 360 VR-video film kan maken? De beste manier om 360 video’s te maken is door simpelweg hiermee te experimenteren. Ga daarbij uit van de 3 stappen. Lees verder

Nieuws VR-camera's

Theta SC2
Virtual Reality-
camera's
(VR-camera's)
vr-camera voor opname van 360 gaden video filmpjes
360 graden vr camera
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
360 graden camera
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info