Alle informatie over de HP Windows Mixed Reality Bril HP Reverb G2


De Reverb G2 is de VR-bril van HP die in tegenstelling tot de vorige HP Reverb versie nu ook met name interessant is voor de consumentenmarkt. Met een prijs van circa € 699,- is de headset te koop die een eenvoudige installatie biedt dankzij inside-out tracking en mogelijk van toonaangevende beelden. De HP Reverb G2 biedt een resolutie van 2160 x 2160 per oog, dit is beter dan bijvoorbeeld de 1600 x 1440 van de Valve Index VR-bril. De lenzen op HP's headset zijn ontworpen door Valve, evenals de off-ear speakers om de ruimtelijke audio te leveren.

De HP Reverb G2 is de eerste nieuwe generatie-headset binnen het Windows MR-systeem. Windows Mixed Reality is een virtual reality-platform voor PC, waar tot nu toe alle HP-headsets gebruik van hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Windows MR een stapje wordt doorontwikkeld.

Valve heeft Microsoft in het verleden geholpen om de de eerste generatie van die Windows MR-headsets te maken. Het was eigenlijk bedoeld dat de verkoop van virtual reality-apps via de Windows Store zou gaan. Echter is inmiddels Valve’s online distributieplatform Steam daarvoor een grote marktplaats geworden.

Hieronder de specificaties van de oude en de nieuwe HP reality bril:
1. HP Reverb versie 1
2. HP Reverb G2 (versie 2 - 2020 editie)
hp windows bril mr

Is de HP Reverb een geschikte bril voor VR gaming?

Wat kost de VR-bril HP Reverb G2?


HP's virtual-realityheadset Reverb G2, die in samenwerking met Microsoft en Valve is ontwikkeld en te koop in Nederland en Belgie. De VR-bril heeft lcd's met een resolutie van 2160x2160 pixels en dezelfde luidsprekers als de Valve Index. De HP Reverb G2 is honderd euro duurder dan zijn voorganger.
Het nieuwe model heeft dezelfde lcd's. Ook de beeldhoek van 114 graden is gelijk, maar de G2-versie heeft diverse vernieuwingen, waaronder een schuif om de afstand tussen de lenzen aan te passen aan de interpupillary distance, de afstand tussen het middelpunt van de pupillen.

De vr-headset werkt met het Windows Mixed Reality-platform en met SteamVR. Er zijn vier camera's verwerkt in de headset voor inside-out tracking van de meegeleverde bluetoothcontrollers. In de Reverb G2 zitten dezelfde luidsprekers als in de Valve Index; die zijn gepositioneerd op 10mm afstand van de oren van de drager en moeten ruimtelijk geluid bieden.

2. Wat zijn de specificaties van de nieuwe HP Reverb G2?


De HP Reverb G2 is alles wat je van een virtual reality headset mag verwachten. Met een extreem scherp beeldscherm, ingebouwde surround-sound koptelefoon, extra inside-out tracking camera's en vernieuwde controllers biedt de HP Reverb G2 de nieuwe standaard op gebied van VR.

De koptelefoon, ontwikkeld in samenwerking met Valve, zorgt voor een diepe geluidservaring. Samen met de extreem hoge beeldkwaliteit van 2160 x 2160 pixels per oog waan je je direct in een andere wereld wanneer je de headset voor het eerst op zet! En door de nauwe samenwerking tussen HP en Valve kan de headset naadloos switchen tussen Windows Mixed Reality en SteamVR, waardoor de headset uitermate geschikt is voor VR-enthousiastelingen en professionals.

Kenmerken


Uitgerust met toonaangevende lenzen en luidsprekers die zijn ontworpen door Valve, voor de meest meeslepende VR-ervaring toe nu toe.
Dompel jezelf onder in ultrascherpe beelden met mura-vrije, 2160 x 2160 LCD-panelen per oog en volledige RGB-strepen. Met 9,3 miljoen pixels krijg je 2,5x meer pixels dan Oculus Rift S.
Beleef een hoogwaardige audio-ervaring met toonaangevende Valve-luidsprekers. Ze zitten 10 mm buiten het oor, waardoor je een comfortabelere pasvorm hebt.
Volg nu meer bewegingen dan de vorige generatie met vier ingebouwde camera's in de headset. En met een meer ergonomisch ontwerp, zijn de controllers comfortabeler om vast te houden.
Op zoek naar toegang tot alle VR-inhoud? Met compatibiliteit tussen zowel SteamVR als Windows Mixed Reality 4 is toegang tot alles wat VR binnen handbereik is. Allemaal met een snelle en eenvoudige installatie.
virtual reality bril HP

Hoe werken de Controllers van de HP Reverb?

 

De controllers voor de Reverb G2 hebben ook een enorme revisie ondergaan ten opzichte van eerdere Windows Mixed Reality-apparaten. Van eerdere iteraties met trackpads en applicatieknoppen, lijken de nieuwe controllers meer op die van de Oculus-serie handsets. Met grip en fronttriggers, een analoge stick en face-knoppen om direct te concurreren met vr-brillen die uitsluitend zijn ontworpen met het oog op gaming. De controllers werken niet alleen met de Reverb G2, ze zullen ook compatibel zijn met eerdere Windows Mixed Reality-apparaten en zijn van plan ze in de toekomst afzonderlijk voor dit doel te verkopen op een niet bekendgemaakt tijdstip. Deze controllers zullen een grote stap voorwaarts zijn voor het succes van de Reverb G2, een comfortabele en ergonomische controller kan de VR-ervaring maken of breken, met dit ontwerp dat het gebruik van het systeem alleen maar verbetert.

 

Hoe is het gebruik van de HP Reverb?

 

Bij gebruik van het apparaat is het niet nodig om basisstations of sensoren in te stellen vanwege het inside-out volgsysteem. Er zijn 4 camera's aan de buitenkant van de headset die de bewegingen van het hoofd en de controllers volgen. Om het meeste uit de verhoogde resolutie van de Reverb G2 te halen, heb je een krachtige pc nodig om deze ten volle te ervaren. Het zou verstandig zijn om te investeren in het beste beschikbare systeem om een ??vlotte en mooie ervaring te garanderen.

 

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van de HP Reverb G2?

 

Voordelen:

 

Nadelen:

 

Wat zijn de aanbevolen PC specificaties voor de HP Reverb G2 ?

 

Grafische kaart Nvidia GTX 1080, Quadro P5200 / Radeon Pro WX 8200 GPU gelijkwaardig of beter

Processor Intel Core i7 or Xeon E3-1240 v5 CPU

RAM geheugen 16 GB

Video output 1x DisplayPort 1.3

USB Poorten 1x USB 3.1

Besturingssysteem Windows 10

Overzicht van gerelateerde blogs:

Meer reviews en informatie over de HP Reverb G2


HP Reverb review: Bekijk onderstaande reviews voor meer informatie.
virtual reality bril HP
Voor- en nadelen:
Hoge resolutie van 2160x2160 per oog. Grote kijkhoek van 114 graden. Geen last meer van screen-door-effect. Alleen geschikt voor een krachtige PC.

Aanbevolen computer specificaties
Processor: Intel® Core ™ i7, Intel® Xeon® E3-1240 v5, equivalent of beter
Grafische kaart: grafische kaart die geschikt is voor DX12. NVIDIA® GTX 1080, NVIDIA® Quadro® P5200, AMD Radeon Pro WX 8200, equivalent of beter
Geheugen: 16 GB RAM of meer
Video uitgang: DisplayPort
USB uitgang: USB 3.0
OS: Windows 10
virtual reality headset
HP reality headset

1. Wat zijn de specificaties van de eerste versie HP Reverb - IDS VR1000?


De eerder uitgebrachte versie van HP Reverb is nog steeds te koop en biedt verbluffende en meeslepende graphics die je direct toegang bieden tot de mooiste VR content. Door de gemakkelijke opzet van inside-out tracking heb je geen problemen meer met het neerzetten van externe sensoren. De scherpe resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog bieden een ultrascherp beeld, en met 6 DoF headset en controllers kun je alle kanten op bewegen in een vrije ruimte. De headset hoeft maar met 1 enkele Displayport-kabel aan de computer bevestigd te worden (hiervoor is een Displayport 1.3 aansluiting benodigd. HDMI wordt niet ondersteund). Omdat je geen gedoe hebt met het opzetten van externe sensoren, is de headset ontzettend makkelijk te gebruiken! Plug de headset in de computer, zet hem op en ga in Windows Mixed Reality direct aan de gang met de scherpste en leukste VR content die beschikbaar is!

De headset is zeer goed te gebruiken bij het spelen van simulatie games, maar de HP Reverb heeft ook nog eens een aantal zakelijke toepassingen. Zo is de headset door de hoge resolutie en gebruikersgemak aan te raden voor productontwikkeling en ontwerpen, AEC (Architecture, Engineering & Construction) simulaties, location-based entertainment, VR trainingen en uiteraard voor het onderwijs.
HP Reverb - IDS VR1000


€ 366,00

 

Is HP Reverb G2 een Mixed Reality Bril?

In een video van HP wordt gesproken over ‘de volgende generatie’, maar ook ‘geen compromissen’. Dat kan betekenen dat HP Reverb G2 de eerste nieuwe generatie-headset is binnen het Windows MR-systeem. Windows Mixed Reality is een virtual reality-platform voor PC, waar tot nu toe alle HP-headsets gebruik van hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Windows MR een stapje wordt doorontwikkeld.

Valve heeft Microsoft in het verleden geholpen om de de eerste generatie van die Windows MR-headsets te maken. Het was eigenlijk bedoeld dat de verkoop van virtual reality-apps via de Windows Store zou gaan. Echter is inmiddels Valve’s online distributieplatform Steam daarvoor een grote marktplaats geworden.
HP Reverb G2 - Coolblue NL

HP Reverb G2 - BE


€ 799,00

€ 799,00

HP Windows Mixed Reality VR-bril:
HP Reverb G2
HP windows mixed reality headset
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality headset HP
© VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info