pico neo VR bril

Alle informatie over de Pico Neo VR-bril


Pico's nieuwste VR-bril is de Pico Neo 2. Het bedrijf is vooral gericht op de zakelijke markt, hoewel consumenten in AziŽ de headsets ook voor persoonlijk gebruik kunnen kopen, vandaar de opname van draadloze streaming van SteamVR-inhoud vanaf een pc op hetzelfde netwerk.

De VR-bril Pico Neo 2 is een standalone headset met 6 DoF inside-out tracking. Dit maakt de headset geschikt om vrij in een ruimte rond te kunnen lopen (free-roam) zonder dat je een PC of externe sensoren nodig hebt. Door het slimme design (met stevige halo-strap), de hoge beeldresolutie en de 6 DoF controllers is de Pico Neo 2 uitermate geschikt om VR-games op af te spelen.

Pico kenmerkt zich in de VR-markt door zich te richten op zakelijke gebruikers. Het bedrijf stelt daarbij geen restricties aan het gebruik in een zakelijke en/of commerciŽle omgeving. Een ander groot voordeel is dat werkt met een open Android-systeem. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars eenvoudig dingen kunnen wijzigen, zoals het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kiosk-modus) en het beheren van mobiele apparaten.

Wat zijn de kenmerken van de Pico Neo?


De Pico Neo 2 Eye is een stand-alone VR-headset die is gemaakt voor bedrijven. Afgaande op de hardwarespecificaties is het op veel gebieden een upgrade in vergelijking met de Oculus Quest. Bovendien heeft het ook enkele unieke functies, zoals elektromagnetische tracking, draadloze SteamVR-streaming en geÔntegreerde eye-tracking.Display: LCD scherm
Verversingssnelheid: 75 Hz
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Field of view: 101 graden
CPU: Snapdragon 845
Gewicht: 362 gram

Meer informatie over de Pico Neo 2

Wat zijn de voor- en nadelen van de Pico Neo?

 

+ 6 DoF inside-out tracking is geschikt voor het rondlopen in ruimtes (free-roaming).

+ Pico stelt geen restricties aan het zakelijk gebruiken van de headset en biedt hier zelfs ondersteuning voor.

+ De hoge beeldresolutie (4K) zorgt er voor dat video's en games op hoge kwaliteit worden weergegeven.

+ Pico Neo 2 is via WiFi-streaming te gebruiken met SteamVR.

-  De batterij gaat slechts 2 tot 3 uur mee (afhankelijk van gebruik).

-  Pico is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Dit betekent dat er weinig standaard applicaties te vinden zijn in de Pico Store.

Wat is de prijs van de Pico Neo?


De prijs van een Pico Neo virtual reality-bril is: Ä 665,50.

Pico Neo 2 Lite: goedkopere versie standalone VR-bril

 

Pico lanceert een goedkopere versie van de zelfvoorzienende VR-bril Pico Neo 2, die gericht is op consumenten. Net als de Oculus Quest biedt de Pico Neo 2 Lite zes vrijheidsgraden voor het hoofd en de handen, maar de controllers worden geregistreerd door middel van magnetische veldvolging. De zelfvoorzienende VR-bril biedt een 4K-beeldscherm, zes gigabyte RAM en 64 gigabyte opslagruimte voor VR-apps, wat overeenkomt met de specificaties van de Oculus Quest 2 (alle informatie). In de Pico Neo 2 Lite werkt echter een veel langzamere Snapdragon 845 in plaats van de XR2.

 

De prijs is het equivalent van 480 euro. Pre-orderers ontvangen de VR-bril voor het equivalent van 465 euro inclusief de VR classic Superhot VR.

 

De VR-bril is vooralsnog exclusief bedoeld is voor de Chinese consumentenmarkt. Voor de rest richt Pico zich op de B2B-business en heeft momenteel geen plannen om de Pico Neo 2 Lite in het Westen op de markt te brengen. Voor westerse klanten biedt Pico de Neo 2 en Neo 2 Eye B2B-apparaten, die in het voorjaar in het westen zijn uitgebracht en respectievelijk 699 en 899 dollar kosten. Vergeleken met de Pico Neo 2 Lite biedt de B2B-bril 128 in plaats van 64 gigabyte aan geheugen en speciale industriŽle apps en diensten voor zakelijke klanten. De Pico Neo 2 Eye heeft ook een geÔntegreerd oogvolgsysteem. Met de Pico Neo 2 Lite wil het bedrijf een Chinese zoektocht lanceren met een app-ecosysteem dat aantrekkelijk is voor eindklanten en daarmee het klantenbestand vergroten.

Pico Neo 3 Pro en Eye: nieuwe virtual reality brillen

 

Pico Interactive heeft twee nieuwe headsets aangekondigd: de Pico Neo 3 Pro en de Pico Neo 3 Pro Eye, beide gericht op een zakelijke markt en binnenkort verkrijgbaar in Noord-Amerika en Europa. De twee nieuwe headsets volgen op de lancering van de standaard consumentgerichte Pico Neo 3-headset vorige maand, die exclusief verkrijgbaar is in China. Pico beloofde dat headsets gericht op een zakelijke markt zouden volgen, en de Neo 3 Pro en Neo 3 Pro Eye zijn dat.

 

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info