pico neo VR bril

Alle informatie over de Pico Neo VR-bril


Pico's VR-bril is de Pico Neo. Het bedrijf is vooral gericht op de zakelijke markt, hoewel consumenten in Azië de headsets ook voor persoonlijk gebruik kunnen kopen, vandaar de opname van draadloze streaming van SteamVR-inhoud vanaf een pc op hetzelfde netwerk.

De eerder uitgekomen VR-bril Pico Neo 2 is een standalone headset met 6 DoF inside-out tracking. Dit maakt de headset geschikt om vrij in een ruimte rond te kunnen lopen (free-roam) zonder dat je een PC of externe sensoren nodig hebt. Door het slimme design (met stevige halo-strap), de hoge beeldresolutie en de 6 DoF controllers is de Pico Neo 2 uitermate geschikt om VR-games op af te spelen.

Pico kenmerkt zich in de VR-markt door zich te richten op zakelijke gebruikers. Het bedrijf stelt daarbij geen restricties aan het gebruik in een zakelijke en/of commerciële omgeving. Een ander groot voordeel is dat werkt met een open Android-systeem. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars eenvoudig dingen kunnen wijzigen, zoals het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kiosk-modus) en het beheren van mobiele apparaten.

Momenteel is de Pico Neo 3 te koop en is de Pico Neo 4 in ontwikkeling. Meer informatie hieronder.

Wat zijn de kenmerken van de Pico Neo 2?


De Pico Neo 2 Eye is een stand-alone VR-headset die is gemaakt voor bedrijven. Afgaande op de hardwarespecificaties is het op veel gebieden een upgrade in vergelijking met de Oculus Quest. Bovendien heeft het ook enkele unieke functies, zoals elektromagnetische tracking, draadloze SteamVR-streaming en geïntegreerde eye-tracking.Display: LCD scherm
Verversingssnelheid: 75 Hz
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Field of view: 101 graden
CPU: Snapdragon 845
Gewicht: 362 gram

Meer informatie over de Pico Neo 2

Wat zijn de voor- en nadelen van de Pico Neo?

 

+ 6 DoF inside-out tracking is geschikt voor het rondlopen in ruimtes (free-roaming).

+ Pico stelt geen restricties aan het zakelijk gebruiken van de headset en biedt hier zelfs ondersteuning voor.

+ De hoge beeldresolutie (4K) zorgt er voor dat video's en games op hoge kwaliteit worden weergegeven.

+ Pico Neo 2 is via WiFi-streaming te gebruiken met SteamVR.

-  De batterij gaat slechts 2 tot 3 uur mee (afhankelijk van gebruik).

-  Pico is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Dit betekent dat er weinig standaard applicaties te vinden zijn in de Pico Store.

Wat is de prijs van de Pico Neo?


De prijs van een Pico Neo virtual reality-bril is: € 665,50.

Pico Neo 2 Lite: goedkopere versie standalone VR-bril

 

Pico lanceert een goedkopere versie van de zelfvoorzienende VR-bril Pico Neo 2, die gericht is op consumenten. Net als de Oculus Quest biedt de Pico Neo 2 Lite zes vrijheidsgraden voor het hoofd en de handen, maar de controllers worden geregistreerd door middel van magnetische veldvolging. De zelfvoorzienende VR-bril biedt een 4K-beeldscherm, zes gigabyte RAM en 64 gigabyte opslagruimte voor VR-apps, wat overeenkomt met de specificaties van de Oculus Quest 2 (alle informatie). In de Pico Neo 2 Lite werkt echter een veel langzamere Snapdragon 845 in plaats van de XR2.

 

De prijs is het equivalent van 480 euro. Pre-orderers ontvangen de VR-bril voor het equivalent van 465 euro inclusief de VR classic Superhot VR.

 

De VR-bril is vooralsnog exclusief bedoeld is voor de Chinese consumentenmarkt. Voor de rest richt Pico zich op de B2B-business en heeft momenteel geen plannen om de Pico Neo 2 Lite in het Westen op de markt te brengen. Voor westerse klanten biedt Pico de Neo 2 en Neo 2 Eye B2B-apparaten, die in het voorjaar in het westen zijn uitgebracht en respectievelijk 699 en 899 dollar kosten. Vergeleken met de Pico Neo 2 Lite biedt de B2B-bril 128 in plaats van 64 gigabyte aan geheugen en speciale industriële apps en diensten voor zakelijke klanten. De Pico Neo 2 Eye heeft ook een geïntegreerd oogvolgsysteem. Met de Pico Neo 2 Lite wil het bedrijf een Chinese zoektocht lanceren met een app-ecosysteem dat aantrekkelijk is voor eindklanten en daarmee het klantenbestand vergroten.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Pico Neo?

 

+ 6 DoF inside-out tracking is geschikt voor het rondlopen in ruimtes (free-roaming).

+ Pico stelt geen restricties aan het zakelijk gebruiken van de headset en biedt hier zelfs ondersteuning voor.

+ De hoge beeldresolutie (4K) zorgt er voor dat video's en games op hoge kwaliteit worden weergegeven.

+ Pico Neo 2 is via WiFi-streaming te gebruiken met SteamVR.

-  De batterij gaat slechts 2 tot 3 uur mee (afhankelijk van gebruik).

-  Pico is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Dit betekent dat er weinig standaard applicaties te vinden zijn in de Pico Store.

Update: nieuwe VR-bril van Pico: de Pico Neo 3 Link

 

Pico start met de verkoop van de Neo 3 Link in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland voor een prijs van 449 euro. De marktintroductie in het VK volgt in juni. Pico beperkt de verkoop tot één VR-headset per persoon tijdens de bètatestperiode. Verkooppartner voor de Duitse markt is Bestware.

 

Volgens Pico zijn er bij de lancering meer dan 100 VR-games en meer dan 50 andere apps beschikbaar in de Pico Store. De Pico Store is tijdens de bètafase alleen toegankelijk via de bril. Daarnaast moeten meer dan 4000 SteamVR-games compatibel zijn via pc-streaming via de Pico Link-software, de meegeleverde Displayport-adapter of via een Wi-Fi 6-verbinding. Pico belooft regelmatige software-updates.

 

Handtracking is zojuist aangekondigd voor de Pico Neo 3 Pro. Tot nu toe was de Neo 3 Pro alleen beschikbaar als B2B-bril in een zakelijke context. Nu lanceert de VR-brilfabrikant Pico Interactive, die inmiddels is gekocht door de Chinese TikTok-groep Bytedance, de Neo 3 Pro opnieuw als Neo 3 Link voor particuliere gebruikers.

De prijs van de nieuwe VR bril Pico Neo 3 Link is ? 449,-.

 

vrbril pico neo link 3
Pico Neo 3 Link
Prijs: € 449,-

Alle informatie over de nieuwe Pico 4 virtual reality bril

De Pico 4 virtual reality bril moet is eind dit 2022 te koop en krijgt een adviesprijs van 430 euro. De Pico 4 is de opvolger van de Pico Neo 3 Link die eerder dit jaar verscheen. De Pico 4 krijgt een Qualcomm Snapdragon XR2-soc. Het 2,56"-lcd-scherm van de bril heeft een resolutie van 2160x2160 pixels per oog. De verversingssnelheid kan worden ingesteld op maximaal 90Hz en het field of view is 105°. Daarmee zit de Pico 4 wat betreft de specificaties iets boven de Pico Neo 3 van eerder dit jaar. Ook het geheugen is met 8GB ram wat vergroot ten opzichte van de voorganger.

De VR headsetl kost 430 euro met 128GB opslagruimte en de versie met 256GB heeft een prijs van 500 euro. De VR-bril kan draadloos gebruikt worden en is uitgerust met een 5300mAh-accu. Bij de headset worden twee controllers geleverd. Pico heeft zijn eigen besturingssysteem voor zijn VR-brillen: Pico OS. Ook de Pico 4 zal draaien op dit besturingssysteem.

De Pico 4 heeft camera's aan de voorzijde van de bril die bewegingen van de drager detecteren. Op die manier hoeven er geen aparte camera's of basestations te worden neergezet om de bewegingen van de drager te registeren. Via deze camera's kan ook tijdens het dragen van de VR-bril de omgeving worden bekeken als dat nodig is. Daarnaast kunnen hiermee augmented reality-toepassingen worden gebruikt.

 

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info