Facebook toont prototype van 'zonnebril' om virtual reality te bekijkenModerne VR-brillen (virtual reality) voelen vaak behoorlijk omslachtig en zwaar aan als je ze daadwerkelijk draagt. Facebook is van plan om dat minder een probleem te maken met een nieuw lichtgewicht prototype van een VR-bril, volgens een onderzoekspaper gemaakt door 'Reality Labs' van het bedrijf. Het lichtere ontwerp lijkt meer op een zonnebril in vergelijking met de brilachtige look van huidige headsets zoals de Rift S, die wordt vervaardigd door Facebook-bedrijf Oculus. Facebook verwacht dat het ontwerp zal verschijnen in toekomstige hoogwaardige AR / VR-apparaten. De headset maakt gebruik van een iets dikker beeldscherm dan bij een gewone smartphone. De bril heeft een resolutie van 1.200 x 1.600 pixels en een gezichtsveld dat een cirkel van 93 graden of een rechthoek van 92 bij 69 graden is. Facebook is een leider op de VR-markt met zijn Oculus-headsets, die het in 2014 verwierf voor $ 2,3 miljard USD (ongeveer $ 3,14 miljard CAD). De uitgebrachte paper merkt op dat het apparaat een betere lichtgewicht VR-headsetervaring zou bieden dan Microsoft's HoloLens 2 en de Magic Leap. Het valt nog te bezien of dat waar is, maar opvallend is dat die twee AR-hoofdsteunen worden beperkt door een zicht van 40 graden. Houd er natuurlijk rekening mee dat dit document is gemaakt door Facebook, dus het bedrijf wil natuurlijk zijn eigen prototype in een positief daglicht stellen.

Volgens Facebook zijn bestaande VR-brillen zo dik omdat er afstand tussen de lichtbron en de lens moet zitten. De nieuwe zonnebril zou dit niet nodig hebben omdat er ‘holografische’ lenzen worden gebruikt. De onderzoekers verwachten dat een lichte VR-bril die comfortabel zit ervoor zorgt dat mensen langer in een virtuele omgeving kunnen doorbrengen. Ook moet de aanpak ervoor zorgen dat virtual reality ingezet kan worden voor sociale interactie en om de productiviteit van de drager te vergroten.
Het prototype kan alleen nog beelden in groentinten tonen. Facebook werkt eraan om volledige kleurendisplays in de bril te verwerken. Wanneer het bedrijf daarin slaagt, zou de bril door het verhoogde draagcomfort nieuwe toepassingen voor VR moeten bieden.


Overzicht van gerelateerde blogs:
Facebook toont prototype van 'VR zonnebril'
virtual reality zonnebril
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril vrbril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info