Oculus verplicht Facebookaccount voor gebruik van VR-bril


Fabrikant van virtualrealitybrillen en -headsets Oculus gaat het gebruik van een Facebookaccount voor gebruikers van de apparatuur verplichten. Dat heeft het bedrijf, dat onderdeel van Facebook is, via een blogposting aangekondigd. Oculus biedt verschillende virtualrealityheadsets en brillen.

Op dit moment kunnen gebruikers via een Oculus-account op de vr-bril inloggen. Dat gaat vanaf oktober dit jaar veranderen. Iedereen die vanaf oktober voor het eerst een Oculus-apparaat gebruikt moet hiervoor met een Facebookaccount inloggen. Bestaande gebruikers hebben de optie om hun Oculus- en Facebookaccount samen te voegen.

Wanneer gebruikers hun accounts niet willen samenvoegen kunnen ze tot 1 januari 2023 van hun Oculus-account gebruik blijven maken. Daarna wordt de support van Oculus-accounts gestopt. Gebruikers kunnen dan het apparaat blijven gebruiken, maar volledige functionaliteit zal alleen beschikbaar zijn voor gebruikers die met een Facebookaccount inloggen.

Volgens Oculus moet het verplicht inloggen via Facebook, als "authentieke identiteit", helpen bij het beschermen van de community. Oculus zal ook de 'community standards' van Facebook als nieuw beleid overnemen. Hiermee wil het bedrijf naar eigen zeggen een "meer consistente manier" bieden voor het melden van verkeerd gedrag en het verantwoordelijk houden van mensen.

In een FAQ over de nieuwe maatregelen laat Oculus weten dat het de gegevens van Oculus-gebruikers zal gebruiken voor het tonen van gepersonaliseerde content en advertenties op de verschillende producten van Facebook. Zo wordt bijgehouden welke vr-apps gebruikers gebruiken, wie hun vrienden op Facebook zijn, welke foto's ze uitwisselen en wat gebruikers op de verschillende Facebookdiensten doen.

Oculus-gebruikers hebben geen optie om het delen van informatie over hun vr-activiteiten met andere Facebook-apps en -technologieŽn te voorkomen. Zelfs wanneer gebruikers niet via een Facebookaccount inloggen wordt de informatie gedeeld met Facebook.
Overzicht van gerelateerde blogs:
Oculus verplicht Facebookaccount voor gebruik van
VR-bril
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
Oculus verplicht Facebookaccount voor gebruik van vr-bril
virtual reality bril vrbril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info