Online VR-werelden: met een VR-bril elkaar in een virtuele wereld ontmoeten en samen games spelenHieronder alle informatie over verschillende VR-werelden. De meest bekende is de Metaverse die de komende jaren flink in omvang gaat groeien en waar samenwerken, daten, ontmoeten, gamen, shoppen, ontspannen en ontdekken centraal staat.


Meta Horizon Worlds


Facebook introduceerde eerder de virtuele wereld Facebook Horizon: een grote online VR-omgeving waar mensen met een VR-headset elkaar in een virtuele wereld ontmoeten en samen games spelen.
Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft na ruim 2 jaar testen een nieuw platform voor virtual reality (VR) geopend. Horizon Worlds is een eerste stap richting de metaverse, een gedeelde virtuele wereld.
De VR-wereld is beschikbaar voor de headsets Oculus Rift en Oculus Quest. Mensen beginnen in de online wereld op een soort plein van waaruit ze naar andere delen in de virtuele wereld kunnen reizen.

Nog meer alternatieve sociale VR-appsDe diverse beschikbare sociale VR-applicaties hebben ieder hun eigen bijzondere eigenschap. Rec Room heeft bijvoorbeeld veel verschillende activiteiten, van paintball tot coöperatieve zoektochten. AltspaceVR heeft ondertussen een volledige selectie van live-evenementen om uit te checken. Met Bigscreen kunt u zelfs uw pc-scherm met anderen delen om video's te bekijken of andere inhoud met elkaar te delen. En VRChat heeft een uitgestrekte, door de gebruiker gemaakte wereld met om elke hoek iets nieuws te zien.

Rec Room ( PC VR , Oculus Quest , PSVR , smartphone)
AltspaceVR ( PC VR , Oculus Quest , Oculus Go )
BigScreen ( PC VR , Oculus Quest , Oculus Go )
VRChat ( PC VR , Oculus Quest )
XRSpace Mova: nieuwe vr-bril in ontwikkeling gericht op sociale VR-ervaring zoals: sporten, dansen, rondhangen, leren, een film kijken, kantoorvergaderingen houden, ontspannen aan het strand, enzovoort

Overzicht van gerelateerde blogs:
VR-netwerken
virtual reality netwerken - online ontmoeten en gamen
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril - informatie platform
VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info