5 dingen die je kunt doen met een VR-bril


Er zijn vele voorbeelden van het gebruik van virtual reality en toch kan het zijn dat je je niet helemaal bewust bent van alle
diverse soorten leuke, opwindende en productieve dingen die je met een VR-bril kunt beleven. 

Hieronder samengevat de 5 bekendste dingen die je in virtual reality kunt doen gebruikmakend van een VR-bril.

Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

vr-bril op vakantie
Als reizen en ontdekken jouw ding is, kun je dat ook doen met virtual reality. Bestemmingen en bezichtigingen genoeg om vanuit je eigen woonkamer te bezoeken. Er zijn steden en wereldtours waarbij je een interessante plek uitkiest en de grootste toeristische attracties bezoekt, en je kunt zelfs een virtuele vastgoedtour doen als je op zoek bent naar een nieuw huis.
Natuurlijk kun je ook plaatsen waar je al eens eerder bent geweest opnieuw bezoeken met behulp van je VR-bril.  Als je toevallig een 360-gradencamera hebt gebruikt tijdens je reizen, kun je uiteraard nogmaals van deze opnames genieten.

2. Online VR-wereld: ontmoet elkaar in een virtuele omgeving

Facebook introduceert de virtuele wereld Facebook Horizon: een grote online VR-omgeving waar mensen met een VR-bril elkaar in een virtuele wereld ontmoeten (virtual reality social media). De VR-wereld komt medio 2020 beschikbaar voor de vr-brillen Oculus Rift en Oculus Quest. Mensen beginnen in de online wereld op een soort plein van waaruit ze naar andere delen in de virtuele wereld kunnen reizen. In Facebook Horizon is het mogelijk om met anderen af te spreken, spellen te spelen en films te kijken.
De diverse beschikbare sociale VR-applicaties hebben ieder hun eigen bijzondere eigenschap. Rec Room heeft bijvoorbeeld veel verschillende activiteiten, van paintball tot coöperatieve zoektochten. En zo heeft VRChat een uitgestrekte, door de gebruiker gemaakte wereld met om elke hoek iets nieuws te zien.

3. Films, 360-gradenvideo's en live-evenementen bekijken

virtual reality films movies
Naar de film gaan zal nooit meer hetzelfde zijn! Evenmin het bijwonen van concerten, het bijwonen van live streaming (sport-)evenementen of het bezoeken van shows. Tegenwoordig kan dit alles met behulp van de virtual reality-technologie. Tegenwoordig kun je met virtual reality zoveel coole dingen bekijken. Of je nu houdt van video's en films in 3D, 360 graden content of zelfs je favoriete Netflix-programmering, het is allemaal direct beschikbaar met de juiste VR-setup.

4. Virtual Reality Games (VR-games) spelen

virtual reality gamen
Het spelen van VR games is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar de meeste mensen aan denken bij het overwegen van virtual reality-technologie. 
Er zijn inmiddels al vele VR (virtual reality) apps en games voor VR-brillen beschikbaar. Het aantal VR-apps zal de komende jaren nog flink toenemen. Google werkt bijvoorbeeld aan een virtual reality-versie van Android en zou via deze software virtual reality-apps aan gebruikers willen aanbieden. Diverse Virtual Reality apps en games zijn te downloaden, onder andere via de Play Store.

1. Virtueel reizen en bezienswaardigheden bekijken

5. Werkgerelateerde activiteiten in VR (virtueel werken)


Ten slotte zijn plezier en games niet alles wat je tegenwoordig kunt doen met virtual reality-technologie - er zijn ook een aantal nuttige werkgerelateerde activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld virtuele zakelijke vergaderingen houden met collega's van over de hele wereld alsof u zich allemaal in dezelfde vergaderruimte bevindt. Het is eigenlijk een telefonische vergadering met behulp van je VR-bril waarbij het moeten aanvoelen alsof je echt oog in oog staat met anderen.
Verder is er bijvoorbeeld een VR-functie waarmee gebruikers kunnen oefenen met het geven van presentaties voor een virtueel publiek. Als je ooit nerveus bent geweest over het geven van een presentatie en je zou willen dat je je toespraak van tevoren kon oefenen voor iets dat lijkt op een echt publiek, dan is dat via het downloaden van een VR-app mogelijk. 
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
5 dingen die je kunt doen met een Virtual reality headset
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info