Tips bij het zoeken van VR-bril apps en games


Er zijn verschillende manieren om jouw favoriete VR apps en games te zoeken en te gebruiken. De opties kunnen variŽren, afhankelijk van de VR-bril die je gebruikt. Er zijn stores waar je de software kunt downloaden en (online) winkels bieden diverse VR-games aan. De afgelopen jaren zijn er vele VR-brillen verkocht, dat weer heeft geleid tot een groeiende vraag naar virtual reality content.
Virtual Reality apps en -games zijn beschikbaar uit een aantal verschillende bronnen, waarbij sommige VR-brillen meer compatibel met een breder scala aan inhoud dan andere.†Hieronder enkele tips hoe je apps en games kunt vinden die geschikt is voor je (toekomstige) VR-bril.

Waar vind ik apps en games voor de smartphone VR-bril?


Niet alle virtual reality-headsets zijn op dezelfde wijze gemaakt.†Hoewel er een aantal high-end opties op de markt zijn, zijn er ook behoorlijk wat instapopties voor virtual reality.†In dat geval bieden mobiele VR apparaten, zoals smartphone VR-brillen, enkele van de meest toegankelijke manieren tot de wereld van virtual reality.
Het belangrijkste kenmerk van de meeste mobiele VR-bril is dat het werkt in combinatie met je eigen mobiele apparaat.†Dit maakt het verwerven van content voor mobiele vr-brillen relatief eenvoudig.†VR-games, apps en meer kunnen rechtstreeks naar je apparaat worden gedownload via de eigen bijbehorende digitale store, zoals de Apple App Store voor iOS-apparaten of de Google Play Store voor Android-apparaten.†Elke digitale app store heeft een groeiende bibliotheek met inhoud die specifiek beschikbaar is voor gebruik met virtual reality-brillen.
Bovendien springen veel van de streaming-sites die u waarschijnlijk al gewend bent op uw apparaat te browsen ook in met VR-specifieke inhoud.†Bijvoorbeeld YouTube VR, dat niet alleen inhoud toevoegt die speciaal is samengesteld voor de VR-ervaring, maar waarmee je ook door de site zelf kunt bladeren in VR-modus.

Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

Waar vind ik apps en games voor de PlayStation VR?

De PlayStation VR-bril is het gemakkelijkst te scheiden in een eigen categorie.†Dit komt omdat Sony al zijn content beheert via het ecosysteem van de PlayStation 4-console en de PlayStation Store.  Om deze reden heeft de PlayStation VR-bril een kleinere bibliotheek met inhoud die beschikbaar is in vergelijking met andere pc / console-headsets.†Het heeft echter ook een aantal exclusieve PSVR-games en -apps.†Het is ook regelmatig de meest betaalbare onder VR-headsets voor pc / console.
Er zijn twee eenvoudige manieren om games en apps voor PSVR te kopen:

Games kopen in (online) winkels

In tegenstelling tot veel andere VR apps en games die gedownload moet worden, zijn veel titels voor de PSVR ook op de ouderwetse manier te koop op fysieke Blu-Ray-schijven die compatibel zijn met de PS4-console.†Deze omvatten enorme hits zoals bijvoorbeeld het veelgeprezen platformgame†Astro Bot: Rescue Mission.

Games downloaden via de PlayStation Store

PSVR-games en -apps zijn ook digitaal beschikbaar via de PlayStation Store.†Deze omvatten niet alleen games, maar ook andere VR-programma's zoals VR-film en meer.†De PlayStation Store biedt zelfs apps waarmee gebruikers concerten kunnen ervaren of hun eigen video's en films kunnen bekijken in een virtual reality-omgeving. De PlayStation Store biedt dus een breed scala zowel gratis als betaalde software aan voor de PSVR-bril.†
VR-apps in Android Play Store                                                              VR-Apps in AppStore
vr games app store
vr games app store

Waar vind ik apps en games voor PC-gekoppelde VR-brillen?

Er zijn een paar opties voor VR-brillen op de markt waarvoor alleen een PC met geschikte specificaties nodig is.†Deze omvatten VR-brillen zoals de†Oculus Quest , de HTC VIVE en de Valve Index. Dit zijn enkele van de duurdere headsets voor virtual reality die beschikbaar zijn, maar ze zijn ook in staat om de meest indrukwekkende en meeslepende ervaringen te bieden.

Digitale Stores

Het mooie van PC VR-brillen is dat ze compatibel zijn met een schat aan inhoud uit verschillende bronnen.†Omdat ze niet gebonden zijn aan een enkel ecosysteem (zoals de PSVR / PlayStation 4-console), hebben ze meestal grotere bibliotheken en een groter bereik.†De meest gebruikte bronnen voor VR-content op pc's zijn digitale stores.
Steam is het perfecte voorbeeld van een brede bron voor VR-content.†De Steam digitale marktplaats (en "SteamVR") bevat een van de grootste bibliotheken met VR-games, apps en meer die te koop en te downloaden zijn.†Hoewel Steam is gekoppeld aan ontwikkelaar Valve, die zijn eigen gepatenteerde VR-brillen heeft (de Valve Index), is de VR-inhoud die beschikbaar is via Steam compatibel met de meeste VR-headsets voor PC's, inclusief die van concurrenten zoals HTC en Oculus.

Abonnementsdiensten

Veel VR-ontwikkelaars bieden ook Netflix-achtige abonnementsservices.†Hier kunnen abonnees een vast maandelijks of jaarlijks bedrag spelen voor onbeperkte toegang tot een beheerde bibliotheek met software. Een voorbeeld hiervan is "Viveport Infinity".†Deze abonnementsservice is gericht op gaming en entertainment.†Het biedt abonnees onbeperkte toegang tot honderden VR-games en -ervaringen, evenals kortingen op andere VR-softwareaankopen.†Een ander voordeel: Viveport Infinity is momenteel compatibel met een aantal headsets buiten de HTC Vive, waaronder de Valve Index en Oculus Rift.
Virtual reality beperkt zich echter niet louter tot gaming en entertainment.†"Oculus for Business" biedt ook een abonnementsservice die meer gericht is op de zakelijke markt.†Met Oculus for Business-abonnees krijgen ze speciale software met beheertools en apparaatconfiguratie, aangepaste gebruikerservaringen rond businesscases en service en ondersteuning.
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
virtual reality bril - vr-brillen software kopen of downloaden in store
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info