Wat is een magneto-, accelerometer en gyroscoop?

Om games en andere apps te gebruiken met een VR-bril is veelal een accelerometer en gyroscoop nodig. Deze meten de bewegingen die je maakt met je (smartphone) VR-bril. Een gyroscoop is dan nodig om de oriŽntatie of mate van kanteling van de vr-bril te meten. Een accelerometer kan daarbij de versnelling meten (de mate van verandering in snelheid) en zijn in staat om veranderingen in de oriŽntatie detecteren. Een magneto meter nodig is bij sommige VR-apps nodig om de richting van de VR-bril te meten.

Opgelet: Bij het gebruik van een Smartphone VR-bril zitten dergelijke meters in de smartphone zelf, maar helaas alleen bij de meest recente/duurdere modellen. Check daarom of je smartphone een accelerometer en gyroscoop heeft om teleurstellingen te voorkomen. Een melding die je krijgt als je smartphone deze meters niet heeft is bijv: Gyroscope sensor not found. Dit is gelijk het voordeel van andere soorten VR-brillen: deze hebben dergelijke sensoren standaard in de VR-bril ingebouwd zitten (zoals de Playstation VR of de HTC Vive).
virtual reality bril - vr-brillen
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info