Nieuwe SteamVR bril HP Reverb G2


Er is een nieuwe headset voor PC-gaming in de maak genaamd
HP Reverb G2. Hiervoor hebben HP, Microsoft en Valve de krachten gebundeld. Het moet een ‘next generation’-apparaat worden. Er is nog niets bekend over de nieuwe headset, maar hij moet beter worden dan de huidige PC-VR-headset HP Reverb. Dit apparaat is uitgerust met LCD-panelen met een hoge resolutie. Reverb is verder vooral ingestoken op draagcomfort in plaats van technische kracht.
Het lijkt erop dat de bril is voorzien van twee camera’s aan de voorzijde om je positie in de gaten te houden. Mogelijk zijn deze camera’s er ook aan de zijkanten, maar dat is in het donker niet te zien. Heleaas ook niet wanneer je de videobeelden lichter maakt. Verder lijkt het erop dat deze headset dezelfde speakers heeft als Valve Index. Dat betekent dat ze niet in je oren zitten, maar er iets verder bij vandaan. Dit zorgt voor een betere doorstroom van het geluid.


In een video van HP wordt gesproken over ‘de volgende generatie’, maar ook ‘geen compromissen’. Dat kan betekenen dat HP Reverb G2 de eerste nieuwe generatie-headset is binnen het Windows MR-systeem. Windows Mixed Reality is een virtual reality-platform voor PC, waar tot nu toe alle HP-headsets gebruik van hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Windows MR een stapje wordt doorontwikkeld.

Valve heeft Microsoft in het verleden geholpen om de de eerste generatie van die Windows MR-headsets te maken. Het was eigenlijk bedoeld dat de verkoop van virtual reality-apps via de Windows Store zou gaan. Echter is inmiddels Valve’s online distributieplatform Steam daarvoor een grote marktplaats geworden. Momenteel wordt daar volop gebruik van gemaakt nu het VR-spel Half-Life: Alyx uit is. Dit is een VR-shooter van Half-Life, een populaire gamereeks waar al meer dan tien jaar geen nieuwe games van zijn verschenen.
bron: homecinemamagazine.nl

Meer informatie over de HP Reverb G2

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

Wat kost de VR-bril HP Reverb G2?


HP's virtual-realityheadset Reverb G2, die in samenwerking met Microsoft en Valve is ontwikkeld, is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar in Nederland en Belgie. De VR-bril heeft lcd's met een resolutie van 2160x2160 pixels en dezelfde luidsprekers als de Valve Index. De HP Reverb G2 is honderd euro duurder dan zijn voorganger.
Het nieuwe model heeft dezelfde lcd's. Ook de beeldhoek van 114 graden is gelijk, maar de G2-versie heeft diverse vernieuwingen, waaronder een schuif om de afstand tussen de lenzen aan te passen aan de interpupillary distance, de afstand tussen het middelpunt van de pupillen.

De vr-headset werkt met het Windows Mixed Reality-platform en met SteamVR. Er zijn vier camera's verwerkt in de headset voor inside-out tracking van de meegeleverde bluetoothcontrollers. In de Reverb G2 zitten dezelfde luidsprekers als in de Valve Index; die zijn gepositioneerd op 10mm afstand van de oren van de drager en moeten ruimtelijk geluid bieden.
HP maakte de details over zijn Reverb G2-headset eind mei bekend. Daarin was nog niet duidelijk wat de prijs van de Reverb in Nederland en Belgie is. Het bedrijf laat nu via een persbericht weten dat de bril in € 699,- gaat kosten en is begin oktober 2020 te koop.

Een Pre-order van de 2e generatie Reverb bril is nu mogelijk:

hp reverb g2 bestellen vr headset

HP Reberb G2 - prijs bij UnboundVR.nl:


€ 699,00

NIEUW: HP Reverb G2
NIEUW: HP Reverb G2 HP Reverb G2
Type: PC/laptop VR-bril
Platform: WMR, SteamVR
Resolutie: 2160 x 2160
Prijs: € 699,-

Nieuwe SteamVR bril HP Reverb G2
virtual reality bril HP
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
steam VR
virtual reality bril vrbril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info