Oculus Quest 2: de nieuwe alles-in-een VR-bril


Facebook geeft officieel zijn Oculus Quest een volledige update door de introductie van de Oculus Quest 2. Deze alles-in-één virtual reality-headset zal het succes van zijn voorganger proberen te verbeteren en enkele nieuwe gelikte functies toevoegen.

Dergelijke upgrades komen in de vorm van een snellere 90Hz verversingsfrequentie, wat zou moeten helpen om het gevoel van bewegingsziekte te verminderen dat kan optreden bij het dragen van VR-headsets. Het krijgt ook een boost in schermresolutie, wat belooft scherpere en duidelijkere VR-ervaringen mogelijk te maken, van games tot virtuele rondleidingen en het bekijken van VR-films.
Overzicht van gerelateerde blogs:
Specificaties en prijs van de oculus quest 2 vr headset


Wat is de prijs van de VR bril Oculus Quest 2?


De Oculus Quest 2 begint bij € 349,- voor de 64 GB-versie en kost € 499,- voor een 256 GB-variant.


Wat zijn de specificaties van de Oculus Quest 2?


CPU: Qualcomm Snapdragon XR2
RAM: 6 GB
Resolutie: 1832 x 1920 per oog
Vernieuwingsfrequentie: 90 Hz
Opslag: 64 GB / 256 GB

Bijna alle specificaties van de Quest 2 werden vroeg op de website van Facebook onthuld voordat ze officieel werden aangekondigd, waarmee ze lieten zien wat eruitziet als een belangrijke upgrade voor de Oculus-headset. De VR-bril krijgt een Snapdragon XR2-processor, wat een duidelijke stap vooruit zou moeten zijn ten opzichte van de Snapdragon 835 op het origineel.

Andere belangrijke upgrades zijn 6 GB RAM (was 4 GB), 256 GB opslag aan boord en een toename van 50 procent in pixels per oog met een resolutie van 1832 x 1920 voor elk oog. De headset krijgt ook een verversingssnelheid van 90 Hz ten opzichte van de 72 Hz van het origineel.

Oculus zegt ook dat de headset 10% lichter is om hem ideaal te maken voor lange gamesessies. Bovendien ondersteunt Quest 2 een ingebouwd IPD-aanpassingsmechanisme (interpupilary distance), zodat je de lens eenvoudig naar wens kunt aanpassen.


Wat is nieuw aan de controllers van Oculus Quest 2?


De Oculus Quest 2 bevat een verbeterde versie van de Oculus Touch-controllers die debuteerden met het originele model. De nieuwe controllers beloven efficiëntere tracking voor wanneer je in het spel vecht of klimt, en streven ernaar om vier keer de levensduur van de batterij te bieden als de originele controllers.

De Quest 2 ondersteunt ook extra accessoires, waaronder de Elite-riem met batterij om het uithoudingsvermogen van de headset te verdubbelen en tegelijkertijd een betere ergonomie te bieden. Er is ook een Fit Pack met verwisselbare gezichtscovers voor verschillende gezichtsvormen en -groottes.

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-


Meer informatie over de Oculus Quest 2


Hieronder meer achtergrond informatie over de nieuwe Oculus virtual reality bril.
Tevens is meer te lezen over deze VR-bril op de site van Oculus.


Wat zijn veel gestelde vragen (FAQ) over de Oculus Quest 2?Welke versie van de Quest 2 kan ik het beste kiezen?

Het besturingssysteem neemt ongeveer 11 gigabyte in beslag. De standaard Quest met 64 gigabyte geheugen zou nog steeds voldoende moeten zijn voor incidentele gebruikers. Als je een hele grote gamebibliotheek hebt en je eigen films op een VR-bril wilt laden, kun je overwegen om de 256 gigabyte-versie te kopen.

Wat is de prijs van de Oculus Quest 2 VR-bril?

De versie met 64 gigabyte geheugen kost 349 euro, de versie met 256 gigabyte geheugen 449 euro.

Kan ik de Oculus Quest 2 gebruiken als draadloze PC VR-bril?

Ja, met de VR-app Virtual Desktop en zijn sidequest-patch, die via sideloading wordt geïnstalleerd.
Een snelle computer en een router die zendt in de 5 GHz-band zijn voorwaarden voor goede wifi-streaming. In directe vergelijking met native PC VR-brillen en Oculus Link, moet je echter sterkere compressie-artefacten en een hogere latentie verwachten.
Facebook werkt vrijwel zeker aan een draadloze versie van de Oculus Link. Het is niet bekend of, wanneer en in welke vorm de officiële wifi-streamingoplossing zal verschijnen. Tot dusver is er nog niets aangekondigd. In elk geval zou aan de technische vereisten worden voldaan: Quest 2 ondersteunt Wi-Fi 6 voor bijzonder hoge gegevensuitwisseling en kan dankzij de XR2-chip videosignalen nog sneller decoderen dan de originele Quest.

Kan Oculus Quest 2 alleen gebruikt worden met Facebook-account?

Ja. Oculus Quest 2 kan alleen worden gebruikt met een Facebook-account. Het moet echter nog steeds mogelijk zijn om VR te gebruiken met je eigen profiel dat niet de echte naam laat zien en een eigen Oculus-vriendenlijst biedt. Welke VR-vriend de Oculus-naam ziet en welke de echte naam ziet, kan worden ingesteld.
Bestaande gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun Oculus-account samen te voegen met hun Facebook-account. Bij het verzamelen van gegevens neemt Facebook al zijn vrijheden, zoals vermeld in de voorschriften voor gegevensbescherming. Het is niet bekend welke Oculus-gegevens Facebook verwerkt en hoe.

Hoe groot is de VR-bril Oculus Quest 2?

De Quest 2 is kleiner dan het origineel. De exacte afmetingen zijn 191,5 x 102 x 142,5 millimeter met de hoofdband gevouwen en 191,5 x 102 mm 295,5 millimeter met de hoofdband open.

Wat is er nieuw aan de touch-controllers?

Oculus Quest 2 wordt geleverd met nieuwe aanraakcontrollers van de derde generatie die naar verluidt verbeterde ergonomie en efficiëntere tracking bieden, zodat batterijen tot vier keer langer meegaan. De afmetingen van de controllers zijn 9 x 12 centimeter. Je weegt 126 gram zonder de batterij.

Is de verbeterde verversingssnelheid van toepassing op alle VR-apps?

De verversingssnelheid van 90 Hertz is alleen beschikbaar voor systeemapps op het moment van uitgave, mits de bijbehorende functie is geactiveerd in de instellingen. 90 Hertz-ondersteuning zal beschikbaar zijn kort na de release van apps van tweede en derde ontwikkelaars. Apps draaien dus niet automatisch op de hogere verversingssnelheid.

Is de verbeterde verversingssnelheid van toepassing op alle VR-apps?

De verversingssnelheid van 90 Hertz is alleen beschikbaar voor systeem-apps op het moment van release, op voorwaarde dat de bijbehorende functie is geactiveerd in de instellingen. 90 Hertz-ondersteuning zal beschikbaar zijn kort na de release van apps van tweede en derde ontwikkelaars. Apps draaien dus niet automatisch op de hogere verversingssnelheid.

Ondersteunt Oculus Quest 2 Oculus Link?

De pc-verbinding via USB-kabel Oculus Link (Info) wordt nog steeds ondersteund.
Facebook heeft continu aan de functie gewerkt sinds de lancering van de bèta in november 2019, dus het zal de bètafase op tijd verlaten voor de marktintroductie van Oculus Quest 2 in oktober.Op een later tijdstip zal Quest 2 een framesnelheid van 90 Hertz kunnen gebruiken voor het bekabeld streamen van pc-VR-content via Oculus Link-update.
Ook werd een verbeterde compressie van het videosignaal aangekondigd, zodat Quest 2 een nog betere beeldkwaliteit en minder artefacten kan verwachten, dankzij de snellere videodecoder van de XR2-chip.
Voor 2021 plant Facebook ook een native Quest-gebruikersinterface, zodat titels van het Rift-platform worden geïntegreerd in de bestaande Quest-interface.
Tot slot willen we antwoord geven op de vraag of de Oculus Link te gebruiken is met de meegeleverde USB-kabel: Nee, de usb-oplaadkabel van de Quest 2 is hiervoor te kort, in tegenstelling tot de originele Quest.


NIEUW: Oculus Quest 2
NIEUW: Oculus Quest 2 Oculus Quest 2
Type: standalone VR-bril
Platform: Oculus
Resolutie:
1832 x 1920
Prijs: € 349,-
Quest virtual reality headset van Oculus

Alle informatie over de
Oculus Quest 2: specificaties, prijs en waar te koop

Informatie over de virtual reality bril oculus quest 2
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
Alle informatie over de vr-bril oculus quest 2
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info