Is de nieuwe HP Reverb G2 de beste VR-bril om te kopen?


HP heeft een definitieve stap gezet om virtual reality (VR) gaming een nieuwe impuls te geven door de Reverb G2, een VR-bril gemaakt in samenwerking met Valve en Microsoft, aan te kondigen. Op basis van het Windows Mixed Reality (WMR) -platform beloven de specificaties dat deze virtual reality headset een van de beste VR-hardware voor consumenten zou kunnen zijn. Hieronder alle informatie over de HP Reverb G2 en de vergelijking met andere VR-brillen naast elkaar.

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

HP Reverb G2 virtual mixed reality bril

Wat is er nieuw aan de HP Reverb G2?


In tegenstelling tot de vorige HP Reverb, zal de 2020-editie niet puur gericht zijn op de zakelijke markt - een gebied waar sommige bedrijven naar hebben gestuurd om levensvatbaar te blijven. Deze keer krijgen consumenten een kijkje, met een VR-bril die een eenvoudige installatie biedt dankzij inside-out tracking en mogelijk toonaangevende beelden.

De HP Reverb G2 biedt een resolutie van 2160 x 2160 per oog, terwijl de 1600 x 1440 van de Valve Index in vergelijking een beetje flauw lijkt. De lenzen op HP's headset zijn ontworpen door Valve, evenals de off-ear speakers om de ruimtelijke audio te leveren.

Voor die prijs zit de HP Reverb G2 tussen de Oculus Rift S en de volledige kit van Valve Index, waardoor het een zeer verleidelijke oplossing is voor degenen die naar de VR-bril van Valve kijken die willen besparen om videogames te besteden en zich geen zorgen hoeven te maken over de plaatsing van het basisstation.

HP Reverb G2 Windows Mixed reality VR-bril is een aanrader


Zo te zien is de HP Reverb G2 erg mooi en zou het wel eens een Windows Mixed Reality-headset kunnen worden. Het platform heeft het moeilijk gehad sinds de lancering in 2017, de VR-brillen waren goedkoper dan rivalen terwijl ze vroege inside-out tracking boden. Maar ze zijn nooit van de grond gekomen, VR vond nog steeds zijn draai en de plotselinge toestroom van zes apparaten maakte het de consumenten niet eenvoudig.

HP heeft volgehouden en lijkt nu op de goede weg te zijn. Zelfs de lelijke WMR-controllers hebben een make-over gehad en zien eruit alsof ze comfortabel kunnen zijn. Een wereldwijde lancering van de HP Reverb G2 zal naar verwachting plaatsvinden in de herfst 2020, met pre-orders die inmiddels al zijn live gegaan.
Meer informatie over de HP Windows VR-bril Reverb G2.

HP Reverb G2 in vergelijking met andere VR-brillen


In onderstaand overzicht vind je de specificaties van de meest interessante VR-brillen die momenteel te koop zijn. Opvallend aan de HP Reverb G2 is de hoge resolutie van de VR-bril. Dit zou wel eens de belangrijkste factor kunnen zijn voor een succesvolle verkoop van de headset.
vr headset HP Reverb

Wat kost de VR-bril HP Reverb G2?


HP's virtual-realityheadset Reverb G2, die in samenwerking met Microsoft en Valve is ontwikkeld, is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar in Nederland en Belgie. De VR-bril heeft lcd's met een resolutie van 2160x2160 pixels en dezelfde luidsprekers als de Valve Index. De HP Reverb G2 is honderd euro duurder dan zijn voorganger.
Het nieuwe model heeft dezelfde lcd's. Ook de beeldhoek van 114 graden is gelijk, maar de G2-versie heeft diverse vernieuwingen, waaronder een schuif om de afstand tussen de lenzen aan te passen aan de interpupillary distance, de afstand tussen het middelpunt van de pupillen.

De vr-headset werkt met het Windows Mixed Reality-platform en met SteamVR. Er zijn vier camera's verwerkt in de headset voor inside-out tracking van de meegeleverde bluetoothcontrollers. In de Reverb G2 zitten dezelfde luidsprekers als in de Valve Index; die zijn gepositioneerd op 10mm afstand van de oren van de drager en moeten ruimtelijk geluid bieden.
NIEUW: HP Reverb G2
NIEUW: HP Reverb G2 HP Reverb G2
Type: PC/laptop VR-bril
Platform: WMR, SteamVR
Resolutie: 2160 x 2160
Prijs: 699,-

HP Reverb G2 - Coolblue NL

HP Reverb G2 - BE


799,00

799,00

virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info