Oculus Go: de all-in-one vr-bril


De Oculus Go de alles-in-één VR-bril die gelijk uit de doos werkt. Je hebt geen smartphone of pc meer nodig. Is de scherp geprijsde Oculus Go iets voor jou?


Wat is de Oculus Go?


De Oculus Go is een eenvoudige en voordelige manier om aan de slag te gaan met Virtual Reality (VR). Tot nu toe had je niet alleen een VR-bril, maar ook een dure computer of smartphone nodig. Dat is nu verleden tijd, want de Oculus Go staat volledig op zichzelf. Scherm, computer, luidsprekers: het zit allemaal ingebouwd in de Go. Bovendien zit hij comfortabel, ligt de controller lekker in de hand, is het geluid indrukwekkend en zit de software goed in elkaar. En dat voor een scherpe prijs. Wat minder indrukwekkend zijn de beeldkwaliteit, deze is niet beter dan die van andere VR-brillen, en het volgen van je bewegingen: dit is namelijk beperkt tot rotaties en volgt geen verplaatsingen.

De zelfstandige VR bril Oculus Go heeft zijn eigen processor en sensoren aan boord, zodat je met de Go in één keer aan de slag gaat. Met de Oculus Go beschik je over 360 graden head tracking en gebruik je de meegeleverde controller als virtuele aanwijzer. Met een hogere resolutie en pixeldichtheid dan de Oculus Rift geeft de Oculus Go de virtuele omgeving helder weer. Via de Oculus Store heb je toegang tot verschillende gratis- en betaalde apps en games. Zo kijk je bijvoorbeeld met Netflix en Plex jouw favoriete films en series.

Oculus Go software


De software is hetzelfde als die van de Samsung Gear VR. Dat is een VR-houder waar je je Samsung-smartphone instopt. Heb je een geschikte Galaxy S of Galaxy Note smartphone, dan kun je dus ook een Gear VR kopen. Het nadeel is dan wel dat je je smartphone er telkens uit moet halen als je iets anders wilt doen en dat de batterij snel leegloopt.

Apps voor Oculus Go
Je kunt honderden apps downloaden en installeren op de Oculus Go: van spelletjes tot Netflix en The New York Times, BBC Earth, Fox Sports en Discovery. Er zijn ook ‘sociale apps’ die je samen met andere Oculus-gebruikers tegelijk kunt starten. In Oculus Rooms ben je bijvoorbeeld samen in een kamer om te kletsen of bordspelletjes te spelen. Oculus wil ook live-evenementen gaan aanbieden waar je met elkaar naartoe kunt, zoals concerten, sportwedstrijden en cabaretvoorstellingen.
De VR-apps zijn relatief eenvoudig. Het is met de bril namelijk niet mogelijk om rond te lopen door je kamer en daarmee rond te lopen in VR, zoals wel het geval is bij luxere brillen die je op een computer aansluit. Met de Oculus Go kun je alleen rotaties maken: ja-knikken, nee-schudden en je oor naar je schouder brengen. Andere bewegingen, zoals opzij stappen, van voor naar achter stappen en springen of hurken worden niet gemeten.

Opslagruimte
Er zijn twee versies van de Oculus Go te koop:
32 gigabyte: voldoende voor 3 HD-films, 10 games, 20 apps
64 gigabyte: voldoende voor: 7 HD-films, 20 games, 40 apps.

Facebook stopt met Oculus Go-headset en zet in op Quest en Rift


Facebook-bedrijf Oculus, dat inzet op technologie rond virtual reality (VR), stopt met de ontwikkeling en verkoop van de Oculus Go maakt het bedrijf bekend op haar website. In plaats wordt ingezet op de VR-brillen Quest en de Rift in plaats van de Oculus Go.
In december stopt Oculus met het accepteren van nieuwe VR-apps of updates van bestaande apps voor de Oculus Go. Het bedrijf blijft de software van de VR-headset tot 2022 ondersteunen met veiligheidsupdates en door foutjes te verbeteren.
Lees verder
Andere VR-brillen
Oculus Go
standalone vr headset Oculus Go
virtual reality bril oculus go
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info