virtual reality trends

Wat zijn de meest impactvolle VR-trends?

 

Virtual reality wordt al een tijdje met succes gebruikt voor zakelijke toepassingen en nieuwe innovaties zullen de toepassingen van VR-brillen verder doen toenemen. Het is een vorm van technologie die een wereld kan creŽren waarin mensen dingen kunnen ontdekken en vaak ook een interactie mee aan kunnen gaan (bron: Wikipedia).

Maar wat zijn eigenlijk de ontwikkelingen op het gebied van virtual reality? Hieronder een kijkje in de nabije toekomst: lees hieronder de 10 meest impactvolle VR-trends vanaf dit jaar.

1. VR in training en opleiding

 

VR kan helpen door echte situaties te simuleren zonder de bijbehorende risico's. Een van de meest prominente voorbeelden hiervan zou de veiligheid op de werkplek kunnen zijn. Neem als voorbeeld een bouwplaats. Door middel van VR-technologie kunnen we fantastische simulaties produceren die de gevaren verklaren, onderzoeken en definiŽren zonder mensen daadwerkelijk aan enig risico bloot te stellen. Ook binnen het onderwijs wordt de VR-bril al voor meerdere toepassingen gebruikt. Door VR-technologie kan modern onderwijs en vooral digitaal onderwijs een zeer belangrijke boost krijgen in interactiviteit, concentratie, begrip door mensen in educatieve virtuele omgevingen te plaatsen.

 

virtual reality headset in het onderwijs

2. VR bij het winkelen

De wereld van e-commerce stijgt enorm in populariteit, vooral tijdens de pandemie. VR zit al deels in de e-commerce en retail wereld, maar integraties beloven dit naar een hoger niveau te tillen. We zien al behoorlijk wat gebruik van virtual reality en VR headsets bij het winkelen in de detailhandel, zoals het ervaren van de afmetingen, grootte en kenmerken van producten zonder ze daadwerkelijk bij de hand te hebben.

 

3. Consumenten entertainen met virtual reality

Virtual Reality wordt vanaf het begin gebruikt voor entertainment. Deze trend is doorgezet, vooral vanwege de COVID-19-pandemie. Aangezien de meeste mensen thuis zitten en niets te doen hebben, zoekt een aanzienlijk deel van hen naar alternatieve manieren om hun tijd door te brengen - en 'realiteit op afstand' lijkt een van de meest populaire manieren om dit te doen. Door de komst van VR-technologieŽn kunnen mensen ontsnappen naar een geheel nieuwe gesimuleerde wereld, allerlei dingen ontdekken zoals een VR concert en zichzelf vermaken zonder ooit het comfort en de veiligheid van hun eigen huis te hoeven verlaten.

 

4. Online samenwerking

Oculus werd overgenomen door Facebook, wat de mogelijkheid aantoont van geÔntegreerde VR binnen het sociale platform. Aangezien de meeste mensen wereldwijd zijn verhuisd van hun kantoor naar hun huis, is online samenwerken nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Door gebruik van een virtual reality bril kunnen we de kwaliteit van online interacties aanzienlijk verhogen, zowel in zakelijke als privť sfeer. VR is een sociale norm geworden, waardoor het een van de toonaangevende innovaties in digitale samenwerking is.

 

5. Toerisme en reizen

Omdat de meesten van ons thuis zitten vanwege de pandemie van het coronavirus, verlangen mensen naar een vakantie of een reis in het algemeen. Als gevolg hiervan heeft de reisindustrie tijdens de pandemie snel nieuwe technologieŽn aangenomen. Een daarvan is VR die wordt gebruikt om plaatsen te ervaren voordat ze daadwerkelijk worden geboekt.

 

vr-bril voor vervoer, vakantie en reizen

6. Adverteren met virtual reality

VR gaat binnenkort native advertising ondersteunen, samen met merkplaatsingen. Diverse bedrijven hebben VR-ondersteuning opgenomen in hun merkinnovaties, wat betekent dat het gebruik van VR-technologie in opkomst is, evenals de toepassing ervan in veel industrieŽn wereldwijd. Virtual reality maakt advertenties aantrekkelijker, uitnodigender en interactiever en geeft ze meteen veel waarde.

7. Nieuwe gaming VR-applicaties

De meeste investeringen in VR komen uit de game-industrie. Deze trend zal zich in de toekomst voortzetten, aangezien gamen momenteel een van de grootste use-cases is voor virtual reality. Het ervaren van games in VR geeft een geheel nieuwe dimensie aan videogames en verandert ze fundamenteel. Meer mogelijkheden, kansen en een vrijwel ongeŽvenaarde immersiestandaard worden mogelijk wanneer je de opwindende wereld van gaming en de veelbelovende wereld van VR combineert.
virtual reality games spelen in speelhal nederland

8. VR geeft de auto-industrie een nieuwe mogelijkheden

Inmiddels is door verschillende autofabrikanten in het buitenland succesvol stappen zijn gezet om VR tot een vast onderdeel van hun marketingcampagnes te maken. Een aantal initiatieven hebben hun succes al bewezen voor autofabrikanten in landen zoals de VS en het Verenigd koninkrijk. Een groot aantal van die fabrikanten hebben ook vestigingen of dealers in Nederland. Hierdoor zal Nederland ook steeds vaker in aanraking komen met VR bij de autodealers op het gebied van: Virtuele testritten (ook in conceptautoís), Virtuele showrooms en VR Promotievideoís op evenementen die zorgen voor meer naamsbekendheid en vergroting van het aantal potentiŽle klanten. Zo is Audi inmiddels begonnen met het gebruik van VR in hun Nederlandse showrooms voor het maken van proefritten.

9. VR- en AI-toepassingen

Virtual reality is een opwindende technologische ontwikkeling en het enige dat het beter kan maken, is Artificial Intelligence (AI). De combinatie van VR- en AI-toepassingen is cruciaal voor cyberbeveiligingstraining, precisiegeneeskunde, toegankelijkheidstools, samenwerking op afstand, assistentie en nog veel meer dingen die dagelijks door bedrijven worden gebruikt.

10. Mixed Reality-headsets (AR en VR in ťťn)

VR- en AR-technologie hebben samengewerkt om het beste in beide naar boven te halen, en een van de beste voorbeelden van deze fusie is architectuur. In de architectuur worden deze technologieŽn gebruikt voor 3D-visualisatie, waarbij interactieve, levensechte landschappen en ontwerpen worden gecreŽerd voordat ze deze creŽren. Bovendien gaan deze twee technologieŽn hand in hand met veel toepassingen. Meer informatie over verschillende reality systemen
Meer informatie over Virtual Reality brillen

Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info