Virtual reality kijken met VR-bril als in de bioscoop

Virtual reality kijken met VR-bril als in de bioscoop

 

Door technologische innovatie kunnen bioscoopbezoekers de afgelopen jaren nog meer ondergedompeld raken in de verhalen die ze op het scherm zien. Een ontwikkeling in het bijzonder is virtual reality (VR) en nu beschikken filmmakers voor het eerst over een reeks revolutionaire VR-tools om hun films te maken.

Marketeers, omroepen, ingenieurs, kunstenaars en architecten zijn al bezig met VR. Maar de vraag van vele miljarden euro's die door filmmanagers wordt overwogen, is of de VR-revolutie tot de verbeelding van het publiek zal spreken - of zal een toekomst waarin we VR brillen aan onze gezichten vastmaken in de bioscoopgangen te gênant zijn?

VR films thuis of in de bioscoop


Oculus (eigendom van Facebook) heeft besloten om VR-films te maken door Oculus Story Studio. Bioscopen zullen onvermijdelijk moeten reageren. Hoewel de grote Hollywood-studio's nog steeds in de eerste plaats zullen beslissen wat we te zien krijgen, behoort een handvol Britse technologiebedrijven tot degenen die VR-opties ontwikkelen.
VR-brillen met hoge resolutie tegen betaalbare prijzen bieden bioscopen een reële kans om te profiteren van en geld te verdienen met recente ontwikkelingen voordat VR een huishoudelijk product wordt. Nog verder vooruitkijkend, zou een VR-premiumervaring compleet met levensechte HD-resolutie, haptische (aanraken / voelen) feedback, 4D-effecten en comfortabele, draaibare stoelen iets kunnen zijn waarin vooruitstrevende bioscopen investeren.
Alles bij elkaar zullen we een aantal ongelooflijke, transformatieve technologie zien die wordt geïntegreerd in entertainment binnen en buiten het huis. Hoe lang het duurt om de consument op grote schaal te bereiken, is de hamvraag.

Films kijken met VR-bril


Het is een inddrukwekkende ervaring om VR-films te kijken via een virtual reality-bril. Dit is een bijzondere ervaring omdat het lijkt dat je echt in de bioscoop of zowaar in de film zelf aanwezig bent. Deze beleving krijg je omdat het beeld zo dicht via de VR-bril getoond wordt. Speelfilms zijn daarmee levensecht te bekijken, je kunt zelfs kijken vanuit een bioscoop-zitplaats. Het leuke is dat je zelf de regie in handen hebt: als drager van de bril bepaal je zelf de beelduitsnede en heb je daarom het gevoel dat je zelf ter plekke bent. Zeker als het geluid zich ook aanpast aan je bewegingen.

Virtual Reality geeft de controle aan de kijker: "In tegenstelling tot een regisseur die selecteert wat jij ziet, kun je nu zelf bepalen waar je naar kijkt."

Hoe kun je VR-films bekijken? Dit kan bijvoorbeeld met de virtuele movie app van Oculus (Cinema) van VR bril Samsung Gear. Je kunt hiermee elk videobestand op een groot scherm in een van vier verschillende bioscopen afspelen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info