Meta Quest Pro: de VR-bril voor bedrijven

Meta Oculus Quest Pro: Alles over de VR/MR-bril voor bedrijven


De VR-bril Meta Quest Pro is gericht op professionals en heeft dankzij dunnere lenzen een platter ontwerp dan de Quest 2. De accu van de virtual / mixed reality bril is in de achterkant van de hoofdband geplaatst. Dat moet ervoor zorgen dat de 722 gram wegende headset zijn gewicht beter verdeelt, zodat het apparaat comfortabel blijft zitten.

Wat zijn de kenmerken van de Meta Quest Pro VR-bril?

De Quest Pro heeft niet alleen camera's aan de buitenkant waarmee de positie van de drager in een ruimte bepaald kan worden: ook van binnen zijn camera's geplaatst. Die leggen constant de ogen en het gezicht van de gebruiker vast. Zo weet de headset waar je naar kijkt, maar kan hij ook gezichtsuitdrukkingen vertalen naar de virtuele wereld.
De camera's aan de buitenkant kunnen de fysieke omgeving van de gebruiker live doorgeven. Zo is de bril ook in augmented reality te gebruiken. Zo blijf je de kamer om je heen gewoon zien, maar kun je daar wel virtuele elementen aan toevoegen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan een fysiek bureau te zitten, terwijl daarop grote virtuele beeldschermen worden geplaatst.
De processor van de Quest Pro is volgens Meta zelf 50 procent krachtiger dan die van de Quest 2. Daarnaast moet het beeld scherper ogen, wat onder meer van pas komt bij het lezen van documenten of virtuele beeldschermen.
Ook de controllers, waarmee dragers interactie hebben met de virtuele wereld, zijn vernieuwd. Deze controllers hebben ingebouwde camera's om hun positie te bepalen. Ook werken ze niet langer op losse batterijen, maar hebben ze een oplaadbare accu.

Meta Quest Pro-specificaties:
- 265 mm (L) x 127 mm (H) x 196 mm (B) (265 mm lengte veronderstelt minimale bandinstelling)
- 722g
- Tracking/sensoren: 10 geavanceerde VR/MR-sensoren ter ondersteuning van 6 vrijheidsgraden inside-out SLAM-tracking, evenals colour mixed reality en eye/face-tracking
- Displaypanelen: 2 x LCD-panelen met Mini LED-achtergrondverlichting. 1800 x 1920 pixels per oog, met 37% meer pixels per inch en 10% meer pixels per graad dan Meta Quest 2,25% verbetering in full-field visuele scherpte in het middenaanzicht, 50%
verbetering in de perifere regio en 1,3x groter kleurengamma dan Quest 2
- Scherm vernieuwen: 90Hz max; 72Hz ook ondersteund
- Gezichtsveld: 106º horizontaal en 96º verticaal
- Snapdragon XR2+-platform
- 12 GB RAM
- 256 GB opslag
- Wifi 6E
- Bluetooth 5.2
- Geïntegreerde luidsprekers en microfoon; ook compatibel met 3,5 mm-oortelefoons via dubbele links/rechts-aansluitingen.
- Ruimtelijke audio-ondersteuning inbegrepen
- 1-2 uur batterijduur. Oplaadkabel van 2 meter kan worden gebruikt voor extra stroom tijdens gebruik. Vol; opladen in 2 uur
- Geschikt voor een IPD-bereik tussen 55 mm-75 mm (breder dan het bereik van Meta Quest 2 van 58 mm-72 mm)

De Oculus for Business headset als VR-oplossing


Oculus for Business biedt beveiliging en ondersteuning op bedrijfsniveau, is eenvoudig te beheren en wordt ondersteund door een groeiend ecosysteem van onafhankelijke softwareverkopers (ISV's), die zijn gespecialiseerd in het maken van immersieve VR-ervaringen voor bedrijven.
Door fabrikant voorgestelde verkoopprijs. De prijs is uitgedrukt in USD en is exclusief btw, accijnzen of verzendkosten, die kunnen variëren. De prijs is voor de kosten van het apparaat, een licentie voor commercieel gebruik van de Oculus-software en een eenjarig abonnement op Oculus for Business-software op bedrijfsniveau en ondersteuning die 12 maanden na activering eindigt en die wordt vernieuwd voor $ 180 per jaar via de opgegeven betalingsmethode, tenzij je annuleert. Verzending wordt in rekening gebracht in USD, GBP of EUR. Momenteel leveren we alleen in geselecteerde landen.

Wat is het verschil tussen de Meta Quest Pro en Quest 2?

 

Het Meta Quest Pro-ontwerp is heel anders dan de Quest 2. In plaats van de grotere witte bril die een zeer uitgesproken en overspoelde aanwezigheid op de bovenkant van het hoofd, de ogen en de neus heeft, is de Quest Pro veel slanker. Het lijkt eigenlijk een beetje meer op de Magic Leap AR-headsets die we in het verleden hebben gezien.

Dit is mogelijk om een ??aantal redenen. Ten eerste is door nieuwe pancake-lenzen (ter vervanging van de Fresnal-lenzen binnen de Quest 2) de optische diepte met 40% afgeslankt. De batterij is nu een gebogen cel en is verplaatst naar de achterkant van de headset, achter wat lijkt op een comfortabeler gevoerde hoofdsteun. Hoewel Meta het gewicht niet heeft bevestigd, lijkt het erop dat de slankere headset comfortabeler zal zijn om te dragen.

 

Terwijl de Meta Quest 2 zich alleen richt op virtual reality-ervaringen – en is ontworpen om volledig meeslepend te zijn en elke afleiding van uw gezichtsveld te blokkeren – heeft de Quest Pro een veel bredere benadering, waarbij zowel de buitenwereld als mixed reality-ervaringen worden omarmd. Het begint met het ontwerp, dat een grotere variabele lensafstand heeft (55-75 mm vergeleken met 58-72 mm op de Quest 2), waardoor de ervaring min of meer meeslepend is, afhankelijk van uw voorkeuren. Er is ook een slanker, meer open ontwerp dat is ontworpen om virtuele werkruimten te laten uitbreiden met de echte accessoires die u ermee gebruikt, zoals het fysieke toetsenbord of de muis.

Er zijn ook speciale mixed reality-ervaringen onderweg, dankzij een full colour passthrough-modus die veel verder gaat dan de low-res zwart-wit passthrough in de Quest 2.

 

Is de Oculus Quest Pro VR bril te gebruiken in Teams en Zoom?

 

De Quest Pro is vooral bedoeld voor zakelijke toepassingen. Daarbij heeft Meta blijkbaar vooral brainstorms en andere vergaderingen op het oog. Die verlopen volgens Zuckerberg beter wanneer je in 3D vergadert. Maar je zult niet verplicht zijn om een dure Quest Pro te dragen om aan zo’n virtuele vergadering deel te nemen: het zal ook kunnen vanop je smartphone of computer. En het zal zelfs kunnen met de vergadersoftware die mensen vandaag gebruiken: Zoom en Microsoft Teams. Meta maakte een samenwerking met Microsoft bekend, die onder meer inhoudt dat je vanuit de Teams-software aan een virtuele vergadering in Meta’s Horizon Workrooms omgeving zult kunnen meedoen, maar ook dat Teams-vergaderingen in virtuele realiteit kunnen worden gehouden met een Quest Pro.

Wat is kost de Meta Oculus Quest Pro virtual reality bril?

 

In Nederland is de prijs van de Meta Quest Pro virtual reality bril (VR-bril) 1.799,99 euro en wordt vanaf 25 oktober 2022 geleverd.

 

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info