virtual reality werkplek met oculus quest vr-bril

Virtual Reality werkplek met Oculus Quest VR-bril


Op Facebook Connect, een virtuele persconferentie met focus op virtual reality, heeft de sociale mediagigant zijn plannen getoond hoe een virtuele werkomgeving eruit kan zien. In combinatie met de nieuwe Oculus Quest 2 vr-bril en Logitech toetsenbord kan je overal virtueel werken. Facebook introduceert binnenkort een experiment onder de noemer ‘Infinite Office’ waar je meerdere schermen in virtual reality kan raadplegen. In plaats van naar een monitor te kijken, heb je een VR-bril op je neus waarmee je diverse vensters kan openen of een virtuele desktopomgeving kan starten.

VR werkomgeving


Kenmerken van ‘oneindig kantoor’ zijn onder meer een grote werkruimte met meerdere aanpasbare schermen zonder dat extra monitoren nodig zijn. Ondertussen zegt Facebook dat zijn ‘oculus-browser’ een ‘desktop-class’ webervaring zal bieden. het platform is ontworpen om zo draagbaar mogelijk te zijn, zodat gebruikers dingen kunnen oppikken waar ze gebleven waren. Facebook heeft ook een samenwerking aangekondigd met Logitech om een ??fysiek toetsenbord in VR te brengen, te beginnen met de algemeen verkrijgbare Logitech K830.
Je kan chatten met andere collega’s en meldingen ontvangen via de centrale console die de hele tijd onderaan je gezichtsveld zichtbaar is. In samenwerking met Logitech komt er later dit jaar een VR-compatibel toetsenbord met aangrenzend touchpad. In VR zie je een virtueel toetsenbord met identiek dezelfde dimensies als het echte dat net onder je zit. Je handen zijn zichtbaar in VR, waardoor een aanraking op een virtuele toets correleert met dezelfde echte fysieke toets.
De functie start in béta deze winter voor wie geïnteresseerd is. Belangrijke kanttekening: Oculus is eigendom van Facebook, wat betekent dat je een Facebookprofiel moet gebruiken om de dienst te starten. Professionele diensten zoals Office 365 of G Suite zijn vandaag nog niet aanwezig in de Oculus Store, maar via virtual desktop kan je je scherm nog altijd wel virtueel weergeven zonder nood aan een monitor.

Met VR-bril virtueel werken en samenwerken

Een virtuele omgeving beperkt je niet tot één monitor, waardoor je rondom diverse vensters kan openen om vlot te multitasken. Je kan je handen gebruiken om doorheen de omgeving te navigeren. Net zoals op een desktop of laptop is nu dus een nieuwe mogelijkheid gecreëerd om innovatief thuis te werken en met andere collega’s samen te werken. De meegeleverde controllers van de VR-bril heb je hierbij overigens niet per se nodig in Infinite Office, aangezien dit met de handtracking functie ook mogelijk is.
Meer over de Oculus Quest handtracking (handvolging) en hoe je dit activeert op je VR-bril.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info