Oculus Quest 2 for Business: de VR-bril voor bedrijven

Oculus Quest 2 for Business: de VR-bril voor bedrijven


Oculus heeft eind 2020 het Oculus for Business-programma voor zakelijke klanten uitgebracht. Het bedrijf belooft een veilige en betrouwbare VR-oplossing voor zakelijke klanten met de mogelijkheid om VR-implementaties te beheren en een op maat gemaakte headset-ervaring te hebben. Wat is Quest 2 for Business, wat kan een organisatie met deze VR-bril en op welke belangrijke punten moet je letten als je overweegt om de Quest 2 for Business virtual reality bril in je onderneming te implementeren?

Wat is Oculus for Business?


Oculus biedt een platform genaamd Oculus for Business dat is gebouwd op Facebook Workplace. Oculus for Business wordt gepresenteerd als een veilige en betrouwbare VR-oplossing voor ondernemingen. Het bevat software voor het instellen en beheren van VR-headset-implementaties, een op maat gemaakte in-headset-ervaring en hoogwaardige klantenondersteuning. De VR-bril Oculus for Business is een release van Quest 2 en een versie van de consumentenheadset gericht op zakelijke klanten die VR willen integreren in bedrijfsomgevingen.

De zakelijke editie van de Quest 2 heeft dezelfde hardware als de consumentenversie. Het is een zelfstandige headset, wat betekent dat je geen computer nodig hebt om hem te gebruiken. De enige hardware die het bedrijf met deze mogelijkheden aanbiedt, is de Quest-headset met een op maat gemaakt bedrijfsspecifiek besturingssysteem en een SAAS-aanbod om VR-headsets in de cloud te beheren. De headset kost ongeveer $ 1000 inclusief een licentie voor een jaar van $ 180 en een garantie van 24 maanden en klantenondersteuning. Dat is een hoge prijs voor een apparaat dat niet constant wordt gebruikt, zoals een computer of gsm; tegen die prijs zal het apparaat vooral voor specifieke taken als gedeeld apparaat worden ingezet (bijvoorbeeld om een ??opleiding te volgen).

De Oculus for Business headset als VR-oplossing


Oculus for Business biedt beveiliging en ondersteuning op bedrijfsniveau, is eenvoudig te beheren en wordt ondersteund door een groeiend ecosysteem van onafhankelijke softwareverkopers (ISV's), die zijn gespecialiseerd in het maken van immersieve VR-ervaringen voor bedrijven.
Door fabrikant voorgestelde verkoopprijs. De prijs is uitgedrukt in USD en is exclusief btw, accijnzen of verzendkosten, die kunnen variŽren. De prijs is voor de kosten van het apparaat, een licentie voor commercieel gebruik van de Oculus-software en een eenjarig abonnement op Oculus for Business-software op bedrijfsniveau en ondersteuning die 12 maanden na activering eindigt en die wordt vernieuwd voor $ 180 per jaar via de opgegeven betalingsmethode, tenzij je annuleert. Verzending wordt in rekening gebracht in USD, GBP of EUR. Momenteel leveren we alleen in geselecteerde landen.

Wat zijn de voordelen van Oculus for Business VR-bril?

 

Virtual Reality biedt opmerkelijke mogelijkheden om als team te kunnen samenwerken, trainen, leren en delen, ondanks de afstand. Voordelen zijn onder andere:

 • Samenwerking in realtime: Zet een VR-bril op en deel direct een virtuele werkplek met iemand, waar je ook bent

 • Ruimtelijk geheugen: Leer snel en houd informatie beter vast door middel van spiergeheugen en contextuele ervaringen

 • Financiele besparingen: Werk samen zonder de extra kosten voor reizen, live-evenementen, persoonlijke training en meer

 • EfficiŽntie in tijd: Bespaar kostbare tijd samen met het delen van 3D-schermen, virtuele whiteboards en eenvoudige iteratie

 • Onbeperkte herhalingen: Krijg taken onder de knie door middel van herhaling of herhaal ontwerpen zonder extra kosten

 • Verminder risico's: Train voor processen en procedures met een hoog risiconiveau in een veilige omgeving

 • Onmogelijke of onveilige scenario's: Samen trainen en werken op manieren die onmogelijk of onveilig zouden zijn in de echte wereld

 • Verschillende perspectieven: Leer sociale vaardigheden en bekijk verschillende perspectieven om inzicht op te doen en empathie te ontwikkelen.

oculus quest 2 for business in praktijk

Wat is het verschil tussen de Quest consumenten en zakelijke editie?


Er zit geen verschil in de hardware van consumenten- en bedrijfsapparaten. De consumentenedities van de apparaten zijn echter onderhevig aan de servicevoorwaarden voor de consument (https://www.oculus.com/legal/terms-of-service/), die het recht verlenen om de software uitsluitend voor persoonlijke en niet-commerciŽle doeleinden te gebruiken, terwijl de bedrijfseditie van de apparaten onderhevig zijn aan de gebruikersovereenkomst voor bedrijven (https://business.oculus.com/legal/enterprise-use-agreement/) die het recht verleent om de toepasselijke software te gebruiken voor commerciŽle doeleinden in je commerciŽle organisatie. Daarbij zijn Oculus Quest en Quest 2 geschikt voor onze end-to-end Oculus for Business-oplossing, zoals hier beschreven). De in-headsetsoftware in Oculus Quest en Quest 2 verschilt van de in-headsetsoftware in de consumenteneditie van onze apparaten. Hier vind je meer informatie.

Wat kunnen bedrijven met de Oculus for Business VRbril?

De Oculus for Business-oplossing is ontworpen voor:

 

 • Bedrijven die voor hun werknemers op grote schaal een VR-oplossing willen implementeren met intern ontwikkelde VR-inhoud of VR-inhoud van een externe ontwikkelaar die niet is verkregen via de Oculus-winkel, en die hun eigen apparaatgroep willen beheren;

 • Bedrijven die op grote schaal een VR-oplossing willen implementeren voor klanten (zoals demo's en VR-ervaringen) onder directe supervisie en beheer van het bedrijf. Apparaten die in dit model worden gebruikt, worden rechtstreeks door het bedrijf beheerd en mogen niet door eindgebruikers mee naar huis worden genomen; en

 • Ontwikkelaars die hun app testen om deze beschikbaar te maken via Oculus for Business. Dit is alleen voor testdoeleinden. Ontwikkelaars mogen geen implementaties beheren namens klanten van een bedrijf.

 

Wat is NIET toegestaan met de Oculus for Business VR headsets?

 • Bedrijven die implementaties beheren, verhuren of leasen namens klanten zonder dat er te allen tijde personeel aanwezig is om het gebruik van de apparaten te beheren en in de gaten te houden (hier vind je meer informatie);

 • Bedrijven die VR-inhoud willen inzetten voor hun werknemers met consumentenapps geleverd via de Oculus-winkel; of

 • Business-to-consumer-gebruiksscenario's waarin klanten verwachten de apparaten te mogen houden of mee naar huis te mogen nemen.

Meer informatie vind je hier.

Workplace-account voor beheerder Oculus Quest Business

 

Zakelijke VR-oplossingen hebben een sterke beveiliging nodig. De Oculus for Business-bedrijfssoftwareoplossing is ontwikkeld op basis van de beveiligingsinfrastructuur en privacypraktijken van Workplace van Facebook. Dit omvat een sterke beveiliging van het datacentrum, 24/7 bedreigingsmonitoring, encryptielagen en geavanceerde technologieŽn zoals machinaal leren. Om organisaties controle en eigenaarschap te geven van hun VR-applicatiegegevens biedt Oculus de mogelijkheid om via een Workplace-account de Oculus for Business-bedrijfssoftware te beheren.

 

Als je een Oculus Quest- of Quest 2-apparaat hebt met Oculus for Business-bedrijfssoftware, heeft je Oculus for Business-beheerder een Workplace-account nodig. Als je apparaten geen Oculus for Business-bedrijfssoftware gebruiken, heb je geen Workplace-account nodig.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info