de toekomst van VR - virtual reality

Wat is de toekomst van Virtual Reality (VR)?


Virtual Reality (VR) is inmiddels geÔntegreerd in al vele toepassingen en zal de komende jaren leiden tot verdere vooruitgang die de toekomst zal bepalen. Hieronder de voornaamste ontwikkelingen op het gebied van VR.

Bedrijven gaan een VR-strategie ontwikkelen


Virtual Reality is een van de technologieŽn met het hoogste verwachte groeipotentieel. Volgens de laatste voorspellingen van IDC Research zullen de investeringen in VR de komende vier jaar met een factor 21 worden vermenigvuldigd, tot 15,5 miljard euro tegen 2022. Bovendien zal de VR technologie de sleutel zijn tot de digitale transformatieplannen van bedrijven en hun uitgaven op dit gebied zullen dit jaar hoger zijn dan die van de consumentensector. De verwachting is dan ook dat in 2020 meer dan de helft van de grotere Europese bedrijven een VR-strategie zal hebben.

Tegenwoordig vraagt ??de markt om toepassingen die verder gaan dan vrije tijd, toerisme of marketing en die beter betaalbaar zijn voor gebruikers. Virtuele interfaces moeten ook worden verbeterd of effecten die VR produceert bij mensen, waaronder bewegingsziekte, die bestaat uit duizeligheid die wordt veroorzaakt door de mismatch tussen de beweging van ons lichaam en wat er in de virtuele wereld wordt gezien.
De grote technologiebedrijven werken al aan de ontwikkeling van VR-brillen die geen kabels nodig hebben en waarmee beelden in HD te zien zijn. Ze ontwikkelen Virtual Reality-headsets in 8K en met veel krachtigere processors. Er wordt zelfs gezegd dat ze de komende jaren kunstmatige intelligentie zouden kunnen integreren. De nieuwste 5G-standaard kan ook zeer interessante scenario's bieden voor de evolutie van VR. Met deze standaard kunnen meer apparaten en grote gebruikersgemeenschappen worden aangesloten. Bovendien zal de bijna onmerkbare latentie het voor consumenten mogelijk maken om beelden in realtime te ontvangen, bijna alsof ze ze met eigen ogen zien.

Een bredere ontwikkeling is extended reality (XR) - een term die betrekking heeft op virtual reality (VR), augmented reality (AR) en mixed reality (MR) - en die een van de meest transformerende technologietrends van de komende vijf jaar zal zijn. Het wordt mogelijk gemaakt en aangevuld door andere technische trends, waaronder supersnelle netwerken, waardoor we VR als een cloudservice kunnen ervaren, net zoals we momenteel muziek en films consumeren. En kunstmatige intelligentie (AI) zal ons meer gepersonaliseerde virtuele werelden bieden om te verkennen, en ons zelfs realistische virtuele karakters geven om onze ervaringen mee te delen.

VR in onderwijs en training


Virtual Reality maakt al een grote opmars in het onderwijs, met een groot aantal startups en gevestigde bedrijven die pakketervaringen en diensten aanbieden gericht op scholen. Het maakt leren op afstand mogelijk te maken. Uit een studie die in 2019 werd gepubliceerd, bleek dat medische studenten die met VR waren opgeleid, bepaalde procedures sneller en nauwkeuriger konden uitvoeren dan leeftijdsgenoten die met traditionele methoden waren opgeleid.

Deze nieuwe methoden van lesgeven en leren zullen steeds effectiever worden naarmate nieuwe technologieŽn opduiken. Voor training kan het worden gebruikt om veilig een aantal gevaarlijke of stressvolle omstandigheden te simuleren en om de manier waarop we erop reageren te volgen. In Amerika heeft Walmart VR-brillen ingezet om winkelpersoneel te trainen om in Black Friday-situaties te werken en hen te instrueren hoe ze het beste kunnen opereren in drukke winkelomgevingen met lange rijen klanten.

VR in industrie en werk


De pandemie heeft veel veranderd aan de manier waarop we werken, waaronder de grootschalige verschuiving naar thuiswerken voor grote aantallen werknemers. Dit brengt uitdagingen met zich mee, waaronder de noodzaak om een ??omgeving te behouden die samenwerking bevordert en het opbouwen van een bedrijfscultuur. Oplossingen met VR komen snel in opkomst om deze aan te pakken.
Spacial, dat een tool creŽert die het best kan worden omschreven als een VR-versie van Zoom, meldde een toename van 1.000% in het gebruik van zijn platform sinds maart 2020. In totaal wordt verwacht dat de waarde van de markt voor VR-bedrijfsapparatuur zal groeien van $ 829 miljoen in 2018 tot $ 4,26 miljard in 2023, volgens onderzoek van ARtillery Intelligence.

Communicatiegigant Ericsson (die Oculus VR-headsets heeft geleverd aan werknemers die thuis werken tijdens de pandemie voor VR-vergaderingen) heeft gesproken over het creŽren van het "Internet of Senses". Hierbij worden projecten ontwikkeld waarbij aanraking, smaak en geur en sensaties zoals warm of koud worden nagebootst. Het voorspelt dat we tegen 2030 in staat zullen zijn om digitale omgevingen te betreden die volledig echt lijken voor al onze vijf zintuigen tegelijk.

Dit zal leiden tot de komst van wat het het 'gedematerialiseerde kantoor' noemt - waar het kantoor effectief uit ons leven verdwijnt, omdat we overal ter wereld volledig interactieve en op samenwerking gerichte werkomgevingen kunnen creŽren, simpelweg door een headset op te zetten. en alle andere apparaten die nodig zijn voor de taak.

VR als sociaal platform


Er zijn al een aantal op VR gebaseerde sociale platforms waarmee vrienden of vreemden elkaar kunnen ontmoeten en chatten of spelen in virtuele omgevingen, zoals VR Chat, Altspace VR en Rec Room. Net als bij VR op andere gebieden, zal het groeiende niveau van onderdompeling dat mogelijk is dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen, het komende decennium nuttiger en aantrekkelijker maken voor het reguliere publiek. Nieuwe verbeteringen van VR-brillen zal hier zeker aan bijdragen.

Dit jaar onthulde Facebook, dat door de overname van headsetfabrikant Oculus al lang een belang heeft in VR, zijn Horizon-platform. Momenteel, in bŤta, stelt het mensen in staat om samenwerkende online werelden te bouwen en te delen waar ze kunnen rondhangen, games spelen of samenwerken aan samenwerkingsprojecten.

VR in games en entertainment


In VR gamen heeft zich de laatste jaren snel ontwikkelt. Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen waaronder gezichtsherkenning zodat de virtuele wereld kan worden aangepast aan jouw reactie. En er wordt gewerkt aan haptische feedbackpakken voor het hele lichaam.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info