Audi gebruikt VR voor productie e-tron GT auto

Audi gebruikt VR voor productie e-tron GT auto


Binnenkort introduceert Audi de e-tron GT. De voorbereidingen voor de productie van deze volledig elektrische sportwagen zijn al net zo vernieuwend als de auto zelf. De productielijn van de e-tron GT werd volledig in virtual reality gepland en gebouwd, zonder dat er een fysiek model van de auto aan te pas kwam. Medewerkers van over de hele wereld liepen met gebruik van VR-brillen gezamenlijk door een virtual reality-model van de verschillende stappen in het productieproces.

Virtual Reality aanpak

De virtual reality-aanpak met gebruik van VR brillen werd al ingezet voordat de coronapandemie uitbrak, maar blijkt juist in deze tijd ideaal om verder te kunnen werken zonder bij elkaar in de buurt te zijn en dienstreizen over lange afstanden te moeten maken. Gecombineerd met de besparing van tijd en grondstoffen om de prototypen te maken is deze virtuele productieplanning een ecologisch voorbeeldproject voor de hele Volkswagen Groep.
Virtual reality-toepassingen zullen in de nabije toekomst steeds vaker door Audi worden gebruikt in het pre-productieproces. De combinatie van slimme 3D-scans, virtuele omgevingen en 3D-printen kan ook ingezet worden om zogenaamde mixed reality-projecten te starten. Fysieke objecten die in de virtuele wereld worden verzonnen kunnen dan snel en van een minimum aan materiaal geprint worden om te testen op bijvoorbeeld ergonomische kwaliteiten.
Bron: audiblog.nl

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
2020   www.vr-bril.info