Nieuws Virtual Reality en VR-brillen

Nieuws VR en VR-brillen

 

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

VR-bril nieuws archief


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
HTC kondigt Vive XR Elite VR-bril aan
03/01/2023
HTC heeft een nieuwe VR-AR-Bril onthuld die in 2023 gaat uitkomen. De HTC headset Vive XR gaat 1400 dollar kosten.
Apple wil 1,5 miljoen exemplaren verkopen van nieuwe reality bril
18/08/2022
Apple wil volgend jaar 1,5 miljoen exemplaren verkopen van zijn eerste Apple VR bril die mogelijk januari 2023 wordt gelanceerd. De AR/VR headset wordt het eerste echt nieuwe product van Apple sinds de lancering van de HomePod in 2017. De reality bril gaat circa 2000 dollar kosten.
Meta komt met visie op Metaverse
22/06/2022
Meta benadrukt in haar visie over Metaverse dat virtualiteit niet het tegenovergestelde is van de realiteit en de Metaverse is misschien virtueel, maar de impact zal echt zijn dat opgedane ervaringen of geleerde dingen in de virtuele wereld een reële waarde hebben. Het laat ook zien hoe XR de echte wereld kan verrijken. Bij de onthulling van Metaverse lag de focus nog meer op puur virtuele en abstracte, kleurrijke werelden.

Meta opent fysieke VR-winkel
29/05/2022
Facebook-holding Meta opent binnenkort een eerste fysieke winkel. In deze shop op de campus in Silicon Valley kunnen consumenten binnenkort VR-brillen en metaversum-technologie kopen en uitproberen. Een VR-bril opzetten of de slimme AR-zonnebrillen van Ray-Ban testen? Vanaf nu kan het bij Meta zelf: de voormalige Facebook-holding opent een kleine winkel op de eigen techcampus in Californië. Consumenten in de Silicon Valley-regio kunnen er terecht voor allerlei VR-hardware en demo’s van het bedrijf.

Project Cambria wordt nieuwe VR-bril van Meta
20/05/2022
Meta's volgende VR-bril is Project Cambria (info) en is te koop rond september 2022 volgens een rapport van de website The Information, die beweert een interne roadmap te hebben gezien. Mark Zuckerberg herschreef onlangs Cambria als een apparaat dat is geoptimaliseerd voor werk dat op een dag laptops zal vervangen. Meta-medewerkers zouden het apparaat soms een "face laptop" of een "face Chromebook" noemen, aldus het rapport. Qua prestaties zal deze laatste nauwkeuriger zijn, aangezien Cambria, net als Meta Quest 2, waarschijnlijk een smartphonechip zal gebruiken. Volgens de bronnen zal de eerste release van Cambria, met de codenaam Arcata, ongeveer $ 799 kosten. Meta gaf geen commentaar op het rapport, maar ontkende de details en zei dat de prijs "aanzienlijk hoger" zou zijn.

Meta werkt aan webversie van VR-platform Horizon Worlds
15/04/2022
Facebook-moederbedrijf Meta wil zijn VR platform Horizon Worlds ook uitbrengen voor de webbrowser. Daarmee bereikt Meta in potentie veel meer nieuwe gebruikers. Op dit moment is het platform alleen beschikbaar op Quest Virtual Reality headsets van het bedrijf.
Horizon Worlds is een platform waar mensen in een virtuele wereld kunnen samenkomen. Vervolgens kunnen ze bijvoorbeeld spelletjes spelen.

Kwart van VS jeugd heeft een VR-bril
12/04/2022
De Meta Quest 2 is een begeerde gadget, vooral onder kinderen en jongeren. De vraag is hoe lang de opwinding zal duren. Een onderzoek van de Amerikaanse investeringsbank Piper Sandler is nogal pessimistisch: volgens het onderzoek bezit 26 procent van de Amerikaanse tieners een VR-bril, maar gebruikt slechts vijf procent deze dagelijks. De meeste van deze apparaten zijn waarschijnlijk Meta Quest 2, maar details ontbreken. Bron: https://mixed.de/vr-und-teenager-hohe-verbreitung-geringe-nutzung

VR/AR bril van Apple binnenkort in productie
23/03/2022
De massaproductie van de AR- en VR-bril van Apple zou volgens leveranciers in augustus of september al van start gaan. Volgens het Taiwanese Digitimes is de langverwachte headset van Apple bijna klaar om geproduceerd te worden. De eerste slimme bril van Apple gaat mogelijk 'Apple Vision' heten. De headset zou een Apple M1 Pro-chip krijgen en een prijs van boven de 2000 dollar. Bron: rtlnieuws.nl


Meta's VR-platform Horizon Worlds heeft 300.000 maandelijkse gebruikers
18/02/2022
Meta's platform Horizon Worlds, waarop games in virtual reality gespeeld kunnen worden, heeft inmiddels 300.000 maandelijkse gebruikers, meldt The Verge. Het moederbedrijf van Facebook zet met het platform een stap in de richting van het zogeheten metaverse. Topman Mark Zuckerberg wil zijn socialemediabedrijf omvormen tot een digitale ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld gesprekken, spelletjes en winkelen levensecht lijken dankzij VR-headsets.

Meta Quest 2: Meta zorgt voor handinteracties van hoge kwaliteit
12/02/2022
Handinteracties zijn de basis van veel VR-apps, maar ze zijn complex om te ontwikkelen. Meta biedt nu hoogwaardige standaardoplossingen. Er is nu een experimentele versie van de Interaction SDK VR-bril Oculus Quest beschikbaar. De experimentele status houdt in dat ontwikkelaars de nieuwe interface mogen uitproberen, maar deze nog niet mogen implementeren in apps die beschikbaar zijn in de Oculus Store of App Lab. Hiervoor moet de software nog rijpen.

Varjo brengt cloudstreaming voor high-end VR uit medio 2022
01/02/2022

VR-brilfabrikant Varjo komt met XR-cloudstreaming. De cloud-streamingservice is ontworpen om de huidige knelpunten in de grafische kaart te omzeilen en bedrijven in staat te stellen Varjo's high-end XR-brillen vanuit de cloud van stroom te voorzien. Het bedrijf verwacht dat dit het gebruiksvriendelijker zal maken, evenals een betere schaalbaarheid en productiviteit. Varjo's cloudstreaming staat gepland voor een bedrijfslancering in de eerste helft van 2022.

Nieuw Apple VR-bril komt mogelijk pas in 2023
16/01/2022
Apple moet de introductie van zijn VR-bril mogelijk opnieuw uitstellen. Er zijn problemen met de ontwikkeling van de virtual reality headset waarmee onder meer virtuele objecten kunnen worden geprojecteerd in de echte wereld. Het kan waarschijnlijk tot 2023 duren voordat de bril te koop is voor consumenten.
Sony maakt meer bekend over Playstation VR2-bril
09/01/2022
Sony heeft op de techbeurs CES meer bekendgemaakt over de nieuwe VR-bril voor de PlayStation 5. De PlayStation VR2 kan beelden 90 tot 120 keer per seconde verversen en krijgt een hogere resolutie dan de voorganger. Beelden van de bril zelf werden nog niet getoond.

Pimax introduceert VR 3.0 technologie voor VR
29/12/2021
Op de Pimax Frontier Conference van dit jaar presenteert het technologiebedrijf een baanbrekende technologiecombinatie die overtuigende meeslepende ervaringen mogelijk maakt met behulp van VR 3.0. Het bedrijf richt zich op drie punten: natuurlijkheid, vrijheid en zelfbewustzijn.


Nieuwe VR-bril Meta Quest
29/10/2021
Het moederbedrijf van Facebook verandert zijn naam in Meta zodat de nieuwe naam beter aansluit op de ambitieuze plannen om een nieuwe virtuele wereld wil ontwikkelen. Zo krijgt de Oculus Quest 2, het huidige virtual reality systeem van Meta, volgend jaar een nieuwe naam. Het bedrijf wil de bril vanaf volgend jaar de Meta Quest gaan noemen. Meta wil ook verschillende nieuwe accessoires voor het systeem gaan uitbrengen. Meer informatie over de VR headset wordt niet gegeven behalve dat de virtualreality bril camera's krijgt die de omgeving in kleur en in hoge resolutie kunnen vastleggen. De huidige VRbril maakt alleen zwart-witopnames in een lage resolutie. Daarnaast krijgt de vr-bril camera's om oogbewegingen en gezichtsexpressies van gebruikers te volgen en lichaamsbewegingen overtuigender worden weergegeven in virtuele omgevingen.

Professionele VR-bril Varjo Aero komt uit voor consumenten
25/10/2021
Je kunt de VRbril Varjo Aero bestellen bij de officiële verkooppartner van Varjo. De nieuwe high-end virtual reality headset, die voor het eerst ook gericht is op particuliere VR-gebruikers, tegelijk met de aankondiging van de Varjo Aero. Met een pixeldichtheid van maar liefst 35 PPD, uitstekende helderheid van rand tot rand dankzij asferische lenzen en ingebouwde eye-tracking voor gefocuste weergave, is deze VR-bril de beste die er tot nu toe te koop is. De prijs is echter wel hoog namelijk $ 2.000 (exclusief basisstations en VR-controllers).

Nieuwe VR-bril HTC Vive Flow
15/10/2021
HTC komt met een lichtgewicht vrbril. Het apparaat kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te mediteren. De nieuwe VR headset heeft HTC Vive Flow en weegt 189 gram. Meer informatie over de HTC Vive Flow

VR en VR-bril in het vervoer en reizen
21/01/2021
Virtual Reality wordt is steeds populairder, ook in het vervoer en als reis kun je een VR-bril gebruiken. Hieronder enkele voorbeelden. Lees verder
Nieuwe standalone vrbril: XRSpace
19/01/2021
De VR-bril XRSPACE Manova is aanzienlijk lichter dan andere VR-headsets en wordt aangedreven door een Snapdragon 845-processor, met een 6 GB RAM en 5G-compatibiliteit. De virtual reality bril is ook ontworpen als een stand-alone headset en hoeft niet te worden aangesloten op een computer, gameconsole of telefoon. Lees verder
Oculus Quest krijgt deelbare games
19/01/2021
In februari is Oculus van plan een nieuwe update uit te brengen voor de Oculus Quest en Oculus Quest 2, waarmee je games kunt delen met andere accounts op hetzelfde apparaat. Lees verder
HTC wil in 2021 VR naar een nieuw niveau tillen
18/01/2021
Komend jaar kunnen we ons blijkbaar verheugen op nieuwe VR-brillen van HTC. Met deze bril wil het bedrijf in 2021 virtual reality naar een nieuw niveau tillen. Lees verder
Holofit aangekondigd voor Oculus Quest
16/01/2021
Met Holofit komt binnenkort een nieuw sportplatform voor de Oculus Quest, dat verschillende oefeningen belooft en steunt op een maandelijks abonnement. Lees verder
Apple krijgt patent voor VR-handschoen
15/01/2021
Het patent is verleend op 29 december 2020. De beschrijving van het US Patent Office geeft gedetailleerde inzichten in de innovatie.Volgens het kantoor is het een VR-handschoen die de beweging van individuele vinger- en duimbotten kan meten. Lees verder
Pico Neo 2 Lite: goedkopere versie standalone VR-bril
14/01/2021
Pico lanceert een goedkopere versie van de zelfvoorzienende VR-bril Pico Neo 2, die gericht is op consumenten. Net als de Oculus Quest biedt de Pico Neo 2 Lite zes vrijheidsgraden voor het hoofd en de handen, maar de controllers worden geregistreerd door middel van magnetische veldvolging. Lees verder
Sony toont design van nieuwe PlayStation VR2 bril
23/02/2022
Sony heeft dinsdag het ontwerp van de PlayStation VR2 gepresenteerd, een jaar na de aankondiging van de virtualrealitybril. De bril heeft een nieuw ontwerp, is lichter en heeft verstelbare lenzen. Volgens Sony is het ontwerp van de PSVR2 gebaseerd op de eerste PlayStation VR en op het uiterlijk van de PlayStation 5. De VR-bril is overwegend wit met zwarte details en is iets slanker dan zijn voorganger. Bron: https://blog.playstation.com/2022/02/22/first-look-the-headset-design-for-playstation-vr2/


Nolo maakt standalone vr brillen voor bedrijven
12/01/2021
De Chinese VR-specialist Nolo presenteert standalone vr-brillen en biedt deze aan bedrijven aan voor verdere marketing. Het apparaat vangt ruimtelijk het hoofd en de handen op. De twee camera's aan de voorkant zijn verantwoordelijk voor het volgen van de kamer van de VR-bril, terwijl een in eigen huis ontwikkelde ultrasone oplossing genaamd SodarTraq de twee controllers opneemt. De controllers zijn gebaseerd op Oculus Touch: zowel de vorm als het aantal en de opstelling van de bedieningselementen zijn identiek. lees verder
KLM start met Virtual Reality training piloten
28/12/2020
KLM Cityhopper gaat op 5 november van start met Virtual Reality-trainingen (VR) voor piloten die op de vliegtuigtypen Embraer 175 en 190 gaan vliegen. Doel is om de trainingstijd effectiever te benutten. Daarnaast levert het kostenbesparingen op. De VR-trainingen zijn in-house ontwikkeld. KLM Cityhopper is de eerste luchtvaartmaatschappij die VR integreert in het opleidingstraject van piloten op de Embraer-toestellen. Lees verder.
OpenXR de nieuwe interface-standaard voor VR en AR
26/12/2020
De OpenXR-interface combineert VR- en AR-ontwikkeling op vele apparaten en platforms. Dit helpt XR-ontwikkelaars om hun apps sneller te implementeren en verder te verspreiden. OpenXR komt daarmee de hele industrie en haar klanten ten goede. De standaard programmeerinterface sluit een winkelbeleid met exclusieve apps echter niet uit. Lees verder

DecaGear 1 is een nieuwe high-end VR-bril die in 2021 te koop is
10/12/2020
De DecaGear 1 is een high-end VR-bril die voor een lage prijs op de PC VR-markt gaan verschijnen. Half oktober 2020 ging de start-up Megadodo naar de beurs en kondigde de PC VR-bril DecaGear aan: het systeem biedt een superscherp display, geavanceerde VR-controllers, gezichtsherkenning en een hippe tracker. Lees verder

Facebook-armband maakt VR voelbaar
27/11/2019
Naast het dragen van een VR-bril zijn ook steeds meer andere VR-opties mogelijk. Onderzoekers bij Reality Labs van Facebook hebben een oplossing gevonden om het tastzintuig te prikkelen tijdens virtual reality (VR)-ervaringen. Dit gebeurt via een speciale armband, die bij het aanraken van virtuele dingen haptische feedback geeft. Tot nu toe zijn virtual reality-handschoenen de enige manier om virtuele aanraaksensaties te ervaren. Vanwege hun relatief zware gewicht en forse afmetingen zijn deze echter verre van praktisch.

Google-software voor kartonnen VR-brillen open source
11/11/2019
Google maakt alle softwarecode van het Cardboard VR- project opensource en toegankelijk voor iedereen. Google had overigens de specificaties voor het zelf maken van de kartonnen vr-bril voor iedereen eerder al toegankelijk gemaakt, maar nu is ook de bijbehorende software voor de ontwikkeling van VR-apps op smartphones opensource beschikbaar. De Google Cardboard vr-bril werd zo'n vijf jaar geleden door de zoekgigant geïntroduceerd. Door je smartphone in een kartonnen bril te schuiven, kon je op goedkope wijze virtual reality uitproberen.

Leef je uit in VR-pretpark Nexxt VR
23/10/2019
Alles wat je in virtual reality kan beleven, kan je beleven bij Nexxt VR. In dit VR-center vind je vele set-ups, spellen en nieuwe systemen - het is een echt virtual reality pretpark! Je kunt je uitleven, alleen, met vrienden of met collega’s en probeer elke ervaring in de zeven stations. Ga daarna de uitdaging aan in multiplayer games of hijs jezelf in een harnas en ren door de virtuele wereld. Iedere zes maanden verandert het aanbod van spellen en set-ups, dus je kunt blijven terugkomen bij Nexxt VR. Er wacht steeds weer een nieuwe ervaring en een competitie. Meer VR-rooms

Google stopt met verkoop van VR-bril Daydream View
22/10/2019
Google stopt met de verkoop van zijn headset Daydream View voor virtual reality (VR), melden Variety en The Verge dinsdag. De VR-bril werkte met verschillende modellen smartphones, die in de bril geschoven moesten worden en op die manier als scherm dienden. "De brede omarming onder consumenten of ontwikkelaars waar we op gehoopt hadden, is uitgebleven", laat Google aan beide Amerikaanse nieuwssites weten. Met het stopzetten van de verkoop van de Daydream-headset komt ook een einde aan de verdere ontwikkeling van het gelijknamige VR-platform. Met Daydream voor Android konden gebruikers meerdere VR-films, -games en andere -ervaringen bekijken. Functies blijven voor huidige gebruikers wel werken. Google bracht de Daydream View in 2016 uit. Bron: nu.nl

Facebook toont handtracking voor Oculus Quest
20/10/2019
Facebooks VR-bedrijf Oculus brengt begin volgend jaar een update uit voor de vr-bril Oculus Quest die het mogelijk maakt om handen te kunnen gaan gebruiken als bediening in een virtuele omgeving. De Quest moet de ingebouwde camera's van de headset gebruiken om handbewegingen te registreren. Dat moet zo nauwkeurig werken dat controllers niet meer nodig zijn. De Oculus Quest is een alternatief voor de VR-bril Oculus Rift. De Quest is iets goedkoper en hoeft niet met kabels aan een computer verbonden te worden om van virtual reality gebruik te maken.

VR-bril HTC Vive Cosmos op de markt gebracht voor 799 euro
29/09/2019
HTC brengt zijn vr-bril Vive Cosmos op 3 oktober 2019 uit in Europa voor 799 euro. Voor dat bedrag krijgen kopers de vr-bril en de bijbehorende controllers. De Taiwanese maker van vr-headsets heeft ook de eerste mod voor de vr-bril gepresenteerd. Meer

Nieuwe video-bril TCL verschijnt in 2020
08/09/2019
Het Chinese techbedrijf TCL kondigde op de IFA in Berlijn een videobril waarop dragers films en series kunnen kijken, volledig aangedreven door een smartphone. TCL heeft nog geen naam voor de headset. Het apparaat staat bekend als Project Archery of als wearable display. Het is een grote skibril waarop beelden van een gekoppelde smartphone geprojecteerd kunnen worden. De filmbril kan gekoppeld worden aan een telefoon via USB-C en werkt met videodiensten zoals YouTube en Netflix. Daarnaast kan het scherm gebruikt worden om games op te tonen, terwijl je ze bedient op de smartphone. Apps zoals Twitter en Facebook zouden niet werken op de bril. Het apparaat is vooralsnog bedoeld voor video's en games. De filmbril / gamebril verschijnt in 2020, een specifieke datum en prijs is niet bekendgemaakt.


High-end VR flink in de lift
24/06/2019
Het totaal aantal verkochte Virtual Reality brillen is het afgelopen jaar met meer dan de helft toegenomen, constateert IDC uit marktonderzoek. In totaal waren er eind 2018 3,9 miljoen VR-headsets verkocht, een toename van 60 procent ten opzichte van 2017. IDC heeft de markt onderzocht door 1643 gebruikers afkomstig uit de Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS, te bevragen over hun ervaringen met de virtual-reality brillen. De headsets worden voornamelijk nog gebruikt voor gaming. Daarnaast zijn de belangrijkste toepassingen creatieve apps, sociale apps, shopping en browsing.

HTC komt met vr-bril met oogtracking
15/05/2019
HTC heeft de virtualrealitybril Vive Pro Eye in Nederland uitgebracht voor 1649 euro. De Vive Pro Eye is de nieuwste versie van de HTC Vive, de VR-bril van HTC. Het apparaat gebruikt oogtracking om precies te registreren waar gebruikers naar kijken. Dat heeft als voordeel dat de bril delen van het scherm kan scherpstellen op basis van waar de drager naar kijkt. Het gebied daar omheen wordt in lagere resolutie weergegeven en is daarom waziger. Dat lijkt op de manier waarop het menselijk oog werkt. Een voordeel hiervan is dat de bril minder rekenkracht nodig heeft om scherp beeld te tonen. Meer info

Nieuwe VR-brillen Oculus Quest en Rift S vanaf 21 mei 2019 te koop
Nieuwe VR-brillen Oculus Quest en Rift S vanaf 21 mei 2019 te koop
02/05/2019
Facebook heeft bekendgemaakt dat de Oculus Quest- en Rift S-vr-brillen op 21 mei uitkomen. De Rift S kost 449 euro en de standalonebril Quest kost 449 euro met 64GB opslagruimte of 549 euro met 128GB flashopslag. Daarmee is de Rift S goedkoper dan bij de introductie in maart. De Quest heeft geen computer of console nodig om te functioneren en werd in september vorig jaar aangekondigd. De Oculus Rift S is een nieuwe versie van de eerste Rift. Hij heeft de lcd-schermen uit de Oculus Go met een hogere resolutie van 1280 x 1440 pixels en een grotere beeldhoek. De VR-bril Quest, die in tegenstelling tot de Rift geen enkel ander apparaat nodig heeft. Daarbij moet opgemerkt worden dat gebruik met een pc ook niet mogelijk is. Dit standalone-model heeft oled-panelen met 1600 x 1440 pixels per oog, die verversen met 72 Hz. Hij kan een selectie games uit de Oculus Store draaien en kan overweg met de Touch-controllers van de Rift. Meer

VR-bril HTC Vive Focus Plus verschijnt in april
26/03/2019
HTC gaat zijn nieuwe VR-bril Vive Focus Plus op 15 april verkopen. De headset werkt zonder bijbehorende computer en kan bewegingen in alle richtingen registreren. De Vive Focus Plus werd in februari gepresenteerd. Nu laat de fabrikant weten dat de gadget in april zal worden verkocht voor 800 dollar (omgerekend zo'n 700 euro). Meer

Hoofdband moet misselijkheid in virtual reality tegengaan
21/01/2019
De Amerikaanse start-up Otolith heeft een hoofdband gepresenteerd die ervoor moet zorgen dat dragers niet bewegingsziek worden, bijvoorbeeld in virtual reality (VR). De OtoTech, zoals het apparaat heet, stuurt door middel van trillingen continu ruissignalen naar het evenwichtsorgaan, dat zich bij mensen aan de zijkanten van de schedel bevindt. Meer

HTC onthult nieuwe versie van vr-bril Vive aan
09/01/2019
HTC heeft een nieuwe versie van zijn vr-bril Vive Pro onthuld, die bijhoudt waar ogen van de gebruiker naar kijken. Omdat de headset ziet waar de gebruiker naar kijkt, kan dit onderdeel van een game mooier in beeld worden gebracht. Virtualrealityspellen worden hierdoor gedetailleerder zonder dat er veel krachtigere computers nodig zijn. Een vergelijkbare trackingtechnologie zit in de Go-bril van concurrent Oculus. Deze bril wordt sinds afgelopen jaar verkocht voor 220 euro. Meer

Virtuele vlucht in de luxeklasse met een VR-bril
25/12/2018
Passagiers van British Airways die een upgrade naar eerste klasse overwegen, kunnen al een virtuele vlucht in de luxeklasse meemaken met een VR-bril. De proefopstelling staat aan de BA-desks op de Londense luchthaven Heathrow. Meer

LG VR headset met 6 camera’s en haptische feedback
18/12/2018
LG Electronics heeft bij de WIPO en USPTO een patent ingediend voor een ‘Mobile terminal and control method therefor’. Het patent werd op 6 december 2018 gepubliceerd en omschrijft een LG Virtual Reality headset met meerdere camera’s, die moeten bijdragen aan een realistische VR beleving. Middels deze camera’s kan een gebruikers hand gedetecteerd worden in de virtuele ruimte. Door gebruik te maken van meerdere camera’s kan de hand vanuit verschillende perspectieven (3D) waargenomen worden. Wanneer de hand in contact komt met een virtueel object wordt er een haptisch feedback signaal afgegeven. Meer

Liam Payne geeft virtual reality-concert in Londen
13/12/2018
Liam Payne geeft op 19 december een speciaal concert in Londen. Fans over de hele wereld kunnen de show live volgen als ze daar een virtual reality headset voor hebben.
Het concert van Liam wordt georganiseerd door MelodyVR, een Britse startup die sinds een aantal maanden on demand virtual realityshows aanbiedt van diverse artiesten. Het concert van Liam wordt het eerste optreden dat live wordt uitgezonden via de app van het bedrijf.
Mensen met een Oculus Go of Samsung GearVR headset kunnen het concert bekijken. Ze kunnen zelf beslissen vanaf welk camerapunt ze het optreden willen bekijken en ze kunnen tijdens de show ook van camerastandpunt wisselen. MelodyVR belooft nog meer snufjes tijdens het concert in petto te hebben voor de kijkers. Meer

Nieuwe games voor PlayStation VR
10/12/2018
PlayStation viert feest! Er zijn al drie miljoen VR systemen verkocht, een geweldige mijlpaal voor de console. Om te vieren dat er zo veel virtual reality systemen zijn verkocht komt PlayStation met de launch dates van twee grote videospellen! PlayStation verrijkt het gamen voor het platform door virtual reality een mogelijkheid te maken. Sluit je headset aan, installeer je PlayStation camera, zet het VR systeem op en verlies je in een wereld van 360 graden gamen. Door de 120 frames per seconden, een super realistische 3D omgeving vanwege een OLED-scherm van 5,7 inch waan je je in je favoriete games. Grote games zoals onder andere Until Dawn: Rush of Blood, Batman: Arkham VR en The Elder Scrolls V: Skyrim VR zijn beschikbaar op de PlayStation VR. Meer
Google krijgt patent op VR-schoen
02/12/2018
Google heeft patent gekregen op een schoen waarmee je in Virtual Reality eindeloos kunt lopen. Met deze VR-schoen kan de gebruiker virtueel rondlopen. Momenteel is het met Virtual Reality alleen mogelijk om om je heen te kijken, niet om werkelijk door een virtuele wereld rond te lopen. De enige optie tot nu toe is een loopband waarop je alle kanten op kunt lopen, maar met een tuigje op dezelfde plek gehouden wordt. Lees meer

Robert Rodriguez en STX lanceren VR-film The Limit
27/11/2018
Nu virtualreality-brillen steeds meer voorkomen, zijn er ook steeds meer filmmakers die er speciale films voor maken. De laatste die dat gedaan heeft, is Robert Rodriguez. Deze regisseur ken je mogelijk van Once Upon A Time in Mexico, Spy Kids en El Mariachi. Nu heeft hij The Limit uitgebracht, meldt Engadget. The Limit verschijnt op vrijwel ieder groot platform dat ondersteuning biedt voor VR, waaronder de headsets van Oculus, de Vive-lijn van HTC, Android, iOS, PlayStation VR en Windows Mixed Reality. De film kost 10 dollar om te bekijken, maar slechts 8 dollar voor mobiele platformen. De film zelf duurt 20 minuten, waarin je een “super-assassin” (Michelle Rodriguez) inhuurt om je identiteit te ontdekken en gerechtigheid te brengen. De film bestaat – geheel in de stijl van Rodriguez – uit veel gevechten, schietpartijen en explosies. Meer

Valve werkt mogelijk aan VR-headset
18/11/2018
Sinds virtual reality een interessante nieuwe markt voor games opende, heeft Valve zich bemoeid met het ontwikkelen van de technologie. Zo kennen de meeste gamers waarschijnlijk het gedeelte Virtual Reality in Steam en weten zij dat Valve samen heeft gewerkt met HTC aan de VIVE, maar weet misschien niet iedereen dat het bedrijf ook al een aantal jaar aan zijn eigen vr-controllers werkt, namelijk de Knuckles. Het bedrijf heeft echter niet stilgezeten. Tijdens het weekend zijn er namelijk een aantal afbeeldingen op Reddit terechtgekomen waarin een prototype van Valve’s eigen headset te zien is. Lees meer

HTC maakt VR-bril Vive Focus in Nederland beschikbaar
11/11/2018
HTC heeft zijn zelfstandige headset voor virtual reality (VR) in Nederland beschikbaar gemaakt. Tot nu toe was het apparaat alleen in China te koop. HTC onthulde zijn Vive Focus in november 2017. De virtualrealitybril werkt zelfstandig; dragers van de headset zitten niet aan een kabel vast. Dat is bij de eerste VR-headset van het bedrijf, de HTC Vive, wel het geval. Lees meer

Gamehal met virtual reality in Delft
06/11/2018
Goed nieuws voor gamefanaten! Binnenkort opent er een grote speelhal vlakbij Delft waar je spellen kunt spelen met een virtual realitybril op. ‘VR Arcade‘ krijgt twee speelvelden van 240 vierkante meter en opent op 17 november. In de nieuwe speelhal kun je terecht voor een leuke dag met vrienden, want de games speel je in teams van maximaal vijf personen. Lees verder
Virtual Reality Indoor Skydiven
01/11/2018
bij Indoor Skydive Roosendaal kun je nu je indoor skydive sessies aanvullen met indoor skydive VR. Dat is een nieuwe realistische skydive ervaring die je indoor kunt beleven met een virtual reality bril. Hiermee wordt een vrije val boven diverse wereldbestemmingen nageboodst. De combinatie van de virtual reality bril en de windkracht in onze windtunnel prikkelen ál je zintuigen. Een complete 4D vliegervaring! Bovendien krijg je speciale skydive ‘gear’ aan. Zo voelt het net alsof je een échte parachute om hebt. Je kunt kiezen uit diverse wereldbestemmingen die we regelmatig vernieuwen. Wordt het bijvoorbeeld Dubai, Hawaii of San Diego?

YouTube VR komt uit voor Oculus GO-headset
01/10/2018
YouTube VR verschijnt voor de Oculus Go-headset; de VR filmpjes zijn tot op heden nog niet te bekijken op de VR-bril. Volgens Oculus kunnen gebruikers met YouTube VR 800.000 vr-filmpjes gaan bekijken op hun vr-bril.

Oculus presenteert nieuwe zelfstandige VR-bril met controllers
28/09/2018
Facebook-dochterbedrijf Oculus heeft een nieuwe virtual reality bril getoond, die zonder bedrading werkt en gebruikmaakt van aanraakgevoelige controllers. De nieuwe VRbril is een zogeheten 'standalone headset'. Dat betekent dat de bril niet aangesloten hoeft te worden op een computer of smartphone, maar volledig werkt met ingebouwde hardware. Bij de Oculus Quest worden twee controllers geleverd die fungeren als handen van gebruikers in virtual reality. De controllers komen overeen met die van de Oculus Rift en zijn aanraakgevoelig. De VR-headset weet waar de drager zich in de echte ruimte bevindt en registreert de bewegingen. Dit betekent dat gebruikers kunnen rondlopen en bijvoorbeeld om virtuele objecten kunnen leunen. Verder is er ingebouwde 360-gradenaudio. Oculus Quest komt in het voorjaar van 2019 op de markt; De bril gaat 399 dollar kosten (omgerekend 340 euro).
Apple werkt aan krachtige, draadloze AR- en VR-bril
29/04/2018
Apple zou weken aan een krachtige, draadloze bril voor zowel virtual- als augmented reality. De bril zou op zijn vroegst pas in 2020 verschijnen. De bril van Apple zou zowel geschikt zijn voor virtual reality als voor augmented reality, waarbij virtuele beelden over beelden van de echte wereld worden geplaatst. De bril is draadloos verbonden met een krachtige externe computer en kan zo hoogwaardige beelden tonen. De computer zou via draadloze standaard WiGig verbinding maken met de bril. Via WiGig kan over korte afstand op zeer hoge snelheid data worden verzonden. De bril zou voor elk oog een scherm met 8K-resolutie krijgen; huidige VR-brillen hebben vaak een resolutie van slechts 1080p per oog.

Ruim 650.000 Nederlanders hebben VR-bril in huis
16/04/2018
In Nederland zouden ruim 650.000 mensen een virtual-reality-bril in huis hebben. De dure brillen van HTC en Oculus hebben slechts een klein deel van de markt te pakken. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope, waarvoor 6.700 Nederlanders zijn ondervraagd. Samsung is volgens de onderzoekers marktleider in Nederland. Maar liefst 51 procent van alle VRbrillen zou van het bedrijf afkomstig zijn. De PlayStation VR van Sony heeft 6 procent (ongeveer 39.000 brillen) van het Nederlandse marktaandeel in handen. De premium virtualrealitybrillen van Oculus en HTC hebben slechts een klein deel van de markt in handen, met ieder 1 procent (6.500 headsets per merk). Het kleine marktaandeel van de premiumbrillen kan te maken hebben met de prijs. VR Box (11 procent), Trust (4 procent) en Ritech (2 procent) hebben allemaal een groter deel van de markt, maar verkopen ook brillen die tussen de 10 en 30 euro kosten.

HTC maakt zelfstandige VR-bril Vive Focus dit jaar wereldwijd beschikbaar
21/03/2018
HTC gaat zijn standalone-vr-bril Vive Focus dit jaar wereldwijd op de markt brengen. Dat kondigde het bedrijf aan op zijn blog. Wanneer de Vive Focus precies beschikbaar wordt, maakte het bedrijf niet bekend. Wel kunnen ontwikkelaars wereldwijd vanaf nu een ontwikkelaarsversie aanvragen. De VR-bril werkt zelfstandig: dragers van de headset zitten niet aan een kabel vast, wat bij de gewone HTC Vive wel het geval is. De Vive Focus is nu al in China te koop voor 4000 yuan (ongeveer 515 euro). Het apparaat heeft een amoled-scherm met een resolutie van 2880 bij 1600 pixels, een Snapdragon 835-processor en een kijkhoek van 110 graden. Hoe duur de Vive Focus buiten China wordt, is niet bekend. Ook is onduidelijk of het apparaat bij de internationale lancering ook in Nederland beschikbaar wordt. Concurrent Oculus, onderdeel van Facebook, lanceert zijn zelfstandige VR-bril Oculus Go naar verluidt in mei. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de bril in 2018 beschikbaar zou worden. Verder wil HTC ontwikkelaars aansporen om meer vr-content te maken en uit te brengen via de Viveport-winkel. Tussen april en september dit jaar krijgen ontwikkelaars die inhoud uitbrengen voor de Vive Focus en de reguliere Vive-headset via Viveport in China de volledige omzet uit verkopen.

Oculus lanceert zelfstandige VR-bril Go in mei
17/03/2018
De zelfstandige VR-bril Oculus Go zal begin mei gepresenteerd worden tijdens het Facebook-evenement F8, aldus geruchten. De nieuwe Oculus Go kan standalone gebruikt worden en zal vanaf 200 dollar gaan kosten. Oculus Go werd afgelopen oktober al gepresenteerd, maar tot nu toe zijn er enkel foto's en video's van de bril getoond. In tegenstelling tot de huidige Oculus Rift-brillen werkt de Go volledig zelfstandig, zonder verbinding met een pc. De Oculus Go is gebaseerd op dezelfde software die de Gear VR-brillen van Samsung al gebruiken. Daarom zijn er bij de lancering direct duizenden apps, games en 360-gradenvideo's beschikbaar voor de bril.

Google komt met vr-bril met zeer hoge resolutie
14/03/2018
In mei vindt de Display Week 2018 plaats en Google zal daar een presentatie geven over een '18 Megapixel 4.3” 1443 ppi 120 Hz OLED Display for Wide Field of View High Acuity Head Mounted Displays'. Volgens Road to VR komt dit ongeveer neer op een resolutie van 5.500 bij 3.000 pixels. Het verschil met de concurrentie lijkt hierbij direct torenhoog. Niet alleen qua resolutie, maar ook qua refresh rate van 120 Hz. De VR-bril zal helaas nog niet snel te koop zijn aangezien het proces om deze displays te maken vermoedelijk nog niet klaar is voor massaproductie.

Microsoft HoloLens nu verkrijgbaar in Nederland
16/12/2017
De Mixed Reality-bril HoloLens is vanaf begin december beschikbaar in Nederland. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt. De bril komt in een commerciële- en ontwikkelversie in ons en 29 andere landen op de markt. Met de Microsoft HoloLens is het mogelijk om virtual reality-omgevingen te bekijken en kunnen ontwikkelaars toepassingen maken waarmee virtuele ruimtes zijn na te bootsen. De HoloLens kan voor consumenten worden gebruikt om binnen Windows 10 Fall Creators Update het besturingssysteem virtueel te 'bewandelen' met de Mixed Reality Portal.
Meer

VR-bril PlayStation: 130 nieuwe VR games aangekondigd
15/12/2017
De PlayStation VR, de VR-bril van Sony's  is twee miljoen keer verkocht. Al die twee miljoen bezitters hebben bij elkaar zo'n 12,2 miljoen games voor het apparaat gekocht. Sony heeft overigens aangekondigd dat er zo'n 130 VR games in de pijplijn zitten voor komend jaar. De PS console heeft inmiddels de 70,6 miljoen verkochte aantallen aangetikt.

LG UltraGear VR-bril schetsen tonen vernieuwd design
16/11/2017
LG zal binnenkort haar UltraGear VR headset onthullen. In maart werd het eerste prototype getoond, wij tonen je nu het vernieuwde design. Eerder dit jaar toonde LG Electronics een prototype van haar eerste high-end VR headset bij de Game Developer Conference. De VR headset is in samenwerking met Valve ontwikkelt. Drie weken geleden wisten we te achterhalen dat deze headset waarschijnlijk de naam LG UltraGear zou krijgen. Nu stuiten we opnieuw op een patent, welke het vernieuwde design van de LG VR headset onthult.
Lees meer ..
HTC onthult zelfstandige VR-bril Vive Focus
14/11/2017
HTC heeft een nieuwe VR-bril onthuld die geheel zelfstandig werkt, zonder kabelverbinding met een pc en zonder losse basisstations. De Vive Focus is dinsdag voor het eerst getoond op een conferentie voor Vive-ontwikkelaars in China, meldt Engadget. Volgens HTC kan de Vive Focus de bewegingen van gebruikers net zo nauwkeurig vastleggen als de 'normale' Vive. Voordat die bril wordt gebruikt, moeten twee basisstations worden opgehangen die de positie van de Vive bepalen. Het is niet precies bekend wat voor technologie de Vive Focus gebruikt, maar op beelden van het apparaat is te zien dat er in ieder geval twee camera's in de voorkant van de virtualrealitybril zitten. De Vive Focus moet gaan concurreren met de vergelijkbare Oculus Go van Facebook, die begin volgend jaar verschijnt voor 199 dollar. De prijs en verschijningsdatum van de Vive Focus zijn nog onbekend. HTC zegt zich in eerste instantie op de Chinese markt te richten. Bron nu.nl

Oculus verlaagt prijs Oculus Rift-bundel naar 449 euro
03/11/2017
Oculus heeft bekendgemaakt dat de prijs van de bundel met de vrbril Riftl en de Touch-controllers definitief verlaagd is naar 449 euro. In een blog maakt Oculus de nieuwe prijs bekend: in de Benelux betalen gebruikers 449 euro. De bundel bestaat uit de Oculus Rift-headset, de Touch-controllers en een aantal games en softwareprogramma's. De Rift kost daarmee nu twee keer zoveel als de aankomende Oculus Go, een vr-bril die geen pc nodig heeft en software draait van de mobiele vr-bril Samsung Gear VR.

Oculus brengt zelfstandige VR-bril uit van 199 dollar
12/10/2017
Oculus heeft een virtualrealitybril gepresenteerd van 199 dollar. De headset werkt zonder kabel en zonder een smartphone of pc. Dat maakte Facebook-directeur Mark Zuckerberg woensdag bekend tijdens het Oculus Connect-evenement. De nieuwe VR-bril heet Oculus Go en gaat 199 dollar kosten. Een europrijs is nog niet bekend. Vanaf begin volgend jaar is de nieuwe VR-bril te koop. De Oculus Go is bedoeld als instapmodel, die niet gekoppeld hoeft te worden aan een smartphone of krachtige computer. De VR-bril maakt gebruik van zogeheten 'spatial audio', waarmee verschillen in diepte, afstand en volume te horen zijn. Het werkt zonder koptelefoon.

Wedstrijden WK voetbal 2018 in Virtual Reality
09/10/2017
Wereldvoetbalbond FIFA heeft bekendgemaakt dat alle wedstrijden in Virtual Reality (VR) voor voetballiefhebbers beschikbaar komen.
Goed nieuws dus voor diegenen die de WK voetbal wedstrijden met een VR-bril op willen bekijken.

Playstation VR-bril krijgt een upgrade
03/10/2017
De PlayStation VR krijgt een kleine designupdate waardoor de stereo-kabels in de headset zit verwerkt. De overige kabels zijn iets smaller gemaakt. De nieuwe Playstation VR heeft ook een nieuwe processor unit die het mogelijk maakt om HDR door te signaleren. Wanneer de “nieuwe” Playstation VR zal verschijnen is nog niet duidelijk. De prijs zal in ieder geval hetzelfde blijven.

VR-brillen met Windows Mixed Reality beschikbaar vanaf half oktober
03/09/2017
Vijf fabrikanten hebben tot nu toe de nieuwe Windows Mixed Reality aangekondigd en VR-bril aangekondigd: Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo. De brillen zullen beschikbaar komen samen met de aankomende Windows update (Fall Creators Update) op 17 oktober 2017. Er zijn ook de controllers voor dit doel. Het Asus-model is echter gepland om in april 2018 op de markt te komen. Er zijn twee Bluetooth-controllers waarvan de LED-ringen worden gevangen door de camera's van de bril voor positionering. De functies van de bedieningsknoppen op de controllers kunnen individueel geconfigureerd worden met behulp van software. De controllers werken met alle headsets en zijn ook vanaf midden oktober beschikbaar.

Windows 10-update ook voor VR-brillen
01/09/2017
De volgende grote update voor Windows 10 verschijnt op 17 oktober en hierin krijgt Windows 10  ondersteuning voor eigen virtualrealitybrillen van Windows-fabrikanten als Asus, Acer en HP. Die brillen verschijnen eveneens op 17 oktober.

Lenovo VR-bril voor pc komt in november uit
01/09/2017
Lenovo brengt een virtualrealitybril (VR-bril) in november uit onder de naam Lenovo Explorer. De headset zal worden verkocht voor 499 euro in Nederland. Vermoedelijk zal er ook een bundel met Microsofts VR-gamecontrollers worden uitgebracht. De VR-bril is onderdeel van Microsofts Mixed Reality-programma, waarbij hardwarebedrijven VR-brillen voor Windows-computers kunnen ontwikkelen. Veel andere techbedrijven willen later dit jaar ook Mixed Reality-brillen op de markt brengen.

Windows-VR-bril Asus gaat 449 euro kosten
30/08/2017
Asus brengt later dit jaar een VR-bril met Windows uit met een adviesprijs van 449 euro. Net als brillen van Acer, Dell en Lenovo draait het apparaat op Windows Mixed Reality, de VR-software van Microsoft. Onder meer Steam VR-games zullen speelbaar zijn via de Windows-brillen. De Asus-bril heeft een opvallend design met een kunststof voorkant in de vorm van 3D-polygonen. Op de voorkant zitten ook twee camera's, die de omgeving van de drager scannen. In tegenstelling tot brillen van Oculus en HTC gebruiken de Windows-apparaten geen externe sensoren om de positie van de gebruiker te bepalen. Met een prijs van 449 euro wordt de Asus-bril vermoedelijk net iets duurder dan een Windows-bril van Acer, die in de VS voor 399 dollar verkocht zal worden. In beide gevallen worden VR-controllers van Microsoft meegeleverd.

Windows-brillen krijgen ondersteuning voor VR-games uit Steam
28/08/2017
De eerste virtualrealitybrillen die op Windows zullen draaien, krijgen ondersteuning voor games uit de webwinkel Steam. Later dit jaar verschijnen de eerste VR-brillen die op 'Windows Mixed Reality' draaien. Onder meer Acer werkt aan een bril, die met een prijskaartje van 300 dollar een stuk goedkoper zal zijn dan concurrenten als de Oculus Rift en HTC Vive. Een variant van Dell zal 360 dollar kosten. Het was echter nog niet precies duidelijk welke games overweg zouden kunnen met de Windows-brillen. Microsoft maakt bekend dat de apparaten gebruik zullen maken van het Steam VR-platform. De brillen verschijnen vermoedelijk in de herfst, al is nog geen exacte datum bekend.

prijsverlaging VR-bril Vive
25/08/2017
HTC Nederland kondigt vandaag een prijsverlaging aan voor de VIVE, zodat ‘s werelds beste virtual-reality bril nu wereldwijd beschikbaar is voor een breder publiek. Vanaf vandaag zal VIVE in heel Europa te koop zijn voor €699. Wie de HTC VIVE nu koopt krijgt een gratis proefabonnement op Viveport Subscription, waar consumenten elke maand vijf games kunnen kiezen die ze graag willen testen, en waar ze de meeste populaire VR-games van het moment kunnen spelen, zoals Google’s Tilt Brush, Everest VR en Richie’s Plank Experience.

Lenovo Mirage VR-bril nog in 2017 op de markt
20/08/2017
Lenovo heeft aangekondigd dit jaar nog de nieuwe Virtual Reality Bril (vr-bril) Lenovo Mirage op de markt te brengen. De naam werd niet onthuld, maar recentelijk werd er wel een nieuwe merk naam gedeponeerd in de database van de U.S. Patent and Trademark Office. De nieuwe virtual reality headset krijgt zeer waarschijnlijk de naam Lenovo Mirage. De Amerikaanse patent aanvraag met nummer 87557607 werd op 6 augustus 2017 ingediend.

HP Z VR Backpack voor zakelijke gebruikers
05/08/2017
HP onthult ’s werelds eerste zakelijke draagbare VR PC: de nieuwe HP Z VR Backpack. De HP Z VR Backpack is een rugzak met ingebouwde PC op workstationniveau. De PC heeft een Core i7-CPU en een NVIDIA Quadro P5200 GPU met 6GB aan RAM. De PC bevestig je in een harnas die je vervolgens op je rug draagt. De accu in de PC is hot swappable, dus ben je volledig bevrijd van snoeren. Het gewicht van de backpack bedraagt ongeveer 4,6 kg. HP investeert in meeslepende virtual en augmented reality-technologieën om klanten en partners ultieme handvatten te geven voor commercieel gebruik van VR. Deze inspanning verstevigt HP’s lange termijn inzet op het gebied van VR en helpt klanten VR te gebruiken om hun organisaties te doen herleven. Dertien immersion centers openen later dit jaar en zijn gemaakt om klanten een meeslepende ervaring te geven met HP VR-technologie, en hen te leren hoe de VR in hun bedrijven toegepast kan worden, bijvoorbeeld om werkprocessen te stroomlijnen.

Google Blocks maakt vr-ontwikkeling makkelijker
12/07/2017
Google Blocks gelanceerd, een app om 3d-objecten voor virtual reality te boetseren. Google maakt het creatievelingen makkelijker om werelden voor virtual reality te creëren. Zelfs als ze geen ervaring hebben met modelleren. Via de app Blocks voor de HTC Vive en Oculus Rift, worden objecten in 3d gemaakt in plaats van 2d op een plat scherm. Google Blocks is enkel verkrijgbaar voor de HTC Vive en Oculus Rift, omdat hier meer kracht achter zit dan bijvoorbeeld Google Daydream. Ook zijn de controllers voor deze brillen beter, zodat precisie tijdens het modelleren van objecten mogelijk is. Maar Blocks is wel een manier voor ontwikkelaars om sneller werelden te maken die ook toegankelijk zijn via Cardboard, Daydream of Gear VR. Heb je zelf een vr-bril en wil je ook aan de slag? Blocks is gratis verkrijgbaar in de Oculus Rift Store en via Steam.

Microsoft werkt aan overkoepelende standaard voor vr-brillen
29/06/2017
Microsoft heeft een handelsmerk aangevraagd voor de naam 'Direct Reality'. Dit moet een standaard worden waarmee ontwikkelaars hun software kunnen laten werken voor verschillende vr-brillen, zonder voor elke headset afzonderlijk de ondersteuning in te bouwen. Op dit moment zijn er meerdere platforms voor virtual reality in de omloop voor gebruik met pc's. Oculus heeft zijn eigen Rift-platform, dan is er Valve met SteamVR, Razer heeft OSVR opgestart en Microsoft heeft een samenwerking aangekondigd met verschillende fabrikanten voor Microsoft Mixed Reality. Veel vr-games ondersteunen niet al die platforms, waardoor eigenaren van de 'verkeerde' vr-bril niet in staat zijn om die games te spelen. Bron - tweakers

Samsung komt met standalone VR-bril
27/06/2017
Volgens geruchten zal Samsung begin volgend jaar met een losse virtual reality-bril die voorzien zal zijn van een eigen scherm, chipset en sensoren. Het scherm van de stand-alone Gear VR zou een enorm hoge resolutie hebben. Volgens insiders zou het gaan om een OLED-scherm met een pixeldichtheid van 2.000 pixels per inch. Dit is dus veel meer dan de nieuwste Gear VR heeft in combinatie met de Samsung Galaxy S8 een pixeldichtheid van 570 PPI. De Oculus Rift, een virtual reality-bril die met een gaming-pc gebruikt moet worden, heeft een pixeldichtheid van 460 PPI. Samsung geeft aan dat schermen met een dichtheid hoger dan 1.000 pixels per inch zorgen voor realisme en zouden misselijkheid voorkomen.

YouTube ontwikkelt nieuw 180-graden-VR-videoformaat
23/06/2017
YouTube wil meer mensen aanmoedigen om VR-video's te maken. Daarom heeft de site een nieuw video- en cameraformaat geïntroduceerd: VR180. In tegenstelling tot volledige 360-graden-video's, waarbij het in virtual reality mogelijk is om in alle richtingen om je heen te kijken, zijn deze video's half zo groot. Nieuwe camera's van bedrijven als LG en Lenovo moeten het mogelijk maken om video's in het 180-graden-formaat op te nemen. Deze zijn dan al dan niet met een VR-bril te bekijken. De camera's zullen volgens YouTube hooguit "een paar honderd dollar" gaan kosten. Exacte details zijn nog niet bekend.

VR via Steam naar de Mac
19/06/2017
Apple gaat met Valve samenwerken om SteamVR naar de Mac te brengen om zo de achterstand op het gebied van Virtual Reality dat macOS X weg te werken. Terwijl Windows- en Unix-gebruikers ruim een jaar gebruik konden maken van high-end VR in de vorm van de Oculus Rift en HTC Vive, ontbrak het bij Apple aan zowel de soft- als hardware om dergelijke VR-headsets aan te kunnen sturen. Het gaat om de samenwerking met Valve om SteamVR naar de Mac te brengen, dit inhoudt dat theoretisch alle met SteamVR compitabele VR-headsets (o.a. HTC Vive, Oculus Rift en OSVR HDK2) dan op de Mac zouden werken.

Samsung gaat live events streamen voor Gear VR-gebruikers
11/06/2017
Samsung lanceert de VR Live Pass voor Gear VR. Met de VR Live Pass kom je dichterbij je favoriete artiesten en sporthelden dan ooit, zoals bij sportevenementen en in augustus de beste plaats bij de muziekfestivals van Live Nation. Door de handen ineen te slaan met UFC®, X Games en Live Nation kan Samsung in de toekomst nog veel meer events in VR streamen via het Gear VR platform. De VR Live Pass is nu beschikbaar via de Samsung VR app. Daarmee krijg je gratis toegang tot live entertainment, ongeacht waar je op dat moment bent. Ook breidde Samsung onlangs zijn wereldwijde VR-aanwezigheid uit tot 45 landen, zodat nóg meer mensen kunnen genieten van het Gear VR platform.

Een miljoen PlayStation VR-brillen verkocht
09/06/2017
Sinds de lancering in oktober vorig jaar zijn er meer dan een miljoen PlayStation VR-brillen verkocht. Sony is hiermee de tweede leverancier van VR-brillen. De eerste positie wordt ingenomen door Samsung. Volgens The Verge staan er wereldwijd een miljoen PlayStation VR-brillen in de markt en dat . dat de verkoop van PSVR dit jaar verder door zal stijgen. Overigens is op het gebied van Virtual Reality de Gear VR van Samsung het best verkocht: deze vr-bril ging meer dan vijf miljoen keer over de toonbank.

Volgende generatie iPhone is een VR-phone
08/06/2017
Een artikel op MacWorld verwijst uitvoerig naar patenten en naar uitspraken van Tim Cook, Apples CEO, die erop wijzen dat Apple zowel VR (Virtual Reality) als AR (Augmented Reality) uitvoerig onderzocht, getest en in werkbare modellen gegoten. De patenten wijzen in de richting van een soort VR-bril, maar dit zou uiteindelijk best kunnen uitmonden in een soort digitale bril. Ook de recentste geruchten rond de nieuwe features voor de iPhone 8 die technologiesite Mashable verzamelde, wijzen erop dat Apple waarschijnlijk mikt op beide technologieën: het nieuwste model zou worden uitgerust met een OLED-scherm (noodzakelijk voor een goede VR-ervaring) maar ook een ‘Smart Connector’ die zou kunnen gebruikt worden als aansluiting voor een AR of VR headset.

HTC presenteert nieuwe VR-bril voor U11
02/06/2017
De HTC U11 krijgt zijn eigen Virtual Reality bril met de naam Link. De VR-bril gaat hoogstwaarschijnlijk werken met de HTC U11, HTC's nieuwste smartphone. De HTC Link komt alleen beschikbaar in Japan. De Link maakt geen gebruik van het scherm van de U11. De VR-bril heeft twee 3.6-inch 1080 x 1200 LCD-panelen. De twee apparaten maken verbinding via een USB-C-aansluiting.
De headset heeft een gezichtsveld van 110 graden. Het apparaat lijkt een externe camerasensor te gebruiken om de controllers te volgen.
Eerder werd bekend dat HTC samenwerkte met Google aan een VR-bril voor de Google's Daydream-software. En nu blijkt het bedrijf dus ook te werken aan een VRbril voor smartphones: de HTC Link.

Losse vr-brillen HTC en Lenovo voor Google Daydream: 800 euro
26/05/2017
De losse vr-brillen van HTC en Lenovo voor Googles vr-platform Daydream gaan rond 800 euro kosten. De Rift is rond 750 euro, de Vive kost 899 euro. De prijs van de VR-brillen van HTC en Lenovo komt in die buurt te liggen volgens Google. Google kondigde de komst van de standalone vr-brillen begin deze maand aan. Omdat het gaat om een losse vr-bril, is het veel makkelijker om het gewicht goed te verdelen. Als extraatje ten opzichte van smartphones krijgen de brillen World Sense, een systeem gebaseerd op het lokaliseringssysteem van Googles augmented reality-platform Tango. Twee camera's met vermoedelijk fisheye-lenzen kijken de kamer rond op zoek naar keypoints om de positie van de gebruiker te bepalen. De losse vr-brillen komen later dit jaar uit. Tot nu toe komen er alleen headsets van HTC en Lenovo, twee fabrikanten waarmee Google vaker samenwerkt. Met HTC maakte Google vorig jaar de Pixel-telefoons, met Lenovo bracht het de Tango-telefoon Phab 2 Pro uit.

Samsung werkt aan Gear VR-kindermodus
25/05/2017
Samsung werkt aan een kindermodus voor de Gear VR. Op deze manier kun je zonder zorgen de VR-bril op het hoofd van je kinderen zetten. Hoewel het nog niet duidelijk is wat deze kindermodus inhoudt, zijn er enkele logische mogelijkheden. Denk aan het beperken van de type vr-ervaringen, een beperking op de speeltijd en een manier om te zien wat een kind gedaan heeft met de bril op. Een probleem van de Gear VR is nu dat ouders niet in de gaten kunnen houden waar hun kinderen naar kijken met de bril op. Samsung werkt ook op andere manieren aan het kindvriendelijk maken van zijn producten. Zo staat er in de Play Store een Kids Mode-app special voor Samsung-toestellen. Deze app heeft een vrolijke interface en een eigen app-winkel met applicaties die geschikt zijn voor kinderen. Ouders moeten de app-downloads wel eerst autoriseren. Een soortgelijke app voor virtual reality kan ook werken, door kinderen in een veilige vr-ervaring te plaatsen.

Meer nieuws ..
01/04/2019
Playstation VR: Survival game Eden Tomorrow aangekondigd
--
Universiteit maakt virtuele mensen
--
Amsterdam krijgt VR-trainingscentrum voor chirurgen

--
LG UltraGear VR headset schetsen tonen vernieuwd design

--
Microsoft HoloLens nu verkrijgbaar in Nederland
--
VR-achtbaan met beertje Paddington in Europa-Park
--
Hoe VR een revolutie teweegbrengt in de recruteringssector
--
Gamehal met virtual reality in Delft
--
HTC maakt virtual reality-bril Vive Focus in Nederland beschikbaar
--
Valve werkt mogelijk aan VR-headset
--
PlayStation VR is meer dan drie miljoen keer verkocht
--
Robert Rodriguez en STX lanceren VR-film The Limit
--
De stand-alone headset van Oculus zal zeker een gat in de VR-markt vullen
--
Google krijgt patent op VR-schoen
--
Nieuwe games voor PlayStation VR
--
Liam Payne geeft virtual reality-concert in Londen
--
LG Virtual Reality headset met haptische feedback
--
Virtuele vlucht in de luxeklasse meemaken met een VR-bril
--
HTC onthult nieuwe Vive Pro-virtualrealitybril met oogtracking
--
Hoofdband moet met trillingen 'wagenziekte' in virtual reality tegengaan
--
HTC virtual-reality bril Vive Focus Plus verschijnt in april
--
VR-brillen Oculus Quest en Rift S komen vanaf 21 mei 2019 te koop
--
HTC brengt VR-bril met oogtracking uit voor 1649 euro
--
Virtual Reality event organiseren; welke VR-bril moet je kopen?
--
Maya VR wil eenzaamheid ouderen bestrijden
--
Coronavirus zorgt voor nieuwe impuls virtual reality
--
Wat is een magneto-, accelerometer en gyroscoop?
--
Live VR-event op de dam tijdens Koningsdag
--
Nieuwe SteamVR bril HP Reverb G2
--
Alles wat je wilt weten over de nieuwe PlayStation VR (PSVR 2)
--
Alles wat je wilt weten over de nieuwe PlayStation 5 (PS5)


PlayStation 5 draait de meeste PS4-games
De meeste PlayStation 4-games kunnen straks ook worden afgespeeld op de PlayStation 5. Sony bevestigt dat het overgrote merendeel van de meer dan vierduizend PS4-games straks speelbaar is op PS5-spelcomputers.
Wordt de Oculus Quest 2 de VR-bril van 2021?
De nieuwe Oculus Quest 2 heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 349, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is. Lees verder
Virtual reality-kantoor de toekomstige werkplek?
Medewerkers thuis werkend omdat de kantoren gesloten zijn vanwege de coronaviruspandemie, zouden binnenkort een virtual reality-kantoor kunnen gebruiken. Facebook ontwikkelt namelijk manieren om het bureau op kantoor naar de werkkamer thuis te brengen.
Facebook laat zien hoe een bureau thuis voor de gebruiker kan worden geprojecteerd terwijl ze gebruik maken van een VR-bril. Het systeem gebruikt technologie genaamd Passthrough om een overlay te creëren in augmented of mixed reality.
Dit zijn de beste gratis apps voor PlayStation VR
Er zijn veel nieuwe apps and games die je kunt spelen op de Playstation VR. Veel PlayStations VR games en apps kosten geld, maar er zijn een aantal interessante programma's gratis beschikbaar zijn. Veel van hen zijn ontworpen om 360-graden inhoud te ervaren in je VR-headset, maar andere zijn VR-ervaringen die interactief en leuk zijn. Lees verder
Meer informatie over de nieuwe PlayStation 5 vind je hier
Beste VR bril 2021: welke headset biedt de beste virtual reality ervaring?
Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets die in aanmerking komen voor de beste VR-bril van 2021: Oculus, PlayStation, HTC en Valve. Lees verder
Oculus verplicht Facebookaccount voor gebruik van VR-bril
Fabrikant van virtualrealitybrillen en -headsets Oculus gaat het gebruik van een Facebookaccount voor gebruikers van de apparatuur verplichten. Dat heeft het bedrijf, dat onderdeel van Facebook is, via een blogposting aangekondigd. Lees verder
VR-bril met resolutie van menselijk oog
Start-up Varjo werd in 2016 opgericht en focust op ontwikkelingen rond professionele virtual reality (VR) en mixed reality (XR). In een nieuwe investeringsronde haalt het bedrijf 54 miljoen dollar op. Varjo mikt met zijn XR- en VR-brillen op een reeks van industriële applicaties waar het nodig is om veel detail te zien in een virtuele wereld. Lees verder
VR-casino's in opkomst: gokken via virtual reality
Door de razendsnelle groei van virtual reality is er een enorme toename in vr-brillen en toepassingen. Als resultaat hiervan is vorig jaar het eerste Virtual Reality Casino geopend, met andere woorden; online gokken via virtual reality! Meer

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info